تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832222963




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علاقه کودکان اوتیسم به پنکه و ماشین لباس‌شویی |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: علاقه کودکان اوتیسم به پنکه و ماشین لباس‌شویی
کد خبر: ۴۶۳۵۹۱
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۶ - 04 January 2015


فوق‌تخصص روانپزشکی کودکان گفت: وسایل رایانه‌ای و تلفن همراه رشد هیجانی و کلامی کودک را مختل می‌کند و باعث عقب‌ماندگی کودک می‌شود.

به گزارش فارس، میترا حکیم شوشتری با بیان اینکه اوتیسم اختلالی تکاملی است که از سن تکلیف می‌تواند شروع شود، اظهارداشت: مبتلایان به اوتیسم در ارتباط و کلام مشکل دارند و علایق و بازی‌های آنها محدود است.

* مبتلایان به اوتیسم مشکلات کلامی و غیرکلامی دارند

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مبتلایان به اوتیسم علاوه بر اینکه درک کلامی ندارند از پیام‌های غیرکلامی مانند دست تکان دادن موقع خداحافظی نیز استفاده نمی‌کنند و این نشان می‌دهد که ارتباطشان با محیط مختل است، آنها معمولاً خارج از چارچوب حرف می‌زنند و با بیهوده‌گویی پاسخ‌هایی می‌دهند که به سوال ارتباطی ندارد.

وی افزود: مبتلایان کلام طرف مقابل را عیناً تکرار می‌کنند مثلاً چنانچه کسی از آنها بپرسد چطوری؟ میگویند چطوری.

* کودکان مبتلا به اوتیسم به پنکه و ماشین لباسشویی علاقه دارند

این فوق تخصص روانپزشکی کودکان تصریح کرد: مبتلایان به اوتیسم از نظر بازی‌ها و علایق محدود هستند آنها بازی‌های گروهی را دوست ندارند و بازی‌های خیالی که از 1.5 تا 2 سالگی شروع می‌شود را انجام نمی‌دهند. آنها از بازی‌های حرکتی مانند دویدن یا از تاب و سرسره استفاده کردن لذت می‌برند و این موجب می‌شود که والدین گاهی تصور کنند که فرزند آنها بازی را دوست دارد.

وی افزود: از سن 1.5 تا 2 سالگی کودک باید بازی‌های خلاقانه که بدون حضور اشیاء صورت می‌گیرد را انجام دهد اما کودکان مبتلا به اوتیسم از انجام این بازی‌ها ناتوانند.

حکیم شوشتری گفت: این کودکان گاهی به صورت چسبندگی به شیء خاصی علاقه نشان می‌دهند مثلاً اتوی خانه را با خود حمل می‌کنند و به وسیله آن آرامش می‌یابند. آنها همچنین علاقه زیادی به چرخیدن و تماشای اشیایی مانند پنکه و ماشین لباسشویی موقع کار کردن علاقه دارند.

وی افزود: صداهای یکنواخت و ریتمیک مانند موسیقی در مبتلایان علاقه زیادی ایجاد می‌کند و ممکن است این علاقه والدین را در مورد اینکه فرزندشان آرام و قابل کنترل است به اشتباه بیندازد. اما رفتار کودک نشانگر ناتوانی او در استفاده از محرک‌های محیطی است و این موجب می‌شود تا از رشد طبیعی عقب بماند.

* تماس چشمی مبتلایان محدود است

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مبتلایان به اوتیسم تماس چشمی محدودی دارند، ممکن است در موارد خفیف‌تر تماس چشمی وجود داشته باشد اما روابط نزدیک با افراد برقرار نکنند، مبتلایان دوست صمیمی ندارند و نمی‌توانند وارد تعاملات مشترک با دیگران شوند، آنها معمولاً از بروز هیجان متقابل به دیگران ناتوانند و وقتی در جمعی قرار می‌گیرند و می‌خواهند با کسی دوست شوند از روش خودشان استفاده می‌کنند.

وی افزود: مثلاً ممکن است درباره علاقه خود به کرات آسمانی و سفینه‌ها مدت‌ها حرف بزنند و این مکالمه آن قدر ادامه یابد که فرد وقتی دوباره کودک را می‌بیند تمایل به برقراری ارتباط با او نداشته باشد.

این متخصص حوزه بهداشت روان اظهارداشت: مبتلایان به اوتیسم به واکنش‌های هیجانی و اجتماعی طرف مقابل توجه نمی‌کنند و چنانچه موقع صحبت کردن طرف مقابل این پا و آن پا کند یا خمیازه بکشد آنها متوجه بی‌حوصلگی او نمی‌شوند.

* از هر 80 کودک یک نفر دچار طیف اوتیسم است

حکیم‌شوشتری گفت: در گذشته تصور می‌شد که شیوع اوتیسم در کودکان نادر است اما امروز اشکال مختلفی از این اختلال شناخته شده است که می‌تواند خفیف یا شدید باشد، در حال حاضر تحقیقات نشان می‌دهد که از هر 80 کودک یک نفر دچار طیف اوتیسم است همچنین شیوع این اختلال در پسران بیشتر از دختران است.

وی ادامه داد: محدوده سنی مبتلایان بر اساس شدت اختلال تقسیم‌بندی می‌شود، اگر اختلال بسیار شدید و ناتوان کننده باشد از همان سنین خردسالی قابل تشخیص است.

*خودآزاری در مبتلایان دیده می‌شود

این فوق تخصص روانپزشکی کودکان گفت: برخی مبتلایان رفتارهای خودآزارگری مانند گازگرفتن و کندن موهای خودشان را نشان می‌دهند و شدت آن به گونه‌ای است که موجب بدشکلی و ناهنجاری در آنها می‌شود.

وی افزود: توارث و ژنتیک در ابتلا به اوتیسم بسیار موثر است. مبتلایان اغلب این اختلال را از بدو تولد همراه دارند اما گاهی به علت شدت کم ممکن است شناخته نشود.

* عوارض استفاده از رایانه و تلفن همراه در کودکان

حکیم شوشتری گفت: محیط می‌تواند رشد هیجانی و کلامی طبیعی کودک شود در حال حاضر که استفاده از وسایل رایانه‌ای، تلفن همراه و تبلت شایع است باید نسبت به رشد هیجانی و کلامی کودک نگران بود زیرا کودک در مقابل تصویری تکراری قرار می‌گیرد بدون اینکه با دیگران ارتباط عاطفی برقرار کند.

وی افزود: کودکانی که ساعت‌های زیادی در معرض استفاده از ابزار دیجیتال قرار می‌گیرند انگار از رشد عقب می‌مانند و وقتی این وسایل حذف می‌شود و مادر به کودک نزدیک شده و با او تماس چشمی و پوستی برقرار می‌کند مشکلات هیجانی و کلامی او نیز تغییر پیدا می‌کند.

این متخصص حوزه بهداشت روان تاکید کرد: نقش مادر در رشد هیجانی و کلامی کودک موثر است و او باید دنبال راهکاری باشد و به کودک اجازه ندهد در برابر محرکات تکراری که پیامدی جز اتلاف وقت ندارد، قرار گیرد.

* 3 سال اول تولد نقش تعیین کننده‌ای در رشد کودک دارد

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهارداشت: کودکان از 3 ماهگی غان‌وغون می‌کنند، حدود یکسالگی چند کلمه ساده را می‌گویند و از 1.5 سالگی جملات ساده مانند بابا آمد را به زبان می‌آورند. وقتی این روند رشد دیده نمی‌شود باید نگران وجود اختلالی در کودک باشیم. 3 سال اول تولد نقش تعیین کننده‌ای در رشد کودک دارد.

وی افزود: همچنین کودک از 9 ماهگی باید با شنیدن اسم خود برگردد. کودکی که نسبت به شنیدن اسم خود واکنش نشان نمی‌دهد باید از منظر اختلالات شناختی و ارتباطی ارزیابی شود.

وی خاطرنشان کرد: درمان مبتلایان به اوتیسم با توانبخشی به صورت کاردرمانی و گفتاردرمانی فشرده و بسته به شدت اختلال انجام می‌شود. همچنین با توجه به مشکلاتی که کودک دارد یکپارچه کردن سیستم‌های حسی و حرکتی نقش موثری در درمان مبتلایان به این اختلال دارد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن