واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۴۵ق.ظ)
سيف تاکيد کرد: افزايش منفي 1.6 درصدي رشد پايه پولي/ کاهش 13 درصدي خالص بدهي بخش دولتي به بانک مرکزي بدهي بانکها به بانک مرکزي از اضافه برداشتها و بدهيها که شامل مسکن مهر، خط هاي اعتباري به بانکها و افزايش اضافه برداشتهاي بانکي بود، 12.4 درصد رشد داشت که اين نتيجه حاکي از رشد منفي 10.6 درصدي رشد پايه پولي در هشت ماهه سال جاري است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، ولي اله سيف، رئيس کل بانک مرکزي، با مروري بر تحولات و متغيرهاي اقتصادي مانند تورم، رشد اقتصادي، رشد نقدينگي، در نشست توسعه نظام مالي کنفرانس اقتصاد ايران اظهار کرد: نرخ تورم کشور از ابتداي دولت يازدهم نرخ تورم از 40.4 به 17.2 درصد رسيده و تورم نقطه به نقطه نيز از 45 به 16.2 کاهش پيدا کرد و متوسط تورم ماهيانه آذر 1.9 درصد رسيده است.
وي ادامه داد: رشد اقتصادي نيز در سه ماهه اول و دوم سال 93 شاهد رشد بوديم که پس از 8 فصل پياپي رشد منفي در فصل اول 93، 4.6 و در فصل دوم 93، 3.7 رشد مواجه شديم و در شش ماهه 93 نسبت به همين مدت در سال 92 نيز رشد 4 درصدي را کشور تجربه کرد.
رئيس کل بانک مرکزي با اشاره به شاخص نقدينگي از متوسط هشت ماهه سال 87 تا 91 گفت: اين شاخص در اين آمار به طور متوسط 5.1 افزايش رشد پايه پولي کشور را شاهد بوديم که اين آمار در هشت ماهه سال 92، به منفي 9 دهم درصد و در همين مدت سال 93، به منفي يک و شش دهم درصد رسيد.
وي در خصوص ضريب فزاينده پولي نيز در هشت ماهه سال 87 تا 91 نيز گفت: اين آمار در اين مدت 7.6 درصد بوده، اما؛ در هشت ماهه 92، به ميزان 16.2 درصد و در همين مدت در سال 93 اين رشد 14.5 درصد بوده است.
وي ادامه داد: رشد نقدينگي در کل به طور متوسط در همين مدت زمان هشت ماهه سال 87 تا 91 برابر با 19.9 و در سال 92، 15.2 و در سال 93، 12.7 درصد بوده است و رشد نقدينگي در کشور در سال 92 برابر با 25.1 و در سال 93 برابر با 26.3 بوده است.
سيف در خصوص عوامل مؤثر در تغيير پايه پولي کشور اشاره داشت و گفت: ابتدا ميزان خالص بدهيهاي بخش دولتي به بانک مرکزي با 13 درصد کاهش روبه رو شد زيرا با يک سال پايان آبان ماه اين آمار مقايسه ميشود تقريباً موجودي دولت در نزد بانکها صفر ميشود و از سوي ديگر بدهي بانکها به بانک مرکزي از افزايش برداشتها و بدهيها که شامل مسکن مهر، خطهاي اعتباري به بانکها و افزايش اضافه برداشت بانک 12.4 درصد افزايش داشت که در مجموع نتيجه آن نشانگر آن است که رشد پايه پولي در کشور منفي يک و شش دهم درصد رشد داشته است.
وي ادامه داد: به نظر ميآيد برخي از منابع ارزي کشور که قابل استفاده هم نيست و آن صادرات غيرنفتي است اين عامل چندان تاثيري نداشته زيرا مديريت توانسته به خوبي کار خود را انجام دهد و تغييرات آن در حد يک دهم درصد بوده است.
رئيس کل بانک مرکزي در خصوص تأمين مالي بنگاههاي مالي نيز گفت: حجم 88 درصد از تأمين مالي بنگاهها بر عهده نظام بانکي کشور است و 12 درصد نيز نزد بازار سرمايه است؛ بازار سرمايه تلاشهاي زيادي را در همين راستا انجام داده و با افزايش فعاليت و نهادهها اميدواريم بتوانيم تأمين مالي جديدي را براي بنگاههاي بزرگ داشته باشيم، معمولاً نظام بانکي کشور تأمين مالي کوتاه مدت و بنگاههاي کوچک را بايد به عهده داشته باشد که به خاطر اين نبود امکان اين سهم حجيم را بانکها بر دوش گرفتهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]