واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
مداخله نظامی بینالمللی؛ درمان تکنسخهای فرانسه برای حل بحران لیبی
فرانسه که همواره از یک نسخه واحد برای درمان بحرانهای مختلف در کشورهای مختلف استفاده میکند، بار دیگر چشم به لیبی دوخته و در همراهی با متحدان آفریقایی خود به بهانه خروج این کشور از بحران و هرجومرج سیاسی و امنیتی، در تلاش برای کلید زدن مداخله نظامی جدید در این کشور است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، فرانسه که همواره از یک نسخه واحد برای درمان و علاج بحرانهای مختلف در کشورهای مختلف استفاده میکند، پس از مداخله سال 2011 خود در لیبی، بار دیگر چشم به این کشور دوخته و در همراهی با متحدان آفریقایی خود به بهانه خروج این کشور از بحران و هرجومرج سیاسی و امنیتی، در تلاش برای کلید زدن مداخله نظامی جدید در این کشور است. پایگاه خبری تحلیلی فرانسه زبان afriquejet طی یادداشتی در این خصوص نوشت: «محمد یوسفو» رئیسجمهور نیجر اخیرا خواستار مداخله در لیبی برای حل بحران این کشور شده است. وی روز جمعه گذشته خواستار مداخله نظامی بینالمللی در لیبی شد و ادعا کرد که مداخله بینالمللی در لیبی برای پایان دادن به بحران جاری در این کشور و هرج و مرج در کشورهای همسایه آن امری «اجتنابناپذیر» است. رئیسجمهور نیجر روز جمعه پس از دیدار با «ژان ایو لودریان» وزیر دفاع فرانسه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که بدون مداخله بینالمللی در لیبی نمیتوان به راهحلی در این کشور دست یافت و تأکید کرد که برای حصول آشتی میان تمام لیبیاییها و جلوگیری از غرق شدن این کشور در خشونت گروههای تروریستی باید مداخله بینالمللی صورت گیرد چرا که این پدیده میتواند به کشورهای همسایه آن نیز صادر شود.
اظهارات رئیسجمهور نیجر پس از آن صورت گرفت که ژان ایو لودریان وزیر دفاع فرانسه نیز روز چهارشنبه هفته گذشته طی اظهاراتی در جمع نیروهای فرانسوی مستقر در چاد اعلام کرده بود که اوضاع لیبی دچار هرجومرج سیاسی و امنیتی است و تصریح کرد که این امر موجب خواهد شد که این کشور به پناهگاه و کانون تروریستی بدل شود. وی در اظهاراتی در همین خصوص با تأکید مجدد بر لزوم و ضرورت مداخله در این کشور شمال آفریقا اعلام کرد: «سکوت و عدم واکنش جامعه بینالملل در برابر گسترش چنین کانون تروریستی در بطن مدیترانه، اشتباهی بزرگ و عمیق است و نباید آن را پذیرفت.» از سوی دیگر «ادریس دبی» رئیسجمهور چاد نیز طی نشست بینالملل صلح و امنیت آفریقا که در روزهای 15 و 16 دسامبر گذشته در داکار پایتخت سنگال برگزاری شده بود، ضرورت مداخله کشورهای خارجی در لیبی را راهحل اوضاع فجیع و هرج و مرج امنیتی جاری در این کشور خواند و مدعی شد که هیچ ارتش آفریقایی قادر به حمله به لیبی نیست. وی خاطرنشان کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باید در لیبی وارد عمل شود چرا که این وظیفه و مسئولیت آن است و گفت که دوستان غربی ما باید راهحلی برای اوضاع لیبی و مردم آن بیابند و در این مسیر ما نیز آنها را همراهی خواهیم کرد.
علاوه بر اینها، طی نشستی که چندی پیش در نواکشوت پایتخت موریتانی برگزار شد نیز شرکتکنندگان در نشست از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستند در توافق با اتحادیه آفریقا، نیرویی بینالمللی را برای خنثی سازی گروههای مسلح، کمک به آشتی ملی و برقراری نهادهای دموکراتیک پایدار در لیبی سازماندهی کند. تلاش برای مداخله نظامی در لیبی به عنوان درمان تکنسخهای فرانسه برای حل بحران این کشور در حالیست که پاریس پیش از نیز در سال 2011 میلادی در چارچوب ائتلافی بینالمللی اقدام به مداخله نظامی در این کشور کرد. در 19 مارس 2011 مداخله نظامی در لیبی پس از قطعنامه 1973 شورای امنیت توسط ائتلافی از چند کشور در پاسخ به جنگ داخلی لیبی آغاز شد. در 19 مارس عملیات نظامی با شلیک بیش از 110 موشک کروز توسط آمریکا و انگلیس آغاز شد. نیروی هوایی فرانسه و نیروی هوایی سلطنتی وظیفه پرواز بر تمام نقاط لیبی را داشتند. نیروی دریایی سلطنتی نیر محاصره دریایی را شروع نمود. حمله هوایی علیه تانکهای ارتش لیبی اولین بار توسط نیروی هوایی فرانسه انجام شد. پس از ائتلاف اولیه توسط کشورهای بلژیک، کانادا، دانمارک، فرانسه، ایتالیا، نروژ، قطر، اسپانیا، بریتانیاو ایالات متحده مجموع کشورهای این ائتلاف به نوزده کشور رسید که در موارد جدیدتر کمک به اجرای منطقه پروازممنوع، انجام محاصره دریایی و ارائه تسلیحات لجستیکی بود. این مداخله تا اواخر اکتبر و تا مرگ معمر قذافی ادامه داشت و سپس ناتو در 31 اکتبر 2011 به این عملیات پایان داد. انتهای پیام/
93/10/14 - 10:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]