واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۵۸ق.ظ)
فرهنگ سازي به تنهايي توان حل مشکل مصرف آب را ندارد؛ ضرورت چاره انديشي براي هزينه نصب بالاي کاهنده مصرف آب در منازل قائم مقام وزير نيرو از ادامه سياست اين وزارت خانه براي حمايت از توليد کنندگان تجهيزات کاهنده مصرف آب خبر داد و افزود: در اين سال ها توانسته ايم با کمک به توليد کنندگان، قيمت بسياري از اقلام مصرفي صنعت آب را کاهش دهيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از روشهايي که براي تغيير يک فرهنگ در جامعه بايد از آن بهره برد، آشنا کردن جامعه با نقاط مثبت و منفي فرهنگ جديد است. زماني که اين تغيير فرهنگ در کوتاه مدت، هزينه زيادي را به مردم وارد کند، ميزان مقاومتي که از سوي جامعه صورت ميگيرد بسيار افزايش خواهد يافت.
يکي از تغييرات موفقي که در سالهاي گذشته در کشور به خوبي به يک فرهنگ تبديل شده، استفاده از لامپهاي کم مصرف به جاي لامپهاي رشته اي بود که در آن زمان با يارانه اي که دولت براي تغيير اين فرهنگ غلط پرداخت کرد توانست اين تغيير را با در کمترين زمان ممکن، به يک عادت تبديل کند.
البته در اين ميان نبايد از ياد برد که تغيير استفاده از برخي لوازم پرمصرف نتوانسته است فرهنگ مصرف برق را در کشور بهبود بخشد و اين ضعف همچنان بر صنعت برق کشور فشار وارد ميکند.
دولت را ميتوان محرک آغاز تغييري بزرگ در حوزه برق کشور دانست. امروز کشور به يک تحريک کننده جديد در بخش آب نيز نياز دارد تا شايد مردم، صرفه جويي در مصرف آب و جلوگيري از هدر رفت اين مايه حيات را از منازل خود شروع کنند.
براي جلوگيري از هدر رفت آب بايد برخي از لوازم و تجهيزات منازل و کارخانجات را تعويض کرد که اين مهم همان محرکي است که بايد به جامعه وارد شود. تغيير شيرآلات خانهها با هزينه اي بيش از 500 هزار تومان ميتواند سد محکمي در راستاي آغاز اين تغيير باشد زيرا کمتر خانواده اي را ميتوان پيدا کرد که حاضر باشد براي کم کردن مصرف خود، به يکباره مبلغي هنگفت را هزينه کند.
حال اگر دولت مانند بخش برق ورود کرده و لوازم کاهنده آب را با پرداخت يارانه با هزينه اي کمتر به دست مردم برساند، شايد اين تغيير نيز آغاز شود و حداقل ميزان هدر رفت آب در منازل و اماکن عمومي کاهش يابد.
اين مطلب را با قائم مقام وزير نيرو نيز در ميان گذاشتيم و ستار محمودي با بيان اين مطلب که حوزه آب به علت تنوع جغرافيايي مشترکان، کمي با بخش برق تفاوت دارد، گفت: در بحث آبرساني ما داراي شرايط متفاوتي در ميان مشترکان هستيم به طوري که گاهي آب را به يک خانه 2 طبقه تحويل داده و گاهي همان آب را بايد به يک آسمان خراش 20 طبقه برسانيم و اين همان تفاوتي است که بخش آب و برق با يکديگر دارند.
وي ادامه داد: تجهيزات مصرفي بسيار متفاوت است و در سالهاي 82 و 83 اين کار را امتحان کرديم و يکسري تجهيزات براي اجراي اين کار سفارش داده شد و در برخي از محلهاي پر مصرف مانند مدارس نصب شد؛ البته آثار اين کار بسيار خوب بود اما براي دولت هزينه بسياري در بر داشت.
محمودي با اشاره به اين مطلب که هزينه تعمير و نگهداري اين لوازم بسيار بالاست، خاطر نشان کرد: تجربه به ما نشان داده است که وقتي هزينه را خود مردم پرداخت کنند در حفظ و نگهداري اين لوازم تلاش بيشتري خواهند کرد.
وي تاکيد کرد: ما در اين مقطع به دنبال اين هستيم که به توليد کننده کمک کنيم تا شير آلات و لوازم کاهنده را ارزان تر توليد و به دست مردم برساند.
اين مقام مسئول با اعلام اين مطلب که سياست دولت و وزارت نيرو در حمايت از توليد کنندگان داخلي تجهيزات است، گفت: با توليد شيرهاي با کيفيت و ارزان، از ورود اجناس خارجي بي کيفيت نيز جلوگيري ميشود.
وي افزود: در سالهاي اخير قيمت شيرهاي فتوسل به يک سوم و تجهيزات ديگر تا يک چهارم کاهش يافته است که اين مهم نشان از درست بودن سياست حمايت از توليد کننده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]