واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ضرورت معاینه چشم افراد بالای 55 سال به صورت سالانه خبرگزاری پانا: رئیس سمینار دو روزه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران بر لزوم معاینه سالیانه چشم افراد دارای سن بیش از ۵۵ سال برای تشخیص دیابت تاکید کرد.
۱۳۹۳ شنبه ۶ دي ساعت 11:03
به گزارش خبرگزاری پانا، محمدرضا زرین رئیس سمینار دو روزه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: افراد دارای سن بیش از 55 سال باید برای کنترل دیابت احتمالی، سالی دو بار توسط اپتومتریستها معاینه شوند تا در صورت داشتن مشکل سریعاً در صدد حل مشکل برآیند. وی خاطرنشان کرد: عدم تشخیص و درمان به موقع دیابت باعث بروز عوارضی مانند اختلال در بینایی، آبمروارید در سنین پایین، آب سیاه و خونریزی پرده چشم میشود. زرین بر لزوم بینایی سنجی کودکان نیز تأکید کرد و گفت: کودکان نیز باید مورد بینایی سنجی قرار گیرند تا مواردی مانند انحراف و تنبلی چشم به موقع در آنان تشخیص داده شود تا در صورت وجود مشکل این عوارض حل شود و در غیر این صورت تا سن 13 سالگی سالی دو بار به اپتومتریست مراجعه کنند. وی در رابطه با تنبلی چشم و تاثیرات غربالگری تنبلی چشم در ایران گفت: با توجه به غربالگری تنبلی چشم در ایران، تنبلی چشم که در دو دهه گذشته در حدود 5 درصد بوده است اکنون به کمتر از نیم درصد رسیده است که در این راستا نقش اپتومتریستها به عنوان مراقبان اولیه چشم بسیار پر رنگ بوده است. سمینار دو روزه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران 4 دی در مرکز همایشهای بینالمللی رازی آغاز و امروز به کار خود پایان می دهد
در ادامه سید رفیع حسینی اپتومتریست در سمینار دو روزه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در برخی بیمارستانها پرستاران را بعد از دورههای کوتاه آموزشی مسئول انجام خدمات پاراکلینیکی چشم قرار دادهاند که به هیچ وجه در صلاحیت آنان نیست و این خدمات در شرح وظایف اپتومتریستها قرار دارد. به گزارش دبیر خانه سمینار، سید رفیع حسینی اپتومتریست در سمینار ده روزه اپتومتری ایران با اشاره به برخی از مشکلات اپتومتریستها اظهارکرد: اخیراً در برخی بیمارستانها پرستاران را مسئول انجام اقدامات پاراکلینیک چشم قرار دادهاند که به هیچ وجه در صلاحیت آنان نیست. وی تصریح کرد: در برخی بیمارستانهای دولتی و خصوصی از جمله بیمارستان فارابی و الزهراء زاهدان پرستاران را طی آموزشهای کوتاه مدتی مسئول ارائه و انجام تستهای پاراکلینیک کردهاند چرا که این پرستاران با حقوق کمتری این خدمات را انجام میدهند در حالی که قطعاً این اقدام مشکلاتی در پی خواهد داشت. حسینی گفت: این پرستاران خدمات پاراکلینیکی نظیر اکوی چشم و سنجش میزان بینایی و کارهایی نظیر آن را انجام میدهند در حالی که این اقدامات باید توسط اپتومتریستها که برای انجام این کار چندین واحد درسی پاس کردهاند انجام شود چنانکه این گونه اقدامات در تمام کشورهای دنیا توسط اپتومتریستها صورت میگیرد. این اپتومتریست گفت: اگر در خصوص این موضوع چارهاندیشی نشود اکثر مراکز این کار را انجام خواهند داد ضمن اینکه احتمالاً مراکز زیادی این کار را انجام میدهند که ما از آن اطلاع نداریم. وی فقدان اطلاعات کافی از حیطه خدمات و شرح وظایف اپتومتریستها را یکی دیگر از مشکلات صنفی اپتومتریستها دانست و گفت: در این راستا ما مشکلاتی با وزارت صنعت، معدن و تجارت داریم چرا که هر از گاهی به بهانه نداشتن مجوز کسب از این وزارتخانه دفاتر اپتومتریستها را پلمپ میکنند. حسینی خاطرنشان کرد: این اقدام غیرقانونی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی است که بر اساس رأی دیوان عدالت اداری اپتومتریستها از قانون نظام صنفی مستثنی هستند و باید از وزارت بهداشت مجوز کار بگیرند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]