واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یونسی: باید دایره دوستان را توسعه دهیم
دستیار ویژه رئیس جمهور با انتقاد از برخی رفتارهای تنگ نظرانه گفت:پیامبر سیره مدارا با مخالفان را به ما یاد داده است.
کد خبر: ۴۶۲۸۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۴ - 01 January 2015
دستیار ویژه رئیس جمهور با انتقاد از برخی رفتارهای تنگ نظرانه گفت:پیامبر سیره مدارا با مخالفان را به ما یاد داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقلیتها و قومیتهای مذهبی در همایش «پیامبر رحمت و مدارا» که صبح امروز (پنجشنبه 11دیماه) در دانشگاه تهران برگزار شد به تشریح عنوان این مراسم پرداخت و گفت: نام این همایش را پیامبر رحمت و مدارا گذاشتیم چرا که در قرآن در اینکه پیامبر اکرم پیامبر رحمت بودهاند، مکرراً تأکید شده است اما درباره مدارا اینگونه نیست.
وی در ادامه سخنان خود تشریح معنای مدارا پرداخت و خاطرنشان کرد: مدارا به معنای تعامل با کسی است که یا مخالف است و یا با ما هم راستا نیست.
دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقلیتها و قومیتهای مذهبی با بیان اینکه اگر به این مسئله در جوامع اسلامی توجه کنید موجب ارتقای جامعه و توسعه میشود، خاطرنشان کرد: یکی از موانع اصلی توسعه در کشور ما این است که همه ترمز هم هستیم و به نوعی مشکل هم محسوب میشویم.
یونسی ادامه داد: دوست را دشمن میدانیم در حالیکه دایره دوستی را باید وسیع دید تا بتوانیم سیل انسانها را در آن بگنجانیم. از سویی اگر چنانچه شخصی از خط دوستی خارج بود الزاماً به معنای دشمن نیست و ممکن است مخالف با ما باشد اما هر مخالفی دشمن نیست.
دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقلیتها و قومیتهای مذهبی، در ادامه سخنان خود به تشریح سیره پیامبر با مخالفانش پرداخت و خاطرنشان کرد: سیره پیامبر پاسخ اینگونه رفتارها را به ما داده است، ما برای رسیدن به اهداف خود به آرای عمومی مراجعه میکنیم و از طریق انتخابات و رفراندوم آن را حل میکنیم که این راهی است که بشر برای حل مسائل اختلافی به آن رسیده است و به آن مردمسالاری گفته میشود.
وی ادامه داد: کسانی که میگویند در اسلام مشورت با مردم وجود ندارد اینگونه نیست چرا که اسلام در اموراتی که به مردم مربوط میشد به مشورت با مردم میپرداخت و پیامبر اکرم نیز در زمان حیات خود در تمام امور مانند جنگها و اداره مسائل سیاسی کشور از مردم نظرخواهی میکردند.
یونسی با اشاره به یکی از جنگهای زمان پیامبر تصریح کرد: در یکی از این جنگها سر اینکه در داخل شهر یا خارج شهر بجنگند سؤال وجود داشت و میان جوانان و با تجربهها اختلاف وجود داشت، جوانان بر این معتقد بودند که میتوانیم در خارج شهر بجنگیم و با تجربهها در ماندن در شهر تأکید داشتند.
یونسی با بیان اینکه پیامبر در انتخاب تصمیم برای جنگیدن، گفت: من نظر با تجربهها را قبول دارم اما اکثریت با جوانان است و جنگیدن نیز توسط جوانان پیش میرود بنابراین پیامبر در جایی که وحی به عنوان فصلالخطاب مطرح نبود و در مسائل عرفی به صورت عرفی و عقلانی عمل میکردند و این شیوه را به ما یاد دادند.
وی ادامه داد: و بر اساس همین روش بود که مسلمانان توانستند رشد کنند و حاکم بر دنیا شدند در حالیکه پیش از پیامبر جامعه عرب جامعهای منحط و عقبمانده بود اما در کلاس تربیت پیامبر رشد کردند و به قدرت رسیدند.
دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقلیتها و قومیتهای مذهبی، با بیان اینکه شمشیر مانع را بر میدارد اما دل را تسخیر نمیکند، خاطرنشان کرد: اخلاق و رفتار اسلام و مهمتر از همه الگویی که پیامبر اسلام داشتهاند، توانست دلها را تسخیر کند.
یونسی با انتقاد از اینکه گفته میشود ایرانیها به زور تسلیم اسلام شدند، خاطرنشان کرد: این حرف درست نیست چرا که ایران قدمتی بیش از 1000سال دارد و در مقابله با یونان و روم و ابرقدرتهای زمان خود توانست به مقابله بپردازد اما در مقابله با عربها این سلاح نبود که کارساز شد، بلکه اخلاق باعث شد ایرانیها اسلام را بپذیرند.
وی با اشاره به سیطره اسلام در دنیا و جهان خاطرنشان کرد: ما باید بر اصل مدارا توجه کنیم چرا که پیامبر اسلام نیز این شیوه را به ما آموختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]