واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زنگ خطر برای بخش کشاورزی به صدا در آمد
کد خبر: ۴۶۲۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴ - 01 January 2015
عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس با هشدار نسبت به کاهش جمعیت روستایی و تولید کننده کشور به یک سوم، گفت: راز موفقیت اقتصاد تکیه بر تولید بوده و تعطیلی روستا به معنی تعطیلی تولید، وابستگی هر چه بیشتر به خارج و خروج میلیاردها تومان ارز از کشور است.
عباس پاپی زاده بالنگان در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت با هشدار نسبت به روند فزاینده مهاجرت از روستاها، گفت: قبل از دهه 40 حداقل بیش از 50 درصد جمعیت کشور ساکن روستاها بودند در حالی که اکنون این رقم به کمتر از یک سوم رسیده و این یک زنگ خطر جدی است.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه روستا ها مراکز تولید و شهرها مصرف کننده هستند، افزود:رازموفقیت اقتصاد تکیه بر تولید است به همین علت تعطیلی روستا به معنی تعطیلی تولید، واردات موادغذایی ،زیرسوال رفتن امنیت غذایی و خروج میلیاردها تومان ارز از کشور است.
عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس تصریح کرد: به علت بی توجهی به روستاها و عدم توازن در توزیع امکانات و خدمات بین شهر و روستا، فرد روستایی که می توانست در حوزه کشاورزی و دامداری و یا صنایع دستی شاغل باشد و علاوه بر آن چند شغل دیگر هم ایجاد کند به علت نبود عدالت از روستا رویگردان شده و تن به زندگی در حاشیه شهر داده است و این روند حتی منزلت شهر را زیر سوال برده است.
پاپی زاده با بیان اینکه مهاجرت روستاییان به شهرها و زندگی در حاشیه شهرمعضلات و مشکلات خاص خود را به دنبال دارد، گفت: فردی که در روستا برای خودش کار و جایگاه ومنزلتی داشته است حالا با زندگی در حاشیه شهر امنیت روانی ، شغل و فرصت اشتغال زایی برای دیگران را از کف داده و این مسایل هزینه های گزافی را بر کشور تحمیل کرده است.
افزایش جمیعت شهرنشین یعنی افزایش جمعیت مصرف کننده و رشد مشاغل کاذب
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به اینکه روند فزاینده مهاجرت از روستاها و افزایش جمیعت شهرنشین به معنای افزایش جمعیت مصرف کننده و رشد مشاغل کاذب درشهرها و کاهش سطح تولید است،تصریح کرد: این در حالی است که روستاییان از خدمات کمتری بهره مند بوده اما یارانه پرداختی به ساکنان روستا و شهر یکسان بوده و این وضعیت ناعادلانه است و باید اصلاح شود.
وی کمبود امکانات و خدمات رفاهی،آموزشی، بهداشتی، تفریحی و وضعیت نامطلوب راه ها را عوامل دافع در روستا و افزایش مهاجرت به شهرها عنوان کرد و گفت: بسیاری از روستاها فاقد مدرسه اند و یک روستایی حاضر است به علت اینکه فرزندش تحصیل کند از روستا خارج شده و تن به مهاجرت اجباری دهد.
توزیع عادلانه امکانات و خدمات درشهر و روستا رمز توسعه کشور
پاپی زاده با بیان اینکه تعداد روستاهای خالی از سکنه به علت نبود امکانات و خدمات کم نیست، افزود: در حوزه بهداشت روستاها فوق العاده عقب هستیم و بسیاری از روستاها فاقد برق وآب آشامیدنی سالم اند که این شرایط عوارض بسیاری را به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه راز موفقیت کشورهای توسعه یافته ایجاد تعادل در توزیع خدمات و امکانات در روستا و شهر بوده است، ادامه داد: آنها توانستند به همان میزانی که امکانات در شهر موجود است به همان میزان هم روستاییان از این امکانات برخوردار شوند و با ماندگاری در روستاها به فعالیت تولیدی ادامه دهند و حتی در برخی موارد شیب مهاجرت را از شهر به سمت روستاها تغییر داده اند.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به پراکندگی ناموزون در کشور اضافه کرد: در حال حاضر به علت نبود عدالت در توزیع خدمات و امکانات شهرها سنگین شده و یارانه بسیاری در شهرها هزینه می شود این در حالی است که سهم روستاییان محروم از این امکانات و خدمات از یارانه با سهم شهریها یکی و برابر است.
پیشگیری از مهاجرت کمتر از بازگشت مجدد مهاجران هزینه دارد
پاپی زاده ادامه داد:انتظار داریم حداقل یارانه ها عادلانه توزیع شود که اینطور نیست خدماتی که به یک شهروند روستایی می دهیم باخدماتی که شهرنشینها دریافت می کنند برابری نمی کند اما یارانه ای که پرداخت می شودیکی است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس با یادآوری اینکه دولت برای برگرداندن روستاییان از شهر به روستا باید چندین برابر هزینه و تبلیغات کند، تصریح کرد: وقوع این اتفاق به شرطی است که امکاناتی را که قرار بود در روستاها ایجاد کنیم را به روستاها برده و همچنین حضور سرمایه گذاران در روستاها پررنگتر شده تا فعالیتهای تولیدی دوباره در این مناطق رونق گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]