تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837433667




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چشم انداز تحولات جهان عرب در سال 2015


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


چشم انداز تحولات جهان عرب در سال 2015 بین الملل > خاورمیانه - آیا سال 2015 نیز برای کشورهای عربی،‌ همچنان سال تنش و خشونت خواهد بود؟

پرونده سال 2014 در جهان عرب درحالي بسته مي‌شود كه در اين سال، هيچ كدام از كشورهاي عربي روزهاي آرام و بي‌دغدغه‌اي را تجربه نكردند بلكه سرتاسر و از حوزه خليج فارس تا شمال آفريقا،‌ يكسره ميداني براي ناآرامي،‌ درگيري،‌ اعتراض‌، اختلافات سياسي و چنددستگي‌هاي حزبي بودند. از امارات در جنوبي‌ترين نقطه خليج فارس گرفته تا مراكش و موريتاني در غربي‌ترين نقطه جهان عرب، همگي صحنه كنشگري‌هاي سياسي تنش زده‌اي بودند كه شاخص خشونت را در جهان عرب فراتر از نرم‌هاي تعريف شده در نمودارهاي سياسي بين‌المللي نگه مي‌داشت. به گزارش پایگاه اینترنتی-اقتصادی مبادلات امارات، مقصد و غايت سرمايه‌گذاران جهان، در سال2014، از يك سو صحنه تقابل حاكميت با اخوان‌المسلمين داخل و خارج بود و از سوي ديگر،‌ عملا وارد دو جنگ پيشگيرانه خارج از مرزهاي خود شد. دخالت در ناآرامي‌هاي ليبي و پيوستن به ائتلاف آمريكا عليه داعش در سوريه و عراق، باعث شد تا اين كشور دروازه انبارهاي تسليحات خود را در اين سال بگشايد و وارد گردونه جنگ شود. بحرين هم علاوه بر پيوستن به اين ائتلاف،‌ هيچ روز ناآرامي نداشت و بازداشت شدن رهبر بزرگترين گروه سياسي منتقد دولت در روزهاي پاياني سال، اين كشور را در جرگه كشورهاي ناآرام عربي قرار داد. اختلافات قطر با بحرين، امارات و عربستان، يكي از مهم‌ترين چالش‌هاي دوحه در اين سال بود. كما اينكه ناآرامي‌هاي عربستان و درگيري در مرز يمن از يك سو و با شيعيان در شرق كشور از سوي ديگر،‌ گستره ناآرامي را در حوزه خليج فارس توسعه بخشيد. يمن نيز ناآرام‌ترين كشور در شبه جزيره العرب بود كه همچنان و پس از 3 سال، روزگار خون و خونريزي را پشت سر مي‌گذارد. كشورهاي شرق جهان عرب از عراق و سوريه گرفته تا لبنان، اردن و فلسطين نيز شرايط مشابه بلكه شديدتر و خشن‌تري را از سرگذراندند. يكه‌تازي ناگهاني داعش در عراق و سقوط پياپي شهرها و استان‌هاي اين كشور،‌ دلهره را در تمام خاورميانه گسترد و باعث شد تا دخالت نظامي آمريكا توجيه‌پذير شود و غرب مجددا به شرق بازگردد و در عين حال،‌ چهره زمخت آمريكا پس از انقلاب‌هاي عربي اندكي ترميم شود.
در شمال آفريقا نيز وضعيت همچنان ايستا و يكسان بود. از مصر ناآرام تا ليبي، الجزاير، تونس، مراكش و موريتاني همگي تنش‌زده بودند. سودان هم دست‌كمي از اين كشورها نداشت. تبرئه ديكتاتور سابق مصر و آشتي بي‌سروصداي اروپا و آمريكا با مصر،‌ درگيري‌هاي حاكميت طرابلس با شورشيان بازمانده از انقلاب عليه قذافي در ليبي، درگيري ارتش تونس با القاعده و اعتراف داعش به دست داشتن در قتل دو تن از رهبران اپوزيسيون و چپگراي تونس، چالش و تنش ميان بوتفليقه و مخالفان درباره سمت رياست جمهوري، ادامه نزاع مراكش و جبهه پوليساريا و اختلافات مخالفان با دولت در موريتاني درباره انتخابات پارلماني،‌ همگي باعث شد تا منطقه موسوم به مغرب عربي،‌ چندان تفاوتي با همسايگان شرقي خود نداشته باشد.
آيا سال 2015 براي اين كشورها،‌ همچنان سال تنش و خشونت خواهد بود؟ به نظر مي‌رسد كشورهاي عربي در سال آينده دست‌كم در حوزه سياست و نه اقتصاد،‌ با شيبي ملايم به سمت آرامشي شكننده با رگه‌هايي از خشونت خواهند رفت. اين امر معلول عواملي است. از يك سو،‌ آمريكا آهسته آهسته به سمت انتخابات رياست جمهوري حركت مي‌كند و دمكرات‌ها براي ارائه كارنامه 4 سال دوم خود ناچار از حل و فصل برخي از تنش‌ها يا كاستن از شدت آنها هستند. در نتيجه، به نظر مي‌رسد سناريوي قتل بن لادن در اواخر دوره اول رياست‌جمهوري اوباما به گونه‌اي ديگر، تكرار خواهد شد و پديده نوظهور داعش رو به افول خواهد گذارد. واشنگتن خواهد كوشيد تا اين پديده را به پايان رساند تا علاوه بر اقناع افكار عمومي داخلي درباره اينكه دولت آمريكا همچنان يك هژموني پايدار است كه قادر به سركوب خشن‌ترين گروه‌هاي قتل و كشتار و در نتيجه قادر به مهار تهديدهاي امنيت ملي است،‌ افكار عمومي جهان عرب را نيز اكنون اقناع كرده كه واشنگتن همچنان يك منجي است و كماكان مي‌تواند كشورهاي مختلف دنيا را دور خود جمع كرده،‌ هدايت آنها را در تحولات نظامي به دست گيرد. افزون بر اين،‌ اكنون ديگر بدنه جوامع عربي به قتل عام‌هاي داعش خو كرده، به همان اندازه،‌ كارآيي اين گروه كم شده است.
آمريكا بايد در اين سال،‌ به نحوي از انحاء به بحران سوريه هم خاتمه بخشد تا باز پرونده دستاوردهاي خود را پربار نشان دهد. در سال 2014 تمام تلاش‌هاي آمريكا براي ساقط كردن نظام سوريه ناكام ماند: از ماجراي حمله شيميايي و تهديد به حمله نظامي به دمشق تا حمايت نيمه نظامي و مالي از مخالفان و برگزاري نشست مونترو هيچ كدام اثر خود را نداشت؛ بنابراين،‌ آمريكا با رويكردي متفاوت به سمت معادله‌اي با دو سوي برد برد حركت خواهد كرد؛ هرچند كه اين پرونده اكنون با پرونده‌هاي ديگر از جمله پرونده اوكراين و در نتيجه با روسيه گره خورده است. در عراق هم،‌ دو لايه حاكميت و دولت به اين نتيجه رسيده‌اند كه آمريكا همچنان بخشي از معادله است؛‌ خاصه اينكه اكنون بيش از يك هزار نظامي آمريكايي به عراق بازگشته‌اند. بنابراين،‌ امسال سال كم‌كردن تنش‌ها در عراق است. با تمام اينها،‌ همچنان يك مسئله لاينحل خواهد ماند. پرونده فلسطين همچنان گشوده خواهد ماند و تندروي راست‌هاي افراطي و در صدر آنها، نتانياهو اجازه نخواهد داد اوباما و به تعبيري دمكرات‌ها در آستانه رقابت‌هاي انتخاباتي، از اين بخش از خاورميانه، سهمي در كارنامه موفقيت‌هاي خود ثبت كنند.

کلید واژه ها: جهان عرب -




چهارشنبه 10 دی 1393 - 21:20:18





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن