واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ دي ۱۳۹۳ (۲۰:۱۷ب.ظ)
حذف مبادلات غير دلاري بين دو کشور ايران و ترکيه/ مبادلات 30 ميليارد دلاري با ترکيه در 2015 وزير اقتصاد ترکيه به همراه هيئت همراه به ديدار وزير حمل و نقل ايران رفت در اين نشست همچنين در زمينه ثبات منطقه اي بين دو کشور ايران و ترکيه تفاهماتي صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، بر اساس گفته مقامات ترکيه، تجارت ميان ايران و ترکيه در سال 2012 به 22 ميليارد دلار رسيده بود اما به دليل تحريمهاي غرب اين ميزان به 14.5 ميليارد دلار کاهش يافت و ما انتظار داريم اين ميزان در پايان سال 2015 به 15 ميليارد دلار برسد.
مهمترين موضوع در جريان اين سفر اعلام «توافقنامه تجارت ترجيحي» خواهد بود که در 29 ژانويه 2014 در تهران و در چارچوب سفر رسمي رجب طيب اردوغان به امضا رسيده بود.
وزارت اقتصاد ترکيه از قبل اعلام کرده بود که اين توافقنامه براي ترکيه اولين در نوع خود بوده و دو کشور حدود 10 سال است که بر روي اين توافقنامه کار کردهاند.
اين توافقنامه ابزار مهمي در دستيابي به مبادلات بازرگاني 35 ميليارد دلاري است که بالاترين ميزاني است که براي دو کشور تعيين شده است.
در پايان اين نشست کنفرانس خبري انجام شد که دو وزير به موارد مهمي در ارتباط با تفاهمات ايجاد شده پرداختند و به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در ارتباط با گسترش تفاهمات بين دو کشور، گفت: دولت هاي ايران و ترکيه پس از يازده سال مذاکره، توافقنامه تجارت ترجيحي امضاء کردند که با امضاء اين موافقتنامه فصل جديدي در روابط اقتصادي و تجاري دو کشور گشوده خواهد شد.
بر اساس اين گزارش، محمود واعظي پس از ديدار با نيهات زيبکچي وزير اقتصاد ترکيه افزود: دو کشور براي رسيدن به مبادلات بازرگاني دو کشور تا 30 ميليارد دلار در سال 2015 هدف گذاري کرده اند.
واعظي در به صادرات اين دو کشور در سال جديد ميلادي اشاره کرد و افزود: براساس موافقتنامه تجارت ترجيحي که امروز ميان وزير صنايع کشورمان و وزير اقتصاد ترکيه به امضا رسيد، 147قلم کالا از طرف ترکيه به ايران و 125 قلم کالا از سوي ايران به ترکيه صادر مي شود.
واعظي همچنين گفت: ايران با تنها کشوري که تشکيل کابينه مشترک داده، ترکيه است که در قالب اين کابينه روساي جمهوري دو کشور به همراه تعدادي از وزيران حضور خواهند داشت.
وي افزود: علاوه بر توافقنامهاي که ميان دو کشور به امضا رسيده است، کميته هاي مشترکي نيز به پيگيري موضوعات مختلف خواهند پرداخت.
نيهات زيبکچي نيز در ادامه صحبت هاي طرف مقابل تصريح کرد: طبق توافق دو طرفه اي که انجام شده اين قول را به يکديگر داده ايم که براي رسيدن به اهداف مشترک تا آخر ايستادگي کنيم.
وزير ترکيه نيز در اين نشست خبري مشترک با اشاره به روابط کشورش با جمهوري اسلامي ايران گفت: از فردا، اول ژانويه توافقنامه تجارت ترجيحي ميان دو کشور اجرا خواهد شد که اين موضوع مي تواند سرآغاز خوبي براي اجرايي شدن اهداف مدنظر روساي جمهور دو کشور باشد.
وزير اقتصاد ترکيه همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري موج، مبني بر دخالت بخش خصوصي در تعاملات دو کشور اين چنين گفت: مذاکرات ما براي سرمايه هاي مشترک، بخش هاي خصوصي و نهادهاي اجرايي دو کشور صورت گرفته است. گام عملي در اين خصوص هم اوايل فوريه سال آينده در نمايشگاه بين المللي تهران که نمايشگاه منسوجات است انجام خواهد شد. در آنجا قرار است شرکت هاي دو کشور به صورت مشترک به همکاري با يکديگر بپردازند.
زيبکچي تصريح کرد: قرار است در خصوص تنظيم روابط بانکي ، گمرگي و همچنين فعال کردن بخش خصوصي دو کشور اقدامات لازم صورت گيرد.
نيهات زيبکچي همچنين به مذاکراتي که با وزير صنعت، معدن و تجارت کشورمان داشته اشاره کرد و افزود: قرار است از اين پس موضوع هايي که با وزارت صنعت، معدن و تجارت مرتبط است به طور سه ماه يکبار مذاکره شود.
وي درباره توافقنامه تجارت ترجيحي نيز اظهار داشت: اين توافقنامه مانند فرزندي تازه متولد است که دو دولت تمام تلاش خود را براي حراست و تکامل از آن به کار خواهند گرفت.
لازم به ذکر است که ادامه اين مذاکرات طبق قرار امروز به 15 ژانويه سال جديد موکول شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]