واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 430 هزار خارجی بی سواد در ایران
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: 430 هزار نفر از اتباع خارجی بی سواد در کشور زندگی می کنند که 40 درصد از اتباع خارجی ما را تشکیل می دهند.
کد خبر: ۴۶۲۶۲۲
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۵ - 31 December 2014
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: 430 هزار نفر از اتباع خارجی بی سواد در کشور زندگی می کنند که 40 درصد از اتباع خارجی ما را تشکیل می دهند.
به گزارش ایرنا "علی باقرزاده فاروجی" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در بجنورد، اظهار کرد: امسال تصمیم گرفته شد که اتباع خارجی بی سواد در کشور، زیر پوشش سواد آموزی قرار بگیرند.
وی افزود: طبق برنامه قرار بود امسال 10 هزار نفر از این افراد زیر پوشش سوادآموزی قرار بگیرند که با توجه به استقبال صورت گرفته 11 هزار و 800 نفر آنان ثبت نام شدند.
وی گفت: تاکنون 800 هزار نفر از اتباع لازم التعلیم خارجی به صورت رایگان از خدمات آموزشی در کشور ما بهره مند شده اند.
رییس نهضت سواد آموزی گفت: هم اکنون 355 هزار نفر از بی سوادان کشور نیز زیر پوشش برنامه های نهضت سواد آموزی قرار گرفته اند.
وی نرخ باسوادی افراد جامعه در گروه 10 تا 49 سال را طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 90، 93 درصد عنوان کرد و افزود: اما این نرخ در سال جاری به 95 درصد رسیده است.
باقرزاده با بیان اینکه اکنون پنج درصد از جمعیت کشور بی سواد هستند، گفت: از این رقم یک میلیون و 250 هزار نفر دارای مشخصات و نشانی هستند که باید زیر پوشش قرار گیرند و 600 هزار نفر نیز مدعی بی سوادی هستند.
وی بر اهمیت سواد دار کردن اولیای دانش آموزان تاکید کرد و افزود: 613 هزار نفر عضو بی سواد در خانواده دانش آموزان وجود دارد که شناسایی شده اند و طبق برنامه سواددار خواهند شد.
وی اظهار کرد: طبق نظر مدیران مدارس 62 درصد از این افراد توانایی و شرایط آموختن سواد را دارند که در سال جاری 100 هزار نفر ثبت نام شده اند.
وی افزود: هم اکنون 74 هزار نفر از افراد بی سواد در گروه 10 تا 20 سال شناسایی شده اند که شش هزار و 100 نفر برای سواد دار شدن نامنویسی کرده اند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: خدمتی که در نهضت سواد آموزی انجام می شود در منطقه و حتی دنیا نمونه است چرا که به صورت رایگان و حتی با تشویق انجام می شود که این امر در هیچ جای دنیا انجام نمی شود.
باقرزاده افزود: ما برای آموزش افراد بی سواد در زندان ها، سربازخانه ها، مساجد و هر نقطه ای که احساس کنیم شرایط وجود دارد کلاس دایر خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: حتی هم اکنون به صورت نمونه در پنج استان کشور در اردوگاههای ترک اعتیاد آموزش سوادآموزی دایر شده و افراد در دوران ترک اعتیاد باسواد می شوند.
وی افزود: متاسفانه هم اکنون حساسیت جامعه نسبت به سوادآموزی کمتر شده و رسانه ها نیز تنها در حد خبر به آن می پردازند اما به شکل مستمر به آن نمی پردازند.
وی گفت: تا زمانی که سطح آگاهی و دانش یک جامعه بالا نرود مشکلات و چالش های بهداشتی، فرهنگی، بزهکاری و جرایم کاهش نخواهد یافت چرا که طبق پژوهش های علمی، بی سوادی رابطه مستقیمی با انواع آسیب های اجتماعی دارد.
باقرزاده به اجرای طرح سواددار کردن کشاورزان اشاره کرد و افزود: این طرح به صورت نمونه در پنج استان کشور اجرایی شده و 10 هزار نفر زیر پوشش آن قرار گرفته اند.
رییس سازمان سواد آموزی گفت: کتاب های درسی کشاورزان در حوزه اطلاعات و دانش کشاورزی است که باعث علاقه و گرایش آنان به سواد آموزی می شود و علاوه بر آموختن سواد، دانش آنان به روز می شود.
وی افزود: با مراکز فنی و حرفه ای نیز رایزنی شده تا علاوه بر آموزش مهارت ها به افراد، سواد نیز آموزش داده شود که کتاب های این مراکز نیز با توجه به مهارت آنان تدوین می شود.
وی از نبود کتاب های مخصوص کم سوادان و همچنین عدم اختصاص ستون ویژه به کم سوادان در روزنامه ها گلایه کرد و گفت: هیچ کتاب و یا اطلاعاتی مخصوص کم سوادان در کشور وجود ندارد.
وی افزود: هم اکنون تنها باسوادان و دانش آموزان به کتابخانه ها مراجعه می کنند و افراد کم سواد منبعی برای مطالعه و افزودن دانش خود ندارند که این امر باعث می شود به مرور زمان حتی سواد خود را نیز فراموش کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش به اجرای طرح خواندن با اعضای خانواده اشاره کرد و گفت: حتی سواد آموزی کشور توانست برای اجرای این طرح جایزه بین المللی بگیرد.
باقرزاده افزود: طرح حلقه های کتابخوانی نیز هم اکنون در دست اجرا است که در قالب آن کتابخانه هایی کوچک طراحی می شود تا افراد کم سواد بتوانند کتاب های مورد نظر خود را دریافت و مطالعه کنند.
وی با بیان اینکه همه کودکان لازم التعلیم وارد مدرسه نمی شوند، اظهار کرد: طبق آمار معاونت ابتدایی وزارتخانه 98.8 درصد کودکان شش سال تمام وارد مدرسه می شوند.
باقرزاده بر شناسایی و جذب تمامی کودکان لازم التعلیم تاکید کرد و افزود: نباید هیچ کودکی از آموزش محروم بماند.
رییس سازمان سوادآموزی گفت: ایران از نظر باسوادی در منطقه جایگاه پانزدهم را دارد.
باقرزاده افزود: در گروه زیر 30 سال از نظر درصد باسوادی در دنیا رتبه خوبی داریم اما در افراد زیر 50 سال، وضعیت چندان مطلوبی نداریم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]