واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حمله غیرمنتظره به هنرمندی همچون شجریان
نوش آبادی در اظهاراتی عجیب برای بازگشت شجریان به صحنه شروطی را مطرح کرده و گفته است: «فکرمیکنم خود وی میتواند مشکل را حل کند و باید تصمیم شجاعانه بگیرد، رفتارهای گذشته را جبران کند و به عرصه موسیقی بازگردد.
آفتاب: نشست دیروز سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد با اصحاب رسانه، طبق وعده مسئولان وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. نشستی که پایان آن سرآغاز پرسش های فراوانی برای خبرنگاران رقم زد و ابهامات زیادی را آفرید. سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حالی از اکران فیلم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری در گروه هنر و تجربه خبر داد که اظهارنظر قاطعانه او به دو دلیل تعجب آور بود. لغو اکران این فیلم در گروه هنر و تجربه و اظهارنظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره خشونت بار بودن آن، به نوعی شائبه بسته شدن پرونده اکران خانه پدری چه به صورت عمومی و چه به صورت محدود را رقم می زد.
به گزارش خرداد، بررسی عمر کوتاه مسئولیت حسین نوش آبادی نشان می دهد که این اولین اظهارنظر متناقض و دو پهلوی او درباره مسائل پیش روی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نبوده است. مواضع متناقض و متفاوتی که از روزهای نخست آغاز به کار سخنگو در میان رسانه ها خودنمایی کرده است حالا در آخرین نشست خبری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خودش را بیشتر از گذشته نشان می داد.
مواضع دوگانه نوش آبادی درباره عصبانی نیستم
"عصبانی نیستم" ساخته رضا درمیشیان یکی از مسائل پیش روی وزارت فرهنگ و ارشاد بود که موضع گیری های متفاوت و متناقض حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به خوبی نشان می داد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین درباره فیلم "عصبانی نیستم" به کارگردانی رضا درمیشیان نیز گفته بود: این فیلم را هم دیده ام که به نظرم نیاز به تامل بیشتر دارد و با این شکل اکران شدن آن موافق نیستم. به نظرم باید با اصلاحاتی به اکران عمومی برسد اما پیش از سخنان نوش آبادی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل مخالفت ها با اکران فیلم عصبانی نیستم، اعلام کرده بود این فیلم با تایید نهایی من و با انجام اصلاحات به اکران می رسد با این وجود سخنگوی وزارت ارشاد در اظهارنظری مبهم و غیر صریح در اولین نشست خبری خود اعلام کرده که عصبانی نیستم از لیست اکران خارج شده است و البته این به معنای عدم اکران همیشگی آن نیست. اظهارات چندگانه وزیر و سخنگو تنها به «عصبانی نیستم» محدود نشد و در موارد بعدی نیز ادامه یافت .
حمله غیر منتظره به هنرمندی همچون شجریان
آخرین موضع عجیب حسین نوش آبادی در آخرین نشست او رخ داد. سخنگوی دولت با لحنی خاص وعجیب از محمدرضا شجریان انتقاد کرده وگفت: «وی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی حضور خوبی داشت و ممنوعیتی برای فعالیتهای وی وجود نداشت. رویکردها و رفتارهای وی در دهه دوم انقلاب به بعد باعث شد از مردم و نظام فاصله بگیرد.» نوش آبادی سپس در اظهاراتی عجیب برای بازگشت شجریان به صحنه شروطی را مطرح کرده و گفت: «فکرمیکنم خود وی میتواند مشکل را حل کند و باید تصمیم شجاعانه بگیرد، رفتارهای گذشته را جبران کند و به عرصه موسیقی بازگردد و اگر چنین اتفاقی بیفتد ما استقبال میکنیم. آقای شجریان در دفاع مقدس، انقلاب و موضوعات دینی و مذهبی آثار و خدمات شایان توجهی دارد و ای کاش خود وی باعث این اختلاف و جدایی نمیشد.» نوش آبادی با بیان شرط جبران گذشته توسط شجریان گفته است: «حال نیز خودش باید جبران کند، حداقلها را بپذیرد و با یک اقدام مثبت، با یک رویکرد و تعهد جدید جبران کند.» این اظهار نظر عجیب وحیرت آور که حتی در وزاری دولت پیشین نیز درباره هنرمندی همچون شجریان ابراز شد، تعجب خبرنگاران جلسه را برانگیخت. دلیل این تعجب این بود که علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جشن دهمین سالگرد تاسیس صندوق حمایت از هنرمندان و خبرنگاران در میان تشویق حاضران با محمدرضا شجریان وارد سالن شد. علاوه بر این وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه ۱۸ مردادماه با حضور در تالار وزارت کشور به تماشای کنسرت «چرا رفتی» تهمورس پورناظری و همایون شجريان نشست. علی جنتي وزير ارشاد به همراه علی مرادخانی معاون هنری خود، با حضور در تالار وزارت کشور از اجرای دوم کنسرت همایون شجريان دیدن کرده و پس از اجرا، با حضور در پشت صحنه با هنرمندان دیدار و گفتوگو کردند. بررسی این سوابق وقتی کنار اظهار نظر عجیب حسین نوش آبادی درباره هنرمند بزرگی همچون محمدرضا شجریان قرار می گیرد تفاوت معنادار مواضع وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی و نوش آبادی سخنگوی این وزارتخانه را به خوبی نشان می دهد.
فلسفه انتخاب سخنگو چیست؟
با انتخاب حسین نوش آبادی به عنوان سخنگو تمامی مسئولان این وزارتخانه فرصت گفتگوی مستقیم و یا مکرر با رسانه ها را از دست دادند شاید فلسفه انتخاب سخنگو نیز همین باشد که موضع مشخص و یکپارچه ای از این وزارتخانه به گوش رسانه ها برسد. با این حال اگر هدف علی جنتی از انتخاب حسین نوش آبادی نیز همین بوده باشد این هدف به نتیجه نرسیده است. زیرا اظهارات متفاوت و گاه متناقض حسین نوش آبادی که به نظر میرسد چندان با دولت اعتدال نیز همسو نیست؛ باعث سردرگمی و حیرت اصحاب رسانه شده است. سردرگمی که خبرنگاران را به این پرسش وا می دارد که این اظهار نظر منطبق با سلیقه شخصی آقای نوش آبادی درباره موضوعات خاص است یا موضع رسمی وزارتخانه ای است که وی سخنگویش را برعهده گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]