محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830369870
نگاهی جامعه شناختی به 9 دی ظهور نقش بسیج کننده هویت دینی در 9 دی
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهی جامعه شناختی به 9 دی
ظهور نقش بسیج کننده هویت دینی در 9 دی
یکی از کارهای تئوریک در مورد حماسهی 9 دی که در طول سالهای گذشته، کمتر مورد دقت و تحقیق قرار گرفته، تحلیل حماسهی 9 دی از منظر جامعهشناختی است.
ارزیابی و تحلیل رخداد 9دی به عنوان رویهای که محصول کنش جمعی یک جامعهی کاملاً سیاسیشده بود، چشمانداز جامعهشناختی ویژهای را مقابل تحلیلگران باز میگشاید. با بازگشت به بستر شکلگیری فتنهی 88 مؤلفه و عناصر جامعهشناختی رویداد 9دی را میتوان به مانند «احیای همبستگی اجتماعی» و ترمیم «شکافهای اجتماعی ناشی از فتنه» تبیین کرد.
9دی و ترمیم شکافهای اجتماعی
فتنهی 88 را از جنبههای مختلف میتوان تحلیل کرد. یکی از مهم ترین جنبههای آن، گسست اجتماعی بود که در طول فعالیت انتخاباتی و اعتراضات پس از آن شکل گرفت. منشأ این گسست به سالهای دور برمیگشت و به عبارتی، یک اتفاق دفعی و ناگهانی نبود، بلکه عقبهی تاریخی و سیاسی داشت که در تداوم خود، ابتدا در مقطع کوتاهی در حد فاصل دوران قانونی تبلیغات انتخاباتی تا روز 29 خرداد و خطبههای تاریخی رهبر انقلاب به شکل یک شکاف رخ نمود و بعد از آن، تا روز عاشورای سال 88، به صورت مزمن تداوم یافت
این نزاع و اختلاف اجتماعی، از یک طرف از برنامهریزی همهجانبهی مراکز غربی برای عملیاتی ساختن الگوی انقلابهای رنگی در ایران خبر میداد و از سوی دیگر، انعکاس دل بریدن و دور شدن بخشی از نخبگان سیاسی سابق از بدنهی عام نخبگان نظام اسلامی بود.
این شکاف یک شکاف تاریخی و تدریجی بود که سالها در ذیل مفهوم «اصلاحطلبی و خط امام» به حیات خود ادامه داده بود و در قالب آن، نخبگانی از درون نظام به صورت نامحسوس و بنا به دلایلی، از جمع حامیان و مدافعان نظام خارج شده بودند؛ به طوری که در رأس آنها فردی قرار داشت که روزی نخستوزیر جمهوری اسلامی بود و دیگری سالها مسئولیتهای کلیدی داشت و حتی اطرافیان آنها همگی در نظام اسلامی مسئولیتهایی داشتند.
جالب توجه بود که این اشخاص در یک کنش سیاسی قانونی به صحنه آمدند و با فرصت فراخ، خود و برنامهها و اولویتهای خود را معرفی و تبیین کردند و در معرض انتخاب مردم قرار دادند. اما به محض اینکه در یک بستر قانونی و آزاد، نتیجه را خلاف خواست خود دیدند، دست به اعتراض و تهییج مردم علیه ساختارهای قانونی زدند.
واقعیت این است که شکاف بین این چهرهها با نظام اسلامی در یک پروسهی زمانی بیستساله رشد کرده و ریشه دوانده بود و در انتخابات 88 بروز و ظهور یافت. این طیف در طی بیست سال، به تدریج نسبت به پایبندی به آرمانهای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی دچار تردید شده بود و آرایش تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری زمینهی علنی شدن این تردید و واگرایی را فراهم ساخت.
از همان ابتدای فعالیت تبلیغاتی، این جریان تلاش کردند نظام انتخاباتی جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از شاخصههای مردمی بودن نظام، با چالش مواجه سازند و با ترتیب دادن نهادهای موازی و غیرقانونی مانند «کمیتهی صیانت آرا»، کلیت نظام را به مبارزه طلبیدند؛ چنان که در ادامه، سعی نمودند با طرح مباحث ساختار شکنانه، جریانهای تجدیدنظرطلب را پیرامون خود جمع نمایند. با این قبیل اقدامات بود که یک شکاف خفته علنی شد و با تحرکات بعد از انتخابات، با بیانیهها و سپس تجمعات غیرقانونی مورد حمایت سران فتنه، علنیتر گردید.
یکی از دستاوردهای 9دی، ترمیم این شکاف توسط مردم بود. مردم در 9دی با شعارهای واضح و روشن سیاسی، که در طول سالهای بعد از انقلاب بیسابقه بود، توانستند هم صف خود را از این جریان جدا سازند و هم حد فاصلی بین این اشخاص و نخبگان انقلابی ترسیم کنند. بدین ترتیب، در 9دی نخبگان سیاسی نظام پالایش شدند؛ به طوری که هم این اشخاص مردد و پشیمان از بدنهی نظام سیاسی طرد شدند و هم طیفی از نخبگان که نسبت به فتنه موضع صریح و روشنی نداشتند، در مواجهه با موضع جدی مردم، مواضع خود را شفاف ساختند. با این پالایش، نخبگان درونی نظام هماهنگ و همسو با مردم، در حفاظت از آرمانهای انقلاب به صحنه آمدند..
دومین شکاف و نزاعی که پیرامون این شکاف تاریخی و به صورت دفعی و مقطعی شکل گرفته بود، فضای دوقطبی انتخابات ریاستجمهوری و تسری آن به بعد از انتخابات بود. در فضای تبلیغاتی سال 88، فضا به شدت دوقطبی شد. اتفاقی که از همان ابتدا نگرانیهایی را به دنبال داشت؛ به طوری که رهبر انقلاب در سخنرانیشان در سالگرد ارتحال امام فرمودند: «هر کدام از نامزدهاى محترم هم طرفدارانى دارند. بعضىها از این طرفداران متعصب هم هستند، خیلى علاقهمند سرسختاند به آن نامزد خودشان. خیلى خوب، باشند، حرفى نیست؛ اما مواظب باشید، مراقب باشید که این علاقهمندىها به اصطکاک نینجامد، به اغتشاش نینجامد. شما دارید براى عقیدهى خودتان، براى ایمان خودتان تلاش میکنید. نگذارید دشمنِ این ایمان، دشمنِ این آرمان از شما سوءاستفاده کند. من شنیدم و اطلاع پیدا کردم که در خیابانها بعضى از جوانان طرفداران نامزدها میروند (حالا من دربارهى این رفتن تو خیابانها حرفى نمیزنم) اما مؤکداً میگویم: مبادا این خیابانگردىها به مقابله، به مجادله، به درگیرى بینجامد، مواظب باشید. اگر کسى دیدید که اصرار بر اغتشاش و درگیرى دارد، بدانید او یا خائن است یا بسیار غافل است.»[1]
این نزاع گرچه در بین مردم مقطعی بود، اما رقبای انتخاباتی به شدت بر روی آن برنامهریزی کرده بودند. به عبارتی این فضای دوقطبی انعکاس شکاف نخبگان بود که در جهت دستیابی به اهداف خود، نیاز به این درهمریختگی سیاسی و فروریختگی همبستگی اجتماعی داشتند و لذا با موضعگیریهای افراطی خود، هر چه بیشتر به فضای سیاه و سفید دامن میزدند؛ در حالی که مردمی که در مراحل ابتدایی با اعتراضات همراه شدند، متوجه پیامد رفتار خود به عنوان یک اختلاف رو به تزاید نبودند؛ چرا که صحنهگردانان فتنه، به دلیل سوابق و جایگاههای درونحاکمیتی گذشتهی خود، مورد اعتماد واقع شده بودند و آرای قابل توجهی را به خود اختصاص داده بودند که بخشهای بزرگی از رأیدهندگان نمیتوانستند قضاوت خود را نسبت به آنها به سرعتی که آنها از نظام و انقلاب فاصله میگرفتند، تغییر دهند. بنابراین این افراد بدون آنکه نیت و انگیزهی سوئی داشته باشند، تا مقطعی با مواضع و تصمیم آنها همراهی نشان دادند.[2]
بعد از گذر از ایام انتخابات، با تلاش سران فتنه و فعال شدن جریانهای معاند و جنگ روانی رسانههای بیگانه، فضای دوقطبی اجتماعی کمکم به سمت شکاف بخشی از مردم و نظام سوق یافت و به عبارتی نخبگان طردشده جهت اختلافات را از بین دو دسته از مردم به سمت رودررو قرار دادن بخشی از مردم با نظام هدایت کردند.
بدین ترتیب، فضای رادیکال حاکم در مدت هشت ماه، زمینهساز فعالیت تخریبی دشمن و عوامل نفوذی آن بود که به شکلگیری اغتشاشات و آشوبهای خیابانی در مقاطعی چون روز قدس و 13آبان و 16آذر منتهی شد. به طوری که هر چه زمان میگذشت، گرچه از کمیّت عوامل خیابانی آشوبها کاسته میشد، ولی اقدامات و حرکتهای براندازانه تشدید میشد؛ چرا که سران فتنه تلاش داشتند خطوط اختلاف را هر چه بیشتر تشدید کنند و با تند شدن لحن بیانیهها و سخنان آنان، اختلافات اجتماعی نیز تشدید میشد.
روند صعودی این گسیختگی، همراه با شدت یافتن ناهنجاریهای رفتاری، شرایط تصمیمگیری و حرکت را سخت میکرد و به نوعی ساخت سیاسی، ساخت اجتماعی و ساخت فرهنگی در یک عدم تعادل و ناهم پوشانی مقطعی قرار گرفتند و حتی نظام اقتصادی هم از این اوضاع متأثر گردید.
در چنین شرایطی، پیشبینی تحلیلگران از آیندهی نظام سیاسی و چگونگی بازسازی تعامل آن با نظام اجتماعی، مبهم و دشوار مینمود. در این میان، یک رویداد به عنوان نقطهی عطف، اوضاع را کاملاً دگرگون ساخت و آن حرمتشکنی عاشورا توسط فتنهگران بود؛ اتفاقی که کاملاً معادله را دگرگون ساخت و فضای دوقطبیشده را کاملاً یکدست و همسو در مقابل یک اقلیت برانداز قرار داد.
ظهور نقش بسیجکنندهی هویت دینی در 9دی
هنگامی که روز 6دی، مصادف با عاشورای حسینی، حامیان جریان فتنه به خیابانها آمدند و با حمله به نمادهای عاشورا و عزاداران حسینی، به هلهله و شادی پرداختند، به نوعی هویت جمعی مردم ایران را نشانه رفتند. عاشورا و عزای حسینی به مثابهی شاخص دینداری، از عناصر هویتبخش مردم و از عوامل حفظ انسجام اجتماعی در جامعهی ایران است. هدف قرار گرفتن این عامل هویتبخش، بر خلاف انتظار جریان فتنه، واگرایی و نزاع موجود را به انسجام و همبستگی اجتماعی تبدیل نمود؛ همان طور که عاشورا در فرآیند مبارزات انقلابی علیه رژیم پهلوی، عامل اتحاد و انسجام و در نهایت پیروزی بود
بنابراین زمانی که حامیان فتنه باورهای دینی مردم را، با هدف تقابل و مبارزهجویی با نظام اسلامی، هدف قرار دادند، ناخواسته نقطهی تلاقی مشروعیت نظام اسلامی و هویت نظام اجتماعی را نشانه گرفتند و به این ترتیب، مردم و نظام اسلامی در یک نقطه به همگرایی رسیدند. لذا افکار عمومی به این نتیجه رسید که راه صیانت از هویت جمعی خویش، حفاظت و دفاع از مشروعیت نظام و رهبری انقلاب است.
مردم در 9دی، جهت نمایش همبستگی اجتماعی حول عامل هویتبخش خویش و همچنین حمایت از مشروعیت دینی نظام و رهبری، به صورت فراگیر و گسترده به صحنه آمدند. حضور اقشار و سلایق مختلف سیاسی و فرهنگی و حتی فکری مردم در 9دی را نیز میتوان از همین زاویه تحلیل کرد.
از این منظر، آوردگاه 9دی از جهتی واکنش جمعی مردم به یک ناهنجاری و آنومی در حال گسترش بود که جریانهایی برای نهادینهسازی آن میکوشیدند تا عوامل قوامبخش نظام سیاسی و اجتماعی را متزلزل سازند. بنابراین روز واکنش جمعی به یک بیماری عارضی و هدایتشده بود که هویت دینی و انقلابی مردم را نشانه رفته بود که رهبر انقلاب از 9دی به عنوان واکنشی به بیماری فتنه تعبیر نمودند: «این فتنه صرفاً منحصر به حضور عدهای افراد در خیابانها نبود، بلکه ناشی از یک بیماری بود که با اقدامات سیاسی و امنیتی قابل دفع شدن نبود و به یک حضور عظیم مردمی نیاز داشت که چنین هم شد.»[3]
جنبهی مهم دیگر فتنه، تلاش سران آن برای انحراف افکار عمومی از اهداف ساختار شکنانه و براندازانهی خود بود که حماسهی 9دی این تلاش را نیز خنثی ساخت. ادعایی مانند پیروی از خط امام، در حالی سرفصل سخنان و بیانیههای سران فتنه بود که در روز قدس و 13آبان و 16آذر با شعارهایی مانند «نه غزه، نه لبنان...»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه» و... مورد چالش قرار گرفت. اما این حادثهی عاشورا بود که همهی آنچه را که جریان فتنه در طول هشت ماه اندوخته بود از بین برد
آنها تلاش کردند واقعهی روز عاشورا را نیز مصادره به مطلوب و ابزاری برای مظلومنمایی خود سازند و با وقوف بر قدرت هویتسازی عاشورا، سعی کردند از این مفهوم برای هویت جعلی و برساخته ی فتنهگران پایهی اتکایی بسازد. چنان که یکی از سران فتنه از آشوبگران عاشورا تحت عنوان مردم خداجوی نام برد. اما شفافیت پیام عاشورای حسینی مانع از این شد که فتنه بتواند برای تداوم حیات خود، بعد از ظلم نابخشودنی فتنهگری و حرمتشکنی عاشورا، از دین بهرهبرداری کند. لذا 9دی روز انعکاس نفرت و خشم جامعه حول محور باورهای مشترک نسبت به جریان برانداز شد.
اما نکتهی آخر اینکه در این بین، نباید از قدرت مدیریت و تدبیر رهبر انقلاب غافل بود. رهبر انقلاب خیلی زودتر از اینکه شرایط پیچیده شود، نسبت به پتانسیل تأثیرگذار مردم متذکر شده و در خطبهی 29 خرداد فرمودند: «اگر کسانی بخواهند راه دیگری (غیر از راه قانون) را انتخاب کنند، آن وقت بنده دوباره خواهم آمد و با مردم صریحتر از این صحبت خواهم کرد.» رهبر انقلاب در مدت هشت ماه، ضمن حفظ رابطهی مستمر خویش با مردم و تشریح مکرر اهداف فتنهگران و ابعاد و زوایای فتنه، لوازم حضور مردم در صحنه را در قالب بصیرت و استقامت تبیین فرمودند و بستر نقشآفرینی مردم بر محور دفاع از مشروعیت و حقانیت نظام را فراهم ساختند.(*) منابع: [1]. بیانات در سالگرد ارتحال امام، 14 خرداد 1388.
[2]http://iusnews.ir/?pageid=170849
[3]دیدار با اعضای بزرگداشت 9دی، 21 آذر 1390.رز نواب منبع: برهان انتهای متن/
93/10/10 - 03:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]
صفحات پیشنهادی
سازمان تبلیغات اسلامی نقش ارزنده ای در تبلیغ فرهنگ دینی در جامعه دارد -
حجت الاسلام مسعودی سازمان تبلیغات اسلامی نقش ارزنده ای در تبلیغ فرهنگ دینی در جامعه دارد شناسهٔ خبر 2444409 سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۸ استانها > البرز کرج - مدیرکل تبلیغات اسلامی البرز گفت سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یک نهاد فرهنگی نیرومند معنوی نقش ارزنده ای در حمایت ونگاهی جامعه شناختی بر بزرگترین اجتماع بشری پیاده روی اربعین، خیزش جهانی مستضعفین
نگاهی جامعه شناختی بر بزرگترین اجتماع بشریپیاده روی اربعین خیزش جهانی مستضعفیناین حرکت عظیم انسانی خیزشی است جهانی برای پاسخ به ندای فطری خداجویی و حق که نشان از شکل گیری یک فراجنبش اجتماعی در سطح جهانی دارد که بشریت را به آرمانشهری عینی فرا می خواند پیاده روی میلیونی و با شکوهنقشه خوان ديني مسير زندگي مردم هستيم
نقشه خوان ديني مسير زندگي مردم هستيم قديمترها يك سري از آدمها بودند كه حرفشان رد خور نداشت نویسنده طاهره تركماني همه براي آنها حساب ويژهاي باز ميكردند و روي اسمشان قسم ميخوردند قديمترها انگار همه چيز لطف ديگري داشت و به پشتوانه همين لطف كه تهمايههاي صدرئیس بسیج جامعه زنان در گفتوگو با فارس: کتاب ترسیم جایگاه زن در گفتمان مقام معظم رهبری بعد از هفته پژوهش وارد
رئیس بسیج جامعه زنان در گفتوگو با فارس کتاب ترسیم جایگاه زن در گفتمان مقام معظم رهبری بعد از هفته پژوهش وارد بازار میشودرئیس بسیج جامعه زنان کشور گفت به مناسبت هفته پژوهش کتابی را تحت عنوان ترسیم سیمای زن و خانواده در گفتمان مقام معظم رهبری برای ارائه آماده کردیم که بعد از هفتنقشههای خیرهکننده از شش قمر زحل |تصاویر|
نقشههای خیرهکننده از شش قمر زحل |تصاویر| ناسا به تازگی با استفاده از دادههای فضاپمای کاسینی و ماموریتهای دیگر این آژانس نقشههایی از شش قمر زحل ارائه داده است سیستم زحل طی یک دهه گذشته توسط فضاپیماهای کاسینی و سامانه Huygens که در سال 2005 روی قمر تیتان زحل فرود آمد زیر نرئیس بسیج جامعه زنان سپاه زنجان: حضرت زینب (س) الگوی همه بانوان هستند
رئیس بسیج جامعه زنان سپاه زنجان حضرت زینب س الگوی همه بانوان هستندرئیس بسیج جامعه زنان سپاه زنجان با تاکید بر تبیین نقش حضرت زینب س در واقعه کربلا اظهار کرد حضرت زینب س الگوی همه بانوان هستند به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان زینب رضایی امشب در مراسم خطبهخوانی حضرت زینبمسئول مجمع فرماندهان بسیج دانشجویی گنبدکاووس: وضعیت خوابگاههای دانشجویی در گنبدکاووس نگران کننده است
مسئول مجمع فرماندهان بسیج دانشجویی گنبدکاووس وضعیت خوابگاههای دانشجویی در گنبدکاووس نگران کننده استمسئول مجمع فرماندهان بسیج دانشجویی گنبدکاووس گفت در حال حاضر وضعیت خوابگاههای دانشجویی در گنبدکاووس از نظر فرهنگی و اخلاقی نا به سامان و نگرانکننده است به گزارش خبرگزاری فارس ااصناف نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد جامعه بر عهده دارند
فرماندار زرندیه اصناف نقش بسزایی در شکوفایی اقتصاد جامعه بر عهده دارند خبرگزاری پانا فرماندار زرندیه با اشاره به نقش تاثیرگذار اصناف در مسائل اجتماعی اقتصادی و هر شهرستان و به تبع آن در کشور گفت اصناف و بازاریان با حرکت در کنار مسئولین و فعالیت های خود در شهرستان میتواننآمادگي کامل نيروهاي کانون بسيج جامعه پزشکي خراسان رضوي براي خدماتدهي به زائران امام رضا (ع)
۱ دي ۱۳۹۳ ۱۲ ۳ب ظ آمادگي کامل نيروهاي کانون بسيج جامعه پزشکي خراسان رضوي براي خدماتدهي به زائران امام رضا ع مسوول کانون بسيج جامعه پزشکي ابن سينا از آمادگي کامل نيروهاي اين کانون براي ارائه خدمات بهداشتي و درماني در داخل پايگاه هاي درون شهري و برون شهري خراسان رضوي به زائروقف ضامن پايداری اسلام و ارزشهای دينی در جامعه است -
حجت الاسلام بخشي وقف ضامن پايداری اسلام و ارزشهای دينی در جامعه است شناسهٔ خبر 2448676 چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۳ استانها > کردستان سنندج – استاد حوزه و د انشگاه گفت وقف سنت حسنه ای برای پایداری اسلام و ارزشهاي دينی در جامعه است به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام عبدالله بخمدیرکل اوقاف استان قم: وقف برطرفکننده همه نیازهای جامعه است
مدیرکل اوقاف استان قم وقف برطرفکننده همه نیازهای جامعه استمدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم گفت وقف میتواند تمام نیازهای زندگی بشری را برطرف کند و به همین دلیل نیازمند ترویج این سنت حسنه هستیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجتالاسلام والمسلمین شوذب شیری بعد از ظهر امروز درنقش حوزه هنری در زمينه تئاتر دینی
نقش حوزه هنری در زمينه تئاتر دینی خدیجه زادهمحمدی گفت حوزه هنری نقش مؤثری در روند رو به رشد تئاتر کودک دینی دارد و امیدوارم فرصت اجرا برای نمایشهای دینی کودک در شهرستانها نیز فراهم شود خدیجه زادهمحمدی در گفتگو با روابط عمومی حوزه هنری کودک و نوجوان گفت در نظر گرفتن شرایآموزش جزء باورهاي ديني، تاکيد جامعه و نياز بشر است
۷ دي ۱۳۹۳ ۱۲ ۵۷ب ظ آموزش جزء باورهاي ديني تاکيد جامعه و نياز بشر است جلسه شوراي اداري مديريت آموزش و پرورش در آستانه هفتم دي ماه سالروز تشکيل نهضت سواد آموزي برگزار شد يدالله نخعي رئيس اداره سواد آموزي گفت افراد بي سواد هم آسيب پذير و آسيب رسان هستند و جزء مخاطرات جامعه محسوبامام جمعه یاسوج: فرهنگ دینی و قرآنی کمک به نیازمندان در جامعه نهادینه و رواج پیدا کند
امام جمعه یاسوج فرهنگ دینی و قرآنی کمک به نیازمندان در جامعه نهادینه و رواج پیدا کندامام جمعه یاسوج بر تشکیل و ایجاد شبکههای مردمی در شناسایی نیازمندان تأکید و گفت فرهنگ دینی و قرآنی کمک به نیازمندان در جامعه نهادینه و رواج پیدا کند به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج صبح امفرمانده سپاه دشتستان: بسیج در تمام زمینهها نقشآفرینی و تاثیرگذاری دارد
فرمانده سپاه دشتستان بسیج در تمام زمینهها نقشآفرینی و تاثیرگذاری داردفرمانده سپاه دشتستان گفت بسیج در تمام زمینهها نقشآفرینی و تاثیرگذاری دارد به گزارش خبرگزاری فارس از دشتستان نعمتالله غلامپور عصر امروز در نشست با اعضای شورای اسلامی برازجان اظهار داشت بسیج و سپاه از ابترئیس اداره ارشاد املش: هویتبخشی دینی وظیفه هنرمندان است
رئیس اداره ارشاد املش هویتبخشی دینی وظیفه هنرمندان استرئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی املش گفت هویتبخشی دینی و انقلابی از جمله وظایف هنرمندان در مقابل تهاجمات فرهنگی است به گزارش خبرگزاری فارس از املش سیدعباس موسوی صبح امروز در نشست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان بانقش دانشگاهها در زمينه ايمني راه ها تعيين كننده است
۲۵ آذر ۱۳۹۳ ۱۵ ۳۲ب ظ مدير كل راه و شهرسازي استان كرمان نقش دانشگاهها در زمينه ايمني راه ها تعيين كننده است مدير كل راه و شهرسازي استان كرمان گفت دانشگاه ها نيز در زمينه ايمني راه ها مي توانند بسيار كمک كننده باشند زيرا خانواده هاي امروز تابع افراد تحصيل كرده هستند به گزارش-
گوناگون
پربازدیدترینها