محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831958311
چشمانداز عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی؛ با نگاهی به سفر خانم موگرینی به آنکارا
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
چشمانداز عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی؛ با نگاهی به سفر خانم موگرینی به آنکارا
مخالفتها با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی ریشههای ذهنی، روانی و تاریخی دارد و افکار عمومی اروپایی چندان مایل به پذیرش کشوری که رسماً جایگزین امپراتوری عثمانی شده است، نمیباشند.
خانم فدریکو موگرینی، مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تاریخ 17 آذر 1393 برای انجام یک دیدار دو روزه رسمی به ترکیه سفر کرد. در این دیدار جدای از بررسی روابط دو طرف و راههای گسترش آن، موضوع قدیمی عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. یکی از اهداف اصلی این سفر درخواست از ترکیه جهت همکاری بیشتر علیه گروه تروریستی داعش و همچنین محترم شمردن تحریمهای اتحادیه اروپایی علیه روسیه بوده است. زمینههای اختلاف بین طرفین نیز وجود دارد و سیاست ترکیه درمورد مبارزه با نیروهای داعش یکی از موضوعات چالشبرانگیز طرفین است. آقای کریستوس سیلیانیدس، کمیسیونر امور بشردوستانه اتحادیه اروپا و یوهانس هان، کمیسیونر توسعه اتحادیه اروپایی در این سفر خانم موگرینی را همراهی کردند. این درحالی است که هفته گذشته ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به ترکیه سفر کرد و پس از آن برنامه انتقال گاز به کشورهای جنوب غرب اروپا را لغو و ترکیه را بهعنوان جایگزین احتمالی این کشورها معرفی کرد. اروپا و روسیه هر دو به جلبنظر ترکیه علاقهمند هستند؛ زیرا ترکیه بهعنوان یک سد دفاعی دربرابر ناآرامیهای منطقهای در سوریه و عراق تلقی میشود.
روابط ترکیه با اتحادیه اروپایی مسیر پرفراز و نشیبی را طی کرده است. ترکیه از اولین کشورهایی است که درخواست عضویت در اتحادیه را مطرح ساخته و تاکنون تلاش زیادی در این رابطه بهعمل آورده است. خانم فدریکو موگرینی، رئیس سیاست خارجی مشترک اتحادیه اروپا گسترش مناسبات با ترکیه را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: این سفر به ترکیه اشاره جدی و قاطعانهای به اهمیت استراتژیک روابط اتحادیه اروپا و ترکیه و تمایل ما برای تقویت همکاریها در راستای به اشتراک گذاشتن منافع و چالشهای مشترک است. سفر خانم موگرینی چند روز بعد از سفر هیئت عالیرتبه روسیه به رهبری پوتین به ترکیه بیانگر نقش جدیدی است که ترکیه میتواند در تحولات سیاسی امنیتی منطقه بازی نماید. بهنظر میرسد با توجه به جنگ سرد جدیدی که بین غرب (آمریکا و اتحادیه اروپایی) با روسیه بر سر اوضاع اوکراین اتفاق افتاده، ترکیه از موقعیت راهبردی برجستهای برخوردار شده است و هر یک از این بازیگران تلاش دارد از ظرفیت ترکیه به نفع خود بهرهبرداری نماید. انتقاد اتحادیه اروپا از ترکیه بهخاطر عبور نیروهای داعش
سیاست ترکیه درمورد مبارزه با نیروهای داعش یکی از موضوعات چالشبرانگیز طرفین است. در همین رابطه خانم فدریکو موگرینی، در اظهاراتی متذکر شد، ترکیه بهعنوان کاندیدای عضویت در اتحادیه اروپا تنها در یکسوم مواضع سیاست خارجی اخیر این بلوک همکاری و شرکت داشته است؛ درحالیکه در گذشته بیش از هشتاد درصد مواقع مواضعی مشترک با اتحادیه اروپا اتخاذ میکرد. وی خاطرنشان کرد: «اتحادیه اروپا و آنکارا نیازمند همکاریهای بیشتر برای مقابله با تهدیداتی ازجمله شبهنظامیان داعش هستند». در همینحال، در واکنش به این اظهارات، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت: «ترکیه همکاریهای بسیار مهمی با اتحادیه اروپا بهویژه در امور امنیتی و سیاستهای دفاعی داشته است، اما تاکنون ترکیه در هیچ مکانیسم تصمیمگیری مربوط به سیاستهای دفاعی و امنیتی دخالت داده نشده و آنکارا با وجود همکاریهای مهم با اتحادیه اروپا از تصمیمگیریها کنار گذاشته شده است». خانم موگرینی در این سفر از مقامهای آنکارا خواست تا با «هماهنگی و استراتژی مناسب» جلوی ورود موج شبهنظامیان خارجی به عراق و سوریه را بگیرند. بهنظر میرسد نوع رفتار دولت ترکیه دربرابر نیروهای داعش و اجازه به عبور آنها از خاک ترکیه به سوریه و عراق یکی از موضوعاتی است که انتقاد کشورهای اروپایی را برانگیخته است.
ترکیه از سال 1963 خواهان پیوستن به جامعه اقتصادی اروپا بوده و از 2005 رسماً درحال مذاکره برای پیوستن به اتحادیه اروپاست، اما روند پیوستن آن به این بلوک بهدلیل مسائلی ازجمله درگیریها در جزیره قبرس و وضعیت دموکراسی و موضوعات حقوق بشری در ترکیه بهکندی پیش میرود. شرایط پیوستن کشورها به اتحادیه اروپایی بسیار دشوار است و معمولاً سالها بهطول میانجامد. آقای هان، کمیسیونر گسترش اتحادیه با انتشار بیانیهای گفت: «ما متعهد شدهایم تا روابط اتحادیه اروپا و ترکیه را به سمت جلو سوق دهیم و مذاکرات درباره الحاق این کشور به این بلوک را ادامه دهیم». وی افزود: «با اینحال اصلاحات بیشتر برای فراهم کردن زمینه پیشرفت این مذاکرات لازم است. برای رسیدن به این هدف باید روابط نزدیکتر و عمیقتری با ترکیه داشته باشیم».
موگرینی پس از مذاکره با احمد داوود اوغلو، نخستوزیر ترکیه و سایر مقامهای این کشور گفت که بحثهای فنی درباره نحوه اشتراک اطلاعات درباره شبهنظامیان و سایر سیاستها همچنان ادامه دارد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد که طی روزها و هفتههای آتی نتایج مثبتی حاصل شود. اتحادیه اروپا کمکهای جدیدی به میزان هفتاد میلیون یورویی جهت کمک به وضعیت آوارگان را به ترکیه اختصاص داده است. مذاکرات مربوط به پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا
طی سالهای گذشته برخی موضوعات مورد توافق ترکیه و اتحادیه اروپایی قرار گرفته است. براساس پیشنویسی که ازسوی اتحادیه اروپا منتشر شده این اتحادیه قصد دارد سه فصل جدید در راستای پیوستن ترکیه به این اتحادیه را در دستور مذاکرات آتی قرار دهد که شامل قوه قضائیه، اقتصاد و مسائل مربوط به آزادی میشود. این موضوعات قرار است ازسوی رؤسای 28 عضو اتحادیه اروپا در تاریخ 18 و 19 دسامبر در بروکسل مورد بحث و رایزنی قرار گیرد. البته بهنظر نمیرسد ترکیه تا چشمانداز ده سال آینده شانسی برای عضویت در اتحادیه اروپایی داشته باشد. تاکنون البته مذاکراتی درخصوص برخی سرفصلهای موردنظر اتحادیه اروپایی با ترکیه شروع شده و برخی گامها برداشته شده است، لکن این روند بسیار کند بوده و هر از چند گاهی مواجه با موانع و بنبستهای زیادی میشود تا جاییکه به تعلیق و توقف مذاکرات میانجامد و این موضوع برای رهبران ترکیه بسیار سخت است. این مذاکرات از سه سال تاکنون متوقف بوده و اخیراً وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست خود در لوکزامبورگ، ازسرگیری مذاکرات برای عضویت ترکیه در اروپا را از تاریخ 5 نوامبر (16 آبان) مورد تصویب قرار دادند.
کمیسیون اروپایی در گزارش سالیانه خود درباره میزان پیشرفت کشورهای نامزد عضویت در اتحادیه اروپا در زمینه تحقق بخشیدن به شروط پیوستن به این اتحادیه که اخیراً منتشر شد، توصیه کرده است تلاشها جهت عضویت ترکیه پویاتر شود. اتحادیه اروپا معتقد است پلیس ترکیه برای فرونشاندن اعتراضات که شش کشته و هشت هزار نفر زخمی برجای گذاشت، بیش از حد به زور متوسل شده است. آلمان بهعنوان یکی از مخالفان اصلی ورود ترکیه به اتحادیه اروپا با گشودن مرحله جدیدی در مذاکرات برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا موافقت نموده است. از دید اتحادیه اروپا موانعی مانند حقوق اقلیتهای این کشور، ساختارهای زیربنایی دموکراسی، قوانین کیفری ترکیه، اختلافات دیرینه با یونان درمورد عمق آبهای ساحلی دریای اژه، مشکل قبرس و ضرورت گشودن بنادر و فرودگاههای ترکیه به روی کشتیها و هواپیماهای قبرس یونانینشین و مخالفت مستمر فرانسه و آلمان با عضویت ترکیه، روند الحاق ترکیه را کند ساخته است، اما کشورهای موافق با عضویت ترکیه (انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، و لهستان) اعتقاد دارند رشد اقتصادی سریع در کنار نفوذ سیاسی این کشور در خاورمیانه میتواند اتحادیه اروپا را قدرتمندتر کند.
اتحادیه اروپایی معیارهایی را در 35 سرفصل اجرایی برای کشورهای کاندیدای عضویت تعیین نموده است. از این 35 سرفصل، فقط چند مورد درخصوص ترکیه تصویب شده و ترکیه خواستار گشودن سرفصلهای بیشتری برای آغاز مذاکرات است. علیرغم اینکه ترکیه معتقد است بیش از هر زمان دیگری معیارهای اتحادیه اروپا در زمینه دموکراسی و حقوق بشر و توسعه اقتصادی را لحاظ نموده لکن، یکی از انتقادات کمیسیون اروپا به ترکیه اقدامات خشونتآمیز آنکارا علیه ناراضیان این کشور و سرکوب اعتراضات میدان تقسیم و نقض آزادی بیان بود. تحلیل و جمعبندی
دولتهای متعدد ترکیه طی سالهای اخیر بارها و به اشکال مختلف خواستار عضویت در اتحادیه اروپایی شدهاند. اساساً پیوستن به اتحادیه اروپایی مدتهاست که مهم ترین اولویت سیاست خارجی ترکیه است و تقریباً تمامی دولتهای ترکیه این هدف را در رأس اهداف سیاست خارجی خود منظور داشتهاند. این درحالی است که کشورهای زیادی در این فاصله به عضویت اتحادیه اروپایی درآمدهاند ولی ترکیه هنوز موفق به پیوستن به این سازمان فدرال اروپایی نشده است. ده کشور اروپای مرکزی و شرقی از اول سال 2004 و رومانی و بلغارستان از ابتدای ماه مه 2007 و کرواسی از اول ژوئیه 2013 به عضویت اتحادیه اروپایی نائل شدهاند و این سؤال همیشه برای مقامات ترک مطرح بوده که پس چرا اتحادیه اروپایی به عضویت این کشور چندان روی خوشی نشان نمیدهد؟ دلایل مخالفت اتحادیه و برخی از کشورهای عضو آن مثل آلمان و فرانسه چیست؟
ترکیه از سال 1997 رسماً خواستار عضویت در اتحادیه اروپایی شده و بعد از پذیرش این درخواست از سال 2005 مذاکرات خود را با این اتحادیه آغاز کرده و از سال 2009 رسماً نامزد عضویت در اتحادیه بوده است. ترکیه از سالها پیش یک موافقتنامه منطقه آزاد گمرکی و تجارت آزاد با اتحادیه را منعقد نموده و روابط اقتصادی تجاری طرفین در چهارچوب این موافقتنامه صورت میگیرد. حجم مبادلات تجاری طرفین بیش از صد میلیارد یورو میباشد و ترکیه تبدیل به یکی از شرکای اصلی تجارت خارجی اتحادیه اروپایی شده است.
تحولات داخلی ترکیه همواره نقش تأثیرگذار و سلبی در روند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا داشته و همواره اتحادیه یا کشورهای عضو آن مواردی برای انتقاد از ترکیه و متوقف کردن روند الحاق مییابند. اعتراضات گسترده مردمی در میدان تقسیم استانبول طی چند ماه گذشته موضعگیری شدید اتحادیه اروپایی را بهدنبال داشت و روابط ترکیه با این اتحادیه و بهخصوص موضوع پیوستن این کشور به اتحادیه اروپایی را وارد فاز جدیدی کرد.
در یک جمعبندی کلی بهنظر نمیرسد که اتحادیه اروپایی و بسیاری از کشورهای عضو آن تمایل چندانی به عضویت ترکیه در شرایط کنونی داشته باشند و اگر هم جلسات و گفتگوهایی صورت میگیرد عمدتاً با اکراه و شک و تردید است و لذا هر واقعهای که بتواند در این روند اخلال ایجاد کند و آن را به تعویق اندازد با خرسندی و موافقت ضمنی یا علنی اتحادیه اروپایی مواجه میشود. اگر چه درطول این سالها، مذاکرات ترکیه و اتحادیه اروپا با فراز و نشیبهای متعددی همراه بوده، اما همواره مسیر رو به جلویی را طی میکرده است. ترکیه امیدوار است در یکصدمین سالگرد استقلال این کشور در سال 2023 به اتحادیه اروپایی بپیوندد و استراتژی خود را در این چهارچوب تنظیم کرده است. اگر چه بهنظر نمیرسد که ترکیه در افق 2023 نیز شانس موفقیت چندانی داشته باشد. مخالفتها با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپایی ریشههای ذهنی، روانی و تاریخی دارد و افکار عمومی اروپایی چندان مایل به پذیرش کشوری که رسماً جایگزین امپراتوری عثمانی شده است، نمیباشند. سلاطین عثمانی در قرون پانزدهم، شانزدهم و هفدهم بارها لشکرکشیهای بزرگی به کشورهای اروپایی کرده و تا قلب اروپا و مرکزیت امپراتوری مقدس رم ژرمنی و دروازههای وین پیش رفتهاند و بسیاری از شهرها را ویران کرده و هزاران نفر را کشته یا اسیر کردهاند. این ذهنیت روانی و تاریخی که در کتابهای درسی در مدارس اروپایی تدریس میشود فضای منفی علیه وارثان امپراتوری عثمانی و رهبران ترکیه امروزی بهوجود آورده است و بهنظر نمیرسد ترکیه در چشمانداز ده ساله آینده هیچگونه شانس موفقیتی برای عضویت در اتحادیه اروپایی داشته باشد. سعید خالوزاده منبع: ابرار معاصر انتها ی متن/
93/10/10 - 02:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
بهبود روابط ترکیه و عراق درپی سفر العبادی به آنکارا
بهبود روابط ترکیه و عراق درپی سفر العبادی به آنکارا تحلیلگران سیاسی ترکیه اعلام کردند سفر حیدر العبادی نخست وزیر عراق به آنکارا به بهبود روابط دو کشور کمک می کند به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران سرهات ارکمن استاد روابط بین الملل دانشگاه آهی اوران ترکیه گتاکید اردوغان بر اهمیت استراتژیک عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا
تاکید اردوغان بر اهمیت استراتژیک عضویت ترکیه در اتحادیه اروپارئیسجمهور ترکیه در تماس تلفنی با رئیس کمیسیون اروپا تاکید کرد که عضویت در اتحادیه اروپا برای آنکارا از اهمیت استراتژیک برخوردار است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه صباح رئیسجمهور ترکیه در تماترکیه همچنان در اندیشه عضویت در اتحادیه اروپا است -
مشاور داووداوغلو ترکیه همچنان در اندیشه عضویت در اتحادیه اروپا است شناسهٔ خبر 2449729 شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۳ بین الملل > اروپا مشاور نخست وزیر ترکیه از تداوم خواست آنکارا برای پیوستن به اتحادیه اروپا خبرداد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز ایتیان محجوبیان مشاور ارشسفر امیر قطر و نخستوزیر اقلیم کردستان به ترکیه
سفر امیر قطر و نخستوزیر اقلیم کردستان به ترکیهیک پایگاه خبری کردی گزارش داد که تمیم بن حمد آلثانی امیر قطر و نیچروان بارزانی نخستوزیر اقلیم کردستان عراق برای دیدار با رئیسجمهور ترکیه عازم آنکارا میشوند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از شبکه روداو امیر قطرانتقاد شدید نخست وزیر ترکیه از اتحادیه اروپا
احمد داووداوغلو انتقاد شدید نخست وزیر ترکیه از اتحادیه اروپا نیروهای پلیس ترکیه در بامداد یکشنبه ۱۴ دسامبر ۲۳ آذر دهها نفر از خبرنگاران و افراد متهم به هواداری از روحانی مخالف اردوغان فتحالله گولن را دستگیر کردند به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز احمد داووداوغلوسفر سلیم الجبوری به ایران و ترکیه/بحران عراق محور مذاکرات -
سفر سلیم الجبوری به ایران و ترکیه بحران عراق محور مذاکرات شناسهٔ خبر 2442412 شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۲ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی رئیس پارلمان عراق با هدف بررسی بحران کشورش به ایران و ترکیه سفر خواهد کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المسله وحده الجمیلی مشاورنشست نظامی میان ترکیه و جمهوری آذربایجان در آنکارا -
نشست نظامی میان ترکیه و جمهوری آذربایجان در آنکارا شناسهٔ خبر 2442352 شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۵ بین الملل > اروپا نشست نظامی میان ترکیه و جمهوری آذربایجان در روزهای 15 تا 18 دسامبر در آنکارا برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ای پی ای ترکیه در روزهای 15 تا 18 دسامالوفاء پاک شد/فروش ۳میلیارد دلار سلاح/سفر موگرینی به عراق
الوفاء پاک شد فروش ۳میلیارد دلار سلاح سفر موگرینی به عراق ارتش عراق منطقه الوفاء را پاکسازی کرد عزیمت ارتش به سمت منطقه دریایی الحویجه سفر نخست وزیر عراق به اربیل سفر موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عراق به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نیروهای امنیتی عراقی پسپس از سفر موگرینی به اقلیم کردستان عراق وزیر خارجه ایتالیا فردا به اربیل میرود
پس از سفر موگرینی به اقلیم کردستان عراقوزیر خارجه ایتالیا فردا به اربیل میرودنماینده اقلیم کردستان عراق در رم اعلام کرد که پائولو جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا فردا به اربیل سفر میکند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس وزیر خارجه ایتالیا برای دیدار با مقامات کردستان عراق بهمشعل در ترکیه: آنکارا پشتوانهای برای قدس و مسجد الاقصی است
یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۴ ۰۷ رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که ترکیه مقتدر پشتوانه ای برای قدس و فلسطین است و دموکراسی خیزش پیشرفت و امنیت این کشور باعث اقتدار همه مسلمانان خواهد شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از مرکز اطلاعرسانی فلسطینیارانه ها سفره مردم را چقدر کوچک کرد؟/ نگاهی به قیمت کالاهای اساسی قبل و بعد از قانون هدفمندی+ جدول
یارانه ها سفره مردم را چقدر کوچک کرد نگاهی به قیمت کالاهای اساسی قبل و بعد از قانون هدفمندی جدول از آغاز فعالیت دولت یازدهم تا کنون کاهش نرخ تورم به عنوان اصلی ترین اولویت اقتصادی دولت مطرح شده و تورم از 35 درصد در مرداد سال 92 به حدود 17 درصد رسیده است به گزارش نامه نیوز 4معاون نخست وزیر ترکیه از بهبود روابط آنکارا با کشورهای خاورمیانه خبر داد
یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۷ معاون نخست وزیر ترکیه ضمن تاکید بر دوستی و برادری در بحبوحه بحرانهای کنونی در روابط دو جانبه با کشورهای خاورمیانه گفت ترکیه در تلاش است تا روابط مخدوش خود با کشورهای منطقه از جمله سوریه مصر و کشورهای حوزه خلیج فارس را بهبود بخشد به گزارش خبرگزارینگاهي به روند مناسبات تجاري و اقتصادي ايران و ترکيه در دهه اخير
۱ دي ۱۳۹۳ ۲۳ ۵ب ظ نگاهي به روند مناسبات تجاري و اقتصادي ايران و ترکيه در دهه اخير گروه بين الملل خبرگزاري موج به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج روابط ايران و ترکيه به عنوان دو کشور قدرتمند در منطقه خاورميانه از ديدگاه هاي مختلف هموراه مورد توجه کارشناسان مسائل خاورميانههفته آینده انجام میگیرد سفر وزیر اقتصاد ترکیه به ایران/بستههای کاری برای توسعه روابط تجاری
هفته آینده انجام میگیردسفر وزیر اقتصاد ترکیه به ایران بستههای کاری برای توسعه روابط تجاریوزیر اقتصاد ترکیه هفته آینده به تهران سفر میکند به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس علیرضا بیکدلی سفیر ایران در ترکیه در صفحه مجازی خود نوشت در پاسخ به سفر نعمت زاده وزیر صنالوفائ پاک شد/فروش ۳میلیارد دلار سلاح/سفر موگرینی به عراق
الوفائ پاک شد فروش ۳میلیارد دلار سلاح سفر موگرینی به عراق ارتش عراق منطقه الوفا را پاکسازی کرد عزیمت ارتش به سمت منطقه دریایی الحویجه سفر نخست وزیر عراق به اربیل سفر موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عراق به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نیروهای امنیتی عراقی پسآنکارا میزبان هفتمین نشست نظامی میان ترکیه و جمهوری آذربایجان
شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۹ آنکارا در تاریخ 15 تا 18 دسامبر سالجاری میلادی میزبان هفتمین مذاکرات نظامی در سطح وزرا میان ترکیه و جمهوری آذربایجان است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری ای پی ای وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد نمایندگانی از نیروهایسفر حیدر العبادی به ترکیه
شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۵ سفارت ترکیه از سفر نخستوزیر عراق به آنکارا در پنجشنبه آتی خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از سایت خبری العهد سفارت ترکیه با صدور بیانیهای اعلام کرد که حیدر العبادی نخستوزیر عراق در تاریخ 25 و 26 دسامبر در پاسخ به دعوت رجب ط-
گوناگون
پربازدیدترینها