محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843029574
نگاهي به روند مناسبات تجاري و اقتصادي ايران و ترکيه در دهه اخير
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ دي ۱۳۹۳ (۲۳:۵ب.ظ)
نگاهي به روند مناسبات تجاري و اقتصادي ايران و ترکيه در دهه اخير گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، روابط ايران و ترکيه به عنوان دو کشور قدرتمند در منطقه خاورميانه از ديدگاه هاي مختلف هموراه مورد توجه کارشناسان مسائل خاورميانه بوده است. آنچه بيش از پيش در روابط دو کشور حائز اهميت است، تلاش دو کشور براي افزايش حجم مبادلات تجاري است. ترکيه به عنوان يکي از وارد کنندگان انرژي از ايران همواره در تلاش بوده است تا روابط خود با ايران را حسنه کند و ايران نيز نسبت به برقراري روابط نزديک با ترکيه تمايل زيادي از خود نشان مي دهد.
بهرام امير احمديان، کارشناس برجسته ايراني، بر اين باور است که روابط ترکيه با ايران از روندي منطقي پيروي ميکند. با تاسيس جمهوري ترکيه در سال 1923، ايران با اين کشور همسايه روابط حسنهاي داشته است. حتي اين روابط با پيوستن ترکيه به ناتو در آغاز دهه 50 هم پابرجا و باثبات بود. اگرچه روابط سياسي در دورههايي با تنشهايي همراه بوده است، اما؛ اين موارد سبب کندي روند مناسبات اقتصادي و تجاري نشده است. عمده تجارت خارجي ايران به جز نفت و گاز، توسط بخش خصوصي صورت ميگيرد. اتاقهاي بازرگاني مشترک دو طرف در اين زمينه کوششهايي داشتهاند که روند متعادل را دنبال کنند. طبيعي است که شرکاي تجاري سعي ميکنند به نوعي در روند، نوع کالا و کالاي مبادلهاي ثبات ايجاد کنند.
در سال 1380 حجم تجارت خارجي ايران با ترکيه (بدون نفت) حدود 350 ميليون دلار بود. از اين مقدار 58.2 ميليون دلار صادرات ايران به ترکيه و 209.8 ميليون دلار صادرات ترکيه به ايران بود. در اين سال ترکيه 1.28 درصد از صادرات ايران را به خود اختصاص ميداد. در برابر سهم ترکيه در واردات ايران 9.9 درصد بود که حتي به يک درصد هم نميرسيد. در مجموع سهم ترکيه از کل تجارت با ايران فقط يک درصد از حجم تجارت خارجي ايران را تشکيل ميداد.
در سال 1390 ترکيه با صادرات 3.3 ميليارد دلار کالا به ايران 6.4 درصد از کل واردات ايران را به خود اختصاص داده است. در برابر ايران با صادرات 1.1 ميليارد کالا (بدون نفت) حدود 4 درصد از کل حجم صادرات خود را به ترکيه اختصاص داده است. مجموعاً در سال 1390 حجم تجارت خارجي دو کشور به 6.5 ميليارد دلار رسيده است.
در سال 2012 ميلادي صادرات ترکيه به جمهوري اسلامي ايران 9 ميليارد و 921 ميليون و 602 هزار دلار و واردات اين کشور از ايران نيز 11 ميليارد و 964 ميليون و 778 هزار اعلام شد تا حجم مبادلات دو کشور به بالاترين حد در تاريخ روابط تجاري يعني به 21 ميليارد و 886 ميليون و 381 هزار دلار برسد.
تنها در سال گذشته با افزايش تحريم ها عليه ايران و قرار گرفتن تجارت طلا در فهرست تحريم ها، حجم تجارت ايران و ترکيه روبه کاهش گذاشت. ناظران آگاه در آنکارا ادامه کاهش در مبادلات تجاري دو کشور در سال جاري را نيز ناشي از تداوم تحريم ها، نبود نظام انتقال پولي منسجمي بين ايران و ترکيه ارزيابي مي کنند.
بدين ترتيب طي 10 سال گذشته دو کشور توانستهاند حجم تجارت خارجي خود را شش برابر افزايش دهند. مقامات هر دو کشور بر اين باور هستند که حجم تجارت خارجي و همکاريهاي اقتصادي دو کشور توانهاي بالقوه فراواني دارند که بايد بهکار گرفته شوند و هنوز ظرفيتهايي خالي در هر دو طرف براي همکاريهاي اقتصادي وجود دارد.
ترکيه از ايران نفت وارد ميکند، نفت خام وارداتي در ايران در پالايشگاههاي ترکيه به محصولات نفتي تبديل ميشود. در اين فرايند شرکتهاي نفتي ترکيه ارزشافزودهاي ايجاد ميکنند و از طرف ديگر مالياتهايي به دولت پرداخت ميکنند. بنابراين کوشش ميشود در اين روند وقفهاي ايجاد نشود. پرداختهاي ترکيه سبب گشايشهاي اعتباري براي خريد کالاها و خدمات ترک توسط بخش خصوصي و دولتي ايران ميشود. هر نوع توقف در اين روند، ميتواند براي هر دو طرف زيانآور باشد. از اين رو سعي بر اين است که در اين مبادلات اقتصادي نظم و ترتيب و مهمتر از همه ثبات وجود داشته باشد. تغيير منبع واردات و نوع و ترکيب نفت ميتواند سبب تغيير سيستمهاي توليد و تصفيه باشد که روندي کند و پرهزينه است.
با اين حال، مبادلات بازرگاني ايران و ترکيه در پنج ماهه نخست سال 2014 ميلادي به پنج ميليارد و 386 ميليون و 860 هزار رسيد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود 23 درصد کاهش نشان مي دهد. حجم تجارت ايران و ترکيه در پنج ماهه نخست سال گذشته بالغ بر هفت ميليارد و چهار ميليون و 828 هزار دلار بود. به عبارت ديگر حجم مبادلات تجاري دو کشور در پنج ماهه سال جاري در قياس با دوره مشابه سال گذشته يک ميليارد و 617 ميليون و 968 هزار دلار کاهش يافته است.
داده هاي بازرگاني خارجي ترکيه نشان مي دهد که در پنج ماه نخست سال جاري ميلادي صادرات ترکيه به جمهوري اسلامي ايران يک ميليارد و 174 ميليون و 845 هزار دلار و واردات اين کشور از ايران نيز معادل چهار ميليارد و 212 ميليون و 15 هزار دلار بود. اين در حالي است که در پنج ماهه نخست سال گذشته صادرات ترکيه به ايران دو ميليارد و 68 ميليون و 198 هزار دلار و واردات اين کشور چهار ميليارد و 936 هزار و 630 دلار بود.
با وجود کاهش نسبي حجم مبادلات ايران و ترکيه در سال 2014، مقامات ترکيه بر اين باورند ايران با جمعيتي حدود 80 ميليون نفر و حجم اقتصادي بيش از 500 ميليارد دلار بهترين شريک اقتصادي ترکيه به شمار مي آيد.
در همين رابطه جودت يلماز، وزير توسعه و برنامه ريزي ترکيه با بيان اينکه روابط اقتصادي ايران و ترکيه نسبت به يک دهه گذشته بسيار تغيير کرده و حرکتي رو به جلو داشته است، مي گويد: اين دو کشور مکمل يکديگر هستند، به گونه اي که تهران دروازه شرقي ترکيه و آنکارا نيز دروازه غربي ايران محسوب مي شوند. به گفته يلماز، در صورتي که تجارت بين دو کشور به هدف نهايي خود برسد، تاثيرات مثبتي بر ساير کشورها؛ به خصوص کشورهاي منطقه خواهد گذاشت.
وزير توسعه و برنامه ريزي ترکيه در بيست و چهارمين اجلاس کميسيون مشترک همکاري هاي اقتصادي ايران و ترکيه گفت: هر چند مرزهاي سياسي بين دو کشور همچنان پا بر جا است، اما؛ مرزي هاي تجاري و اقتصادي بين دو کشور بايد هر چه سريعتر برطرف شد. وي افزود: همانطور که کشورهاي اروپايي به راحتي با يکديگر به تجارت مي پردازند، کشورهاي آسيايي و خاورميانه نيز بايد آزادانه به تجارت بپردازند و در اين مورد محدوديتي نداشته باشند.
اين وزير ترکيه اي همچنين شرايط را براي توسعه روابط تجاري و اقتصادي بين تهران و آنکارا را مهيا دانست. وي افزود: حجم مبادلات ايران و ترکيه در سال 2002 ميلادي حدود 1.2 ميليارد دلار بود که اين رقم در سال 2012 به اوج خود؛ يعني به رقمي حدود 22 ميليارد دلار بالغ شد، اما؛ در سال گذشته متاسفانه رکودي در اين حجم مبادلات ايجاد شد که رقم آن را به حدود 14.6 ميليارد دلار کاهش داد.
همچنين محمود واعظي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين نشست گفت: جمهوري اسلامي ايران به همسايگانش و بويژه کشور دوست و برادر ترکيه عنايت ويژهاي دارد. وي ادامه داد: در سفر طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، به ايران اقدامات مثبتي صورت گرفت و اين سفر را فصل جديدي در روابط دو کشور تلقي ميکنيم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اظهار داشت: هدفگذاري اين سفر افزايش برنامه همکاريهاي دو کشور به 30 ميليارد دلار بود و با توجه به فضاي مثبتي که ميان دو دولت و ملت وجود دارد انجام شدني است. واعظي گفت: يکبار ديگر از طرف خود و هيات همراه و دولت ايران پيروزي طيب اردوغان در انتخابات اخير را تبريک عرض ميکنم.
در خاتمه اين نشست موافقتنامهاي توسط يلماز و واعظي امضا شد که در واقع ترسيم کننده نقشه راه همکاريهاي اقتصادي و تجاري دو کشور همسايه در دوره جديد مطابق با اهداف تعيين شده توسط رهبران ايران و ترکيه براي توسعه مناسبات خواهد بود.
تسهيل تجارت، حملونقل، همکاريهاي صنعتي، امور گمرکي، سرمايهگذاريها، همکاري بين بخشهاي خصوصي، همکاريهاي بينالمللي دو کشور، همکاري فني در امور صادرات، استاندارد کردن کالاهاي صادراتي، همکاريهاي بين سازمانهاي راديو و تلويزيون دو کشور، انرژي، کشاورزي، محيط زيست، تأمين اجتماعي از موضوعهاي مورد بحث در اين نشستها بود.
لازم به ذکر است که از جمله اقلام وارداتي ايران از ترکيه مي توان از انواع شمش و محصولات فولادي، ماشينآلات، توتون و تنباکو، قطعات خودرو، مواد نساجي و تخته هاي فيبري نام برد و اقلام صادراتي به ترکيه شامل کود اوره، شمش مس و انواع محصولات مس، شمش آلومينيوم، محصولات آلومينيوم محصولات پتروشيمي بخصوص مواد پليمري، متانول، قير، خشکبار و بخصوص پسته است.
روند تجارت خارجي ايران با ترکيه به استثناي ترانزيت گاز ترکمنستان به ترکيه، از ثبات برخوردار بوده است. بنابراين براي سالهاي آينده نيز اين روند ادامه خواهد يافت. فراز و نشيب سياسي در روابط دو کشور تاثيري مقطعي و کوتاهمدت داشته، ولي؛ با توقف همراه نبوده است. سالانه صدها هزار گردشگر ايراني از ترکيه ديدار دارند و درآمدهاي قابل توجهي به بخش خدمات و گردشگري ترکيه سرازير ميکنند. نبود رژيم ويزاي ورود به خاک دو کشور، کمک شايان توجهي به گسترش روابط دو کشور داشته است. ترانزيت کالا از هر دو کشور، درآمدهاي قابل توجهي به هر دو سو ميرساند.
هر دو کشور به عنوان قدرتهاي منطقهاي و عضو اکو، ظرفيتهاي خالي قابل توجهي براي همکاري دارند. ترکيه داراي تجربيات فراواني در بخش خدمات؛ بهويژه بخش گردشگري است که ايران ميتواند از اين تجربيات بهره گيرد. خروج نيروهاي خارجي از افغانستان و مرحله بازسازي آن، زمينههاي خوبي براي همکاري مشترک در بخشهاي تجاري، ساختمان، صنعت و حتي خدمات آموزشي است که نيازمند فراهم آوردن جو همکاريهاي دو کشور است. ترکيه براي رسيدن به افغانستان نيازمند گذر از خاک ايران است تا مزيتهايي براي همکاري ايجاد شود. آينده روابط تجاري و اقتصادي دو کشور در سالهاي آينده روشن است، هر چند برخي جريانها از هر دو سو سعي در آسيب رساندن بدان داشته باشند.
با اجرايي شدن قرارداد ˈتجارت ترجيحيˈ که در بهمن ماه سال گذشته در جريان سفر ˈرجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، به تهران به تصويب رسيد و مطرح بودن انعقاد موافقتنامه تسهيل تجاري بين دو کشور که به عنوان مهمترين مراحل گذار به نظام تجارت آزاد بين طرفين ارزيابي مي شود و همچنين توافقاتي که در سفر خرداد ماه گذشته ˈحسن روحانيˈ، رياست جمهوري اسلامي ايران، به ترکيه و تشکيل اولين نشست شوراي عالي همکاري هاي راهبردي بين دو کشور، پيش بيني مي کنند با ايجاد نرمش در تحريم ها و اجرايي شدن توافقات مهمي که در سفر روحاني به ترکيه با مقامات دولت آنکارا حاصل شد، دوباره شاهد رونق در مبادلات تجاري ايران و ترکيه باشيم تا احتمال تحقق هدف تجاري 30 ميليارد دلاري تا سال 2015 افزايش يابد.
گردآورنده: سارا دهاز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
تاکید وزیران خارجه ایران و ترکیه بر توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی تا 30 میلیارد دلار
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۱ مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه که برای یک دیدار رسمی از جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است روز چهارشنبه با دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دونفت خام و نگاهی به مناسبات اخیر در حوزه کاهش قیمت تدابیر ایران در برابر کاهش قیمت نفت
نفت خام و نگاهی به مناسبات اخیر در حوزه کاهش قیمتتدابیر ایران در برابر کاهش قیمت نفتبه علت پایان پذیری ذخایر نفتی کشورهای صادرکننده نفت در سال های آتی تقاضا برای گاز افزایش قابل ملاحظه ای خواهد یافت و این خود می تواند علامتی باشد برای کشورهایی نظیر ایران و روسیه که دارای بزرگتریتاکید وزیر امور خارجه ترکیه بر گسترش مناسبات اقتصادی با ایران -
در دیدار جهانگیری مطرح شد تاکید وزیر امور خارجه ترکیه بر گسترش مناسبات اقتصادی با ایران شناسهٔ خبر 2445654 چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۷ سیاست > دولت وزیر خارجه ترکیه خواستار زمینه سازی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی ترکیه در ایران شد و گفت لازم است نسبت به رفع موانع و توسعه تجتاکید بر گسترش مناسبات تجاری ایران و چین
در دیدار سفیر ایران و وزیر تجارت چین تاکید بر گسترش مناسبات تجاری ایران و چین پکن - ایرنا - گسترش روابط تجاری ایران و چین در دیدار سفیر ایران در پکن با وزیر تجارت و رئیس چینی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور مورد تاکید قرار گرفت علی اصغر حاجی و گائو هو چینگ عصر دوشنبه در دیداریروابط تجاری - اقتصادی ایران و آلمان در مسیر رشد
در سومين روز از سفر هیات تجاری به ایران مطرح شد روابط تجاری - اقتصادی ایران و آلمان در مسیر رشد هيات تجاری – اقتصادی آلمان در سومين روز از سفر خود امروز با رئيس کل سازمان توسعه تجارت ايران ديدار و گفتگو کرد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از روبط عمومي سازمان توسعه تجارتلزوم توجه به حوزه اقتصادی برای رشد مبادلات تجاری میان ایران و الجزایر
مصباحی مقدم در دیدار با سفیر الجزایر لزوم توجه به حوزه اقتصادی برای رشد مبادلات تجاری میان ایران و الجزایر تهران - ایرنا - رییس گروه دوستی- پارلمانی ایران و الجزایر در دیدار با سفیر الجزایر در تهران گفت در زمینه اقتصادی از تمامی ظرفیت های دو کشور برای رشد مبادلات تجاری و بازرگایران خواستار این است تا روند صادرات به ترکیه مانند سابق افزایش یابد
ایران خواستار این است تا روند صادرات به ترکیه مانند سابق افزایش یابد اقتصاد > بازرگانی - میزان نوشت رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی با اشاره به روند سوخت گیری آزاد کامیون های ترک در ایران اعلام کرد به دلیل پیشگیری از اختلال به وجود آمده در روند صادرات محصولاتروایت ربیعی از چند پرونده فساد اقتصادی |اخبار ایران و جهان
روایت ربیعی از چند پرونده فساد اقتصادی وزیر تعاون کار و رفاه با بیان اینکه دولت بنا دارد با اصلاحات ساختاری نظارت بر خود را افزایش دهد به پروندههای متعدد فساد اشاره کرد و گفت به عنوان مثال زمینی به ارزش 106 میلیارد تومان توسط فردی 30 میلیارد تومان خریداری شده و یا زمینی در شمديدار رئيس اتاق بازرگاني ايران با هيائت تجاري اقتصادي آلمان
۱۶ آذر ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۲ب ظ ديدار رئيس اتاق بازرگاني ايران با هيائت تجاري اقتصادي آلمان عکس مهدي کاوه اي دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس داننایب رئیس مجمع صادرکنندگان ترکیه مطرح کرد آغاز فصل جدیدی از روابط اقتصادی بین ایران و ترکیه
نایب رئیس مجمع صادرکنندگان ترکیه مطرح کردآغاز فصل جدیدی از روابط اقتصادی بین ایران و ترکیهنایب رئیس مجمع صادرکنندگان ترکیه گفت با وجود تحریمهای اقتصادی علیه ایران کشور ترکیه همواره تلاش کرده در کنار ایران بماند و روزی فرا میرسد که تحریمها برداشته شده و ایران و ترکیه فصل جدیدر دیدار خداحافظی با سفیر سنگاپور در تهران مصباحیمقدم: باید برای ارتقای روابط اقتصادی و تجاری ایران و سنگاپور
در دیدار خداحافظی با سفیر سنگاپور در تهرانمصباحیمقدم باید برای ارتقای روابط اقتصادی و تجاری ایران و سنگاپور تلاش کردرئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سنگاپور گفت باید با بهرهگیری از ظرفیتهای وسیع همکاریهای مجالس ایران و سنگاپور برای ارتقای مراودات فیمابین در زمینههای گوناگدر نشست خبری مشترک با ظریف وزیر خارجه ترکیه: برای مناسبات با ایران اهمیت ویژهای قائل هستیم/گفتوگوی صمیمانه
در نشست خبری مشترک با ظریفوزیر خارجه ترکیه برای مناسبات با ایران اهمیت ویژهای قائل هستیم گفتوگوی صمیمانهای درباره سوریه و عراق داشتیموزیر خارجه ترکیه گفت درباره عراق و سوریه به صورت صمیمانه صحبت کردیم و اینکه آرامش و صلح و ثبات در عراق مورد حمایت ما قرار گرفت به گزارش خبرنروابط تجاري- اقتصادي ايران و آلمان در مسير رشد
۱۹ آذر ۱۳۹۳ ۰ ۸ق ظ روابط تجاري- اقتصادي ايران و آلمان در مسير رشد هيات تجاري اقتصادي آلمان در سومين روز از سفر خود صبح امروز با رئيس کل سازمان توسعه تجارت ايران ديدار و گفت و گو کرد به گزارش خبرگزاري موج به نقل از سازمان توسعه تجارت در اين نشست ولي الله افخميراد رييس سازمایران و دانمارک بر گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری تاکید کردند
ایران و دانمارک بر گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری تاکید کردند برلین - ایرنا - روسای اتاق بازرگانی ایران و کنفدراسیون صنایع دانمارک ضمن بررسی زمینه های همکاری دو کشور در زمینه های مختلف اقتصادی و تجاری بر گسترش و تعمیق این روابط و همکاری ها در همه زمینه ها تاکید کردند به گزارشفارس از روابط تجاری ایران و ترکیه گزارش میدهد افزایش مبادلات تجاری با مرز بسته رخ نمیدهد/ تجارت ۱۵ میلیارد د
فارس از روابط تجاری ایران و ترکیه گزارش میدهدافزایش مبادلات تجاری با مرز بسته رخ نمیدهد تجارت ۱۵ میلیارد دلاری ایران و ترکیه باید دو برابر شود تعامل کژ و دار مریز آنکارا با تهرانعلی رغم سفرهای دو جانبه مقامات ایرانی و ترکیه در سال اخیر و ابراز تمایل ترکها برای افزایش سطح مباضرورت توجه به حوزه اقتصادی برای رشد مبادلات تجاری میان ایران و الجزایر
مصباحیمقدم در دیدار با سفیر الجزایر در تهران مطرح کرد ضرورت توجه به حوزه اقتصادی برای رشد مبادلات تجاری میان ایران و الجزایر رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و الجزایر گفت روابط سیاسی و پارلمانی ایران و الجزایر در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد اما در زمینه اقتصادی از تمامی ظرفیتهدیدار سفیر ایران در پکن با وزیر تجارت چین و تاکید بر گسترش مناسبات تجاری
دیدار سفیر ایران در پکن با وزیر تجارت چین و تاکید بر گسترش مناسبات تجاریسفیر ایران در پکن با وزیر تجارت و رئیس چینی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور دیدار و ضمن مرور آخرین وضعیت روابط تجاری دوجانبه بر گسترش مناسبات ایران و چین در این عرصه تأکید کرد به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگز-
گوناگون
پربازدیدترینها