محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854525499
از سردار در سایه و شعلههای خشم علیه نژادپرستی در امریکا تا اربعین میلیونی و تمدید مذاکرات هستهای
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جهان در سالی که گذشت
از "سردار در سایه" و شعلههای خشم علیه نژادپرستی در امریکا تا اربعین میلیونی و تمدید مذاکرات هستهای
سال 2014 میلادی که آخرین روز آن را سپری میکنیم دستخوش حوادث و رویدادهای مهمی در تمامی حوزه ها در عرصه جهان بوده است، قصد داریم در این گزارش به بررسی مهمترین حوادث جهانی در سال 2014 میلادی بپردازیم.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، اگر بخواهیم به اتفاقات مهم سال 2014 را به طور فهرست وار اشاره کنیم میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
بحران اوکراینناپدید شدن هواپیمای مالزیاییشیوع ویروس ابولاغرق شدن کشتی مسافربری کره جنوبیحمله داعش به عراقحمله اسرائیل به غزهجام جهانی برزیلتمدید دوباره مذاکرات هسته ای ایرانتظاهرات ضد نژادپرستی در امریکااز سرگیری روابط امریکا و کوبااربعین میلیونی شیعیان در کربلا
در این گزارش اتفاقات مهم هر ماه را مرور میکنیم:
1. ژانویه
اولین اتفاق مهم این ماه پیوستن لتونی به منطقه یورو به عنوان هیجدهمین عضو این منطقه بود که روز اول ژانویه رخ داد.
کنترل فلوجه و الرمادی بدست داعش افتاد
سوم ژانویه گروهک تروریستی داعش با حمله به عراق کنترل شهرهای فلوجه و الرمادی در استان الانبار را در دست گرفت.
سکوت چند ساله مدعیان دشمنی با القاعده و مبارزه با تروریسم و افراطی گری نسبت به تجمع و سازماندهی گروه های تروریستی در عراق نتیجه داد و سرانجام در نخستین روزهای سال نو میلادی، تمام شهرهای غربی عراق آماج حملات وحشیانه دست پروردگان وهابیت و حامیان غربی آنها قرار گرفت.
چند ساعت پس از حمله تروریست های داعش به شهرهای استان الانبار و تصرف تعدادی از آنها، نیروهای عشایر منطقه موفق شدند شهر الرمادی، مرکز این استان را از تروریست ها پس بگیرند.
تروریست های داعش با تصرف مقر پلیس محلی در الرمادی، خبر پیروزی خود را در سایت های عربستانی و وابسته به القاعده منتشر کردند.
مرگ آریل شارون
یازدهم ژانویه آریل شارون رئیس رژیم صهیونیستی پس از آن که از 4ژانویه سال 2006 در کما بود، پس از ۸ سال کما در روز ۱۱ ژانویه ۲۰۱۴ پس از آنکه چند روز با افت شدید علایم حیاتی روبرو شده بود در مرکز درمانی «شبا» در سن ۸۵ سالگی درگذشت.
آغاز اعتراضات اوکراین
اعتراضات مردم اوکراین که از ماه نوامبر شروع شده بود در سرتاسر ماه ژانویه2014 نیز همچنان ادامه یافت.
این اعتراضات به دلیل خودداری یانوکوویچ رئیس جمهور اوکراین از عقد قرارداد با اتحادیه اروپا و تمایل او به همکاری با مسکو، با دسیسه چینی غرب به ویژه امریکا تدارک و تقویت شد.
پارلمان اوکراین به اتخاذ تدابیر خشونت بار علیه رای داد و به این ترتیب اعتراضات رنگ خشونت به خود گرفت. با گسترش اعتراضات به دیگر شهرها یانوکوویچ رهبر مخالفان را به نخست وزیری منصوب کرد.
2 . فوریه
7فوریه المپیک زمستانی سوچی در روسیه آغاز شد و تا 23 فوریه ادامه یافت.
درگیریهای اوکراین به اوج خود رسید
ماه فوریه ماهی بود که بحران اوکراین در صدر اخبار رسانه ها قرار گرفت.
در دهه سوم فوریه ماه فوریه اغتشاشات در اوکراین شدت گرفت و درگیری ها میان موافقان و مخالفان دولت شدت یافت. و مخالفان دولت روسگرای یانوکوویچ با پول های امریکایی طی کودتایی او را از قدرت کنار زدند.
پس از چند روز درگیری خونین در اوکراین که بیش از 100 کشته برجای گذاشت، روز 22 فوریه پارلمان اوکراین به برکناری "ویکتور یانوکوویچ" رئیس جمهور این کشور رای داد و "الکساندر تورچنیوف" را به عنوان رئیس جمهور موقت جانشین او کرد و از طرف دیگر تاریخ ۲۵ ماه مه را برای برگزاری انتخابات زودهنگام تعیین کرد.
25 فوریه طرفدران روسیه پارلمان شبه جزیره کریمه را منحل کرده و خواستار برپایی همه پرسی برای استقلال کریمه شدند. مقاومت ساکنان این شبه جزیره نتیجه داد و روز 27 فوریه با برگزاری همه پرسی موافقت شد.
در همین روز هم "آرسنی یاتسنیوک" به نخست وزیری اوکراین منصوب شد.
28 فوریه روسیه نیروهای خود را به کریمه اعزام کرد تا از منافع خود در این منطقه در برابر اوکراین دفاع کند.
3 . مارس
جوایز اسکار
اولین اتفاق مهم ماه مارس برگزاری مراسم اعطای جوایز اسکار بود.
هشتاد و ششمین دوره مراسم اعطای جوایز فیلم اسکار روز دوم مارس در سالن دالبی تئاتر لسآنجلس برگزار شد که فیلم «دوازده سال بردگی» ساخته «استیو مککوئین» موفق به کسب جایزه بهترین فیلم شد.
و «آلفونسو کواران» جایزه بهترین کارگردانی را برای «جاذبه» کسب کرد.
در بخش بهترین بازیگر نقش اصلی مرد جایزه اسکار به «ماتئو مککانوی» برای نقشآفرینی در فیلم «باشگاه خریدارن دالاس» رسید.
در بخش بهترین بازیگر نقش اصلی زن نیز طبق پیشبینیها جایزه اسکار به «کیت بلانش» برای فیلم «یاسمن غمگین» اعطا شد.
گم شدن هواپیمای مالزیایی
اما روز هشتم ماه مارس اتفاقی عجیبی رخ داد که تا همین امروز هم که چند روزی به پایان سال باقی نمانده چند و چون آن هنوز مرموز است، یک فروند هواپیمای بوئینگ 777خطوط هوایی مالزی با 239 سرنشین که از کوآلالامپور مالزی به سمت پکن پایتخت چین در حال پرواز بود اما به دلیل نامعلومی پس از تغییر مسیر تماس آن با رادار قطع و ناپدید شد.
عملیاتی بینالمللی برای پیدا کردن این هواپیما توسط بیش از ۲۶ کشور به جریان افتاد و گفته شد بزرگترین عملیات جستجو در تاریخ بوده است.. این عملیات از خلیج تایلند و دریای جنوبی چین آغاز شد و پس از آن به تنگه مالاکا و دریای آندامان و در به اقیانوس هند گسترش یافت. این عملیات تاکنون بی نتیجه بوده و اثری از هواپیما به دست نیامده است.
این هواپیما دارای ۱۲ خدمه مالزیایی و نیز ۲۲۷ مسافر بود که ۱۵۲ نفر چینی، ۵۰ نفر مالزیایی، ۲۰ نفر از کشورهای غربی و نیز ۲ نفر ایرانی (با پاسپورتهای مسروقه) در میان آنها بودهاند.
گمانه زنیهای بسیاری در خصوص این ماجرای عجیب مطرح شد اما تاکنون هیچ یک تایید نشده است.
اعلام استقلال کریمه
11 ماه مارس پارلمان کریمه ، بیانیه استقلال جمهوری کریمه را تصویب کرد.
در جلسه پارلمان کریمه ۷۸ نفر از ۱۰۰ نماینده دولت خودمختار کریمه به استقلال این شبه جزیره و الحاق آن به روسیه رای مثبت دادند. این اقدام از آن نظر مهم تلقی می شد که رای مثبت پارلمان کریمه برای برگزاری همه پرسی پیوستن به روسیه الزامی بود.
چند روز پس از این تصمیم پارلمان، روز 16 مارس 2014 ساکنان شبه جزیره کریمه در یک همه پرسی شرکت کرده و با اکثریت قاطع به جدایی از اوکراین و الحاق مجدد به روسیه رای دادند. نتایج نهایی همه پرسی کریمه نشان داد که ۹۶.۸ درصد ساکنین این منطقه رای به جدایی از کریمه داده اند. و یک روز بعد یعنی روز 17 مارس شورای عالی کریمه این رای را تصویب کرد وشبه جزیره کریمه رسما از اوکراین جدا شد و اعلام استقلال کرد.
روز 18 مارس هم روسیه و کریمه معاهده الحاق را امضا کردند. با وجود مخالفت های غرب، پوتین دو روز پس از رای مردم کریمه برای الحاق به روسیه و جدایی از اوکراین، این سند را امضا و روز 21 مارس هم کریمه را رسما به روسیه الحاق کرد.
در پی این اقدام روسیه تنش میان کی ف و اوکراین به اوج خود رسید و مجمع عمومی سازمان ملل هم این اقدام روسیه را محکوم کرد.
غرب هم تحریم های سختی برای روسیه تحمیل کرد.
پس از استقلال کریمه برخی دیگر از شهرها و مناطق روس تبار اوکراین هم با برپایی راهپیمایی هایی گسترده خواهان جدایی از اوکراین و الحاق به روسیه شدند اما مقامات روسیه برای جلوگیری از هرگونه بهانه تراشی و اتهام زنی غرب به مسکو با خواسته آنها مخالفت کرد.
مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین نیز ۲۲ اردیبهشت (۱۲ مه) پس از برگزاری همهپرسی که اکثریت قاطع ساکنان این دو منطقه به استقلال از کییف رای دادند، استقلال خود را از دولت مرکزی اوکراین اعلام کردند.
شیوع ویروس ابولا
از دیگر رویداد های مهم ماه مارس شیوع مجدد ویروس مرگبار ابولا بود.
این ویروس نخستین بار در سال ۱۹۷۶ میلادی شناخته شد. در سال ۱۹۷۶ ابولا حدود ۳۰۰ نفر را مبتلا کرد و با شیوع آن از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری ۹ نفر جان خود را از دست دادند و در سال ۱۹۹۵ میلادی هم ۸۰ درصد مبتلایان به این ویروس جان باختند. در سال ۲۰۱۴ نیز با انتشار مجدد این ویروس که از گینه شروع شد و به کشورهای همسایه سیرالئون و لیبریا گسترش یافت هزاران نفر جان خود را از دست داده اند.
سازمان بهداشت جهانی در آخرین آمار خود شمار قربانیان ویروس مرگبار ابولا را در سه کشور غرب آفریقا 7 هزار و 842 نفر اعلام کرد.
براساس گزارش کارشناسان، 20 هزار و 81 نفر نیز تاکنون به این ویروس مبتلا شدهاند. گینه، لیبریا و سیرالئون این سه کشور آفریقایی رکورددار مرگ و میر ناشی از این ویروس قرن هستند.
کشور لیبریا با 3 هزار و 376 مورد مرگ و 7 هزار و 830 گزارش ابتلا به ویروس در صدر فهرست سازمان بهداشت جهانی قرار دارد. پس از آن سیرالئون با 2 هزار و 582 مرگ و 9 هزار و 4 مورد بیماری جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است و در نهایت کشور گینه با یک هزار و 607 مرگ و 2 هزار و 97 بیمار مبتلا به ابولا در آخر فهرست مرگ و میر جای دارد.
کشورهای سنگال و نیجریه نیز از خطر ویروس ابولا در امان نماندهاند.
امریکا هم از شیوع این ویروس بهره برداری امپریالیستی کرد و از آن را ابزاری مناسب برای پیشبرد اهداف امپریالیستی خود دید، به همین منظور باراک اوباما رییس جمهور امریکا مداخله ارتش امریکا به منظور مقابله با شیوع ابولا در غرب آفریقا را مطرح کرد، و به همین بهانه واشنگتن هزاران نیرو را به منطقه گسیل داشت.
پس از شیوع ابولا بود که تحلیل هایی مبنی بر دست داشتن امریکا در ساخت و اشاعه این ویروس به عنوان سلاحی بیولوژیکی مطرح شد.
برای اولین بار روزنامه آبزرور، بزرگترین روزنامه لیبریا با انتشار اسناد علمی، آمریکا را سازنده و منتشر دهنده ویروس ابولا معرفی کرد و نوشت: آمریکا با سلسله عملیات های مخفی خود در آفریقا و با اسم رمز «تفاهم نامه 200» ایجاد و گسترش ویروس مهلک ابولا را در دستور کار خود قرار داد.
این ویروس به اروپا و امریکا هم رسید. اولین مورد ابتلا به ابولا در اروپا در اسپانیا مشاهده و تایید شد.
در امریکا هم پرستاری به نام اتوماس اریک دانکن، اولین قربانی ویروس ابولا بود که ماه اوت از کشور لیبریا در غرب آفریقا وارد تگزاس شد و پس از یازده روز درمان در شرایط قرنطینه درگذشت.علاوه بر تلفات جانی ،ابولا در امریکا در حوزه سیاست نیز قربانی گرفت، تحلیلگران سیاسی معتقدند که علت شکست دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای کنگره و سنا عملکرد ضعیف باراک اوباما در مقابله با این ویروس بوده است.
نام این ویروس از یکی از رودخانههای کشور زئیر، که امروزه جمهوری دموکراتیک کنگو نام دارد، گرفته شده و اینکه این بیماری برای اولین بار در کشور کنگو دیده شد.
4 . آوریل
ربودن دختران توسط شبه نظامیان بوکوحرام
در این ماه اقدامات غیر انسانی گروه تکفیری «بوکوحرام» در ربودن دختران در نیجریه نام این گروه افراطی را بر سر زبانها انداخت.
این گروه روز 14 آوریل 267 زن و دختر نیجریه ای را ربود و پس از این اتفاق نام این گروه بیش از پیش به گوش مردم جهان خورد.
«بوکوحرام» (Boko Haram) به زبان «هوسه» یعنی «تحصیل غربی حرام است» که در سال 2002، به دست «محمد یوسف» در «مایدوگوری» بنیان نهاده شد.
ابوبکر شیکاو رهبر این گروه با حمله به دموکراسی و آموزشهای غربی و تحصیل دختران، گفت، این دانش آموزان ربوده شده اند« زیرا تحت «آموزشهای غربی» قرار داشتند»
در ۸ مه (۱۸ اردیبهشت) کمپین توییتری نیز در حمایت از دانشآموزان دختر ربودهشده تشکیل شد، که اقبالی جهانی یافت. این کمپین که در یک روز بیش از یک میلیون بار توییت شد، حمایت میشل اوباما، همسر باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده و ملاله یوسفزی، فعال پاکستانی را نیز در پی داشت. هزاران نفر از مردم شهرهای مختلف جهان که تحت تأثیر این کمپین قرار گرفتند به سوی سفارت نیجریه، از جمله در آفریقای جنوبی، لندن و نیویورک راهپیمایی کردند و خواستار شدت عمل برای یافتن و نجات این دختران شدند.
تروریست های بوکوحرام در ادامه خشونت های خود به غیرنظامیان حمله کرده و صدها نفر را قتل عام کردند به عنوان یک نمونه روز 6 مه ۲۰۱۴شبهنظامیان افراط گرا به روستای «گامبورو» در شمال شرق این کشور حمله کردند و یک شبه دستکم ۲۰۰ نفر از اهالی این روستا را به قتل رساندند و صدها خانه را به آتش کشیدند.
غرق شدن کشتی مسافربری کره جنوبی با 476 سرنشین
این کشتی مسافربری در تاریخ شانزدهم آوریل در حالی که از بندر اینچئون در حومه سئول به سمت جزیره ججو، در جنوب کره جنوبی حرکت می کرد، غرق شد. 325 دانش آموز دبیرستان شهر آنسان به همراه معلمانشان از مسافران کشتی غرق شده بودند.
در این حادثه تلخ 290 نفر جان باخته و 10 نفر نیز ناپدید شدند.
در پی این حادثه چانگ هانگ-وان نخستوزیر کرهجنوبی با قبول مسئولیت غرق شدن کشتی مسافربری و مشکلات پیش آمده در جریان عملیات نجات دانشآموزان و معلمان مسافر آن از مقامش استعفا کرد.
معاون مدرسهای که دانشآموزانش به این اردو فرستاده شده بودند برای ابراز تأسف در این رابطه خودکشی کرد.
همه 15 خدمه و مسئول هدایت این کشتی مسافربری ازجمله کاپیتان آن در بازداشت بهسرمیبرند و به جرمهای مختلف متهم شدهاند. یکی از اتهامات کاپیتان و 2افسر دیگر عرشه این کشتی دیرصادر کردن دستور تخلیه است.
گزارشها نشان میدهد احتمالاً تغییرات انجام شده در کشتی بدون درنظر گرفتن مسائل کارشناسی باعث بیثباتی و عدمتعادل آن شده است. گفته میشود تغییراتی که بین سالهای 2012 تا 2013 در کابینهای کشتی داده شده احتمالاً باعث به هم خوردن توازن کشتی و غرق شدن این کشتی با طول 146 متر از پهلو شده است. کشتی سیوول قادر به حمل 900 مسافر و همچنین 180 خودرو بود.
یک تلویزیون محلی کره جنوبی با استناد به بررسیهای گروه مشترک نیروهای پلیس و دادستانان اعلام کرد چرخش ناگهانی از مسیر، علت اصلی غرق شدن کشتی مسافری کره جنوبی عنوان شده است.
این کشتی دو هزار و 142 تن بار بیش از حد مجاز را حمل میکرده است. در چنین شرایط ناپایداری، ملوانی بی تجربه، چرخش ناگهانی پانزده درجهای را در امواج سریع اعمال کرد.
5 . مه
کشتار بیش از ۲۰۰ نفر توسط تروریستهای بوکو حرام
شبه نظامیان بوکوحرام ملبس به لباس سربازان ارتش دست کم 200 غیرنظامی را در سه روستای شمال شرقی نیجریه کشتند و ارتش به رغم هشدارها در مورد قریب الوقوع بودن این حمله، هیچ مداخله ای در آن نکرد. فردی که شاهد این کشتارها در روز دوشنبه در منطقه جوزا در ایالت بورنوی نیجریه بود، گفت که ساکنان این منطقه پس از اطلاع از قریب الوقوع بودن حمله شبه نظامیان، از ارتش نیجریه خواستند به منطقه نیرو اعزام کند، اما اقدامی در این زمینه صورت نگرفت. فرد دیگری که از قتل عام بوکوحرام جان سالم به در برد و به شهر مایدوگوری مرکز ایالت بورنو گریخت، اظهار داشت: تصور می کردیم که این نیروها همان سربازان ارتش بودند که گزارش احتمال حمله شورشیان را به آنها داده بودیم. این فرد خاطر نشان کرد که شبه نظامیان با کامیون های مورد استفاده ارتش به روستاهای هدف حمله رسیدند و به غیرنظامیان گفتند که تعدادی سرباز هستند که برای محافظت از جانشان به این روستاها اعزام شده اند.
انفجار مرگبار معدن زغال سنگ در ترکیه
یکی دیگر از تلخ ترین رویدادهای جهان در سال 2014 روز 13 ماه مه در ترکیه به وقوع پیوست. بر اثر انفجار معدن زغال سنگ شهر سوما واقع در استان غربی مانیسا ترکیه و آتش سوزی در عمق زمین که تا دو روز ادامه داشت بنابر اعلام وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در مجموع 301 نفر کشته شدند.
این حادثه در عمق 1600 متری زمین روی داد و در زمان وقوع انفجار در معدن 787 نفر از کارگران مشغول به کار بودند، و برخی معتقدند آمار تلفات این حادثه بیش از رقم اعلام شده است.
در پی این حادثه 3 روز عزای عمومی در ترکیه اعلام شد.
قهرمانی آتلتیکو مادرید/ پایان سلطه 10 ساله رئال و بارسا
قهرمانی آتلتیکو مادرید در رقابتهای لالیگا در 17ماه مه گرچه شاید برای خیلی ها اتفاق مهمی تلقی نشود اما این رویداد ورزشی از آن جهت که آتلتیکو موفق شد به سلطه 10 ساله دو غول فوتبال اسپانیا یعنی بارسلونا و رئال مادرید بر لالیگا پایان دهد حائز اهمییت است.چرا که از فصل 2004-2003 هیچ تیم دیگری بجز این دو تیم نتوانسته بود جام قهرمانی لالیگا را بالای سر ببرد.
کودتای ارتش تایلند
در پی چند ماه ناآرامی و تنش در تایلند روز22 ماه مه ارتش این کشور با کودتای نظامی علیه نخست وزیر «یینگلاک شیناواترا» وی را از قدرت برکنار کرده و زمام امور کشور تایلند را در اختیار گرفت.
در پی این کودتا، رییس شورای نظامی، ضمن منحل کردن دولت، قانون اساسی را نیز به حالت تعلیق در آورد.
ژنرال پرایوس چان - اوچا، رئیس ارتش تایلند در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: وی پس از دیدار با تمامی جناحهای رقیب در تایلند به منظور یافتن راه حلی جهت خاتمه دادن به اعتراضات شش ماهه ضد دولتی اعلام کودتا کرده است.
این سیزدهمین کودتای ارتش تایلند در 80 سال گذشته بود.
قهرمانی رئال مادرید در اروپا
رئال مادرید به فاصله یک هفته پس از ناکامی در لالیگا، روز 24 مه جبران مافات کرد و با پیروزی بر اتلتیکو مادرید در فینال لیگ قهرمان اروپا به عنوان قهرمانی فصل 2014-2013 دست یافت.
پیروزی پروشنکو در انتخابات اوکراین
پس از ماهها ناآرامی در اوکراین در پی عزل ویکتور یانوکوویچ، مردم اوکراین روز25 مه به پای صندوقهای رای رفتند تا رئیس جمهوری جدید کشورشان را تعیین کنند. پس از برگزاری این انتخابات که در مناطق شرقی و جنوبی اوکراین تحریم شد، کمیته مرکزی انتخابات اوکراین از پیروزی "پترو
پروشنکو" میلیاردر اوکراینی معروف به "سلطان شکلات" با کسب بیش از 54.56 درصد آرا در انتخابات ریاست جمهوری اوکراین خبر داد.
به این ترتیب اوکراینی ها که طی یک کودتای امریکایی-اروپایی یانوکوویچ را از قدرت سرنگون کرده بودند پترو پروشنکو را به عنوان رئیس جمهور جدید خود انتخاب کردند.
رقابت اصلی در این انتخابات بین تیموشنکو نخست وزیر پیشین و پروشنکو تاجر و کارخانه دار بزرگ اوکراین بود. به دلیل حساسیت موضوع و تشدید تنش ها در اوکراین بیش از هزار مامور سازمان امنیت و همکاری اروپا کار نظارت بر این انتخابات و همچنین حدود 75 هزار نیروی امنیتی وظیفه حفظ امنیت آن را به عهده داشتند.
السیسی رئیس جمهور مصر شد
در یکی دیگر از انتخابات ریاست جمهوری پر سرو صدا وپر تنش جهان،مصری ها روز 28 ماه مه پای صندوق های رای رفتند که نتیجه آن پیروزی قاطع و البته پر حرف و حدیث ژنرال عبدالفتاح السیسی بود.
کمیسیون انتخاباتی مصر رسما عبدالفتالح السیسی را به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور اعلام کرده است.
این کمیسیون اعلام کرد سیسی در این انتخابات ۹۶.۱ درصد آرا را به دست آورده است.
شرکت نکردن جوانان مصری در این انتخابات بسیار چشمگیر بود، بطوریکه بسیاری از گزارشگران از تحریم انتخابات توسط جوانان مصری یاد کردند.
عبدالفتاح السیسی عامل سرنگونی محمد مرسی، اولین رییس جمهوری منتخب مصر در انتخاباتی آزاد است.
السیسی، سوم جولای 2013 محمد مرسی همان کسی که وی را به عنوان وزیر دفاع برگزیده بود، از مقام خود عزل کرد و عدلی منصور را به جای وی به عنوان رئیس جمهوری موقت منصوب کرد.
بیش از ۳۵ هزار نفر از زمان کودتای ژنرال سیسی و سرنگونی دولت محمد مُرسی روانه زندان های مصر شده اند.
جنبش اخوان المسلمین مصر و گروههای هوادار دموکراسی انتخابات را تحریم کردند که به مشارکت کمتر رایدهندگان در مقایسه با انتخاباتی شد که در آن محمد مرسی قدرت را به دست گرفت.مشارکت مردم در این انتخابات تا 47 درصد گزارش شد.
پیروزی سیسی در انتخابات بار دیگر مقام ریاست جمهوری مصر را در اختیار یکی از مقامهای ارشد نظامی مصر قرار داد. این در حالی است که تنها نزدیک به سه سال از پیروی انقلاب مردم مصر علیه ۳۰ سال رژیم خودکامه حسنی مبارک میگذشت.
6 . ژوئن
یورش داعش به عراق
مهمترین اتفاق ماه ژوئن حمله و نفوذ تروریست های داعش از سوریه به عراق بود.
روز 5 ژوئن اعضای گروه تروریستی داعش که با مقاومت دولت بشار اسد در سوریه نتوانسته بودند کاری از پیش ببرند با هدف تصرف بغداد و سرنگونی دولت شیعی عراق و تشکیل خلافت از طریق مرزهای شرقی سوریه به شمال عراق حمله کردند.
داعش در چند ماه نخست اشغال شمال عراق توانست با کمک و خیانت سران فریب خورده قبایل سنی نشین و افسران سابق حزب بعث مناطقی را شامل شهرهای موصل و تکریت اشغال کند.
داعش در مناطق تحت کنترل خود به خصوص در سنجار و موصل دست به جنایات گسترده ای زد و علاوه بر کشتار خیل بسیاری از کردها،ایزدیان و مسیحیان حتی بسیاری از اعضای قبایل سنی را نیز قتل عام کرد.
بهانهتراشی برای حمله رژیم صهیونیستی به غزه
می توان گفت مهمترین اتفاق ماه ژوئن سال 2014 میلادی بهانه تراشی برای آغاز درگیری های تازه میان رژیم صهیونیستی و فلسطین بود.
به دنبال ناپدید شدن سه نوجوان یهودی در سرزمین های اشغالی در روز 12 ژوئن، رژیم اسرائیل حماس را عامل ربایش آنها معرفی کرد تا این مسئله بهانه ای برای تهاجم تازه به نواره غزه باشد.
نظامیان اسرائیل در عملیات تجسس خود برای یافتن این سه شهرکنشین، شماری از فلسطینیها را کشتند و صدها نفر از جمله اعضای حماس و قانونگذاران فلسطینی را دستگیر کردند.
اسرائیل سی ام ژوئن مرگ سه شهرکنشین مفقود شده را تایید کرد و افزود اجساد آنان در زمین نزدیک به یک روستا در شمال شهر الخلیل در کرانه باختری دفن شده است.
در پی پیدا شدن اجساد این سه شهرکنشین، گروهی از اسرائیلیها یک نوجوان فلسطینی را در شرق بیتالمقدس زنده زنده در آتش سوزاندند. محمد ابو خضیر، نوجوان ۱۷ ساله فلسطینی پس از ربوده شدن از سوی شهرکنشینان اسرائیلی به قتل رسید.
تل آویو با ادعای دخالت حماس در ربایش سه اسرائیلی، از هشت ژوئیه ۲۰۱۴ میلادی منطقه فلسطینی نوار غزه را آماج حملات هوایی بیامان قرار داد و از ۱۷ ژوئیه با شرکت هزاران نظامی، حملات زمینی خود را به این منطقه مسکونی آغاز کرد.
آغاز جام جهانی 2014برزیل
12 ژوئن سال 2014 برای علاقه مندان به فوتبال یادآور آغاز بیستمین دوره رقابت های جام جهانی است. این رقابت ها با حضور 32 تیم از پنج قاره جهان طی روزهای 12 ژوئن تا 13 ژوپیه در 12 ورزشگاه انجام شد.
در این رقابتها ۶۴ مسابقه در ۱۲ شهر مختلف برزیل برگزار شد که در نهایت با قهرمانی تیم ملی فوتبال آلمان پایان گرفت. در دیدار پایانی ژرمنها موفق شدند با یک گل در دقایق پایانی وقت اضافه دوم، تیم ملی آرژانتین را شکست دهند و نخستین تیم اروپایی شود که در تاریخ جام جهانی، در قاره آمریکای جنوبی قهرمان جام جهانی فوتبال شده است.
در جریان این رقابت ها لوئیس سوارز اروگوئه ای با گاز گرفتن شانه کیهلینی بازیکن ایتالیا خبرساز شد و البته با محرومیت از سوی فیفا کل بازی های باقیمانده را نیز از دست داد.
7 . ژوییه
آغاز حملات وحشیانه اسرائیل به نوار غزه
ماه ژويیه سال 2014 تحت الشعاع حمله وحشیانه رژیم غاصب اسرائیل به نوار غزه بود و بخصوص پس از پایان جام جهانی 2014 غزه در کانون توجه رسانه ها و مردم جهان قرار گرفت.
در گرماگرم رقابت های جام جهانی فوتبال که جهان را از اتفاقات پیرامون خود غافل کرده و لنزهای دوربین ها را به سوی خود جلب کرده بود،رژیم جنایتکار اسرائیل حمله وحشیانه خود علیه مردم بی دفاع باریکه غزه را آغاز کرد.
این تجاوز تازه به" عملیات لبه محافظ "موسوم شد روز هشتم ژوئیه آغاز شد. بهانه این جنایت جدید کشف اجساد سه نوجوان ناپدید شده اسرائیلی در نزدیکی یک روستا در شمال شهر الخلیل در کرانه باختری بود که اسرائیل حماس را عامل ربایش و قتل آنها می دانست.
نیروی هوایی اسرائیل با بمباران بیش از 30 هدف در نوار غزه، عملیات بزرگ خود با نام «لبه محافظ» را آغاز کرد.
صهیونیستها از یک ماه قبل تقریبا هر شب نوار غزه را هدف حملات هوایی و توپخانهای قرار داده بودند که در جریان آن دستکم 11 فلسطینی به شهادت رسیدند. این اولین بار از زمان پایان جنگ هشت روزه بود که رژیمصهیونیستی رسما عملیات تازهای را علیه نوار غزه کلید میزد.
این حملات هوایی ادامه داشت تا این که از روز 17 ژوئیه یورش نیروی زمینی رژیم اسرائیل به نوار غزه نیز آغاز شد و جنگی نابرابر بین حماس و اسرائیل در گرفت.
در این میان یک هفته پس از آغاز عملیات لبه محافظ مصر کوشید تا آتش بسی میان دو طرف به وجود آورد اما تلاش هایش به جایی نمی رسید.
پیشنهادهای آتش بس بدون توقف محاصره غزه برای حماس معنایی نداشت.
رژیم صهیونیستی از روز 16 ژوئیه بر شدت حملات هوایی و زمینی خود به نوار غزه افزود و حتی 18000 هزار سرباز ذخیره خود را فراخواند تا جنایتی خونین را رقم بزند و برگ دیگری به صفحات کارنامه جنایتکاری خود بیفزاید.
در این عملیات رژیم صهیونیستی به هیچ جایی رحم نکرد و حتی بیمارستانها و مدارس سازمان ملل متحد در غزه را نیز هدف قرار داد.
روز 22 ژوئیه اتحادیه اروپا پس از مدتها سکوت معنی دار در قبال جنایات اسرائیل نظر خود را صادر کرد و گفت" اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند"!!!اما تلفات غیرنظامیان در غزه غیرقابل قبول است.اوباما هم چندی بعد سخنان مشابهی بر زبان آورد.
روز 26 ژوئیه آت�سطینی شهید شدند
تحقیر برزیل در جام جهانی
روز 8 ژوئیه سال 2014 بی شک در تاریخ فوتبال جهان ماندگار خواهد بود،روزی که آلمان در مرحله نیمه نهایی جام جسطینی شهید شدند
تحقیر برزیل در جام جهانی
روز 8 ژوئیه سال 2014 بی شک در تاریخ فوتبال جهان ماندگار خواهد بود،روزی که آلمان در مرحله نیمه نهایی جام جهانی 2014برزیل با پیروزی 7بر1 خود در برابر برزیل میزبان این تیم پرآوازه را تحقیر کرد.
پیروزی بشار اسد
16 ژوئیه بشار اسد برای سومین دوره ،سوگند ریاست جمهوری سوریه را به جای آورد.
در انتخابات سوریه اسد با اکثریت قاطع آرا به پیروزی رسید.
سقوط هواپیمای بوئینگ خطوط هوایی مالزی با 300 سرنشین
روز 17 ژوئیه ،در شرق اوکراین یک فروند هواپیمای بوئینگ 777 متعلق به خطوط هوایی مالزی که از آمستردام به سمت کوالالامپور پرواز میکرد، سقوط کرد. در ماه سپتامبر، گزارش اولیه منتشر شده از سوی انجمن ایمنی هلند در باره این حادثه حاکی از آن بود که هواپیما در اثر برخورد چند شی پرانرژی در هوا، سقوط کرده است. مقامات اروپایی نیز اعلام کردند که اطلاعات جعبه سیاه پرواز MH17 نشان میدهد که این هواپیما توسط حمله موشکی منهدم شده است.
تمامی 298 نفر مسافر این هواپیما کشته شدند.
دولت کییف، استقلالطلبان شرق اوکراین را عامل شلیک به MH17 و سقوط آن معرفی میکند. از سوی دیگر استقلالطلبان میگویند سلاحی که قادر باشد یک هواپیما در ارتفاع 30,000 پایی را هدف قرار دهد، در اختیار ندارند.
به تازگی الکساندر زاخارچنکو، رئیس جمهور دونتسک اعلام نمود که هواپیماهای اوکراینی هواپیمای « بوئینگ» مالزی را زده اند. دهها نفر شاهد این سانحه بودند.
24 ژوئیه فواد معصوم به ریاست جمهوری عراق رسید و در همین روز ریون ریولین رئیس رژیم صهیونیستی شد.
8 . اوت
تداوم جنایت اسرائیل در نوار غزه
مهمترین اتفاق ماه اوت را هم باید تداوم جنایت اسرائیل در نوار غزه دانست البته مقاومت حماس و مردم غزه نتیجه داد و رژیم صهیونیستی روز سوم اوت مجبور به عقب نشینی شد.
4اوت آتش بس سه روزه ای میان حماس و اسرئیل اعلام شد.و پس از آن چندین بار آتش بس به تناوب مورد توافق دو طرف قرار می گرفت.
سرانجام تجاوز وحشیانه رژیم اسرائیل به غزه روز 26 اوت متوقف شد. آمارهای مربوط به کشته ها و ویرانی های غزه نشان می دهد بیش از 2230 فلسطینی در این جنگ به شهادت رسیده اند ، بیشتر شهدا غیرنظامی هستند. 578 تن از آنها کودک و 261 نفر زن بوده اند. در این جنگ همچنین بیش از 10 هزار غیرنظامی زخمی شده اند.
قتل یک نوجوان سیاهپوست آمریکایی و شروع اعتراضات مردمی در فرگوسن
«مایکل براون» نوجوان سیاهپوست آمریکایی، در تاریخ۹ اوت (۱۸ مرداد) به ضرب گلوله«دارن ویلسون» سفید پوست شهر فرگوسن، کشته شد. قتل براون این پلیس سفیدپوست توسط باعث به وجود آمدن تجمعهایی در نقاط مختلف این شهر به خصوص اطراف محل وقوع جنایت شد. کشته شدن براون، زمینه برگزاری تظاهرات ضد نژادپرستی در فرگوسن و دیگر شهرهای ایالات متحده را فراهم کرد.
۶۷ درصد از ساکنان فرگوسن را سیاهپوستان تشکیل میدهند. کشته شدن براون توسط یک افسر سفیدپوست، باعث بروز اعتراضهای کوچک و پراکندهای در این شهر شد. ورود نیروهای پلیس و برخورد خشن با معترضان، زمینه بروز تظاهرات بزرگتر و بیشتر را فراهم کرد. تظاهرات به حدی گسترش پیدا کرد که پلیس محلی نتوانست در برابر مردم مقاومت کند. بنابراین، مقامهای ایالتی خواستار ورود گارد ملی به این شهر شدند. وارد شدن گارد ملی به صحنه تظاهرات، خشم مردم فرگوسن را برانگیخت و تظاهرات گستردهتر از قبل شد. در این مقطع زمانی، دیگر شهرهای آمریکا نیز صحنه اعتراضهای ضدنژادپرستی شد.
از دیگر اتفاقات ماه اوت شیوع ویروس ابولا در نیجریه، سیرالئون و سنگال بود که پیشتر به آمار تلفات آن اشاره شد.
حمله داعش به کوبانی
از دیگر اتفاقات این ماه اقدام گروهک تروریستی داعش برای حمله به شهر کردنشین کوبانی یا عین العرب در شمال سوریه و در 2 کیلومتری مرز ترکیه است.
پساز آنکه داعش شهر موصل در عراق و بخشهای دیگری در شمال این کشور را به تصرف خود درآورد و به موازات آن اعلام خلافت اسلامی کرد و رهبر خود ابوبکر البغدادی را به عنوان خلیفه مسلمین جهان معرفی کرد توانست با سلاحها و تجهیزات نظامی بیشتر و کاملتری به رویارویی با ارتش عراق و سوریه و گروهای رقیب خود در این دو کشور بپردازد.
داعش چندهفته تلاش کرد منطقه کُردنشین «کوبانی» را تصرف کند.
محاصره شهر شیعه نشین آمرلی شکسته شد/ نقش سردار سلیمانی در این پیروزی
در تاریخ 31 اوت "قاسم عطا" سخنگوی نیروهای مسلح عراق اعلام کرد که محاصره شهر شیعه نشین آمرلی در استان توزخورماتو عراق شکسته شد و این شهر از چنگال تروریستهای داعش آزاد شد.
"قاسم عطا" سخنگوی نیروهای مسلح عراق اعلام کرد که محاصره شهر شیعه نشین آمرلی در نزدیکی توزخورماتو عراق شکسته شد و این شهر از چنگال تروریستهای داعش آزاد شد.
عملیات آزادسازی آمرلی با حضور بیش از 6000 رزمنده آغاز شده بود، در این میان نقش داوطلبان شیعه بسیار پررنگ بود.
شهر شیعه نشین آمرلی بیش از 75 روز بود که توسط تروریستهای داعش محاصره شده بود و اجازه ورود آب و غذا و دارو را به این منطقه نمی دانند و شهر در آستانه فاجعه انسانی بود.
مردم این منطقه با دیدن نیروهای ارتش و شیعیان داوطلب، اقدام به اظهار شادی و خوشحالی خود پس از آزادی نمودند.
سردار قاسم سلیمانی که ازاو با نام "سردار در سایه" در رسانه ها یاد میشود، نقش مهمی در آزاد سازی شهر تحت محاصره ترکمن های شیعه آمرلی ایفا کرد.
9 . سپتامبر
محاصره کوبانی از سوی داعش
حملات داعش به کوبانی برای تصرف این شهر کردنشین در ماه سپتامبر نیز ادامه یافت. محاصره کوبانی توسط داعش در تاریخ ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۴ آغاز شد. تا ۲ اکتبر این گروه موفق به تصرف ۳۵۰ روستای کردنشین منطقه شده بود. حملات این گروه باعث فرار بیش از ۲۰۰هزار نفر از مردم منطقه به ترکیه که در فاصله ۲ کیلومتری این شهر قرار گرفته شد.
در تاریخ ۶ اکتبر ۲۰۱۴ میلادی، شبهنظامیان داعش که از سه جبهه به کوبانی حمله کردهبودند، توانستند دیوار دفاعی شهر را بشکنند و از طرف شرقی وارد کوبانی شوند و پرچم خود را بر فراز چند ساختمان مرتفع به احتزاز درآوردند، در این حین ترکیه هم مرز خود را به روی کردهای کوبانی بست و مانع ورود کمک های بشردوستانه به این شهر شد،تا بحران کوبانی تشدید شود.
در سراسر ماه اکتبر نبرد شدیدی میان نیروهای مقاومت مردمی کوبانی و تروریست های داعش در جریان بود اما با مقاومت سرسختانه مردم و مدافعان خلق مجبور به عقب نشینی شدند.
نتیجه حمله داعش به کوبانی کشته شدن صدها نفر و ویرانی گسترده این شهر و آواره شدن ده ها هزار نفر در مرز ترکیه بود.
وقوع سیل در هند و پاکستان و کشته شدن صدها نفر
اولین اتفاق تلخ ماه سپتامبر وقوع سیل در هند و پاکستان و کشته شدن صدها نفر بود که روز سوم سپتامبر رخ داد.
در این فاجعه بیش از 400 نفر جان باختند و 400 هزار نفر نیز آواره شدند.
مخالفت با استقلال اسکاتلند
18سپتامبر مردم اسکاتلند با شرکت در یک همه پرسی با استقلال کشورشان از انگلیس مخالفت کردند.
نتیجه شمارش آرا نشان داد که حدود ۵۵ درصد از رای دهندگان با استقلال اسکاتلند مخالف بودند. شمار شرکتکنندگان در این همه پرسی بیش از ۸۵ درصد بوده است.
دولت انگلیس و احزاب اصلی این کشور با استقلال اسکاتلند مخالف بودند و به فعالیت گستردهای برای قانع کردن مردم اسکاتلند به مخالفت با استقلال دست زدند.
پیروزی اشرف غنی در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان
انتخابات انتخابات ریاستجمهوری افغانستان که در 5 آوریل( شانزدهم فروردین امسال) برگزار شد، و در پی آن عبدالله عبدالله با ۴۵ درصد رأی و اشرف غنی احمدزی با ۳۱.۵۶ درصد رأی به دور دوم راه یافتند.
دور دوم نیز در 24 خرداد ماه برگزار شد.
قرار بود با اعلام نتیجه نهایی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید این کشور تیر ماه برگزار شود، اما به دلیل اختلافات بر سر نتایج انتخابات این روند چندین بار به تأخیر افتاد.
توافق عبدالله عبدالله و اشرف غنی احمدزی نامزدهای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برای تشکیل دولت وحدت ملی اواخر شهریوردر مراسمی در داخل کاخ ریاست جمهوری در کابل امضا شد.
به این ترتیب روز 21 سپتامبر-30شهریور- کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان و «اشرفغنی احمدزی» را عنوان رئیسجمهور جدید این کشور معرفی کرد.
غنی از مجموع ۱۲.۷ میلیون رأی توانست در حدود ۹۳.۳ میلیون رأی که معادل ۲۷.۵۵ درصد کل آرا است را بدست آورده و برندهی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان شود.
10 . اکتبر
همانطور که پیشتر گفته شد حمله داعش به کوبانی و نبرد میان دو طرف مهمترین اتفاق این ماه محسوب می شود
جایزه نوبل
در ماه اکتبر برندگان جایزه نوبل معرفی شدند
6 اکتبر "جان اوکیوف" به همراه"مای بریت" و همسرش "ادوارد موزر" به عنوان برندگان جایزه نوبل پزشکی امسال معرفی شدند.
این سه دانشمند به طور مشترک و به خاطر کشف مکان یاب اتوماتیک در مغز، جایزه نوبل امسال در گرایش فیزیولوژی را دریافت کردند و نیمی از جایزه به جون اوکیوف و نیم دیگر آن به مای بریت و همسرش ادوارد موزر اهدا شد.
روز 7اکتبر صد و هشتمین جایزه نوبل فیزیک در سال 2014 میلادی به طور مشترک به ایسامو آکاساکی و هیروشی آمانو از دانشگاه ناگویا در ژاپن و شوجی ناکامورا از دانشگاه کالیفرنیا سانتاباربارا امریکا برای تحقیقاتی در رابطه با ابداع دیودهای کارآمد منتشر کننده نور آبی که امکان منابع نور سفید بصرفه را فراهم کردند،تعلق گرفت.
8 اکتبر،در سومین روز از هفته نوبل، جایزه نوبل شیمی 2014 به اریک بتزویگ از موسسه پزشکی هوارد هیوز آمریکا، اشتفن هل از موسسه مکس پلانک در گوتینگن آلمان و ویلیام مورنر از دانشگاه استنفورد آمریکا اختصاص یافت.
جایزه نوبل شیمی به دلیل ساخت میکروسکوپ فلورسنس فوق واضح به این سه شیمیدان تعلق گرفت.
9 اکتبر آکادمی نوبل نام «پاتریک مودیانو» نویسنده فرانسوی را به عنوان برنده جایزه نوبل ادبیات سال 2014 اعلام کرد.
و بالاخره این که 10 اکتبر"ملاله یوسف زی" از پاکستان و "کایلاش ساتیارتی" از هند، به طور مشترک برنده جایزه صلح نوبل سال 2014 شدند.
این دو نفر به دلیل فعالیت مستمر در جهت ایفای حقوق کودکان در برابر سرکوب حقوق آنها به ویژه حق تحصیل و آموزش موفق به دریافت این جایزه شدند.
11. نوامبر
ماه نوامبر جهان در انتظار نتیجه مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 بود و علاوه بر آن ،دیگر اتفاقات مهم ماه نوامبر در امریکا رقم خورد،از شکست دموکرات ها تا تظاهرات علیه نژاد پرستی.
فدریکا موگرینی جانشین کاترین اشتون شد
با نزدیک شدن به اتمام دوره مسوولیت کاترین اشتون، ائتلافها و تلاش برای جلب حمایتها در مورد نامزدهای مختلف این پست در بین احزاب مختلف در اروپا شدت گرفت و هر یک از کشورهای عضو این اتحادیه تلاش کردند کاندیدای موردنظر خود را به عنوان بهترین فرد برای این مقام معرفی کنند.
در نهایت با برگزاری انتخابات در 30 اگوست سال 2014 (8 شهریور) فدریکا موگرینی، وزیر خارجه ایتالیا توانست بر دیگر نامزدها غلبه کند. موگرینی که از یکم نوامبر سال 2014 (10 آبان 1393) مسوولیت خود را به عنوان مسوول سیاست خارجی و نایبرئیس شورای اروپا به طور رسمی آغاز کرد، فارغالتحصیل علوم سیاسی از دانشگاه لاساپلنزای رم است.
بدین ترتیب وزیر خارجه 41 ساله ایتالیا به مدت پنج سال عهده دار سمت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهد بود.
انتخابات میان دوره ای کنگره و سنا و شکست اوباما و حزب دموکرات در برابر جمهوری خواهان
بعد از ماهها رقابت انتخاباتی پر هزینه ، جمهوری خواهان توانستند در انتخابات میاندورهای روز 4 نوامبر( ۱۳ آبان)، اکثریت کرسیها را در سنا به خود اختصاص دهند.
جمهوریخواهان در مجلس سنا از 100 کرسی توانستند 52 کرسی را در مقابل 43 کرسی دموکراتها کسب کنند، 2 کرسی نیز به نمایندگان گروههای مستقل رسید. انتخابات برای سه کرسی ایالتهای ویرجینیا، لوئیزیانا و آلاسکا نیز به دور دوم کشیده شد و در ماه دسامبر مشخص خواهد شد. در مجلس نمایندگان نیز از مجموع 435 کرسی، جمهوریخواهان 243 کرسی کسب کردهاند در حالی که سهم دموکراتها تنها 175 کرسی بود.
حزب جمهوری خواه آمریکا توانست با اختصاص دستکم هفت کرسی دیگر در مجلس سنا، اکثریت ۱۰۰ کرسی این مجلس را از آن خود سازد.
نتایج نظرسنجیهای پیش از برگزاری انتخابات نشان داد محبوبیت اوباما به ۴۰ درصد سقوط کرده است. این امر از سرخوردگی مردم از عملکرد ریاست جمهوری در قبال بحران و سوء مدیریت وی حکایت داشت.
رسانههای مختلف واکنشهای متفاوتی به این نتیجه انتخابات میاندورهای آمریکا نشان دادند و در اکثر آنها کاهش محبوبیت باراک اوباما را عامل شکست دموکراتها دانستند.
8 نوامبر/ اعلام خبر اعزام 1500 نیروی امریکایی به عراق برای کمک به کردها و مقابله با داعش
کاخ سفید با صدور بیانیهای اعلام کرد باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا با اعزام 1500 نیروی نظامی دیگر به عراق موافقت کرده است. پنتاگون با صدور بیانیهای اعلام کرده است که این نیروها قرار است مراکزی در جنوب، شمال و غرب عراق ایجاد کرده و 12 یگان عراقی، از جمله 9 یگان ارتش و 3 یگان پیشمرگه را آموزش دهند.
تمدید مذاکرات هسته ای
اما مهمترین رویدادی که می توان گفت شرق و غرب دنیا انتظار آن را می کشید تعیین سرنوشت مذاکرات هسته ای میان ایران و 1+5 بود.
24 نوامبر(3 آذر) مهلت تعیین شده برای کسب توافق جامع هسته ای در مذاکرات ده ماهه میان ایران و گروه 1+5 به پایان می رسید،نمایندگان دو طرف از یک هفته قبل راهی وین شده بودند تا با برگزاری مذاکرات فشرده آخرین موانع موجود بر سر راه توافق چامع را برطرف کنند، اما این گفتگوها هیچ نتیجه ای به دنبال نداشت.
طرفین پس از ده ماه تلاش برای رسیدن به راه حل جامع نتوانستند در تاریخ تعیین شده به توافق یا تفاهمی سیاسی دست یابند و برخلاف انتظار مذاکرات در وین در یک هفته گذشته با توجه به مواضع سرسختانه و زیادهخواهانه آمریکا از پیشرفت قابل توجه برخوردار نشد.
در عین حال دو طرف بر ادامه تلاشها برای رسیدن به راهحل جامع توافق کردند، از این رو مذاکرات برای هفت ماه دیگر تمدید شد. ایران و 1+5 توافق کردند تا روز اول مارس 2015 (10 اسفند) به توافق مقدماتی و تا روز اول ژوئیه ( 10 تیر ماه) به توافق جامع و نهایی دست یابند.
از ظرفیت غنیسازی در ایران و نیز جدول زمانبندی لغو تحریمهای ایران بهعنوان بزرگترین چالشهای مذاکرات نام برده میشود. اختلافات در حوزههای دیگر چون مدت زمان توافق نهایی، رآکتور اراک، آینده حوزه تحقیقات و توسعه در برنامه هستهای ایران و نیز بازرسیها از دیگر مسائلی هستند که در مذاکرات جاری به آنها پرداخته خواهد شد.
استعفای چاک هیگل از وزارت دفاع امریکا
هیگل کمتر از دو سال عهده دار وزارت دفاع آمریکا بود. گفته می شود دلیل اصلی این استعفاء موضوع مقابله با گروه «خلافت اسلامی» یا داعش است.
روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات کاخ سفید نوشته است که مقابله با تهدید داعش، مستلزم مهارتهایی متفاوت است و عدم شفافیت بیان و دیدگاههای منفعل آقای هیگل از دلایل اوباما برای کناره گیری وی از وزارت دفاع بوده است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا 6 دسامبر اشتون کارتر را به عنوان وزیر دفاع جدید این کشور معرفی کرد.
آغاز تظاهرات اعتراض آمیز علیه نژادپرستی در امریکا
۲۵ نوامبر/ صدور حکم تبرئه پلیس قاتل در امریکا
اعلام بیگناهی دارن ویلسون توسط هیئت منصفه عالی سنت لوئیس ایالت میسوری ، باعث خشم مردم فرگوسن از این بیعدالتی شد. دادگاه سنت لوئیس اعلام کرد که ویلسون بیگناه است و حکم به تبرئه وی از اتهام قتل مایکل براون داد.
صدور حکم تبرئه ویلسون، زمینهای برای گسترش تظاهرات مردم در فرگوسن شد. در پی صدور حکم تبرئه پلیس قاتل مایکل براون خیابان های شهرهای مختلف امریکا صحنه راهپیمایی های اعتراض آمیز شد.
درگیری میان مردم و نیروهای امنیتی که در پی اعلام حکم این قاتل آغاز سفید پوست ، از فرگوسن شروع شد هماکنون نیز ادامه دارد.
12. دسامبر
ادامه تظاهرات ضد نژادپرستی
چند روز پس از صدور حکم تبرئه ویلسون، روز سوم دسامبر هیئت منصفه دادگاه شهر نیویورک نیز"دانیل پانتالئو" افسر پلیسی را که اریک گارنر فرد غیرمسلح سیاهپوستی که مشکل تنفسی داشت، را خفه کرده بود ،تبرئه کرد. «دنیل پانتالئو» و «جاستین دامیکو» در ماه جولای سال جاری میلادی، «اریک گارنر» سیاه پوست را به قتل رساندند. در فیلمی که از صحنه قتل گارنر منتشر شد، ماموران پلیس با فشردن گلوی وی موجب مرگ او شدند. گارنر که به بیماری تنفسی مبتلا بود، در لحظات آخر زندگی خود جمله «نمیتوانم نفس بکشم» را به زبان آورد که شعار اصلی تظاهرات ضدنژادپرستی مردم آمریکا شد.
صدور حکم تبرئه ویلسون و این دو مامور پلیس، موجب افزایش خشم مردم آمریکا شد. مواضع منفعلانه اوباما در برابر بیعدالتی دستگاه قضایی و ادامه دار بودن خشونت پلیس علیه اقلیت رنگینپوست، خشم مردم آمریکا را برانگیخت. تظاهرات اعتراضآمیز مردم در شهرهای مختلف آغاز و بحران در آمریکا بیش از پیش شد.
صدها نفر نیز به نشانه اعتراض به این رای نژاد پرستانه، در معابر و اماکن عمومی نیویورک روی زمین دراز کشیدند و مسیر عبور خودروها را مسدود کرده اند.
برخی دیگر با تظاهر به ناتوانی در نفس کشیدن بر روی زمین افتاده اند تا صحنه قتل اریک گارنر را یادآوری کنند.
رسوایی دیگر برای امریکا
کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا گزارشی را درباره شیوههای شکنجه سیا در بازجویی علیه مظنونان به تروریسم در دولت بوش منتشر کرده است.
دیان فیناستاین، رئیس کمیته اطلاعاتی سنا، روز 9 دسامبر (۱۸ آذر) درباره انتشار این گزارش گفت بازجوییهای سازمان اطلاعات مرکزی امریکا از مظنونان به ترویست بسیار بیرحمانهتر و خشنتر از آن چیزی است که سازمان سیا افشا کرده بود.
این گزارش شش هزار و ۲۰۰ صفحهای نتیجه تحقیقات پنج ساله سنا و بررسی شش میلیون و ۳۰۰ هزار سند است و خلاصهای ۵۰۰ صفحهای از آن روز سهشنبه منتشر شد.
انتشار گزارشی از شکنجه هایی که سیا طی سال های 2001 تا 2006 علیه بازداشت شدگان در بازداشتگاه های مخفی خود اعمال می کرد بار دیگر ادعای حقوق بشری امریکا را زیر سئوال برد و موجی از محکومیت را به دنبال داشت.
از زمان مطرح شدن «دکترین جهانی مبارزه با تروریسم» توسط «جرج بوش»، سرویس اطلاعاتی آمریکا دست به سلسله عملیات مخفی در نقاطی خارج از خاک آمریکا زد. هر فردی که مظون به شرکت داشتن یا عضویت در گروه القاعده بود، توسط ماموران آمریکایی ربوده شده و به بازداشتگاههای مخفی این سازمان درکشورهای دیگر منتقل میشدند. رومانی، لهستان، عراق و افغانستان نمونهای از کشورهایی هستند که میزبان بازداشتگاههای سیا بودند.
شکنجههای انجام شده توسط ماموران سیا در بازداشتگاههایی مانند «بگرام» در افغانستان، «گوانتانامو» در کوبا و «ابوغریب» در عراق موضوع گزارش منتشر شده توسط کمیته اطلاعات سنای آمریکا است. انتشار این گزارش بازتابهای داخلی و خارجی فراوانی داشت. کشورهای اروپایی در برابر این رسوایی سکوت اختیار کرده و روسیه واکنش بسیار تندی از خود نشان داد.
اربعین حسینی
بی شک یکی از مهمترین اتفاقات سال جاری میلادی برگزاری مراسم اربعین حسینی با حضور بیش از 20 میلیون زائر شیعه در کربلای معلی بود.
در اربعین امسال عراق و شهر کربلا در حالی میزبان زائران حسینی بود که تروریست های تکفیری داعش بر نقاطی از این کشور تسلط پیدا کرده اند و تهدید بزرگی برای زائران حسینی محسوب می شدند.
اما اقدامات وحشیانه و غیر انسانی داعش هم نتوانست خللی در عزم راسخ عاشقان "ثارالله" ایجاد کند و آنها بدون توجه به تهدیدات این گروهک تروریستی خود را به کربلای معلی رساندند.
از دو هفته قبل بود که کاروان های زائران حسینی از سراسر عراق و دیگر کشورهای اطراف به ویژه از ایران اسلامی با پای پیاده به شوق زیارت بارگاه ملکوتی امام حسین و حضرت ابوالفضل العباس (علیهما سلام) راه کربلای معلی را در پیش گرفتند، و هر چه به روز اربعین نزدیکتر شد تعداد زائران افزایش یافت.
با فرا رسیدن سالروز اربعین حسینی میلیون ها نفر از شیعیان و عاشقان امام حسین علیه السلام از شهرهای مختلف عراق و دیگر کشورهای جهان فوج فوج خود را به کربلای معلی رسانند تا جهان شاهد برپایی "باشکوهترین و عظیم ترین اجتماع مذهبی دنیا" باشد.
قتل عام 141 دانش آموز در پیشاور
16دسامبر حمله وحشیانه طالبان به مدرسه ای در پیشاور پاکستان و قتل عام 141 دانش آموز از حوادث تلخ روزهای پایانی سال 2014 میلادی بود.
بر اثر حمله ۶ عامل انتحاری تحریک طالبان پاکستان به مدرسه غیرانتفاعی نظامی در شهر «پیشاور»، ۵۰۰ دانش آموز و معلم این مدرسه گروگان گرفته شدند و گزارشهای حاکی از کشته شدن ۱۴۱ نفر در جریان این گروگانگیری است.
نواز شریف در پی کشته شدن دهها کودک در جریان حمله طالبان پاکستان به مدرسه دولتی ارتش سه روز عزای عمومی در این کشور اعلام کرد.
17 دسامبر از سرگیری روابط سیاسی امریکا و کوبا
باراک اوباما به شکست سیاست های کاخ سفید در قبال کوبا اذعان کرد، رییسجمهوری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن و هاوانا توافق کردهاند روابط دیپلماتیک خود را از سر گیرند و همکاریهای اقتصادی و مسافرتی آزاد داشته باشند.
وی با اعلام این که آمریکا روابط خود را با کوبا تغییر میدهد، تصریح کرد: در ۵۰ سال گذشته این مهمترین تغییر در سیاست خارجی آمریکا در قبال کوبا است. انزوا موثر نبوده و لازم است رویکردی جدید به کار گرفته شود.
رییسجمهوری آمریکا گفت که بدین ترتیب واشنگتن اکنون عادیسازی روابط خود را با کوبا آغاز میکند و به دنبال رقم زدن فصلی جدید است.
24 دسامبر/ شعله های خشم علیه نژادپرستی بار دیگرشعله ور شد
در حالیکه مردم سنت لوئیس امریکا هنوز حادثه قتل یک نوجوان سیاه پوست به دست پلیس و سپس تبرئه این نیروی امنیتی را از یاد نبرده اند، این شهر روز23 دسامبر(3 دی)صحنه به قتل رسیدن یک نوجوان سیاه پوست دیگر به دست پلیس بود.
این قتل در یک پمپ بنزین رخ داده و فرد مقتول "آنتونیو مارتین" نام دارد. هنوز علت اصلی اقدام پلیس در شلیک به سمت این نوجوان سیاه پوست که 18 سال داشته مشخص نیست.
پس از این واقعه شهر سنت لوئیس بار دیگر صحنه تظاهرات ضد نژادپرستی شد.
این حادثه در حالی در شهر سنت لوئیز رخ داده که ایالت میسوری هنوز بواسطه اقدام هیئت منصفه در بیگناه شناختن قاتل "مایکل براون" صحنه اعتراضات بود.
سقوط یک هواپیمای دیگر
در 28 دسامبر شرکت هواپیمایی مسافری خطوط ایر آسیا از ناپدید شدن یک هواپیمای دیگر خبر داد. این هواپیما از شهر سورابایا در اندونزی راهی سنگاپور بود که ارتباطش با برج مراقبت قطع شد.
بر اساس گزارشات هواپیمای پرواز شماره ۸۵۰۱ هواپیمایی ایر-آسیا که از اندونزی راهی سنگاپور بود، ناپدید شد.
گفته شده است این هواپیما حدود ۱۵۵ مسافر و شش خدمه داشته است. از میان مسافران ۱۶ نفر کودک و یک نفر خردسال است.
روز سیام دسامبر مقامات اندونزی از کشف قطعاتی از هواپیمای ساقط شده و جسد مسافران خبر دادند.
انتهای پیام./.
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
صدها هزار امريكايي عليه نژادپرستي
صدها هزار امريكايي عليه نژادپرستي صدها هزار نفر از سفيدپوستان و سياهپوستان امريكايي عليه سركوب نژادپرستانه نيروهاي پليس در اكثر شهرهاي اصلي از جمله نيويورك واشنگتن بوستون و چندين شهر ايالت كاليفرنيا تظاهرات كردند و شعار عدالت نيست صلح نيست سر دادند در نيويورك كه اوج اين تحضور میلیونی عزاداران در اربعین حسینی موجب خشم تکفیریها شد -
حجت الاسلام سعیدی حضور میلیونی عزاداران در اربعین حسینی موجب خشم تکفیریها شد شناسهٔ خبر 2446278 جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۳ استانها > قم قم - امام جمعه قم گفت مراسم اربعین امسال در کربلا با شکوه خاصی برگزار شد که نشان از بصیرت قدرت شیعیان و مایه خشم کفار و گروههای تکفیری وتصاویر/ فریادهای مردم امریکا علیه ظلم و نژادپرستی
رویترز تصاویر فریادهای مردم امریکا علیه ظلم و نژادپرستی ۲۴ ۰۹ ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۴مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری: ارتش 20 میلیونی با حضور زائران اربعین حسینی در کربلا تحقق یافت
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری ارتش 20 میلیونی با حضور زائران اربعین حسینی در کربلا تحقق یافتمدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در نشست گفت با حضور خیل عظیم زائران اربعین حسینی در کربلا ارتش ۲۰ میلیونی مد نظر امام راحل تحقق یافت به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکردگزارش اخير سنا نشان داد ادعاهای حقوق بشری آمریکا دروغی بيش نيست/ اجتماع میلیونی مراسم اربعین پشتوانه عظیم اسلا
آیتالله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی گزارش اخير سنا نشان داد ادعاهای حقوق بشری آمریکا دروغی بيش نيست اجتماع میلیونی مراسم اربعین پشتوانه عظیم اسلام رئیس قوه قضاییه گفت اجتماع میلیونی عاشقان حسینی در مراسم اربعین پشتوانه عظیم جهان اسلام را در مقابله با ظلم و ستم دورئیس قوه قضائیه در جلسه مسئولان عالی قضایی: هیچ تحلیل سیاسی اجتماع میلیونی در اربعین را توجیه نمیکند/ ادعاهای
رئیس قوه قضائیه در جلسه مسئولان عالی قضایی هیچ تحلیل سیاسی اجتماع میلیونی در اربعین را توجیه نمیکند ادعاهای حقوق بشری آمریکا گوش فلک را پر کرده استرئیس قوه قضائیه گفت اجتماع عظیم مردم در اربعین حسینی پدیدهای نادر در جهان است که هیچ دولت و حکومتی نمیتواند این چنین جمعیت بیستمدیریت مراسم میلیونی اربعین افتخاری برای عراقی ها بود -
وزیر کشور عراق مدیریت مراسم میلیونی اربعین افتخاری برای عراقی ها بود شناسهٔ خبر 2442437 شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۶ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی وزیر کشور عراق امروز اعلام کرد که مدیریت مراسم میلیونی اربعین حسینی افتخاری برای عراقی ها بود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل-هیچ تحلیل سیاسی اجتماع میلیونی در اربعین را توجیه نمیکند
آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی هیچ تحلیل سیاسی اجتماع میلیونی در اربعین را توجیه نمیکند رئیس قوه قضائیه گفت اجتماع عظیم مردم در اربعین حسینی پدیدهای نادر در جهان است که هیچ دولت و حکومتی نمیتواند این چنین جمعیت بیست میلیونی را گردهم بیاورد به گزارفتنه جنگ علیه نظام بود نه دعوای انتخاباتی/ اربعین حسینی امسال تکرار حماسه 9 دی است / برگزاری اولین گردهمایی زا
نشست خبری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فتنه جنگ علیه نظام بود نه دعوای انتخاباتی اربعین حسینی امسال تکرار حماسه 9 دی است برگزاری اولین گردهمایی زائران اربعین حسینی در مصلی تهران رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت حماسه 9 دی گفت حماسه عظیم اربعین حسینی بخشی از تحقق طرح خاورمیانه بزرگ اسممدوحی: حضور میلیونی در مراسم اربعین خواب را از چشم دشمنان اسلام پرانده است
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه حضور میلیونی زائران مراسم اربعین امسال را متمایز کرده است گفت این همایش بزرگ مرگ تکفیریها را به جهانیان اثبات خواهد کرد آیت الله حسن ممدوحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایراناجتماع عظيمي درروز اربعين حسيني خشم و ترس دشمنان اسلام را در پي دارد (تيتر برگزيده)
۲۲ آذر ۱۳۹۳ ۱۴ ۴۲ب ظ آيتالله مکارم شيرازي اجتماع عظيمي درروز اربعين حسيني خشم و ترس دشمنان اسلام را در پي دارد تيتر برگزيده حضرت آيت الله مکارم شيرازي با بيان اينکه سخن حضرت زينب س گويا ناظر به شرايط امروز بوده است خاطرنشان کرد مشاهده ميکنيم چندين برابر جمعيت حجاج در زمهیچ تحلیل سیاسی اجتماع میلیونی اربعین را توجیه نمیکند/ فقط بخشی از گزارش 6 هزار صفحه ای شکنجه در آمریکا منتشر
هیچ تحلیل سیاسی اجتماع میلیونی اربعین را توجیه نمیکند فقط بخشی از گزارش 6 هزار صفحه ای شکنجه در آمریکا منتشر شده رئیس قوه قضائیه گفت اجتماع عظیم مردم در اربعین حسینی پدیدهای نادر در جهان است که هیچ دولت و حکومتی نمیتواند این چنین جمعیت بیست میلیونی را گردهم بیاورد به گزارشسایه افکندن نام های خانوادگی بوش و کلینتون بر انتخابات ریاست جمهوری آتی امریکا
سایه افکندن نام های خانوادگی بوش و کلینتون بر انتخابات ریاست جمهوری آتی امریکا بین الملل > اروپا - واحدمرکزی خبر نوشت اسوشیتدپرس در گزارشی به قلم نانسی بناک NANCY BENAC از واشنگتن نوشت امریکا بیش از 300 میلیون نفر جمعیت دارد اما این روزها هنگامی که بحث انتخاب رئیسعملیاتهای ایذایی به دنبال تاثیر بر راهپیمایی میلیونی اربعین است -
جوکار در گفتگو با مهر عملیاتهای ایذایی به دنبال تاثیر بر راهپیمایی میلیونی اربعین است شناسهٔ خبر 2445824 پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ سیاست > مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت جریان های تکفیری به دنبال آن هستند تا با عملیاتهای ایذایی افکار عمومی جهان را دچاهمزمان با اربعین حسینی رئیس جمهور با والده سردار شهید حسین خرازی دیدار کرد
همزمان با اربعین حسینیرئیس جمهور با والده سردار شهید حسین خرازی دیدار کردرئیس جمهور گفت در هر محور عملیاتی که لشکر امام حسین ع و شهید خرازی حضور داشت ما به پیروزی در آن عملیات مطمئن بودیم به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری حجتالاسلام حسن روحانیامام جمعه موقت اراک: حضور میلیونی زائرین در اربعین با هیچ دیپلماسی در جهان قابل توصیف نیست
امام جمعه موقت اراک حضور میلیونی زائرین در اربعین با هیچ دیپلماسی در جهان قابل توصیف نیستامام جمعه موقت اراک گفت حضور میلیونی زائرین در اربعین حسینی با هیچ دیپلماسی در جهان قابل توصیف نیست به گزارش خبرگزاری فارس از اراک حجتالاسلام سیدعلی حسینیپور ظهر امروز در همایش تجلیل از خآیتالله مکارم شیرازی: دشمنان از اجتماع میلیونی اربعین حسینی به وحشت افتادهاند
شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید اجتماع میلیونی عزاداران و سوگواران حسینی در کربلای معلی را عامل وحشت و هراس بدخواهان و دشمنان اسلام و مکتب اهل بیت ع دانست به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم این مرجع تقلید همزمان با-
گوناگون
پربازدیدترینها