واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ دي ۱۳۹۳ (۱۶:۲ب.ظ)
با خودروسازان برند، در قالب کنسرسيوم توليد مشترک قرارداد ثبت کنيم رئيس فراکسيون حمايت از توليد ملي مجلس گفت: عدم ارتباط خودروسازان با دانشگاه ها و ناتواني در ارائه پلت فرم هاي بروز دنيا از مهمترين عوامل ضعف توليدي در صنايع خودروسازي کشور به شمار مي آيد.
حسين گروسي عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي درباره رشد صنايع خودروسازي کشور به خبرنگار خبرگزاري موج اظهار کرد: بزرگترين مشکلي که امروز صنايع خودروساز کشور با آن مواجهاند عدم ارتباط با دانشگاههاي صنعتي است که تحقيق و پژوهشها به هيچ عنوان راهي را به توليد صنايع خودرويي کشور نميجويد.
وي ادامه داد: بايد خودروسازان قيبل از تقسيم هر سودي، بخشي از اين اعتبار را به پروژه و تحقيقهاي دانشگاهي اختصاص دهند تا اين پل ارتباطي شکل گيرد البته نبايد اين هزينه صرفاً پژوهش افرادي شود که اصلاً در رشته صنعت خودرو هيچ سررشته اي ندارند.
رئيس فراکسيون حمايت از توليد ملي مجلس با اشاره به دومين مشکل خودروسازان، اظهار کرد: عدم طراحي پلت فرمهاي بروز صنعت خودروسازي تمامي جاذبههاي خودرو را از داخل کشور سلب کرده است؛ از سوي ديگر نبود طراحي مناسب و کيفيتهاي مطلوب نيز ديد مشتريان داخلي را از سمت خودروسازي کشور تغيير داده است.
نماينده مردم در خانه ملت با اشاره به آينده صنايع خودروسازي کشور گفت: اگر ميخواهيم در صنايع خودروسازي دنيا، اعتباري داشته باشيم بايد حداقل برنامه ريزيها کسب 3 درصد از بازارتوليدي خودروهاي دنيا باشيم؛ اگر نتوانيم حداقل سالانه 3 ميليون خودرو توليد کنيم که ديگر نبايد نام توليدکننده را به خودمان بدهيم.
وي با اشاره به راهکار رفع اين مشکل، تصريح کرد: رفع اين موضوع چندان کار دشواري نيست، بايد از شرکتهاي برند خودروسازي ه اعلام آمادگي حضور در کشور را ميکنند، طبق توافق مشترک کنسرسيومي را ايجاد کنيم تا دو طرف به توليد روي بياورند.
گروسي متذکر شد: زماني که اين کنسرسيوم تشکيل شود، ما ميتوانيم ضمن اشتغالزايي و کسب بازار خودرويي، نيازهاي کشورهاي همسايه نظير عراق، افغانستان، آسيايه ميانه، روسيه و ... را تأمين کنيم اما نبايد اجازه را بدهيم که کشورمان تنها براي ورود خودروهاي برند باشد و يا آنها بخواهند تنها مونتاژ را در کشورمان انجام دهند؛ بايد انتقال دانش در اولويت اول خودروسازان قرار بگيرد.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينکه از نظر استراتژيکي بايد هاب خودرويي منطقه باشيم، تاکيد کرد: بايد قراردادهايي که تنظيم ميشود از تمامي ابعاد قانوني مورد توجه قرار گيرد تا سرنوشت سرمايه گذار فرانسوي براي کشور تکرار نشود که با باقي ماندن 2 سال از مدت قرارداد آنها کار خود را رها کردند و رفتند.
وي افزود: در صنعت خودروسازي نياز به يک اراده قوي داريم تا با واگذاري خودروسازها به بخش خصوصي زمينه رشد و رقابت در بين فعالان بنگاههاي اقتصادي خودروساز شکل بگيرد زيرا هر کدام از خودروسازهاي دولتي رقابت را در دستور کار خود قرار دهند، کارخانه ديگر بايد تعطيل شود و اين به نفع دولتيها نيست.
گروسي در پايان خاطرنشان کرد: اگر امکانات و اختيارات مناسب به بخش هوافضاي کشور داده ميشود که هواپيماي آر کيو آمريکايي را کنترل کنند، قطعاً اين توان در اختيار جوانان کشورمان هست که خودرويي با معيار جهاني توليد کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]