واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۳۷ق.ظ)
وزير راه و شهرسازي در ديدار با وزير حمل و نقل عراق مطرح کرد: آمادگي ايران و عراق براي اتصال ريلي وزير راه و شهرسازي كشورمان در ديدار با وزير حمل و نقل عراق ضمن ابراز خرسندي از آمادگي عراق براي اتصال ريلي از مرز شلمچه بر لزوم برنامهريزي عملياتي براي اجرايي كردن شبكه راه آهن ايران-عراق و انتقال زائران ايراني عتبات عاليات از طريق راه آهن در آينده تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس آخوندي در ديدار و مذاکره با باقر جبرالزبيدي وزير حملونقل عراق در ساختمان شهيد دادمان، اظهار داشت: براي اتصال ريلي ايران و عراق از مرز شلمچه فقط به احداث 32 کيلومتر خط ريلي در خاک عراق بهمنظور وصل شدن به راهآهن بصره نياز داريم که امکان ارتباط با بغداد، کربلا، کاظمين و شمال عراق از طريق راهآهن برقرار ميشود و با اين شبکه ريلي مسافران عراقي ميتوان به مناطق مختلف ايران سفر کرد.
آخوندي ادامه داد: شبکه راهآهن ايران به شبکههاي آسياي مرکزي و ازآنجا به شبکه راهآهن چين و روسيه متصل است و اگر 32 کيلومتر راهآهن شلمچه تا بصره ساخته شود عراق ميتواند کالا و مسافر تا روسيه و چين از طريق شبکه ريلي ايران جابهجا کند.
وزير راه و شهرسازي به همتاي عراقي خود اعلام کرد: بعد از اربعين دولت ايران مصوب کرد که بخشي از زائران ايراني عتبات از طريق راهآهن جابهجا شوند که مسيرهايي را ازجمله اتصال ريلي از مرکز خسروي به خانقين و از نقده در آذربايجان غربي به خطوط ريلي عراق و سپس اتصال به سوريه و رسيدن به بندر لاذقيه متصور است که به دلايل امنيتي اين اتصال ريلي قابل انجام نيست.
آخوندي اعلام کرد: راهبرد وزارت راه و شهرسازي اتصال حملونقلي با تمام کشورهاي همسايه است و ايران آمادگي دارد در تمام شقوق حملونقل روابط خود را با عراق توسعه دهد و تمام پايانههاي مرزي در مرز عراق در حال ارتقا و توسعه هستند.
وي اظهار اميدواري کرد که در سفر هيات عراقي تا روز چهارشنبه اين هفته که روز پاياني سفر هيات عراقي است، برنامه عملياتي اتصال ريلي ايران و عراق از مرز شلمچه تدوين و به توافق دو طرف برسد.
وزير راه و شهرسازي در ديدار دو ساعته و نيم خود با هيأت عراقي در خصوص تعيين ظرفيت پايانههاي مرزي، توافق نهايي براي لايروبي اروند رود براي فراهم شدن امکان تردد کشتيها با ظرفيت 12 هزار تن، استفاده از بندر امام خميني (ره) براي تخليه و بارگيري کشتيهاي 50 هزار تني حامل محمولههاي عراق و انتقال مجدد به بصره و لزوم امضاي نهايي توافقنامههاي نهايي در حوزههاي مختلف حملونقل به بحث و تبادلنظر پرداخت.
بنابر اين گزارش در اين ديدار باقر جبرالزبيدي وزير حملونقل عراق با تأکيد بر راهبرد دولت جديد عراق براي گسترش و توسعه روابط با همسايگان يادآور شد: با توجه به مرز مشترک 1450 کيلومتري ايران و عراق و روابط ديرينه و مستحکم دو طرف، اولين سفر خارجي را به ايران داشتيم.
وي يادآور شد: اتصال ريلي دو کشور نقش مهمي در ارتباط کشور بهويژه انتقال زائران براي سفر به عتبات و متقابلاً انتقال زائران عراقي به مشهد دارد و در اين سفر با توجه به همراهي مديران بخشهاي مختلف حملونقل اعم از ريلي، هوايي و بندري اميدواريم به نتايج مثبتي دستيابيم.
وي خطاب به سلام جبر سلوم مديرکل شرکت عمومي راهآهن عراق که در اين ديدار حاضر بود دستور داد تا در نشست کارشناسي با محسن پور سيد آقايي معاون وزير و مديرعامل شرکت راهآهن در روزهاي سهشنبه و چهارشنبه اين هفته (نهم و دهم ديماه) به تدوين برنامهريزي عملياتي اتصال ريلي از مرز شلمچه بپردازند.
جبرالزبيدي ادامه داد: عبور هواپيماهاي عراقي از فضاي ايران، افزايش پروازهاي عراق به ايران و اعلام آمادگي براي حضور شرکتهاي ايراني در تعميق خورزبير و احداث بندر جديد در اين منطقه از موارد موردتوجه در اين سفر است.
وزير حملونقل عراق روز دوشنبه به همراه عمران راضي ثاني مديرکل شرکت عمومي بنادر، سلام جبر سلوم مديرکل شرکت عمومي راهآهن، سعد مهدي سعيد مديرکل شرکت هواپيمايي کشوري، حسن بوهان حاشوش مديرکل اداره معاهدات و مجوزها و مصطفي شامل احمد بخش تجاري شرکت عمومي هواپيمايي به دعوت وزير راه و شهرسازي کشورمان وارد تهران شدند و طي دو روز با مقامات ايراني ديدار و مذاکره خواهند داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]