واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 9 دي، سرمايه اجتماعي نظام اسلامي
نویسنده : عباس حاجينجاري
تصور اينكه اگر حماسه 9 دي اتفاق نميافتاد روند سياسي و اجتماعي كشور به كجا ميرسيد، چندان دشوار نيست، چراكه طراحان و مجريان فتنه بعد از انتخابات دهم رياست جمهوري طي 200 روز بعد از برگزاري انتخابات به اهداف زيادي دست يافته بودند، اول اينكه موفق شده بودند نظام اسلامي و مردم شريف ايران را از بهرهگيري از ثمرات حضور درپرشورترين انتخابات خود كه نماد روشني از جمهوريت نظام بود، محروم كنند و با حوادثي كه خلق كردند و خونهايي كه بر زمين ريخته شد زمينه محكوميت دولت ايران را در مجامع جهاني فراهم كنند و به دليل اتهاماتي كه بر اركان نظام وارد ساخته بودند، تشديد تحريمهاي اقتصادي مردم ايران توسط نظام سلطه را توجيهپذير كرده بودند.
ثانياً در اوج تحولات منطقه خاورميانه و در شرايطي كه رژيم صهيونيستي سنگينترين فشار نظامي و امنيتي را بر مقاومت لبنان و فلسطين وارد كرده بود، با شعار نه غزه و نه لبنان، عملاً عقبه راهبردي مقاومت اسلامي را با آن چالشي روبهرو كنند كه توجه رزمندگان مقاومت لبنان و فلسطين از رژيم صهيونيستي، به خيابانهاي تهران معطوف شده بود و آنها نگران اين بودند كه انقلاب اسلامي به چه سرنوشت مبهمي دچار خواهد شد، چراكه وقتي در نقطه كانوني انقلاب تصوير امام پاره شود و شعار مرگ بر اصل ولايت فقيه داده شود، معلوم است كه براي رزمنده خط مقدم روحيهاي براي ايستادگي و مقاومت باقي نميماند.
ثالثا اينكه براي آنها ريختن خون انسانهاي بيگناه كاركرد ابزاري داشت، چراكه با ريخته شدن هر قطره خون زمينه محكوميت نظام ايران بيشتر فراهم ميشد و به همين دليل وقتي در روند كشتهسازي ناكام شدند، به كشته نمايي پرداختند و با سنگ قبر ساختن براي اموات گمنام گورستان بهشت زهرا (س) تلاش داشتند آمار كشتههاي حوادث بعد از انتخابات را به عدد 72 برسانند. به همين دليل و دلايل ديگر كه در اين يادداشت مجال پرداختن به آن نيست، براي گردانندگان آن فتنه روز 6 دي اهميت ويژهاي داشت و ميتوانست سكوي پرشي براي تحولات آينده باشد، براين اساس در آستانه 6 دي88 (روز عاشورا) منافقين، سلطنتطلبها و فتنهگران، طيف متحد را تشكيل داده و حوادث كف خيابانهاي تهران را مديريت ميكردند و البته بيبي سي و راديو فردا و صداي امريكا هم با اتكا به شبكههاي اجتماعي نظير فيس بوك و توئيتر پيام رسان آشوبها بودند و به زعم خود سقوط نظام را به نظاره نشسته بودند. انتخاب روز عاشورا براي به سقوط كشاندن نظامي كه مهمترين افتخارش پيروي از فرهنگ عاشورا و نهضت حسيني بود، معناي ويژهاي داشت. اما حماسه 9 دي تنها، توقف روند آشوب افكني و اخلال در روند عملكرد دولت جمهوري اسلامي نبود، بلكه 9 دي عاشورايي بودن مردم و نظام جمهوري اسلامي ايران را ثابت كرد و نشان داد كه مردم ايران به رغم تحمل دشواريها و سختيها كه بخش لاينفك هر نظام سياسي است، آنگاه كه لازم باشد، فارغ از هر نوع گرايش سياسي در پاي نظام ايستاده و آماده جانفشاني هستند.
9 دي قابليت و كارآمدي نظام ديني را در عبور از بحرانها نشان داد و ثابت كرد كه اگر همه قدرتهاي مالي و سياسي جهان هم در مقابل نظام بايستند، اين نظام قادر است در مقابل آنها بايستد و اهداف خود را به پيش ببرد، 9 دي ظرفيت و كارآمدي ولايت فقيه را در عبور از بحرانها نشان داد و ثابت كرد كه اين نظام كه برگرفته و در امتداد ولايت علوي است، قادر است با اتكا به عنايات الهي و پشتوانه مردمي از سقيفه و سقيفه سازان كه اين بار روي صندوق رأي و با توطئه «توهم تقلب» مجتمع شده بودند، با اقتدار عبور كند.
9 دي در عين تقويت انسجام ميان مردم و نظام، انزواي اصحاب فتنه را به دنبال داشت و نشان داد كه انقلاب با اتكا به مؤلفههاي دروني قادر است همچون هشت سال دفاع مقدس، پيچيدهترين بحران را كه ممكن است براي هر نظام سياسي ايجاد شود، با كمترين هزينه مهار و از آن عبور كند.
در عرصه بينالمللي نيز، به رغم هزينه سنگين فتنه در ارائه تصويري سياه از نظام اسلامي در جهان، انقلاب اسلامي يكبار ديگر قدرت الهام بخشي و الگوسازي خود را بازيافت و آنگاه كه توان خود در حل اين بحرانها را نشان داد، اوجگيري نهضت بيداري اسلامي را به دنبال خود داشت و البته نظام سلطه را به اقتدار دروني و قدرت بازدارندگي انقلاب، معترف كرد.
9 دي يكبار ديگر هويت و ماهيت اسلامي انقلاب را به جهانيان نشان داد و به يك حادثه ماندني در تاريخ انقلاب تبديل شد، 9 دي تولد مجدد انقلاب بود، با همان ويژگيها و احساس تكليف ديني و از خودگذشتگي «خلوص در عمل». 9 دي راز ماندگاري انقلاب است، لذا همچون خود انقلاب بايد پاس داشته شود، تا پس از اين باز ديگراني هوس خلق غائلههاي آنگونه را نداشته باشند. مقام معظم رهبري در تشريح حماسه 9 دي ميفرمايند: راز ماندگاري اين انقلاب اتكا به ايمان هاست، اتكاي به خداست، لذا شما ميبينيد آن روزي كه تودههاي عظيم مردم در سرتاسر كشور احساس كنند كه دشمني متوجه انقلاب است، احساس كنند كه دشمني جدياي وجود دارد، بدون فراخوان حركت ميكنند ميآيند، روز 9 دي شما ديديد در اين كشور چه اتفاقي افتاد و چه حادثهاي پيش آمد، دشمنان انقلاب كه هميشه سعي ميكنند راهپيمايي ميليوني را بگويند چند هزار نفر آمادهاند، تحقير كنند تا كوچك كنند – اعتراف كردند گفتند در طول اين بيست سال، هيچ حركت مردمياي به اين عظمت در ايران اتفاق نيفتاده است، اين را نوشتند و گفتند: آن كساني كه سعي در كتمان حقايق درباره جمهوري اسلامي دارند، اين را گفتند. علت چيست؟ علت اين است كه مردم وقتي احساس ميكنند دشمن در مقابل نظام اسلامي ايستاده است، ميآيند توي ميدان، اين حركت ايماني است، اين حركت قلبي است، اين چيزي است كه انگيزه خدايي در آن وجود دارد، دست قدرت خداست دست اراده الهي است اين چيزها دست من و امثال من نيست، دلها دست خداست، ارادهها متعهد اراده پروردگار است، وقتي حركت خدايي شد، براي خدا شد، اخلاص در كار بود خداوند متعال اينجور دفاع ميكند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]