واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
با دستور دولت چین:
پس از فیسبوک و توئیتر، «جیمیل» نیز فیلتر شد
دولت چین، دسترسی شهروندانش به "جیمیل" را تقریباً به طور کامل قطع کرد. پکن که خواهان محدود کردن شبکۀ اینترنت به سایتهای داخلی و مجاز است، قبلاً "فیسبوک"، "توئیتر" و "یوتیوب" را فیلتر کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، دولت چین، دسترسی شهروندانش به "جیمیل" (Gmail) را تقریباً به طور کامل قطع کرد. پکن که خواهان محدود کردن شبکۀ اینترنت به سایتهای داخلی و "مجاز" است، قبلاً "فیسبوک"، "توئیتر" و "یوتیوب" را فیلتر کرده است. سانسور اینترنت در چین بخصوص طی دو سال اخیر شدت گرفته است. بر اساس گزارش "خبرگزاری فرانسه" (AFP) در چین، دشواریهای دسترسی به جیمیل -خدمات ایمیل "گوگل" (Google)- تازگی ندارد. اختلافات و زورآزمایی میان پکن و گوگل نیز پدیدۀ تازهای نیست. اما با اقدامات تازۀ دولت چین، عملاً آخرین راههای دستیابی به جیمیل بسته میشود. این گزارش میافزاید: «شرکتهای دیدبان شبکۀ اینترنت گفتهاند که از روز جمعه (۵ دی) تعداد ارتباطهای بین چین و گوگل ناگهان سقوط کرده است. یکی از مسئولان شرکت گوگل در سنگاپور گفت: »ما همه چیز را بررسی کردیم و مطمئن هستیم که از جانب ما هیچ اشکالی وجود ندارد.»
یک کارشناس اینترنت به اسم جرمی گلدکورن به خبرگزاری فرانسه گفت: «فیلتر شدن کامل جیمیل نتیجۀ سیاستهای پکن است که در مورد تسلط بر شبکۀ اینترنت، مدام تهاجمیتر شده است.» این خبرگزاری افزود: «دولت چین خواهان ایجاد "اینترنت ملی" یا داخلی است.»
جرمی گلدکورن که سردبیر سایت Danwei وابسته به مؤسسۀ "تایمز مالی" است، اضافه کرد: «طی دو سال اخیر، سانسور اینترنت به اشکال مختلف در چین شدت گرفته است.»
"رادیو فرانسه" (RFI) نیز در این باره نوشت: «در بهار سال ٢٠١۴، با نزدیک شدن بیست و پنجمین سالگرد قیام "تیانانمن" سرویسهای گوگل در چین ناگهان مختل شد. حدود شش ماه بعد، با بالا گرفتن اعتراضهای دانشجویی در "هنگکنگ" سانسور اینترنت در چین باز هم شدیدتر شد.»
رادیو فرانسه افزود: «اینک آخرین گام دولت چین در این مسیر، کار جیمیل را تقریباً یکسره کرده است. از روز دوشنبه، واکنشهای بسیار زیادی از کاربران چینی در شبکۀ اینترنت پخش شده که همگی با انتقاد از پکن، خواهان دسترسی آزاد به جیمیل شدهاند.»
خبرگزاری فرانسه افزود: «بر اساس قوانینی که از ماه سپتامبر گذشته در چین به اجرا درآمد، هر کس پیامی افترا آمیز منتشر کند که بیش از پنجهزار بیننده داشته باشد و یا بیش از پانصد بار منتشر گردد، میتواند به سه سال زندان محکوم شود.»
بر پایه این گزارش، طی سال میلادی که رو به پایان است تعداد زیادی روزنامهنگار و وبلاگنویس در چین به زندان افتادند. برخی از فعالان شبکههای اجتماعی نیز به اعترافات تلویزیونی و انتقاد از خود مجبور گردیدند. 104
۰۸/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۹:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]