تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860478486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعلام آماری از تعداد امامزاده ها در کشور


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اعلام آماری از تعداد امامزاده ها در کشور
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از ۹۷۰ امامزاده در کشور خبر داد.
به گزارش نامه نیوز،  حجةالاسلام علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در همایش وقف و اقتصاد با بیان این‌که در دوره پهلوی افکار منفی در خصوص وقف مطرح شد، اظهار داشت: احکام جامع در خصوص وقف وجود دارد و ما باید بدون شرم، حیا و با جسارت به آن بپردازیم چرا که یک وقف یک سنت حسنه محسوب می‌شود.

وی با بیان این‌که در حوزه و دانشگاه باید به موضوع وقف پرداخت، گفت: موضوعاتی از جمله وقف و دین، وقف و فرهنگ، وقف و تمدن و وقف و ایثار و وقف و سیاست باید مدنظر قرار گیرد و همین جا باید بگویم بخش عمده وقف موضوع سیاست است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه متأسفانه به خاطر حکومت‌های ظالمانه نقش عمومی وقف به تدریج کاسته و به فراموشی سپرده شد و امروز خوشبختانه دوباره در حال احیاست، گفت: وقف در تمام شئونات جامعه نقش کلیدی و اساسی دارد؛ همچنین وقف در تمدن اسلامی نقش بسزایی داشته و بسیار مهم است.

محمدی با ابیان این‌که ما ۹۷۰ امامزاده در کشور داریم که جزو میراث فرهنگی محسوب می‌شود و نشان تاریخ ملت است، اظهار داشت: موقوفات بسیاری داریم که حتی مربوط ۱۱ قرن گذشته می‌شود و همچنین وقف‌نامه‌هایی داریم که یکی از اسناد تاریخ محسوب می‌شود. وقف را در ابعاد جامعه اداره کنیم و رسانه‌ها و شخصیت‌های مختلف که آمادگی دارند از وقف صحبت کنند باید بیش‌تر اقدام کنند چرا که هنوز وقف به رونق نرسیده است.

وی بیان کرد: با وجود وقف می‌توان شاهد کاهش طبقاتی در کشور بود و اگر وقف و اقتصاد ترویج شود تمام بخش‌های کشور تسهیل خواهد شد؛ در راستای وقف و اقتصاد دو کار شامل تئوری‌پردازی و نظریه‌پردازی برای فرهنگ‌سازی وقف و دیگری راهکارهای عملی صورت گیرد.

محمدی با اشاره به این‌که به وقف باید به صورت کلان نگاه کنیم که متأسفانه امروز نگاه به وقف کاملا جزئی است، اظهار داشت: باید سرمایه وقف را کلان ببینیم و بدانیم سرمایه مادی وقف شامل موقوفات، مساجد، حسینیه‌ها و دانشگاه‌ها می‌شود.

وی با اشاره به این‌که ما ۴۰ دانشگاه وقفی و همچنین بیش از ۱۴۰۰ مدرسه وقفی در کشور داریم، اظهار داشت: ۵۰۰ مرکز درمانی در سطح کشور موقوفه هستند که یا تابلوی آن محدود و کوچک است و یا پشت گل‌ها مخفی شده است تا کسی این موقوفه را نداند چرا که مطرح می‌کنند اگر کسی بداند مدرسه یا هرجای دیگر موقوفه است تصور می‌کنند باید همه چیز رایگان باشد که ما از این موضوع ناراحتیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: نگاه کلان به وقف سبب می‌شود دیگر به وقف به صورت جزیره‌ای نگاه نکنیم بیش از ۸ هزار متولی در کشور داریم که آن‌هایی که مفاصا حساب صادر کردند طی بررسی‌ها درسال ۹۱، ۳۶ میلیارد تومان درآمدشان است.

محمدی افزود: آیا وقف دولتی است که باید بگویم خیر آیا وقف خصوصی است که باید بگویم خیر بلکه وقف مال الله است و هیچ شخصی نمی‌تواند در آن دخل و تصرف داشته باشد و دولت نیز نمی‌تواند مال وقف را تصرف کند پس این مال کاملاً خاص است.

وی با اشاره به این‌که مدیریت وقف از دیگر مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد و در این مدیریت اقتصادی وقف دارای اهمیت بسیار است، گفت: ما مواجه بودیم که مستأجری در تهران در زمین وقفی سکونت داشت و به جای این‌که مال الاجاره را بدهد با اینکه وسع مالی داشت می‌گفت برای شادی روح فرد قرآن می‌خواند اگر بخواهد هر فردی به جای مال الاجاره و حق وقف این کار را انجام دهد دیگر منافع و درآمدی که حاصل عزاداری امام حسین کمک به نیازمندان می‌شد تعطیل می‌شود بنابراین نباید به این شکل باشد و رسانه‌ها باید در این خصوص فرهنگ سازی کنند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: برخی از افراد به ما مراجعه می‌کنند اگر می‌تواند زمین وقفی که ما در آن درحال استفاده هستیم ببخشید؛ مگر می‌توانیم این کار را بکنیم پس مال صغیر و بیمار چه می‌شود آیا حق داریم ببخشیم، درست است برخی اختیارات وجود دارد ولی در چارچوب خاص بنابراین نمی‌توانیم این اقدام را انجام دهیم و کسی نباید این توقف را داشته باشد. اگر کسی چنین توقعی را داشته باشد به منفعت کشور ضرر می‌رساند بنابراین لازم است رسانه‌ها در راستای تبیین این موضوع اقدام کنند چرا که وقف مال عمومی و برای خداست و منافع آن به همگان برمی‌گردد.

محمدی بیان کرد: موضوعاتی از جمله تحول در اقتصاد موقوفات باید مدنظر قرار گیرد؛ متولیان حق ندارند سرمایه را راکد بگذارند و اگر متولی در اداره موقوفه طبق قانون سهل‌انگاری کند قانون تصریح کرده که سازمان اوقاف و امور خیریه می‌تواند آن فرد را ممنوع‌المداخله کند چرا که در تولیت عدالت شرط نیست ولی کفایت و عرضه شرط است.

وی افزود: ما کسانی را می‌شناسیم که رقباتی را تصرف کردن دو آن مال را حیف و میل کرده و حق وقف را ادا نمی‌کنند آیا ما نباید به سراغ آن‌ها برویم تا حق وقف ادا شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: متأسفانه نقل و انتقال املاک وقفی غیرقانونی در برخی موارد انجام می‌شود و کسی گزارش نمی‌کند در واقع با قولنامه زد و بند صورت می‌گیرد و املاک به یکدیگر منتقل می‌شوند که این خود جای تأمل دارد.

وی بیان کرد: متأسفانه همه متولیان و دستگاه‌های مربوط در راستای وقف مدیریت خاص خود را دارند که این خود باعث می‌شود چند نوع مدیریت و چند نرخی صورت گرفته و اقتصاد وقف پایمال شود. محمدی بیان کرد: ما باید از خانواده و اموزش و پرورش موضوع وقف جمعی را آغاز کنیم، همچنین باید نیازهای اساسی جامعه را شناسایی و در راستای وقف‌های مورد نیاز جامعه اقدام کنیم که مقام معظم رهبری نیازهای اساسی را در سه موضوع فرهنگ، اقتصاد و علم و فناوری مطرح کرده است. بنابراین می‌توانیم طبق این نیازها و زیرمجموعه در راستای وقف اقدام کنیم.

وی ادامه داد: برخی موقوفات و رقبات ریز کشور وجود دارند که هزینه کردن بر آن‌ها به اداره‌اش نمی‌ارزد. در واقع در برخی استان‌ها ۸۰ هزار رقبه وجود دارد که خرد و ریز است. رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با بیان این‌که در راستای موقوفات کلان جمعی اقداماتی صورت گرفته ولی کافی نیست، اظهار داشت: در تهران چند بیمارستان سرطانی به صورت تخصصی ایجاد شد که این خود بسیار مهم است.

محمدی با اشاره به این‌که دغدغه اصلی دولت ایجاد اشتغال است که ما می‌توانیم با وقف چنین اقدامی انجام دهیم، گفت: باید کمیته و دبیرخانه تخصصی در راستای وقف صورت گیرد تا برای سال‌های بعد از آن استفاده کرده و در اعمال مدیریت آن به ما کمک کند.


منبع: تسنیم


۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن