واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۴۹ب.ظ)
گردهمايي مقابله با آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در کرمانشاه با هدف اطلاع رساني مناسب و آمادگي لازم تمام بخشهاي مرتبط با صنعت طيور، گردهمايي مقابله با بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان با حضور فعالان صنعت طيور استان کرمانشاه در مرکز آموزش جهادکشاورزي ماهيدشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در ابتداي اين جلسه مهندس شهرام قنبري مدير طيور سازمان جهادکشاورزي ضمن بيان اهداف تشکيل اين گردهمايي و تاکيد بر افزايش دانش مرغداران گفت: پرورشدهندگان طيور اگر دانش، بينش و مهارت را در مزرعه خود به کار گيرند، باعث افزايش توليد و بهرهوري ميگردد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل دامپزشکي استان کرمانشاه،وي تصريح کرد: از مرغداران انتظار داريم از امکانات و ظرفيتهاي خود به خوبي استفاده کرده و براي تشکيل اتحاديه مرغ گوشتي استان و راهاندازي کشتارگاهي براي اين اتحاديه برنامهريزي لازم را صورت دهند.
قنبري مناسبترين وزن مرغ گوشتي را براي فروش به صورت زنده 2 کيلو و 200 گرم اعلام نموده و از مرغداران خواست حداکثر وزن مرغ پرکنده يک کيلو و 800 گرم باشد که اينکار به اقتصاد مرغداريها و استان کمک شايان توجهي خواهدکرد.
در ادامه دکتر عليرضا حيدري رئيس اداره طيور اداره کل دامپزشکي استان کرمانشاه با اشاره به اهميت مبارزه با بيماري آنفلوانزاي پرندگان و بيان آخرين وضعيت بيماري در جهان، کشور و استان گفت: خوشبختانه تاکنون هيچ موردي از بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در ايران و کرمانشاه مشاهده نشده، اما با توجه به اينکه برخي کشورهاي اروپايي و کشور روسيه درگير اين بيماري شدهاند لذا ضروري است دستگاههاي مرتبط آمادگي لازم را داشته و هرگونه تلفات مشکوک در حوزه طيور را سريعاً گزارش دهند.
دکتر حيدري تصريح کرد: طي يک ماه گذشته در قالب طرح ملي پايش همزمان با سراسر کشور بيش از 453 نمونه از 12 واحد روستايي و 15 واحد صنعتي پرورش طيور استان جمع آوري و براي هر نمونه 4 نوع آزمايش (اليزا – تستهاي Hi مربوط به H5, H7 و H9) انجام شده که خوشبختانه با توجه به نتايج آزمايشات به عمل آمده و تأييد سازمان دامپزشکي کشور تاکنون استان از نظر اين بيماري پاک ميباشد.
وي افزود: آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان يک بيماري ويروسي است که داراي سه تيپ, B, A c بوده و تنها تيپ A آن ميتواند در طيور ايجاد بيماري نمايد و تحت تيپهاي ويروس H5N1, H7N1 هستند که بيماري فوق حاد را در پرندگان ايجاد و انسان را نيز مبتلا ميکنند.
وي خاطرنشانکرد: همکاران ما در اداره کل دامپزشکي پيشگيري، کنترل و مبارزه با بيماريهاي طيور به خصوص بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان را بهصورت جدي پيگيري ميکنند بهعنوان مثال در 8 ماهه ابتداي سال، 7200 مورد بازديد از واحدهاي طيور صنعتي، روستايي، تالابها، کشتارگاهها و بازار پرنده فروشها، بيش از 4100 مورد نمونه گيري، نزديک به 10 هزار مورد آزمايش، 1 ميليون و 500 هزار مترمربع ضدعفوني کشتارگاههاي طيور و همچنين ضدعفوني 5200 دستگاه خودروهاي حمل طيور زنده انجام شده است.
وي علائم اين بيماري در پرنده بيمار را شروع ناگهاني با تلفات بسيار بالا، انتشار سريع بيماري در گله، بي حالي شديد، پژمردگي، ژوليدگي پر، اسهال، دور هم جمع شدن گله، کاهش شديد و مشهود مصرف دان، افت ناگهاني و شديد توليد روزانه، علائم حاد تنفسي، سياه شدن و خونريزي تاج، ريش و ساق پا و توليد تخم مرغ با پوسته نرم اعلام کرد.
حيدري مخازن اين ويروس را پرندگان وحشي و آبزي (بويژه اردک وحشي) اعلام کرد و افزود: مرغ، بوقلمون، اردک، کبوتر، غاز، پرندگان وحشي، خوک و انسان ميزبانهاي اين بيماري هستند و با توجه به احتمال ناقل بودن پرندگان مهاجر توصيه ميشود از شکار و صيد پرندگان مهاجر جدا خودداري شود.
وي به مصرف کنندگان فرآوردههاي خام دامي توصيه نمود که از مصرف مرغ زنده بهدليل احتمال انتقال بيماري جداً خودداري نمايند و مرغ مورد نياز خود را از مرغهاي بهداشتي کشتار و بسته بندي شده تحت نظارت دامپزشکي تهيه نمايند و در صورت هر گونه انتقاد و پيشنهاد و يا شکايت در اين خصوص با سامانه 1512 اداره کل دامپزشکي استان تماس حاصل نمايند.
گفتني است در راستاي اطلاع رساني مناسب در خصوص اين بيماري، توسط اداره کل دامپزشکي استان کرمانشاه علاوه بر چاپ و توزيع بروشور، پوستر و اطلاعيه بهداشتي؛ با برگزاري جلساتي با اعضاء ستاد بحران استان به رياست رئيس سازمان جهادکشاورزي استان کرمانشاه، دامپزشکان بخش دولتي و خصوصي و فعالان بخش صنعت طيور استان هماهنگي لازم به منظور مقابله با بيماري آنفلوانزاي پرندگان ايجاد شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]