واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: استاندارزنجان: افزایش 94 درصدی نرخ بی سوادی نسبت به سال 55 خبرگزاری پانا: استاندار زنجان گفت: نرخ باسوادی به یقین در زمان حاضر به 94 درصد افزایش یافته که این مهم بیانگر آن است که شمار باسوادان نسبت به سال 55 دو برابر افزایش یافته است.
۱۳۹۳ دوشنبه ۸ دي ساعت 13:26
به گزارش خبرگزاری پانا، جمشید انصاری در جلسه شواری پشتیبانی سوادآموزی افزود: ارتقای شاخص سواد در کشور فعالیت بزرگی است که میزان باسوادان کشور از متوسط 48 درصد نرخ باسوادی در سال 1355 به متوسط 4/92 درصد در سال 90 ارتقا یافت. وی یادآور شد: نرخ باسوادی به یقین در زمان حاضر به 94 درصد افزایش یافته که این مهم بیانگر آن است که شمار باسوادان نسبت به سال 55 دو برابر افزایش یافته است.
استاندار زنجان گفت: اینکه چه میزان از این فعالیت ها حاصل تلاش آموزش و پرورش عمومی، لازم التعلیم از طریق مدارس معمولی و چه میزان محصول برنامه مبارزه با بیسوادی بوده، نیازمند بررسی است.
انصاری خاطرنشان کرد: بخش عمده ای از ارتقا شاخص باسوادی در برنامه ریزی های مربوط به آموزش و پرورش، به گروه لازم التعلیم ها بر می گردد.
وی ادامه داد: با درنظر گرفتن میزان بیسوادی بین گروه سنی 10 تا 49 سال، در زمان وقوع انقلاب اسلامی، گروه سنی 49 ساله هاس کنونی، حدود 10 یا 12 سال بیشتر نداشته و دانش آموزان ابتدایی در آن زمان بودند.
انصاری اظهارکرد: این گروه سنی، گروه هدف نهضت سواد آموزی نبوده، بلکه این گروه سنی در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب، گروه هدف" لازم التعلیم" آموزش و پرورش بوده است.
استاندار زنجان با بیان اینکه نقد روش ها و برنامه های گذشته در موفقیت برنامه ریزی های بعدی تاثیر گذار خواهد بود، گفت: ادامه برنامه سواد آموزی به سمت خرید خدمت کمی سوق داده شود و این مهم بدان معناست که هیچ نیروی رسمی آموزش و پرورش نباید در امر سواد آموزی مشغول و هیچ نیرویی هم برای این برنامه استخدام نشود.
انصاری تاکید کرد: در برنامه خرید خدمت کمی، نیروی بیسواد تحویل و این نیروها با سواد تحویل گرفته و هر شش ماه یا یک سال آزمونی از سوادآموزان براساس استاندارد برگزار و بابت این مهم حق الزحمه به یاد دهنده پرداخت می شود.
وی خاطرنشان کرد: با اتخاذ این روش منابع به خوبی مدیریت و مشارکت عمومی در راستای باسواد کردن بیسوادان جلب می شود و می توان برنامه ها را "محصول محور" پیش برد.
استاندار زنجان با تاکید بر اینکه، تعریف جدیدی از بیسوادی لازم است، گفت: در گذشته کسی که توانایی خواندن و نوشتن زبان فارسی داشت باسواد بود، این درحالی است که امروزه بیسواد کسی است که بسیاری از مهارت های کاربرد تجهیزات و امکانات فضای مجازی را نداشته باشد، این مهم نیازمند تعریف از باسوادی و بیسوادی است.
انصاری افزود: بر اساس این تعریف می توان اجرای برنامه های جذاب تر را برنامه ریزی کرد.
وی یادآورشد: گزارش های مالی در خصوص باسواد کردن بیسوادان در مدت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ارایه شود و اینکه باسواد کردن هر نفر خارج از سیستم آموزش و پرورش چه مقدار هزینه دارد و چند نفر باسواد شده اند.
انصاری متذکرشد: نهضت سواد آموزی به ورودی آموزش و پرورش تبدیل شده و هنوز هم هزینه معلمانی را پرداخت می کنیم که بدون داشتن حداقل شرایط وارد آموزش و پرورش شده اند. انتهای پیام/
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]