واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: میمونی که کاملاً «هوشیارانه» دوستش را از برقگرفتگی نجات داد! +عکس
با انتشار ویدئویی از میمونی که با دیدن برق گرفتگی دوستش با تکان دادن، گاز گرفتن و انداختنش در آب، به احیای آن میپردازد، سوالی در ذهن همه ایجاد شده که آیا واقعا این میمون عملیات احیا بلد است؟
به گزارش آخرین نیوز به نقل از National Geographic، چندی پیش ویدیوئی در اینترنت و شبکههای اجتماعی منتشر شد که تعجب بسیاری از افراد را برانگیخت؛ فیلمی از تلاش 20 دقیقهای یک میمون برای نجات همنوع خود که با کابل فشار قوی ایستگاه قطاری در شمال هند دچار برق گرفتگی شده و از هوش رفته بود. با دیدن این ویدئو نخستین سوالی که به ذهن انسان میرسد این است که این میمون از کجا میداند که چطور دوستش را احیا کند. این ویدئو نخستین بار توسط کاربر gadhamasti در یوتیوب به اشتراک گذاشته شد. مسافرانی که در ایستگاه قطار منتظر رسیدن قطار بودند، ناگهان متوجه سقوط میمونی میشوند که بر اثر راه رفتن روی سیم برق، دچار برقگرفتگی میشود. در حالی که همه او را مرده میپندارند، یکی از همنوعانش همچون امدادگری ماهر به نجاتش میشتابد. این میمون در مقابل چشمان مسافران در حدود بیست دقیقه با گاز گرفتن و تکان دادن دوست خود، برای احیای او تلاش میکند. به دنبال نتیجه ندادن این تلاشها، میمون ناجی از سر ناامیدی دوستش را به داخل جوی آب میاندازد که ظاهرا آب سرد مفید واقع شده و قربانی جان تازهای میگیرد. گفته میشود که این میمون نر بوده است.
لوئیسا آرنهدو، مدیر برنامههای نشنال جئوگرافیک و دکترای زیستشناسی پستانداران در این مورد میگوید: «میمونهایی که فیلم آنها گرفته شده، از گونه میمون رزوس است که بومی هند و آسیا است و در شهرهای بسیاری دیده شده است». میمون رزوس یا ماکاک رزوس (Macaca mulatta) هستند که یکی از انواع میمونهایی است که در جنوب، شرق و جنوب شرقی آسیا زندگی میکند. رزوس تنها میمون کشور افغانستان است و به جهت نگهداری آسان در اسارت و استفاده گسترده در باغ وحشها، آزمایشگاهها و به عنوان حیوان خانگی از شناختهشدهترین انواع میمون است. آیا میمونها درکی از مرگ دارند؟ آرنهدو میافزاید: «تحقیقات کمی درباره چگونگی مقابله با مرگ در پستاندارانی به غیر از انسان، در زمان وقوع حوادثی که به ندرت دیده شده، انجام شده است. با این وجود، دانشمندان در چندین مورد دیدهاند که حیوان با تکان دادن بدن همنوع خود به مقابله با مرگ آن پرداخته است که به نوعی عدم پذیرش بیحرکتی همنوع خود را نشان میدهد. در چند مورد هم دیده شده است که حیوان با بروز رفتارهای خشن، همنوع خود را به زندگی بازگرداند». به گفته آرنهدو، شامپانزهها زمانی که یکی از اعضای گروهشان میمیرد، سکوت میکنند؛ به ویژه زمانی که شامپانزه مرده رئیس گروه باشد. حتی گاهی دیده شده که شامپانزه مادری که فرزندش را از دست میدهد، هفتهها یا حتی ماهها، بدن خشک شده فرزندش را با خود حمل میکن که این امر نشان میدهد، حیوان میخواهد از دست دادن فرزندش را انکار کند. آرنهدو میگوید: «هنوز مشخص نیست که آیا رفتارهای میمون نجاتدهنده میمون برقگرفته عمدی است یا خیر. در این مورد بخصوص، پاسخ به این سوال که آیا این میمون از روی آگاهی با تکان دادنهای مستمر بدن میمون برقگرفته و سپس انداختن آن در آب، همنوع خود را نجات داده، کار سختی است». آرنهدو این ویدئو را نشاندهنده «پیچیدگی و شگفتانگیز بودن رفتار پستانداران» میداند و میگوید: «این ویدئو یادآور آن است که ما هنوز درک درستی از جوامع و واکنشهای حیوانات نداریم». منبع: خبرگزاری آنا
دوشنبه, 08 دی 1393 ساعت 10:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]