محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842989676
استفاده از انرژي هاي ديگر عدم تمرکز طرف غرب در مذاکرات هسته اي/ نشست مقامات علمي و فناوري کشورهاي جنبش عدم تعهد در ايران
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۱۴ب.ظ)
معاون امور بين الملل و تبادل فناوري در گفت و گو با موج؛ استفاده از انرژي هاي ديگر عدم تمرکز طرف غرب در مذاکرات هسته اي/ نشست مقامات علمي و فناوري کشورهاي جنبش عدم تعهد در ايران گروه آموزش؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اخيرا هرچه به پايان مذاکرات هسته اي نزديک تر مي شويم، اميدها و نااميدي هاي جامعه در ارتباط با توافق يا عدم توافقات در اين مذاکرات بيش از پيش نمايان مي شود.
براساس گزارشي که از سوي مقامات آمريکايي منتشر شده است آنان براي توافقات نهايي وهمکاري با ايران در پروژه هايي که اشاعه هسته اي ندارند، اظهار اميدواري کرده اند و اين همکاري ها مي تواند قوي تر شدن موضع ميانه روها و تضعيف تندروها کمک کند، از اين احبار مي توان به اين موضوعات پي برد که طرف هاي مقابل عطش زيادي براي استفاده از ظرفيت هاي علمي جمهوري اسلامي ايران دارند و اين گزارش ها نشان از رتبه بالا و توانايي علمي کشور مان دارد.
از آن جايي که روشن است، بعد از تشکيل دولت تدبير و اميد، تيمي از مقامات کارآزموده براي بهبود روابط ديپلماتيک با غرب شکل گرفت و اين قدرت ديپلماسي سبب شد تا زمينه اي براي ايجاد توافق هسته اي ماه گذشته در ژنو ايجاد شود. حال سوال اين است که اين قدرت که لازمه بدنه ديپلماسي بوده، به تنهايي مي تواند کار را از پيش ببرد؟
براي تقويت اين تغييرات مي توان به پروژه هاي علمي متعدد کشور اشاره کرد که مي تواند پايه واساس روابط ديپلماتيک را تحکيم بخشد. طيف اين پروژه هاي از انرژي هاي سبز گرفته تا برگزاري اجلاس وزيران و عالي رتبگان علمي ايران- آمريکا/ اتحاديه اروپا است. بنابراين اين پروژه ها مي توانند به طور ملموسي روند ديپلماتيک در جهت دستيابي به راه حل جامع بر سر برنامه هاي هسته اي را تسهيل کنند و از شدت گرفتن دوره سياست هاي مقابله جويانه غرب جلوگيري کرد.
نظر به مسائل فوق گفت و گويي را با علي مرتضي بيرنگ، معاون امور بين الملل و تبادل فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ترتيب داديم. وي طي صدور حکمي از طرف رياست بنياد ملي نخبگان به عنوان مشاور اموربين الملل بنياد نيز منصوب شد.
ابتدا خواهشمندم تعريفي از ديپلماسي فناوري داشته باشيد و عنوان کنيد که پايگذار اين نوع ديپلماسي کدام کشور است؟
بحث ديپلماسي فناوري دو رويکرد دارد، ابتدا استفاده از ظرفيت دستگاه ديپلماسي براي توسعه همکاري هاي علمي و فناوري با کشورهاي ديگر است؛ اين که ما از ظرفيت هاي وزارت امورخارجه، ديپلمات ها، سفيران و سفرهاي ديپلماتيک کمسيون هاي مشترک استفاده کنيم. رويکرد ديگر استفاده از گفتمان علمي و فناوري براي توسعه مناسبات سياسي و ديپلماتيک با ديگر کشورها مي باشد. که در بعضي زمان ها روابط سياسي ديپلماتيک با ديگر کشورها دچار آسيب مي شود که مي توان با استفاده از حوزه هاي ديگر تقويت اين روابط را شاهد بود.
بحث ديپلماسي فناوري ابتدا از کشور آمريکا شروع شد، اين کشور از نظر تئوري و نظري در اين حوزه پيشگام بوده و متاسفانه از جنبه هاي منفي ديپلماسي فناوري استفاده مي کند که يکي از اين جنبه هاي منفي تحريم ها مي باشد.
در جهت استفاده از ظرفيت ديپلماسي براي توسعه همکارهاي فناوري با همکاري نهادهاي ذيربط بالاخص وزارت امور خارجه چه فعايت هايي انجام شده يا در دست اقدام است؟
در اصل بحث اصلي در حوزه ديپلماسي فناوري ايجاد روابط مناسب با کشورهاي ديگر است که اين معاونت به خوبي توانسته با همکاري با وزارت امورخارجه موفق ظاهر شود. همکاري با وزارت امورخارجه نتايج بسيار مناسبي داشته که معرفي ظرفيت ها و دستاوردهاي علمي و فناووري جمهوري اسلامي ايران از جمله اين نتايج مي باشد. در حال حاضر معاونت در اوج همکاري با وزارت امورخارجه به سر مي برد؛ مردادماه سال گذشته سمينار سفيران برگزار شد که در حاشيه آن سندي بين معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و وزارت امورخارجه امضا شد، ماحصل اين سند توسعه ديپلماسي کشور مي باشد. همچنين در درجات علمي که وزارت امورخارجه به ديپلمات ها اعطا مي کند که طي آن، دوره هايي مبني بر ديپلماسي علمي و فناوري را نيز بايد گذرانده باشند. دانشکده روابط بين الملل وزارت امورخاجه نيز رشته ديپلماسي فناوري ايجاد کرد، همچنين با همکاري وزارت امورخارجه گروه پژوهشي را براي بخش ديپلماسي فناوري و توسعه در اين امر تشکيل داده ايم.
در جهت توسعه روابط ديپلماتيک چگونه از ظرفيت هاي توانمندي فناوري کشور استفاده مي کنيد؟
شما براي توسعه روابط ديپلماتيک بايد ارائه اي از توانمندي ها و ظرفيت هاي دستاورد هاي فناوري داشته باشيد. از اين رو ما گزارشاتي از طريق اين معاونت در خصوص علوم مختلف و دستاوردهاي آنان نظير نانوتکنولوژي، بيوتکنولوژي، ICT، هوافضا، بايوتکنولوژي و انرژي هاي ديگ به صورت مصور و مکتوب براي ديدارهاي ديپلماتيک و نمايندگي هاي مختلف جمهوري اسلامي در خارج از کشور ارسال کرديم. وقتي مقامات و سفيران کشورهاي ديگر هم بر توانمندي ها و دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران مسلط مي شوند در جلساتشان اين گزارش ها به مقامات بالاتر ارجاع داده و به همين ترتيب تمام کشورها متوجه ظرفيت هاي داخلي کشور ما مي شوند، در نتيجه روابط ديپلماتيک نيز به خوبي و آرامش گسترش مي يابد.
به طور مثال مي توان به پيشرفت هاي ايران در بحث سلول هاي بنيادي اشاره کرد، در حال حاضر کشور ما در رده 10 کشور برتر جهان در اين حوزه است. کشورهاي ديگر که پايين تر از ما به سر مي برند براي استفاده از اين ظرفيت ها ناچار به توسعه روابط ديپلماتيک با کشور ما خواهند شد.
درجهت توسعه همکاري هاي فناورانه در قالب کميسيون هاي مشترک همکاري هاي اقتصادي با ديگر کشورها جه برنامه هايي را داريد؟
در بحث کميسيون ها ي مشترک اصل کار با وزارت امورخارجه است؛ ولي مسئوليت بعضي از کميسيون هاي مشترک نيز به وزارت خانه هاي ديگر هم واگذار شده است. در حال حاضر نمي توانيم با بسياري از کشورها که جايگاه اقتصادي مناسب تري را دارند ارتباط برقرار کنيم، اما از طرف ديگر کشورهاي هدف ما که کميسيون هاي مشترک نيز با آن ها داريم، مسئوليت همکاري علمي و فناوري آنان به عهده اين معاونت است. به اين صورت که در قالب کميسيون کارگروه علمي و فناوري با توافقي که با وزارت امورخارجه داشتيم اين راه را براي ما باز گذاشته اند که به پيشرفت در حوزه اقتصادي بين الملل نيز دست پيدا کنيم و شاهد خبرهاي خوب در حوزه اقتصادي و علمي فناوري کشور در آينده خواهيم بود.
در قبال سياستگذاري و نظارت بر عضويت نهادها و تشکل فناورانه در مجامع و سازمان هاي بين المللي با رويکرد نفع حداکثري کشور چه تدابيري در نظر گرفته ايد؟
از زمان گذشته تا کنون نتوانسته ايم از ظرفيت هاي موجود در سازمان هاي بين المللي استفاده کنيم، اين فعاليت هاي ما تنها شامل حق عضويت و جلسات سالانه بوده که اين امر در شان جمهوري اسلامي ايران نخواهد بود. اين در حالي است که کشورهايي مانند چين و هند از اين سازمان ها به صورت فوق العاده اي استفاده کامل را دارند، يعني برنامه ها و گرندهاي آن سازمان را سمت کشور خودشان حمايت مي کنند.
در يک سال گذشته يکي از موارد توافقي که با وزارت امورخارجه داشتيم، همين بحث پيدا کردن جايگاه اصلي کشورمان است که بتوانيم به مقامي درخور شايسته نام جمهوري اسلامي ايران دست پيدا کنيم.
در جهت موفقيت نهايي در مذاکرات دوره اي 5+1 بسته پيشنهادي از طرف معاونت براي تيم مذاکره کننده داريد؟
چندي پيش مصاحبه اي از دکتر ظريف ديدم که وي عنوان کرده بود "يکي از دلايل موفقيت در اين مذاکرات و پيشرفت آن استفاده از ديپلماسي فناوري است"؛ زماني که فقط بحث فعاليت هاي فناوري هسته اي است، طرف مذاکره کننده بخاطر ترس از استفاده نابجا از اين انرژي بر عليه خودش، اقدام به توقف اين فعاليت ها به هر نحو مي کند. اما زماني که در حوزه هاي مختلف علمي دستاورد هاي زيادي داريد، طرف مقابل هم نمي تواند به صورت حذفي با اين برنامه ها برخورد کند و موضع مذاکره کننده ناخودآگاه تغيير مي کند. اينجا جايي است که توافق براي طرف مقابل حکم پيروزي در مذاکره را دارد و مي تواند از طريق تبادل فناوري به پيشرفت کشور خود کمک کند.
برنامه هاي اصلي آينده علمي کشور در خصوص توسعه روابط ديپلماسي به چه صورت است؟
ابتدا بحث ديپلماسي فناوري براي کشورهاي در حال توسعه و همين طور عضو جنبش عدم تعهد دو سال پيش از طرف کشور ما مطرح شد. که اين موضوع بحث تازه اي بود و با استقبال طرف هاي مقابل روبرو شد. کشورهاي عضو جنبش عدم تعهد مرکزي دارند به عنوان مرکز علمي و فناوري که در دهلي نو مستقر است. با ارتباطي که با اين مرکز برقرار کرديم، سالانه اجلاس هايي در کشورهاي مربوطه برگزار مي شود و ارديبهشت 91 اين اجلاس در ايران برگزار شد. پيوست اين اقدامات مکاتبه اي با دبيرخانه جنبش عدم تعهد انجام شد که پس از آن در نيويورک نيز نشست مقامات علمي و فناوري با رويکرد ديپلماسي فناوري برگزار شد که در خواست ما براي نشست بعدي اسفند امسال در است. ماحصل اين نشست ها توسعه و پيشرفت ديپلماسي فناوري بين کشورهاي جنبش عدم تعهد است. که اميدواريم با درخواست مبني بر انجام اين نشست در تهران موافقت شود.
-احسان سرشت
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای امری نمایشی نیست/میخواهیم راکتور و میلههای سوخت را با استقلال کامل تولید ک
ولایتی در جمع خبرنگاران استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای امری نمایشی نیست میخواهیم راکتور و میلههای سوخت را با استقلال کامل تولید کنیم رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه درپی هستیم که راکتور و میلههای سوخت را با استقلال کامل تولید کنیم گفت استفظریف در دیدار نخست وزیر سابق نروژ ایران در مذاکرات هستهای جدی است و رسیدن به توافق به اراده طرف مقابل بستگی د
ظریف در دیدار نخست وزیر سابق نروژایران در مذاکرات هستهای جدی است و رسیدن به توافق به اراده طرف مقابل بستگی داردوزیر خارجه کشورمان با اشاره به مذاکرات هستهای بین ایران و گروه 1 5 گفت جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات جدی است و رسیدن به توافق به اراده طرف مقابل بستگی دارد به گزارشایران در مذاکرات هسته ای حسن نیت نشان داد/ غرب مجبور به پذیرش می شود
سیاستمدار اسپانیایی ایران در مذاکرات هسته ای حسن نیت نشان داد غرب مجبور به پذیرش می شود مادرید - ایرنا - رافائل ریپل سیاستمدار و رهبر حزب اسپانیا 2000 گفت ایران در مذاکرات هسته ای اراده و حسن نیت خود را نشان داده است و این امر طرف مقابل را به پذیرش واقعیات وادار می کند ریسفر مقامات آمريکا به ژنو براي شرکت در مذاکرات هسته اي ايران و 1+5
۲۱ آذر ۱۳۹۳ ۲۲ ۸ب ظ سفر مقامات آمريکا به ژنو براي شرکت در مذاکرات هسته اي ايران و 1 5 وزارت خارجه آمريکا از سفر وندي شرمن در هفته ي آينده به ژنو براي شرکت در مذاکرات هسته اي ايران و 1 5 خبر داد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج وزارت خارجه آمريکا اعلام کرده که وندي شواکنش عربستان سعودی به رویکرد غرب در مذاکرات هستهای ایران |اخبار ایران و جهان
واکنش عربستان سعودی به رویکرد غرب در مذاکرات هستهای ایران تحلیل دلایل تلاش عربستان سعودی برای کاهش قیمت های جهانی نفت خوشبینی وزیر خارجه ایتالیا به مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1 5 بازتاب سخنان وزیر دفاع ایران درباره خطوط قرمز کشور در عراق و برنامه رئیس مجلس ایران برای سفر بهمذاکرات هستهای در ژنو، نشست ضد هستهای در تهران / مروری بر روزنامههای صبح ایران
مذاکرات هستهای در ژنو نشست ضد هستهای در تهران مروری بر روزنامههای صبح ایران فرهنگ > رسانه - مذاکرات هسته ای در ژنو پایان نیم قرن قهر دیپلماتیک آمریکا و کوبا پرداخت مالیات صحبت های سید حسن خمینی بحث پرداخت مالیات و مهمترین عناوین روزنامه های پنجشنبه 27 آابراز خوشبینی وزیر خارجه ایتالیا از روند مذاکرات هسته ای میان ایران و غرب
ابراز خوشبینی وزیر خارجه ایتالیا از روند مذاکرات هسته ای میان ایران و غرب پائولو جنتیلونی وزیر امور خارجه ایتالیا با تاکید بر اهمیت ادامه مذاکرات هسته ای میان جمهوری اسلامی ایران و گروه 1 5 نسبت به دستیابی به نتایج بهتر در سال 2015 ابراز خوشبینی کرد آفتاب به گزارش ایرنا وزیرروایت عراقچی از مذاکرات مسقط، علت تمدید مذاکرات و تغییر خطوط قرمز طرف غربی
روایت عراقچی از مذاکرات مسقط علت تمدید مذاکرات و تغییر خطوط قرمز طرف غربی عضو تیم مذاکره کننده هستهای ایران با ۱ ۵ در جلسه امروز خود با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به بیان ناگفتههایی از مذاکرات مسقط علت تمدید مذاکرات و تغییر خطوط قرمز طرف غربی پردامیخواهیم راکتور و میلههای سوخت را با استقلال کامل تولید کنیم/استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای امری نمایشی ن
ولایتی در جمع خبرنگاران میخواهیم راکتور و میلههای سوخت را با استقلال کامل تولید کنیم استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای امری نمایشی نیست رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه درپی هستیم که راکتور و میلههای سوخت را با استقلال کامل تولید کنیم گفت استفظریف: ایران در مذاکرات هسته جدی است و رسیدن به توافق به اراده طرفین بستگی دارد
ظریف ایران در مذاکرات هسته جدی است و رسیدن به توافق به اراده طرفین بستگی دارد سیاست > دیپلماسی - وزیر امورخارجه کشورمان در حاشیه همایش بین المللی جهان علیه خشونت و افراطی گری و در دیدار با نخست وزیر سابق نروژ گفت که ایران در مذاکرات هسته ای جدی است به گزارش خبرآنلابیانیه جنبش عدم تعهد درباره تمدید مذاکرات ایران و ۱+۵ دیپلماسی و گفتوگو تنها راهحل بلندمدت موضوع هستهای ایر
بیانیه جنبش عدم تعهد درباره تمدید مذاکرات ایران و ۱ ۵دیپلماسی و گفتوگو تنها راهحل بلندمدت موضوع هستهای ایران استجنبش عدم تعهد در ارتباط با نظارت و راستیآزمایی در جمهوری اسلامی بیانیهای را در ارتباط با تمدید برنامه اقدام مشترک ژنو صادر کرد به گزارش گروه سیاستخارجی خبرگزاریآژانس بین المللی انرژی اتمی: در فعالیت های هسته ای ایران انحراف وجود ندارد
آژانس بین المللی انرژی اتمی در فعالیت های هسته ای ایران انحراف وجود نداردآژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش های قبلی خود نیز بر نبود انحراف در فعالیتهای هستهای ایران که تحت نظارت پادمانها قرار دارد تاکید کرده است گزارش محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی حاکیست که ایران عمسفیر ایران در دیدار سرپرست وزارت خارجه افغانستان: خواهان حل عادلانه و عاقلانه مباحث هستهای با غرب هستیم
سفیر ایران در دیدار سرپرست وزارت خارجه افغانستان خواهان حل عادلانه و عاقلانه مباحث هستهای با غرب هستیمسفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل گفت طرفدار حل عادلانه و عاقلانه مباحث هستهای با در نظر داشتن منافع 2 طرف مذاکرهکننده بوده و آمادهایم به خواستههای معقول طرف مقابل پاسخ دهیمدور جديد مذاکرات هسته اي با سرپرستي وندي شرمن
۲۲ آذر ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۴ق ظ وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد دور جديد مذاکرات هسته اي با سرپرستي وندي شرمن در مذاکرات روز 26 آذر سرپرست تيم مذاکره کننده آمريکايي وندي شرمن خواهد بود به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج روز چهارشنبه نيز مذاکرات در سطح معاون وزير ادامه خواهد يافت وزاروحانی: در مذاکرات هسته ای در چارچوب اصول نظام حرکت کرده و از این راه دست بر نخواهیم داشت
روحانی در مذاکرات هسته ای در چارچوب اصول نظام حرکت کرده و از این راه دست بر نخواهیم داشت سیاست > دولت - فارس نوشت رییس جمهوری در آستانه اربعین سرور و سالار شهیدان حضرت ابااعبدالله الحسین ع به دیدار علی اوسط وکیلی جانباز روشندل ۷۰ درصد رفت به گزارش خبرآنلاین به نقریابکوف: رآکتور اراک و تحریمها جزء مسائل حلنشده مذاکرات هستهای هستند
ریابکوف رآکتور اراک و تحریمها جزء مسائل حلنشده مذاکرات هستهای هستند نماینده روسیه در مذاکرات هستهای با ایران روز سهشنبه گفت مسئله رآکتور آب سنگین اراک و همچنین نحوه لغو تحریمهای ایران همچنان جزء مسائل حلنشده در مذاکرات هستهای هستند به گزارش نامه نیوز سرگئی ریابکوف منامه ظریف به همتایانش درباره مذاکرات هستهای
نامه ظریف به همتایانش درباره مذاکرات هستهای سیاست > دیپلماسی - مشاور رسانهای وزیر خارجه کشورمان از نامه ظریف به همتایان خود در کشورهای مختلف درباره مذاکرات هستهای خبر داد به گزارش ایسنا سید علی حسینی صبح روز چهارشنبه در صفحه توییتر خود نوشت ظریف در نامهای-
سیاسی
پربازدیدترینها