واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آیا تعداد شناسنامهها از افراد زنده در کشور بیشتر است؟
معاون سازمان ثبت احوال کشور درباره نظر تامین اجتماعی در زمینه بیشتر بودن تعداد شناسنامهها از افراد زنده در کشور، اظهار کرد: لازم است تامین اجتماعی در اطلاعات خود بازنگری کند زیرا اطلاعات 105 میلیون ایرانی در پایگاه ثبت احوال وجود دارد که 78 میلیون ایرانی زنده در داخل و خارج کشور زندگی میکنند.
به گزارش نامه نیوز، محمد ابراهیم طریقت در یک برنامه تلویزیونی افزود: اگر شناسنامه پس از مرگ فرد باطل نشود یک عمل مجرمانه رخ داده است البته این کار در سالهای اخیر به شدت کاهش یافته است چرا که نظامات خاصی را در آرامستانهای کشور به وجود آوردهایم.
محمد، علی، فاطمه و زهرا؛ پرطرفدارترین نامهای ایرانی
معاون سازمان ثبت احوال کشوردرباره فراوانی نامهای ایرانیان گفت: در میان نامهای مردان محمد، علی، عباس و ابوالفضل و در میان نامهای زنان نیز فاطمه و زهرا بیشترین فراوانی را دارد.
وی با اشاره به فعالیت نمایندگیهای ثبت احوال در نقاط مختلف کشور گفت: حدود هزار نقطه به صورت اداره کل، اداره و دفتر به مردم در زمینه ثبت احوال خدمات ارائه میدهند و نزدیک 450 دفتر خدمات الکترونیک نیز به ما در این زمینه کمک میکنند. در تعدادی از دهستان ها و روستاها تشکیلات مستقر نداریم و دهیاران در زمینه ثبت احوال به ما کمک میکنند. در برخی دیگر از مناطق نیز به صورت گردشی خدمات ارائه میدهیم.
طریقت همچنین درخصوص استعلام دستگاههای اجرایی به منظور اثبات هویت افراد اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 160 هزار ایستگاه کاری به بانک اطلاعاتی سازمان ثبت احوال متصل است که از جمله آنها به دفاتر ثبت و بانکها میتوان اشاره کرد. این دستگاهها میتوانند با وارد کردن شماره ملی متقاضی اطلاعات او را در پایگاه ثبت احوال ببینند و به او خدمات ارائه دهند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا ثبت احوال به راحتی با تغییر نام افراد موافقت نمیکند، گفت: برخی از اسامی به جنسیت مربوط نیست و برخی از آنها به علت اشتباه ثبت احوال به ثبت رسیدهاند بنابراین امکان تغییر این اسامی وجود دارد. اما بیشتر مواقع لازم است مجوز تغییر نام افراد از طریق دستگاههای ذیصلاح داده شود.
اسامی خارجی ممنوع است
معاون سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد: بر اساس قانون ایرانیان باید اسامی ایرانی- اسلامی انتخاب کنند و اسامی مورد نظر آنها باید سابقه تاریخی مشخصی داشته باشد و انتخاب اسامی خارجی ممنوعیت دارد. از سوی دیگر برخی اسامی مستهجن هستند که این اسامی نیز امکان انتخاب ندارند.
وی اضافه کرد: تمام اسامی متداول، مشخص و دارای سابقه را مردم میتوانند انتخاب کنند و در نامگذاری به آنان مشاوره نیز میدهیم و در سایت ثبت احوال نیز اسامی وجود دارد. درباره اسامی جدید نیز شورای عالی ثبت احوال تصمیم گیری میکند. از سوی دیگر افراد غیر مسلمان میتوانند اسامی خود را داشته باشند و ایرانیان خارج از کشور نیز اسمهای مورد نظر خود را انتخاب کنند.
حداقل مشکلات ما مربوط به نامگذاری است
معاون برنامه ریزی، مدیریت و توسعه منابع انسانی سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد: در نامگذاری حداقل مشکلات را داریم و تلاش میکنیم آسانترین شرایط را برای این کار نیز به وجود آوریم. از سوی دیگر اخیرا اسامی ترکیبی به ویژه با ترکیب نام «امیر» متداول شده است.
معاون سازمان ثبت احوال با بیان اینکه تغییر نام خانوادگی نیز شرایطی شبیه تغییر نام دارد، اظهار کرد: برخی از نامهای خانوادگی شامل محلهایی در کشور میشوند به عنوان نمونه در نام خانوادگی یک فرد واژه «آبادی» وجود دارد. ما میتوانیم بخش محل را از نام خانوادگی او حذف کنیم علاوه بر آن نامهای خانوادگی که زیبا نیست و حتی موجب وهن است را نیز تغییر میدهیم. در زمینه تغییر سایر نامهای خانوادگی به مجوز دادگاه نیاز است.
طریقت در پایان تاکید کرد: تلاش میکنیم تغییر نام خانوادگی در کمترین زمان انجام شود البته مراجعان تنها باید برای تعویض کارت ملی و شناسنامه هزینهای را پرداخت کنند.
منبع: ایسنا
۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]