واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: توصیه های مرکز پزشکی حج و زیارتزائران توجه كنند
مركز پزشكی حج و زیارت در مكه با صدور اطلاعیه ای توصیه های بهداشتی جدیدی را اعلام كرد.به گزارش جام جم آنلاین ، مركز پزشكی حج و زیارت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در مكه با صدور اطلاعیه ای توصیه های بهداشتی جدیدی را خطاب به زائران بیت الله الحرام و مسئولان مربوط اعلام كرد. در این اطلاعیه خطاب به پزشكان آمده است: 1- تأكید شود زائران فقط از بطری های آب معدنی كه در اختیارشان گذاشته می شود برای آشامیدن آب استفاده كنند. 2- كاركنان و خدمه به استفاده از روپوش، كلاه، ماسك و دستكش و پیش بند در موقع تهیه، چیدمان و توزیع غذا ملزم گردند. 3- نگهداری مواد غذایی روی پالت ها در انبار، صورت گیرد به طوری كه فاصله مواد غذایی از دیوار و كف زمین 10 تا 20 سانتیمتر باشد. 4- از نگهداری هرگونه وسایل اضافی در انبار مواد غذایی خودداری شود. 5- به كارگران غیر ایرانی حق دخالت در چیدمان و توزیع مواد غذایی داده نشود و فقط در جمع آوری زباله ها، نظافت و حمل و نقل وسایل كمك گرفته شود. 6- كنترل دقیق درجه حرارت هیترها در موقع تحویل و نگهداری تا موقع توزیع صورت گیرد به طوری كه درجه حرارت از 70 oc كمتر نباشد پس از استفاده نسبت به شستشوی سون دیش ها و تمیز كردن هیتر اقدام گردد.
7- سبزیجات و میوه جات پس از شستشو با آب با انگل زدایی (5-3 قطره مایع ظرفشویی در هر لیتر آب) با قرص های ژاول پارت (یك قرص در 10 لیتر آب) گندزدایی شده و سپس به مصرف برسد. 8- مواد غذایی پس از خارج كردن از كارتن ها فوراً در فریزرها و یخچال نگهداری شود. 9- با توجه به سن بالای بعضی از زائران و داشتن بیماری های زمینه ای مانند فشارخون و دیابت نسبت به درخواست غذای رژیمی به تعداد مورد نیاز با هماهنگی آشپزخانه های مركزی اقدام شود. 10- به بیماران دیابتی توصیه شود از خوردن عسل، مربا، نوشابه و قند جداً خودداری نمایند. 11- در استفاده از مواد غذایی خارج از برنامه ستاد مثل تهیه غذا از دوره گردها و یا استفاده از ماست چكیده خودداری شود. 12- چیدمان مواد غذایی در انبارها به گونه ای صورت گیرد كه مواد غذایی فسادپذیر مستقیماً در مسیر باد كولر باشند. 13- با توجه به دمای بالای عربستان و احتمال گرمازدگی به زائران تأكید گردد كمتر در معرض آفتاب و هوای گرم قرار گیرند و همچنین نسبت به مصرف زیاد مایعات (دوغ، چای و آب) اقدام نمایند. 14- مراقب سرماخوردگی و بیماری های تنفسی باشند.برای جلوگیری از سرماخوردگی و ناراحتی های تنفسی به زائران توصیه گردد: الف) از سجاده شخصی و ماسك استفاده نمایند. ب) از آشامیدن آب سرد درموقع تعریق خودداری كنند. ج) در مسیر مستقیم باد كولر قرار نگیرند. د) از نزدیك شدن به افراد مبتلا به سرماخوردگی اجتناب كنند. ه) از دست زدن به سطوح آلوده از قبیل پله برقی و آسانسور خودداری نمایند. 15- به زائران توصیه شود برای حفظ سلامتی خود و انجام كامل حج، از هدر دادن نیروی خود با پیاده روی های غیرضروری اجتناب و به میزان كافی استراحت نمایند. 16- با توجه به ممنوع بودن استعمال دخانیات در حرمین شرفین به زائران تأكید گردد تا از این عمل ناپسند در حرمین شرفین وهمچنین در اتاق های هتل خودداری نمایند. 17- زائران برای جلوگیری از سرماخوردگی در مشعر، حوله اضافی یا پتوی مسافرتی به همراه داشته باشند.
18- از آشامیدن آب داخل اتوبوس ها به علت آلوده بودن جداً خودداری شود و منحصراً از بطری های آب معدنی استفاده گردد. 19- منابع آب ساختمان از نظر تمیزی و سالم بودن و همچنین دریچه های آن ها كنترل شود تا از عدم آلودگی آب به حشرات، جوندگان و سایر مواد آلوده كننده اطمینان حاصل شود. 20- سطل زباله درب دار به تعداد كافی در اتاق ها و راهروها و سرویس های بهداشتی گذاشته شود و نسبت به جمع آوری مداوم و انتقال به محل های خارج از اسكان اقدام گردد. 21- سرویس های بهداشتی و حمام ها به طور مرتب نظافت شوند. 22- شیوه استفاده از توالت فرنگی به زائران آموزش داده شود تا دچار حادثه نشوند. 23- درجه حرارت آبگرمكن ها به طور مرتب كنترل شود تا موجب سوختگی زائران نگردد. 24- با توجه به احتمال آلودگی فرش ها و چادرها در عرفات و منا در نظافت آن ها دقت بیشتری بشود و همچنین به زائران تأكید گردد كه حتی الامكان از زیرانداز اختصاصی در روی فرش ها برای نشستن و نماز خواندن استفاده كنند. 25- یك روز قبل از استقرار زائران در منا نسبت به شستشوی كامل كولرها و سقف دیوارهای چادرها اقدام شود.
26- نسبت به آموزش زائران برای حلق بهداشتی یعنی استفاده از تیغ و دسته تیغ شخصی و خودداری از ریختن موها در اطراف چادرها درمحل های تعیین شده اقدام نموده و عمل حلق بر روی زیراندازهای یك بار مصرف آن هم در محل های تعیین شده انجام گردد. 27- زائران بیت الله الحرام با توجه به شرایط جسمی، بعد از استراحت كامل و حتی الامكان در ساعات بعد ازغروب آفتاب برای انجام طواف و سعی به مسجدالحرام منتقل شوند و با استفاده از لیوان های یك بار مصرف به قدر كافی از آب زمزم بنوشند. اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت درباره رژیم های غذایی مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید. *مطالب مرتبط: توصیه های بهداشتی برای حجاجتوصیه هایی در آستانه عید قربانتوصیه های پزشکی برای حجاج بیمارحفظ سلامت در حجزائران کربلا مراقب وبا باشند نحوه تغذیه در طول مسافرت و محل اقامت بخش تغذیه و سلامت تبیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]