واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: توصیههای یک استاد دانشگاه به کنکوریهای تویسرکان
استاد دانشگاه شاهد تهران، توصیههایی در خصوص مطالعه مفید برای کسب موفقیت در کنکور به دانشآموزان کنکوری تویسرکان داشت.
به گزارش نامه نیوز، محمدحسن میرزامحمدی بعد از ظهر امروز در جمع دانشآموزان تویسرکان در همایش جشن ستارگان، کسب علم را مسیری برای رسیدن به کمال و سعادت دنیا و آخرت انسان دانست و اظهار کرد: کنکور یک ابزار برای رسیدن به هدف تعریف شده برای دانشآموزان است که باید مورد توجه و دقت قرار گیرد.
وی به بیان روشهای مطالعه و یادگیری برای کنکور پرداخت و سه محور داشتن برنامه، مکان و زمان و انتخاب روش صحیح مطالعه را توصیف کرد.
استاد دانشگاه شاهد تهران با اشاره به اینکه برای مفید درس خواندن باید برنامهای مدون داشته باشیم، گفت: برنامهریزی باید مستند باشد چرا که در حوزه مدیریت مستندسازی یک اصل در کیفیسازی قلمداد میشود.
وی به دانشآموزان کنکوری در خصوص گزینه استعداد و هوش در کنکور خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها مولفه استعداد حذف شده، چراکه ثابت شده که همه انسانهای باهوش هستند اما در حوزههای مختلف!
میرزامحمدی ادامه داد: یک دانشآموز کنکوری پس از تعیین تکلیف باید تلاش را سرفصل و اصل کار خود قرار دهد و با زمانبندی مشخص شده از وقت حداکثر استفاده را برای مطالعه مفید داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه عملکرد نامطلوب شما در روند مطالعه برای کنکور باید آسیبشناسی شود، افزود: موفقیت زمانی حاصل میشود که توانمندیها و محدویتها شناخته شوند.
استاد دانشگاه شاهد تهران در ادامه به دانشآموزان انتخاب مکانی ثابت برای مطالعه را توصیه کرد و گفت: اگر تمرکز به طور کامل حاصل شود کیفیت مطالعه نیز به شکل قابل توجهی بالا میرود.
وی بهترین زمان مطالعه برای بهرهوری بهتر از زمان را پایان شب و اول صبح دانست و اضافه کرد: سعی شود متناوب مطالعه داشته باشید نه متوالی.
میرزامحمدی با استناد به توصیههای روانشناسی در مورد مطلب فوق تاکید کرد: استراحت، ورزش، تغذیه مناسب از لوازم بسیاری ضروری در مطالعه مفید است که باید مد نظر دانشآموزان واقع شود.
وی بهترین روش مطالعه برای کنکور را روش «PQ5R » عنوان کرد و گفت: این روش به راهکارهای قبل، حین و بعد از مطالعه تاکید دارد.
استاد دانشگاه شاهد تهران مطالعه اجمالی «پیش مطالعه» و سوال کردن را از مراحل قبل از مطالعه دانست و افزود: پیش مطالعه یک نقشه ذهنی از منبع مطالعاتی به ما میدهد.
وی رسیدن به عمق مطلب و خلاصهنویسی را جزو مرحله حین مطالعه خواند و تاکید کرد: یادداشتبرداری یکی از روشهای مهم در مطالعه است که شما باید تلاش کنید به زبان خودتان بر یادداشتبرداری اهتمام داشته باشید.
استاد دانشگاه شاهد تهران در خصوص یادداشتبرداری در کلاس، با اشاره به اینکه یادداشتبرداری کلاسی سه شاخص دارد، مطالعه درس مورد نظر قبل از ورود به کلاس، یادداشتبرداری از درس معلم و یادداشت برداری از سئوالاتی که در ذهن تراوش میکند، این سه شاخص برشمرد.
وی مراحل بعد از مطالعه را مرور کردن، تفکر کردن و تازه کردن مطالعه دانست و ابراز کرد: آنچه یاد گرفته میشود باید تکرار شود.
میرزامحمدی در پایان خطاب به دانشآموزان کنکوری گفت: فناوریهایی روز نظیر موبایل، کامپیوتر و... انسان را نباید از هدف دور و گرفتار خود کند بلکه باید با برنامهریزی از این ابزارها بهره برد.
-
منبع: فارس
۰۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]