واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۴۶ب.ظ)
معاون امور شهرداري ها: تاكيد لايحه پيشنهادي مديريت شهري بر واگذاري امور گردشگري شهري به مديريت محلي است معاون امور شهرداريهاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور با تاكيد بر اينكه از هر طرح گردشگري كه از ناحيه شهرداري ها پيشنهاد شود و توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مورد تاييد قرار گيرد، در اين سازمان استقبال مي شود، گفت: تاكيد وزارت كشور در لايحه اي كه اخيرا به دولت ارائه كرده اين است كه گردشگري بايد در حوزه مديريت محلي قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، علي نوذرپور، معاون امور شهرداريهاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور، ميزان با تاكيد بر اين كه وزارت كشور همواره به اهميت گردشگري واقف بوده است، اظهار كرد: برنامه ريزي در حوزه گردشگري بايد منجر به جذب گردشگر در سطح ملي و بين المللي شود كه البته اين دو سطح به طور كامل با سطح محلي در ارتباط است به عبارتي بايد برنامه ريزي در اين باره را از سطح محلي آغاز كرد تا موجبات رونق هرچه بيشتر در اين حوزه شود.
وي با بيان اين كه گردشگري بخشي از حوزه خدمات شهري و محلي تلقي مي شود، گفت: اگر به گردشگري سطح محلي نگاه كنيم اين امر مي تواند منبع هر نوع توسعه در سطح منطقه اي ملي و بين المللي باشد.
معاون امور شهرداريهاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور، گردشگري را به صورت مستقيم با ارزش هاي ميراث فرهنگي و محيط طبيعي شهر در ارتباط دانست و خاطرنشان كرد: تاكيد وزارت كشور در لايحه اي كه اخيرا به دولت ارائه كرده اين است كه گردشگري بايد در حوزه مديريت محلي قرار گيرد.
همان طور كه شهرداري ها و شوراها در سال هاي گذشته نيز تاكيد كرده اند نمي شود مديريت شهر را جمع آوري پسماند، توسعه فضا سبز و حمل و نقل بدانيم، اما؛ گردشگر ي را امري ملي و دولتي تلقي كنيم.
وي افزود: به همين دليل درماده 55 لايحه قانون مديريت شهري ذكر شده است حفظ و مرمت ابنيه، آثار ارزشمند فرهنگي و هنري و باستاني شهر با حفظ ضوابط آثار ثبت شده ملي و بين المللي بايد جزئي از وظايف شهرداري ها باشد.
نوذرپور با تاكيد بر اين كه برنامه ريزي و مشاركت در ايجاد و اداره مجتمع هاي گردشگري، واحدهاي تفريحي اقامتي و پذيرايي بايد جز وظايف شهرداري ها باشد، عنوان كرد: همچنين تاسيس و مديريت موزه ها و كتابخانه ها، مديريت نظارت و پشتيباني و تسهيل گري در حفظ و احياء آثار تاريخي و اماكن گردشگري در محدوده و حريم شهرها نيز طبق ماده 56 اين لايحه پيشنهادي بايد از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به شهرداري هاي منتقل شود، اين موارد در قالب پيش نويس لايحه تهيه شده و در دولت در حال بررسي است.
معاون امور شهرداريها گفت: در هر صورت دغدغه اصلي دولت و نظام اين است كه به اين سمت حركت كنيم كه آنچه كه در سطح محلي است توسط مديران محلي اداره شود.
وي با تاكيد بر اين كه ما از هر طرح گردشگري كه از ناحيه شهرداري ها پيشنهاد شود و توسط سازمان ميراث فرهنگي مورد تاييد قرار گيرد در سازمان شهرداري ها استقبال مي شود، اظهار كرد: قاعدتا اين پشتيباني مي تواند در حوزه تسهيلات نيز باشد. منبعي به نام تسهيلات شهرداري ها را با كارمزد چهار درصد در دست داريم كه مي تواند به عنوان تسهيلات حوزه گردشگري مورد استفاده قرار بگيرد.
نوذر پور افزود: پشتيباني از احياء و نگهداري بافتهاي تاريخي و نيز طرح هاي مناسب سازي سواحل دريا در شهرهاي ساحلي از ديگر اقداماتي است كه سازمان شهرداري ها از آن حمايت مي كند.
همچنين درحوزه گردشگري به دستورالعمل هايي نياز است و مامي توانيم به آن ورود كنيم البته بايد از تجربه و توان علمي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بهره ببريم.
معاون امور شهرداريها در پايان بر تقويت توان تخصصي مديريت شهري در حوزه گردشگري با برگزاري كارگاه ها و دوره هاي آموزشي تاكيد كرد و گفت: اين موضوع از ديگر برنامه هايي است كه با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دنبال خواهيم كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]