واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بستري در 670 بيمارستان با كد ملي
هرچند ديرهنگام اما با جايگزيني كارت ملي با دفترچه سلامت در 670 بيمارستان كشور تا پايان سال، رفتهرفته صداي پاي دولت الكترونيك در حوزه سلامت به گوش ميرسد.
نویسنده : زهرا چيذري
![](http://javanonline.ir/files/fa/news/1393/10/3/115756_823.jpg)
هرچند ديرهنگام اما با جايگزيني كارت ملي با دفترچه سلامت در 670 بيمارستان كشور تا پايان سال، رفتهرفته صداي پاي دولت الكترونيك در حوزه سلامت به گوش ميرسد. وزير بهداشت هم در نخستين جلسه كارگروه ارتقاي سلامت نظام اداري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، بر تسريع در اجراي كامل دولت الكترونيك در مجموعه وزارت بهداشت تأكيد كرد.
درست شبيه فيلمها يا قصههاست؛ اينكه براي بستري در بيمارستان تنها به شماره ملي نياز باشد اما به مدد اجراي گام به گام دولت الكترونيك در بخش سلامت اين رؤيا دارد رنگ حقيقت ميگيرد. هرچند هم اكنون اين طرح تنها در چهار استان تهران، فارس، مازندران و اصفهان و در هر استان يك بيمارستان به صورت آزمايشي از نيمه آذر در حال اجراست اما به گفته سخنگوي سازمان بيمه سلامت، قرار است تا پايان سال، بيماران در ۶۷۰ بيمارستان دولتي با كارت ملي پذيرش شوند.
پا گرفتن سامانه پرونده الكترونيكي سلامت
استقرار دولت الكترونيك نسخه قابل اعتمادي است كه براي كاهش فساد اداري پيچيده ميشود. اگر پروندههاي الكترونيك سلامت پا بگيرد يا طرح جايگزيني شماره ملي با دفترچه بيمه عملي شود، بخش مهمي از بروكراسي اداري و طولاني شدن مراحل بستري بيمار كه گاهي وقتها لحظهها برايش تعيينكنندهاند، حل ميشود. شرط اجراي طرح جايگزيني دفترچه بيمه سلامت با كارت ملي هم اين است كه بيمارستانها زيرساختهاي الكترونيكي لازم براي اين مهم را داشته باشند. به گفته رئيس مركز آمار و فناوري اطلاعات وزارت بهداشت با اجراي طرح تحول سلامت 80 درصد بيمارستانهاي دولتي و دانشگاهي از ابتداي اجراي طرح تحول سلامت به سامانه پرونده الكترونيكي بيماران متصل شدهاند. همچنين حدود 4.5 ميليون پرونده الكترونيكي سلامت تاكنون تشكيل شده است اما فعلاً داروخانهها و مراكز بهداشتي و درماني خصوصي به اين سامانه متصل نيستند تا نسخ هم الكترونيكي شود.
به باور رئيس سازمان غذا و دارو اجراي طرح نسخ الكترونيكي حداقل چهار سال زمان ميبرد كه پروتكل منطقي شدن تجويز دارو نيز در دل اين طرح است. رسول ديناروند از اقدام براي نوشتن نرمافزارهاي اين برنامه خبر ميدهد؛برنامهاي كه قرار بود از نيمه دوم امسال در دو يا سه دانشگاه علوم پزشكي كوچك (استانهاي كوچك) شروع شود تا با رفع اشكالات آن بتوان در سالهاي آينده آن را به ساير استانها گسترش داد.
بستري با كارت ملي
ماجراي جايگزيني كارت ملي با دفترچه بيمه هم از جنس دولت الكترونيك است و زيرساختهاي الكترونيكي ميخواهد و ميتواند فرآيندهاي نظام سلامت را بهبود ببخشد. اين در حالي است كه به گفته انوشيروان محسني بندپي، رئيس سازمان بيمه سلامت هم اكنون حدود 70 ميليون دفترچه بيمه در كشور وجود دارد. سيدمهدي ميرشاهولد، سخنگوي سازمان بيمه سلامت درباره طرح جايگزيني دفترچه بيمه با كارت ملي ميگويد: هر بيمارستان داراي سيستم HIF كه آمادگي اتصال به سامانه بيمه سلامت را دارد، ميتواند در اجراي اين طرح پيشقدم شود و ما آمادگي داريم اين طرح را در تمامي بيمارستانهاي دولتي طرف قرارداد اجرا كنيم. سخنگوي سازمان بيمه سلامت با اشاره به اينكه در حال حاضر ۵۴۴ بيمارستان دانشگاهي و ۱۳۰بيمارستان غيردانشگاهي در سراسر كشور طرف قرارداد سازمان بيمه سلامت هستند، تأكيد كرد: تا پايان سال تمامي بيمارستانهاي طرف قرارداد سازمان بيمه سلامت در سطح كشور مشمول طرح حذف تدريجي دفترچه بيمه خواهند شد و كد ملي جايگزين آن ميشود. وي درباره برنامه اين سازمان درباره بيماران سرپايي ميگويد: اين طرح فعلاً فقط براي بستري بيماران است و از سال آينده نيز تصميم داريم با استفاده از تجارب اين طرح و رفع اشكالات احتمالي آن براي بيماران سرپايي نيز دفترچه بيمه را حذف كنيم. اين در حالي است كه تنها دو ماه تا پايان سال زمان داريم و اغلب اجراي شتابزده طرحهاي اينچنيني و بدون آسيبشناسي جدي ممكن است دردسرهاي مردم را بيشتر كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]