واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در شورای مديريت بحران طرح شد
آماده شدن طرح تخليه امن محلات همدان/شهر تاب آور نیازمند فکر بومی است
شناسهٔ خبر: 2448522 چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۵
استانها > همدان
همدان- مسئول مديريت بحران شهرداري همدان از آماده شدن طرح تخليه امن محلات همدان خبر داد و گفت: ايجاد شهر تاب آور نیازمند فکر بومی است. به گزارش خبرنگار مهر، شوراي هماهنگي مديريت بحران شهرستان همدان، ظهر چهارشنبه با هدف بررسي آخرين وضعيت آمادگي ادارات همدان براي مقابله با بحرانهای احتمالي تشكيل و علاوه بر بررسي طرح شهرداري همدان برای ايجاد يك شهر تاب آور در حوادث، دستگاه هاي مختلف آمادگي خود را در مقابله با حوادث احتمالي در زمستان بيان كردند. مسئول مديريت بحران شهرداري همدان در اين شورا با اشاره به اینکه اين نهاد در طرح شهر تاب آور به بررسي ظرفیتهای نهادهاي مختلف در وقايع و وظايف آنها میپردازد، عنوان کرد: عدم اختصاص اعتبار، اعمال نظرات و فقدان نظارت اجرایی از نقاط ضعف مديريت بحران در شهر همدان بوده است. بيتاروحي ادامه داد: نبود آگاهی و فقدان اطلاعات مردم در هنگام بحرانهاي شهری، آلودگی رودخانهها و قنوات به فاضلابها و بافتهای فرسوده از ديگر تهدیدهای مديرت بحران در همدان است. وی با بیان اینکه شهر تاب آور مشکلات را به حداقل ميرساند، افزود: درخواست اعتبار این طرح از مجامع بین الملی باید از سوي فرمانداري همدان پيگيري شود. مسئول مديريت بحران شهرداري همدان با اشاره به اینکه باید قوانین خانه سازی و مقاوم سازي در ساخت سازها مورد تاكيد قرار گيرد، ادامه داد: در طرح دوام كه در آن مدیریت بحران استان، شهرداري و هلال احمر تفاهم نامه اي امضا کردند كارها به خوبي پيش میرفت اما به دلیل تغییرات در هلال احمر همدان این طرح اجرا نشده است. آماده شدن طرح تخليه امن محلات همدان روحي عنوان كرد: طرح تخلیه امن محلات در همدان آماده و از ۷۴ محله همدان تاكنون تعداد دو محله احصا شده است. معاون خدمات شهري شهرداري همدان نيز در اين شورا با بیان اینکه باید همدان را به شهري تاب آور تبديل کنیم تا در بحرانها مشكلات کنترل شود، گفت: این امر مستلزم آنست که استانداردهای لازم در شهر در بخشهای مختلف اجرايي شود. مجيد درویشی اذعان داشت: بر اساس وظیفه هر ساله برنامه ریزی مناسبی برای طرح برف روبی زمستانه انجام شده كه اين طرح در سال جاري منسجم است بطوریکه چهار دستگاه نمک پاشی جدید خریداری و ۴۴ تیغه برف روبی در سطح شهر آماده استفاده و هشت دستگاه گريدر نیز در اختیار مناطق چهارگانه شهرداري قرار گرفته است. وی ادامه داد: در هر منطقه شهرداري همدان چهار دستگاه لودر و ۱۲ کامیون برای حمل برفها در نظر گرفته شده و نمک پاشی ها نيز با قوت انجام میشود. رئيس اداره راه وشهرسازي شهرستان همدان نيز در اين شورا با اشاره به اينكه هر ساله مسير همدان به تويسركان از گردنه گنجنامه در زمستان مسدود میشود، بیان داشت: گردنه عرب لو در شب گذشته برف روبی شد و دو دستگاه آب نمک پاش نیز خريداري و در اختیار این مجموعه قرار گرفته است. مدير شركت توزيع گاز شهرستان همدان نيز در اين شورا با اشاره به اينكه اين شرکت اتاق بحران خود را تجهیز کرده و به اندازه کافی تجهیزات در آن مستقر است، عنوان كرد: در طول شبانه روز اوضاع و احوال گاز رساني استان کنترل میشود و در روستاها مشکلی برای گاز رسانی نداریم.
مدير برق منطقه یک همدان نيز در اين شورا با اشاره به تمهيدات انديشيده شده براي مقابله با بارش برف بر روی خطور انتقال، بيان داشت: ۲۰ کلیومتر از شبکه برق رساني همدان از سيم مسي به کابل خود نگهدار تبدیل و شاخه زنیها در نقاط مختلف شهر انجام شده است. مدير برق منطقه دو همدان نيز عنوان كرد: امسال شاخه زنی هاي درختان به شکل خوبی انجام شده و ۵۰ کیلومتر از کابل سیمی به کابل خودنگهدار تبدیل شده است. ايرج صابري ادامه داد: در باد شديد شهر همدان در ماه گذشته کمترین حجم خاموشی را داشتیم. ساختار تاسیسات برق رساني در بازار همدان معیوب است مدير برق منطقه دو همدان با بیان اینکه در مورد وضع خطوط برق در بازار همدان باز هم هشدار میدهم، گفت: هنوز كسبه هیچ قدمی براي ایمن سازی بر نداشته اند درحالیکه ساختار تاسیسات برق رساني در بازار همدان معیوب است و با کوچکترین موردی مشکل ایجاد میشود. وی بیان داشت: بعد از هر بحران عملکرد دستگاهای اجرایی را بايد ارزيابي کرد تا در بحرانهای عادی عملکرد بهتری داشته باشیم. مدير ناحيه دو آموزش و پرورش همدان نیز در اين شورا با اشاره به اينكه تلفن گویاي ۱۳۵۹ در زمینه ارائه آخرين وضعيت تعطيلي مدارس در همدان راه اندازي شده است، بيان داشت: استفاده از پکیج در مدارس همدان ممنوع است و نهادي نيز در مورد علت آن پاسخگو نیست. بهمن پارسا با بیان اینکه اين رويه آموزش و پرورش را دچار مشکل میکند و در برخی از مدارس چون روستاي سیمین و ابرو با مشکلاتی مواجهایم، گفت: روستای چشین مشکلات فروانی دارد و در فصل زمستان معابر مناسب عبور دانش آموزان نيست.
معاون برنامه ريزي فرمانداري همدان نيز در اين شورا با اشاره به اینکه بايد چهار کارگروه تخصصی در حوزه خشکسالی، شرایانت حیاتی و سیل و مخاطرات آب و فاضلاب و تامین سوخت و موارد نفتی در ادارات شهرستاني مرتبط تشکیل شود، بيان داشت: با توجه به آیين نامه اجرایی پرداخت خسارت به خسارت دیدگان خشکسالی با هماهنگی بانکهای عامل، اداره جهاد كشاورزي همدان خسارت را به خسارت ديدگان پرداخت می كند. محمد علي محمدی با اشاره به اینکه استان همدان در شرایط جغرافيايي مخاطرات قرار دارد و از مجموع ۴۱ بلا حدود ۲۹ مورد در همدان نیز روی داده است، بیان داشت: در شهر تاب آور باید کارهای اساسی انجام شود. وی ادامه داد: بازار همدان در معرض خطر است و بارها اين موضوع را تكرار کردهایم. معاون برنامه ريزي فرمانداري همدان اذعان داشت: ایجاد شهر تاب آور نیازمند فکري بومی است و بايد پتانسیل و ضعفها در طرح در نظر گرفته شود. محمدی با اشاره به اینکه اجرايي شدن طرح شهر تاب آور نیازمند اطلاع رسانی است، افزود: باید اتاق فکر و نشستها در این خصوص برگزار و فرابخشي و فرارشته ای به آن نگاه کرد. وی با بیان اینکه در شرایط عادی باید به گونه ای مدیریت کنیم تا در شرایط بحراني دچار مشكلات نشويم، ادامه داد: همدان ۷۰۰ هكتار بافت فرسوده دارد كه تنها ۱۱ درصد نوسازي شده است. محمدی افزود: در جورقان ۱۴ هکتار بافت فرسوده وجود دارد كه در شرایط بحرانی فاجعه آور خواهد بود. وی با اشاره به اینکه باید مردم را به نوسازی خانهها دعوت کرد اذعان داشت: آیين نامه و دستور العملی باید در خصوص رعايت ايمني به بازاریان همدان داده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]