تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه‏هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820093451




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«سنفیتون» چیست؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: «سنفیتون» چیست؟
کد خبر: ۴۶۰۷۲۹
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۵ - 24 December 2014


«سنفیتون» یا «اذن‌الحمار» گیاهی با گلبرگ‌های سفید، آبی و بنفش است که عمدتا در اروپا،‌ نواحی از آسیا و آمریکای شمالی می‌روید.

به گزارش ایسنا، در حالی که این گیاه مدتی به دلیل خواص درمانی برگ‌ها و ریشه‌اش شهرت داشته اما در نهایت مطالعات نشان داد که «سنفیتون» مسموم‌کننده کبد و سرطان‌زاست. از این رو در بیشتر کشورها فروش سنفیتون خوراکی ممنوع شده و استعمال موضعی آن روی زخم‌های باز نیز توصیه نمی‌شود اما می‌توان از آن در کوتاه مدت و با قرار دادن روی پوست استفاده کرد چرا که حاوی مواد شیمیایی به نام‌های «اسید رزمارینیک» و «النتوین» است. النتوین رشد سلول‌های پوستی جدید را افزایش می‌دهد در حالیکه اسید رزمارینیک در کاهش درد و التهاب موثر است. عصاره گرفته شده از ریشه‌ها و برگ‌های آن به شکل کرم و پماد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گیاه سنفیتون یا اذن‌الحمار در علم پزشکی سابقه طولانی دارد. در ژاپن، این گیاه به عنوان دارویی سنتی از 2000 سال پیش کاربرد داشته است. همچنین این گیاه در اصل kintbone نامیده می‌شود زیرا در درمان سوختگی‌ها، کوفتگی‌، پیچ خوردگی عضلانی و دیگر التهاب‌های مفصلی مورد استفاده بوده است. همچنین مردم اروپا از این گیاه روی پوست خود قرار می‌دادند تا بیماری التهابی خود را درمان کنند و مدتی نیز مصرف خوراکی آن برای درمان اسهال کاربرد داشت.

امروزه این گیاه به عنوان جایگزین دارویی برای دردهای مفصلی و ماهیچه‌ای استفاده می‌شود. همچنین ترکیب آن با دیگر داروهای گیاهی برای درمان جراحت‌های جزئی موثر است. برخی مطالعات آزمایشگاهی حاکی از آن است که سنفیتون در درمان زخم‌ها تاثیرگذار است هرچند قرار دادن آن روی زخم‌های باز توصیه نمی‌شود.

همچنین بررسی‌ها حاکی از آن است که استفاده از این گیاه روی پوست به کاهش التهاب و درد ناشی از آرتریت منجر می‌شود. در گذشته برگ‌های این گیاه به عنوان سبزی و ریشه خشک شده آن نیز به شکل‌ دم نوش مصرف می‌شده اما امروزه مصرف خوراکی آن به دلیل مضراتی که برای سلامتی دارد، توصیه نمی‌شود.

به نقل از هلث لاین، این گیاه حاوی «آلکالوئیدهای پیرولیزیدین» است که در صورت مصرف خوراکی می‌تواند موجب سرطان و آسیب شدید کبد شود و به همین دلیل تنها استعمال موضعی آن در کوتاه مدت (حداکثر تا 10 روز) و در مواردی که خطر جذب ترکیباتش در بدن وجود نداشته باشد، آن هم تحت نظر متخصص توصیه می‌شود.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن