واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ دي ۱۳۹۳ (۹:۰ق.ظ)
جواد مظفري در گفت و گو با موج؛ سوداگران منابع ژنتيکي مخالفت مي کنند/ تکذيب بازگشت لايحه «حفاظت از ذخاير ژنتيکي» رئيس کارگروه ذخاير ژنتيکي و زيست معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: عده اي سودجو به دنبال ايجاد فضاي آلوده در اين حوزه هستند، اما؛ بايد به اين موضوع توجه شود که آينده اقتصادي و سلامت ما در گرو حفظ ذخاير ژنتيکي است.
جواد مظفري در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري موج، به اهميت اين لايحه اشاره کرد و گفت: زماني که ارزش منابع ژنتيکي مشخص شد مي توان به اين مهم دست پيدا کرد که ارزش آن مانند ملي شدن صنعت نفت است. دولت براي حاکميت خود در اين زمينه قانوني وضع نکرد، در واقع اين قانون کمک مي کند به منابع و ذخاير ژنتيکي که با ارزش تر از منابع نفت است، منابعي که از عمر کوتاهي در آينده بهره مي برند. ملي شدن اين منابع يکي از گام هاي بزرگ دولت وقت در اقتصاد مقاومتي مي باشد.
وي در خصوص تکذيب اخبار گذشته در ارتباط با بازگشت اين لايحه از مجلس، افزود: اين لايحه توسط مرکز پژوهش هاي مجلس کارشناسي شد و در حال تصويب در مجلس شوراي اسلامي است. در ضمن بايد گفت: به هيچ وجه امکان بازگشت اين لايحه وجود ندارد.
مظفري در خصوص مخالفين اين طرح اين چنين گفت: در گذشته دولت قبل نيز مانع ورود اين لايحه به مجلس شد، هنوز افرادي وجود دارند که براي ايجاد موانع بر سر اين طرح تلاش هاي متعددي مي کنند. اين ها سوداگران منابع ژنتيکي هستند که با تصويب اين لايحه منابع خود را در خطر مي بينند.
رئيس کارگروه ذخاير ژنتيکي و زيست معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در جواب خبرنگار خبرگزاري موج، مبني بر اين که در صورت عدم اصلاح اين طرح و تصويب آن مشکلاتي در آينده خواهيم داشت، افزود: اين ها محصول تفکر کساني است که به دنبال سودجويي از افراد دلسوز در اين حوزه هستند.
دکتر مظفري در خصوص رويکرد اقتصادي اين طرح در آينده کشور، گفت: منابع ژنتيک پايه منابع بيولوژيک است. ما در علوم زيست محيطي پيشرفت هاي بسياري را شاهد بوديم، اين منابع هم اساس اقتصاد کشور از نظر غذايي، محيط زيست، توليد دارو و توليد الياف و پوشاک هستند.
وي در آخر متذکر شد، اين منابع قابليت قيمت گذاري ندارند و حلقه اول در زنجيره اکوسيستم زيست محيطي هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]