تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ای على! عقل چيزى است كه با آن بهشت و خشنودى خداوند رحمان به دست مى‏آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826137107




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکلات پیش روی مذاکرات هسته‌ای ایران در سال جدید چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: شین هوا تشریح کرد
مشکلات پیش روی مذاکرات هسته‌ای ایران در سال جدید چیست؟
شین هوا در گزارشی نوشت: هر دستاوردی همیشه هزینه‌هایی دارد. شکی نیست که زمانی که مذاکره کنندگان دوباره در سال آینده زیر یک سقف جمع شوند، باید برای دست یابی به توافق نهایی بیشتر تلاش کنند.


به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری شین هوا در گزارشی به قلم لیو چانگ با عنوان "مشکلات پیش رو،  همزمان با ورود مذاکرات هسته ای ایران به سال جدید" نوشت: ایران و قدرت های جهانی ماه گذشته تصمیم گرفتند بار دیگر ضرب الاجل برای توافقی جامع را در خصوص برنامه مورد مناقشه هسته ای تهران تا ماه ژوئیه سال آینده میلادی برای دومین بار تمدید کنند. این تمدید احتمالا دستاوردی بسیار مهم این مذاکرات،  پس از بیش از یک سال مذاکرات سخت پرفراز و نشیب است.


 در صورت عدم مصالحه قابل توجه در ماه های آتی،  دست یابی به یک توافق نهایی قبل از پایان مدت زمان تعیین شده، رویای دوردستی برای ایران و گروه 1+5 برای یافتن زمینه های مشترک کافی به شمار می‌‌رود.


-  پیشرفت در سال 2014
همزمان با اینکه ایران و  گروه پنج بعلاوه یک ( چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلیس و آمریکا) چندین دور مذاکرات را برگزار کردند، طرفین همچنین اواخر سال گذشته تلاش کردند طرح مشترک اقدام را در ژنو میان طرفین اجرا کنند و آژانس بین المللی انرژی اتمی بازرسی ها و نظارت خود بر برنامه هسته ای ایران برای اطمینان از اینکه تهران واقعا در حال همکاری است آغاز کرد.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی ایران غنی سازی بیست درصدی اورانیوم را متوقف کرد. ایران همچنین فعالیت های مهم در راکتور اراک را تعلیق کرده است. ایران همچنین قول داد نیروگاهی که اورانیوم غنی شده پنج درصد را به اکسید تبدیل کند بسازد تا نتوان برای غنی سازی بیشتر در آینده نیز از این اورانیوم استفاده کرد.


آمریکا و اتحادیه اروپا در پاسخ به رویکرد ایران، تعلیق برخی تحریم های اقتصادی علیه ایران را در زمینه هایی همچون بخش خودروسازی، طلا و فلزات گرانبها، قطعات هواپیما و صادرات پتروشیمی آغاز کردند.
همچنین تهران می تواند هفت میلیارد دلار از کاهش تحریم ها دریافت کند که چهار و دو دهم  میلیارد دلار آن  متعلق به درآمد حاصل از فروش نفت این کشور در حساب های مسدود شده است.


-چه چیز میان طرفین جدایی می اندازد؟
بیشترین مشکلات لاینحل که هم اکنون عامل اختلاف میان مذاکره کنندگان به شمار می رود، دو چیز است. یکی این که برای ایران تا چه اندازه می توان ظرفیت هسته ای قائل شد و  دیگری اقدامات برای برداشتن تحریم های اعمالی غرب علیه این کشور .
قدرت های غربی خواهان آنند که ایران فعالیت های غنی سازی اورانیوم را به طور گسترده ای متوقف کند از جمله شمار سانتریفیوژهای خود را به چندهزار عدد کاهش دهد.  رسانه های جهان در تازه ترین گزارش ها اعلام کردند دولت اوباما با فعالیت شش هزار سانتریفیوژ در ایران موافقت کرده است که دو هزار عدد بیشتر از سقف چهار هزار سانتریفیوژی است که چند هفته پیش پیشنهاد شده بود.
ایران 9 هزار و 400 سانتریفیوژ فعال دارد و تقریبا ده هزار سانتریفیوژ دیگر هم در اختیار دارد که غیرفعالند. این کشور بر این موضوع که باید سطح کنونی سانتریفیوژهای خود را با هدف تولید سوخت برای تولید برق و دیگر اهداف صلح آمیز حفظ کند اصرار دارد.
در همین حال، آینده راکتور اراک نیز از موارد نگرانی غرب است. تهران می گوید این مرکز تنها برای تحقیقات پزشکی و کشاورزی دایر شده است.


در خصوص تحریم ها نیز، ایران برچیده شدن فوری آنها را خواستار شده است . این در حالی است که غرب می گوید این تحریم ها باید به تدریج و در صورتی که تهران به وعده های خود عمل کند برداشته شوند.


-یک محصول بی اعتمادی
هر چند اظهار نظر در مورد اینکه آیا  این شکاف ها همزمان با ادامه مذاکرات در ماه های آینده برطرف می شوند یا نه مشکل است اما تنها چیزی که قطعی است آن است که موضوع هسته ای ایران در واقع نتیجه بی اعتمادی است.
آمریکا در سال 1953 برای برای دست یابی به منافع نفتی با کمک انگلیس،کودتایی را در ایران ترتیب داد که به سرنگونی دولت محمد مصدق  و بازگشت محمدرضا پهلوی به قدرت منجر شد.
با این حال، در سال 1979، شاه ایران که به نظر می رسید به شدت به حمایت های واشنگتن وابسته بود با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران سرنگون شد. این امر به گروگانگیری آمریکایی ها منجر شد.
پیش از تماس تلفنی باراک اوباما و  حسن روحانی، رئیس جمهور تازه انتخاب شده ایران در ماه سپتامبرسال گذشته، و موافقت برای شتاب بخشیدن به مذاکرات هسته ای، هیچ نوع تماس مستقیمی میان رهبران دو کشور از زمان بحران گروگانگیری وجود نداشت. 
بنابراین به راحتی می توان دریافت چرا جنگ طلبان در صورت شکست مذاکرات خود را برای جنگ آماده خواهند کرد.




- مشکلات پیش رو
اختلافات معنادار و اعتماد از دست رفته طولانی، این امر را به ذهن متبادر می کند که در مذاکرات آینده، مذاکره کنندگان مجبورند با فشار بین المللی بی سابقه ای دست و پنجه نرم کنند و برای ارائه توافق جامع هسته ای از خرد سیاسی استفاده نمایند.
مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی، همین یک هفته پیش نشست دو روزه ای را در شهر ژنو سوئیس برگزار کردند تا برای گفتگوهای گسترده تر در خصوص چگونگی پایان این مناقشه طولانی آماده شوند. عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران گفت مذاکرات« بسیار مفید و  سودمند » بودند. در حالی که تیم آمریکایی مذاکره کننده اظهار نظری نکرد.
در صورتی که مذاکرات برای دست یابی به توافقی جامع شکست بخورد، در آمریکا ، میراث دیپلماتیک اوباما ضربه سختی خواهد خورد.
در پایان این گزارش آمده است: هر دستاوردی همیشه هزینه هایی دارد. شکی نیست که زمانی که مذاکره کنندگان دوباره در سال آینده زیر یک سقف جمع شوند، باید هزینه هایی برای دست یابی به توافق نهایی را بپردازند.  چیزی که حتمی است آن است که اگر آنها به اندازه کافی برای توافق های مهم شجاع باشند، شجاعتشان با پاداشی بیش از حد تصوراتشان پاسخ داده خواهد شد.






انتهای پیام./.







تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن