تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842778974




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه روسی به مذاکرات هسته‌ای: همه منتظر حل مسأله خسته کننده هسته‌ای ایران در سال 2015 هستند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نگاه روسی به مذاکرات هسته‌ای: همه منتظر حل مسأله خسته کننده هسته‌ای ایران در سال 2015 هستند
صدای روسیه نوشت: یازدهمین دور مذاکرات در باره مسأله هسته ای ایران در ژنو برگزار شد که حدود 8 ساعت طول کشید و از دیدارهای جامع، دو جانبه و چند جانبه تشکیل شده بود. دور کنونی مذاکرات در پشت درهای بسته جریان داشت و خبرنگاران در آن حضور نداشتند.
به گزارش نامه نیوز، ده دور مذاکرات سال 2014 میلادی گروه « شش» ( پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل و آلمان) و ایران سازنده تر از مذاکرات طی 10 سال گذشته بوده است. به گفته سرگی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه و مذاکره کننده اصلی فدراسیون روسیه ، « وقتی 24 ماه نوامبر دور قبلی مذاکرات به پایان رسید ، طرفین در دو قدمی رسیدن به توافق نهایی قرار داشتند. ما بارها به این نکته اشاره کردیم و در این رابطه غلو نمی کنیم».



واقعا هم در باره تقریبا 95 درصد متن قرارداد قابل قبول برای همه توافق حاصل شده است. در مسائل زیادی توافق حاصل شده است. اما 5 درصد باقی مانده به اعتراف مذاکره کنندگان ، دشوارترین مرحله است و این مسائل باید مورد بررسی عمیق و دقیق قرار بگیرند. به همین دلیل طرفین به این نتیجه رسیدند که 4-3 ماه دیگر برای طراحی پارامترهای توافق نهایی لازم است و چند ماه دیگر برای توافق فنی زمان لازم خواهد شد. یعنی با شروع از یازدهمین دور، مرحله فرایند مذاکرات ممکن است تا آخر ماه ژوئن سال 2015 میلادی به پایان برسد. همانطور که طرفین اعلام داشتند این مرحله، نهایی خواهد بود. سرگی لاوروف وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه نیز از این موضوع صحبت کرد: « ژوئن، تاریخ مناسبی است و فکر نمی کنم دوباره تمدید شود».

این موضوع که گروه « شش» و ایران تا تاریخ 24 نوامبر ( که از قبل به توافق رسیده بود) در امضای سند «خام» شتاب به خرج ندادند و اینکه فقط باید تا تاریخ اعلام شده سند امضا شود، یک واقعیت مثبت است. این بدان معناست که طرفین به فکر اصل مطلب هستند. و اصل مطلب، کیفیت و درک متقابل مضمون سند آینده از طرف همه است. زیرا مسأله هسته ای جمهوری اسلامی ایران از نظر سیاسی و اقتصادی و فنی و روانی و نقطه نظر سیمای کشور، مسأله فوق العاده پیچیده ای است.

مسأله مدت اجرای توافق های در حال بررسی دشوارتر است. در این رابطه اختلاف عقیده از 3 تا 20 سال است.

مسأله الگاریتم لغو تحریم های ضد ایران نیز قابل توجه است. ایران خواستار لغو تحریم ها همزمان با امضای سند نهایی است. قابل درک است که به لحاظ دشواری مکانیزم اجرای قوانین مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل و پارلمان های کشورها که تحریماتی بر علیه ایران وضع کردند، برآوردن چنین درخواستی ممکن نخواهد بود.

ایرینا فدورووا کارشناس سیاسی و شرق شناس روسیه در این خصوص گفت: « فقدان اعتماد بزرگترین مانع در راه حل و فصل مسأله لغو تحریم ها ست. به ویژه بین آمریکا و ایران. از اینرو کاملا منطقی است که در ماه های اخیر گفتگوی ایران – آمریکا فعالتر شده است. طرفین سعی می کنند آن موانع نفرت را از سر راه خود بردارند که طی 35 سال تنش انباشته شده اند. البته از احیای مناسبات و حتی همکاری رسمی در مبارزه بر علیه سازمان تروریستی « داعش» صحبت نمی شود، بلکه بیشتر به نزدیکی مواضع در دستیابی به نتایج مثبت در «مذاکرات هسته ای» توجه می شود.

در تهران و واشنگتن برای رسیدن به این «نقطه» تلاش می ورزند. حسن روحانی و باراک اوباما روسای جمهور ایران و آمریکا با استفاده از اعتبار سیاسی خود در حل و فصل مسأله هسته ای ایران خیلی چیزها «به گرو گذاشتند». مخالفان در ایران و آمریکا گویی زیر میکروسکوپ تمام اقدامات آنها در رابطه با مسأله هسته ای را زیر نظر دارند تا اگر خطایی از روسای جمهور کشورهایشان سر بزند، آنها را به خیانت به منافع ملی محکوم کنند. بسیاری از سیاستمداران در ایران و آمریکا مخالف هر گونه توافق بین دو کشور هستند.

مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی بین «سندان و چکش» ، بین ضرورت سازش های واقعی در مذاکرات و ضرورت اینکه این سازش ها را به عنوان پیروزی دیپلماسی خود به مخالفان داخلی نشان بدهند، قرار دارند. از اینرو پروسه مذاکرات آنطور که باید و شاید است سریع پیش نمی رود و اغلب «در پشت درهای بسته» جریان دارد - در شرایط« محرمانه بودن شدید» تا مخالفان تحریک نشوند. احتمالا این کار درستی است.

آنچه به یازدهمین دور مذاکرات ور بطور کلی فرایند مذاکرات مربوط می شود ، سرگی ریابکوف در این خصوص گفت: « فکر نمی کنم همین فردا، پس فردا بتوانیم همه چیز را تنظیم کرده و در باره همه چیز به توافق برسیم. اما مهم آن است که با وجود تلاش محافلی برای ایجاد شک در دستیابی به توافق همه جانبه، توانستیم فاصله باقی مانده تا هدف نهایی را کوتاه تر کنیم. به اعتقاد ما، نتایج مذاکرات ، حتی به شکل کنونی آن به نفع امنیت جهانی و منطقه ای خواهد بود. این موضوع خاصا برای خاور نزدیک مهم است که گرایش بی ثباتی در این اواخر در آنجا شدت گرفته است».

بدین ترتیب همانطور که انتظار می رفت یازدهمین دور مذاکرات حاوی خبر جنجالی نبود. زیرا این اولین گام در راهی «به طول شش ماه» است. نهایتا می توان در انتظار نتایج مثبت قابل قبول برای همه بود.

دور بعدی مذاکرات گروه « شش» و ایران در سطح مدیران سیاسی ( معاونان وزرا) اواسط ماه ژانویه سال آینده برگزار خواهد شد. محل برگزاری مذاکرات هنور مشخص نشده است. در این میان، تماس های محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا ادامه خواهد یافت.

جهانیان در انتظار فرا رسیدن سال 2015 میلادی هستند تا بالاخره مسأله خسته کننده هسته ای ایران حل و فصل شود.


منبع: تیک


۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن