تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804749934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اطاله دادرسي خدمت به خاطي است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اطاله دادرسي خدمت به خاطي است
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌انتظام 
پرونده‌هاي حقوقي به لحاظ زمان رسيدگي، در صدر فهرست پرونده‌هاي ارجاعي به دستگاه قضا هستند اما آنچه مي‌تواند در كوتاه كردن فرآيند دادرسي به كمك دستگاه قضا و در برخي موارد دستگاه قانونگذار بيايد، بررسي نقاط مشترك پرونده‌هايي است كه آمار بالايي از ورودي‌هاي دادگاه‌هاي كشور را به خود اختصاص داده‌اند. به عبارتي شناسايي شباهت‌ها و نكات تكراري در جريان رسيدگي به پرونده‌هاي حقوقي، بسياري از خرده متهمان اطاله دادرسي را معرفي مي‌كند كه اغلب ناديده گرفته مي‌شوند.
مطالعه تعدادي از پرونده‌هاي حقوقي نشان مي‌دهد اجازه اعتراض به حكم بدوي در پرونده‌هاي حقوقي يكي از اين نقاط مشترك است. در حالي كه اين حق مي‌تواند به پرونده‌هاي با دامنه اثرگذاري ويژه محدود و منحصر شود و از اين طريق علاوه بر تسريع در فرآيند قانوني رسيدگي به شكايت‌هاي مطرح شده، راه‌هاي دررو متشاكي كه اغلب خاطي نيز هست، بسته مي‌شود.
در اين رابطه مطالعه يكي از پرونده‌هاي حقوقي نكته جالب توجهي را نشان مي‌دهد. خلاصه پرونده اين است كه يك نفر ملكي را خريداري كرده، اما فروشنده در زمان معين از انتقال سند رسمي استنكاف كرده و حتي بعد از يك سال خود و خانواده‌اش براي خريدار مزاحمت ايجاد كرده و خريدار را تهديد كرده‌اند كه از شكايت و پيگيري قضايي موضوع منصرف شوند. خريدار با داشتن مدارك مستدل كه قاضي نيز به آن اذعان دارد به دادخواهي به مراجع قضايي مراجعه كرده اما فروشنده بازي حقوقي آغاز كرده كه طي آن بدون داشتن مدرك مستدل و قاطع دادخواست تقابلي ارائه كرده و سپس دادخواست اعسار به دادگاه داده است. دادگاه به رد اعسار وي حكم داده و 20 روز از زمان ابلاغ حكم مهلت اعتراض داده است و سپس تعيين زمان دادگاه تجديدنظر و بعد تأييد يا رد حكم و بعد رسيدگي به دادخواست تقابل و دوباره حكم و اعتراض و در نهايت تعيين زمان دادگاه دادخواست اصلي بررسي مي‌شود. نتيجه اينكه حق خريدار با وجود گذشت يك سال از مراجعه به محاكم قضايي اعاده نشده و منتظر است كه تا چه زماني به حق خود مي‌رسد.  در صورتي كه صدور حكم اوليه بر اساس مستندات ارائه شده در جلسات ابتدايي رسيدگي مي‌توانست مانع بازي دادن دادگاه از سوي فرد متخلف شود كه براي فرار از سرسپردن به مجازات قانوني خود، پاي تمام قوانين و آئين‌نامه‌هاي قضايي را به پرونده باز مي‌كند تا از طولاني شدن زمان دادرسي حداكثر بهره را ببرد و حتي در مواردي با فرسايشي شدن رسيدگي به پرونده، رأي دادگاه را به نفع خود تغيير دهد.  به بيان ديگر دادگاه‌هاي كشور به مكاني براي هنرنمايي‌هاي حقوقي متشاكي تبديل مي‌شوند.  
مواردي از اين دست كه به طور معمول در دادگاه‌هاي كشور رخ مي‌دهند، در برخي موارد از سوي قانون نيز حمايت مي‌شوند و اينقدر عادي و ساده و رايج شده‌اند كه در پرونده كوتاه كردن فرآيند دادرسي كسي به سراغ آنها نمي‌رود. از سوي ديگر حمايت قانوني از اين روند رسيدگي نيز علاوه بر اينكه ابتكار عمل را از قوه قضائيه گرفته از سويي باعث شده اين قوه را در برابر كوتاهي‌هاي احتمالي تبرئه كند.  اهميت اين موضوع وقتي بيشتر مي‌شود كه ايمان بياوريم اطاله دادرسي فضا را براي مفاسد ديگر مستعد و خاطي را جري مي‌كند.  اصلاح اين روند به جز منافعي كه براي مراجعين به دستگاه قضا دارد، اعاده آبروي نظام قضايي و حقوقي كشور را نيز در پي دارد.  
همچنين علاوه بر استخراج موارد مشابه و تكراري در پرونده‌هايي كه آمار بالايي از ورودي‌هاي دستگاه قضا را به خود اختصاص مي‌دهند، پيشنهاد الكترونيكي شدن موردي آراي دادگاه‌ها نيز قابل بررسي است.  صدور الكترونيكي رأي بر اساس نرم‌افزاري كه بر مبناي الگوريتم داده – خروجي كار مي‌كند، كار قضات را تا حدود زيادي آسان مي‌كند و چنانچه با نظارت انساني صورت گيرد، احتمال بروز خطا در آن كاهش مي‌يابد. همچنين كاهش نياز به نيروي انساني، دخالت دستي در آرا و جلوگيري از برخي مفسده‌ها را در پي دارد. مضاف بر اينكه صدور رأي در دادگاه‌هاي بدوي را سرعت مي‌بخشد و رسيدگي به اعتراضات را آنچنان كه مرسوم است به دادگاه‌هاي تجديدنظر موكول مي‌كند و در نهايت مكمل سيستم MSI است.  خوب است حال كه با تأكيد و دستور صريح مقام معظم رهبري عزم قوه قضائيه بر كوتاه كردن فرآيند دادرسي قرار گرفته است اين راه‌هاي درو مسدود شوند كه تحقق اين امر همكاري همزمان قواي مقننه و قضائيه را مي‌طلبد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن