تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860950261
![نمایش مجدد: دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به نفع ایران رای داد refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به نفع ایران رای داد
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
![](http://media.jamnews.ir/medium1/1393/08/18/IMG09112384.jpg)
رأی دادگاه بلژیک برای بازگشت اشیای عتیقه به ایران؛
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به نفع ایران رای داد
رای دادگاه بلژیک با تدابیر حقوقی لازم و طی یک هماهنگی فشرده که با سازمان میراث فرهنگی و وزارت خارجه داشتیم فعلا به اجرا در آمد و پلیس اجرای احکام و سایر مقامهای بلژیک تا اینجا همکاری نمودند.
به گزارش جام نیوز به نقل از سایت ریاست جمهوری، پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی، بالاخره دادگاه استیناف در شهر «لی پژ» بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه «خوروین» نزدیک سارجبلان به نفع دولت ایران رای داد.
محسن محبی رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری ضمن تایید خبر مذکور گفت: این پیروزی حقوقی نتیجه تدبیر کارشناسی و تلاش ها و پیگیری مسئولین سازمان میراث فرهنگی و نیز کارشناسان حقوقی و اساتید حقوق بین الملل در مرکز امور حقوقی بین المللی و شعبه پاریس مرکز است.
محبی اعلام کرد: رای دادگاه بلژیک با تدابیر حقوقی لازم و طی یک هماهنگی فشرده که با سازمان میراث فرهنگی و وزارت خارجه داشتیم فعلا به اجرا در آمد و پلیس اجرای احکام و سایر مقامهای بلژیک تا اینجا همکاری نمودند و قرار است این اشیا قریبا به ایران منتقل شود.
وی گفت: اهمیت این رای و نیز رای صادره در پرونده مشابه دیگر (پرونده گالری برکت که در دادگاهی در لندن مطرح بود و اخیرا به نفع ایران رای صادر شد) آن است که دولت جمهوری اسلامی ایران در شناسایی و مراقبت از حقوق و منافع دولت در عرصه بین المللی منجمله حقوق فرهنگی ملت ایران و حفظ آثار ملی، از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند و با هوشیاری و تدابیر حقوقی لازم و با استفاده از کارشناسان و اساتید حقوق بین الملل، از کلیه ظرفیت های حقوقی داخلی و بین المللی برای حراست از حقوق و منافع کشور و استیفای حقوق فرهنگی و استرداد اموال و آثار ملی کشو، اقدام کرده و خواهد کرد.
رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهو در پاسخ، این سوال که آیا رای اجرا شده و این اموال در کجا است، توضیح داد مرکز امور حقوق بین المللی ریاست جمهوری با همکاری سازمان میراث فرهنگی و سفارت ایران در بروکسل ترتیب لازم را برای اجرای رای دادگاه و استرداد این مجموعه نفیس از اشیای ملی و فرهنگی را داده و اشیای مذکور از موزه «سنکانتر» به سفارت مسترد شد و به سازمان میراث فرهنگی تحویل می گردد.
وی اضافه کرد این یک پیروزی حقوقی بزرگ در عرصه بین المللی است که نصیب جمهوری اسلامی ایران شده است.
به موجب این رای، یک مجموعه نفیس و گرانبها از میراث فرهنگی ایران که در سال های گذشته و قبل از انقلاب ، به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بود، بار دیگر به مام میهن باز می گردد و در سازمان میراث فرهنگی نگهداری خواهد شد. ارزش این اموال فوق العاده زیاد است و خود این اشیاء نیز از نظر تاریخی و فرهنگی منحصر به فرد است .
موضوع پرونده مربوط به خروج غیرقانونی بیش از ۳۰۰ قلم اشیاء و آثار باستانی مکشوفه از ناحیه «خوروین» (حدود ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد ) می باشد که در سال ۱۳۴۴ توسط یک خانم فرانسوی به نام« وولف کاریوس» که به علت ازدواج با یک ایرانی به نام پروفسور ملکی، ملیت ایران کسب نموده و قریب ۱۸ سال در ایران زندگی می کرده ،(این خانم اکنون فوت کرده است) از طریق یک دیپلمات بلژیکی ،از اقوام نامبرده به تدریج از کشور خارج شده است.
پس از اینکه دولت ایران از وجود این اشیاء عتیقه در موزه ای در شهر «گنت» در بلژیک مطلع شد، در سال ۱۳۶۰ در محاکم بلژیک طرح دعوی نمود و اعلام کرد این اشیاء تاریخی و آثار ملی به صورت قاچاق و غیر قانونی از کشور خارج شده و متعلق به دولت است و باید به ایران مسترد شود.
دادگاه بدوی قرار توقیف اشیاء مذکور را صادر کرد اما این فرانسوی الاصل (خانم ملکی ) با ادعای مالکیت اشیاء تاریخی به این قرار توقیف اعتراض کرد و قاضی بلژیکی در شهریور ۱۳۶۱ اشیاء عتیقه را تا پایان دادرسی مطروحه و تا تعیین تکلیف مالکیت آنها در اختیار موزه «سنکانتر» بروکسل قرار داد .
دولت ایران خواهان بازگشت این اشیاء به کشور به دلیل خروج غیرقانونی آن و عدم رعایت قوانین و مقررات کشور مربوط به حفظ آثار ملی و سایر قوانین کشور شده بود.
در جریان دعوی، خانم ملکی، دولت بلژیک و پروفسور واندنبرگ را نیز به دادرسی جلب نمود و مدعی شد که پروفسور واندنبرگ، از باستان شناسان معروف بلژیکی که قبل از آغاز اقدامات قضایی بنا به دستور خانم ملکی، اشیا عتیقه مورد بحث را در بخش باستان شناسی دانشگاه گنت تحت سرپرستی خود نگهداری می نمود، با هماهنگی وزارت خارجه بلژیک، وی را از دستیابی به اموال خود محروم نموده است تا دولت ایران فرصت یابد دعوی خود را در مراجع بلژیک مطرح نماید.
خانم ملکی و آقای واندنبرگ در اثنای دعوی فوت کردند اما ورثه آنها دعوی را ادامه دادند. البته دادگاه، ادعای خانم ملکی نسبت به جلب دولت بلژیک و ورثه واندنبرگ به دادرسی را نیز وارد ندانست.
به گفته رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری ، طبق محتویات پرونده، این خانم فرانسوی الاصل (خانم ملکی) مدعی بود این اشیا را در یک حفاری مجاز علمی و با مجوز مسوولان وقت دولت ایران کشف نموده و قسمتی را نیز از فروشندگان محلی در ایران خریداری کرده و حتی فاکتور خرید در دست دارد و بنابراین مالک قانونی این اشیا محسوب می شود. وی مدعی بود مقامهای وقت ایران (در دهه ۴۰ و ۵۰ ) از جمله وزیر وقت فرهنگ، از علاقه وی به اشیا عتیقه منطقه خوروین و جمع آوری یک مجموعه ارزنده، تشکر کرده اند. علاوه بر این، وی مدعی بود که اساسا ادعای ایران مشمول مرور زمان نیز شده است.
در مقابل دولت جمهوری اسلامی ایران استدلال می کرد که اشیا مذکور جنبه میراث فرهنگی و آثار ملی دارد و متعلق به دولت است و به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده و مالکیت خانم ملکی مشروع نیست. به علاوه اشیاء مکشوفه هرگز به مقامات ایرانی گزارش و معرفی نشده، در صورتی که طبق قانون ایران، کلیه افراد کاشف یا غیر کاشف که اشیاء باستانی و آثار ملی در دست دارند، موظفند هنگامی که این قبیل اشیاء و آثار ملی را به دست می آورند، مراتب را به مقامات ذیصلاح ارائه و گزارش نمایند تا تکلیف آن روشن شود.
محبی اضافه کرد: دادگاه مرحله بدوی در بلژیک در سال ۱۳۷۷ متاسفانه دعوای ایران مبنی بر مالکیت و استرداد این اشیاء به ایران را رد نمود. به نظر قاضی دادگاه مذکور، قوانین ایران منجمله قانون حفظ آثار ملی نشان نمی دهد که ایران به اشیاء و آثار باستانی مکشوفه در منطقه خوروین، حق مالکیت داشته باشد. ایران از این رای، استیناف خواهی کرد و دادگاه استیناف «لی یژ» نهایتا پس از تبادل لوایح متعدد و کارشناسی های مکرر و جلسات دفاعیات شفاهی که تا سال ۱۳۹۱ طول کشید، به علت مرور زمان، بار دیگر ادعای جمهوری اسلامی ایران را رد نمود. اما دولت ایران و سازمان میراث فرهنگی از پیگیری دست نکشیدند و از این تصمیم فرجام خواهی کرد و موضوع به دیوان کشور بلژیک ارجاع گردید. وی گفت: در اثر تلاش و دفاعیات حقوقی که به عمل آمد وبه دنبال جلسه رسیدگی مهر ماه ۱۳۹۲ در دیوان عالی کشور بلژیک، رای دادگاه استیناف (مبنی بر شمول مرور زمان نسبت به ادعای مالکیت ایران) نقض شد و پرونده به شعبه دادگاه استیناف هم عرض در «لی یژ» احاله گردیده تا مجددا به ادعاهای ایران رسیدگی نماید. اینک دادگاه استیناف «لی یژ» به موجب رای آبان ۱۳۹۳ ادعاهای خانم ملکی را رد کرده و مالکیت جمهوری اسلامی ایران بر روی مجموعه اشیا عتیقه و آثار باستانی خوروین را محرز دانسته و حکم نموده است که مجموعه مزبور باید به دولت ایران مسترد شود. 29
۰۲/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۸:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به نفع ایران رای داد/ اشیاء عتیقه به کشور مسترد میشود
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به نفع ایران رای داد اشیاء عتیقه به کشور مسترد میشوددادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد و مجموعه اشیاء عتیقه منحصر به فرد به کشور مسترد می شود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت پس از 35 سال پیگیری و مبادادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی بالاخره دادگاه استیناف در شهر لی پژ بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه خوروین نزدیک سارجبلان به نفع دولت ایران رای داد آفتاب یک مقام آگاه در مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهدادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد/ مجموعه اشیاء عتیقه منحصر به فرد، به کشور مسترد می
رئیس مرکز حقوقی بینالمللی ریاست جمهوری دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد مجموعه اشیاء عتیقه منحصر به فرد به کشور مسترد میشود رئیس مرکز حقوقی بین المللی ریاست جمهوری اعلام کرد دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد که طبق آن مجمرای دادگاه بلژیک به نفع ایران پس از 35سال
رای دادگاه بلژیک به نفع ایران پس از 35سال یک مقام آگاه در مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری اعلام کرد پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی بالاخره دادگاه استیناف در شهر لی پژ بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه خوروین نزدیک ساوجبلاغ به نفع دولت ایران رای داد ایسنپس از ۳۵ سال اتفاق افتاد؛ پیروزی حقوقی ایران در دادگاه بلژیک برای بازگشت عتیقه های خوروین
پس از ۳۵ سال اتفاق افتاد پیروزی حقوقی ایران در دادگاه بلژیک برای بازگشت عتیقه های خوروین پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی بالاخره دادگاه استیناف در شهر لی پژ بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه خوروین نزدیک سارجبلان به نفع دولت ایران رای داد به گزارش نامه نیوز به نقل ازپیروزی ایران در دادگاه بلژیک بعد از 35 سال
پیروزی ایران در دادگاه بلژیک بعد از 35 سال یک مقام آگاه در مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری اعلام کرد پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی بالاخره دادگاه استیناف در شهر لی پژ بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه خوروین نزدیک سارجبلان به نفع دولت ایران رای داد خبرگزاریپیروزی ایران در دادگاه بلژیک بعد از 35 سال |اخبار ایران و جهان
پیروزی ایران در دادگاه بلژیک بعد از 35 سال یک مقام آگاه در مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری اعلام کرد پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی بالاخره دادگاه استیناف در شهر لی پژ بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه خوروین نزدیک سارجبلان به نفع دولت ایران رای داد کد خبر ۴دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به بازگشت اشیای عتیقه به ایران رأی داد -
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به بازگشت اشیای عتیقه به ایران رأی داد شناسهٔ خبر 2448089 سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۴ سیاست > دولت پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی بالاخره دادگاه استیناف در شهر لی پژ بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه خوروین نزدیک سارجبلان به نفع دولت ایران رکاهش تقاضای جهانی نفت برای سال آینده |اخبار ایران و جهان
کاهش تقاضای جهانی نفت برای سال آینده آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد تقاضای نفت در سال آینده به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی کاهش مییابد یک تحلیلگر هم گفت زمان زیادی لازم است تا تولیدات نفت و محصولات مربوط به پتروشیمی به قیمت ارزان راه خود را در بازار باز کنند کد خبر ۴۵شاخص آلودگی هوا در شرایط «ناسالم» |اخبار ایران و جهان
شاخص آلودگی هوا در شرایط ناسالم کد خبر ۴۵۸۷۲۶ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۵ - 16 December 2014 شاخص آلودگی هوای شهر تهران امروز در شرایط ناسالم قرار گرفت به گزارش فارس بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران شاخص آلودگی امروز 106و شاخص آلودگی دیروز صبح 130بوده استایران و بازار بینالمللی انرژی سال 2015 در شرایط تمدید توافق ژنو/ ابزاری به نام نفت
ایران و بازار بینالمللی انرژی سال 2015 در شرایط تمدید توافق ژنو ابزاری به نام نفت اقتصاد > انرژی - تمدید هفتماهه توافق موقت ژنو تا تیرماه 1394 -اواسط سال آینده میلادی- سبب بازنگری در نحوه تعامل ایران و بازار بینالمللی انرژی شده است محمدصادق جوکار مقدمه هرچصد سال موسیقی ایران برای پیانو اجرا می شود
صد سال موسیقی ایران برای پیانو اجرا می شود تهران -ایرنا - پروژه صد سال موسیقی ایران برای پیانو توسط لیلا رمضان با اجرای آثاری از آهنگسازان ایرانی در تالار رودکی اجرا می شود به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا در این کنسرت که 4 و 5 دیماه با همکاری انجمن موسیقی ایران در تنماینده فائو در ایران: هزینه دو سال مبارزه با ملخ صحرایی معادل هزینه ۱۷۰ سال پیشگیری از آن است
نماینده فائو در ایران هزینه دو سال مبارزه با ملخ صحرایی معادل هزینه ۱۷۰ سال پیشگیری از آن استنماینده فائو در ایران با بیان اینکه هزینههای جبرانی و درمان به مراتب از هزینههای پیشگیری بیشتر است گفت هزینه کنترل ملخ صحرایی در فاصله سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ در غرب و شمال آفریقا برابرارسال حدود 900 هزار پیامک و ایمیل نامگذاری برای RQ170 ایرانی -
سخنگوی سپاه خبر داد ارسال حدود 900 هزار پیامک و ایمیل نامگذاری برای RQ170 ایرانی شناسهٔ خبر 2439420 سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۵ سیاست > امنیتی و دفاعی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ارسال حدود 900 هزار پیامک و ایمیل نامگذاری برای RQ170 ایرانی توسط ایرانیان داخل و خارجآیا کاهش قیمت نفت در شرایط کنونی به نفع ایران است؟
آیا کاهش قیمت نفت در شرایط کنونی به نفع ایران است کاهش قیمت نفت در کوتاهمدت اثرات منفی زیادی بر اقتصاد ایران دارد یک اثر فوری ایجاد کسری بودجهی دولت است که چون معمولاً از طریق کاهش بودجهی عمرانی جبران میشود سبب رکود اقتصاد خواهد شد به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگارمعاون امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش: ایران سالانه بالغ بر 500 میلیارد تومان برای تحص
معاون امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش ایران سالانه بالغ بر 500 میلیارد تومان برای تحصیل کودکان افغان هزینه میکندمعاون مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور با بیان اینکه شیوه برخورد با اتباع بیگانه در مدارس کشور همانند برخورد با ایرانی هاست گفت ایران-دادگاه اروپایی به حقانیت ایران رای داد
گزارش اختصاصی جام جم آنلاین دادگاه اروپایی به حقانیت ایران رای داد رای دادگاه اروپایی به تبرئه حماس از اتهام تروریسم و اذعان به اشتباه رای دادگاه اولیه در تروریست قلمداد کردن این جنبش تنها رای به بیگناهی حماس در این باره نیست و علاوه بر حفظ مطالبه مقاومت فلسطینی درباره سهم اروپا-
سیاسی
پربازدیدترینها