محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826424287
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد/ مجموعه اشیاء عتیقه منحصر به فرد، به کشور مسترد میشود
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئیس مرکز حقوقی بینالمللی ریاست جمهوری:
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد/ مجموعه اشیاء عتیقه منحصر به فرد، به کشور مسترد میشود
رئیس مرکز حقوقی بین المللی ریاست جمهوری اعلام کرد: دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد که طبق آن مجموعه اشیاء عتیقه منحصر به فرد، به کشور مسترد میشود.
به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، پس از 35 سال پیگیری و مبارزه حقوقی، بالاخره دادگاه استیناف در شهر «لی پژ» بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه «خوروین» نزدیک سارجبلان به نفع دولت ایران رای داد.
محسن محبی رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری ضمن تایید خبر مذکور گفت: این پیروزی حقوقی نتیجه تدبیر کارشناسی و تلاش ها و پیگیری مسئولین سازمان میراث فرهنگی و نیز کارشناسان حقوقی و اساتید حقوق بین الملل در مرکز امور حقوقی بین المللی و شعبه پاریس مرکز است.
محبی اعلام کرد: رای دادگاه بلژیک با تدابیر حقوقی لازم و طی یک هماهنگی فشرده که با سازمان میراث فرهنگی و وزارت خارجه داشتیم فعلا به اجرا در آمد و پلیس اجرای احکام و سایر مقامهای بلژیک تا اینجا همکاری نمودند و قرار است این اشیا قریبا به ایران منتقل شود.
وی گفت: اهمیت این رای و نیز رای صادره در پرونده مشابه دیگر (پرونده گالری برکت که در دادگاهی در لندن مطرح بود و اخیرا به نفع ایران رای صادر شد) آن است که دولت جمهوری اسلامی ایران در شناسایی و مراقبت از حقوق و منافع دولت در عرصه بین المللی منجمله حقوق فرهنگی ملت ایران و حفظ آثار ملی، از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند و با هوشیاری و تدابیر حقوقی لازم و با استفاده از کارشناسان و اساتید حقوق بین الملل، از کلیه ظرفیت های حقوقی داخلی و بین المللی برای حراست از حقوق و منافع کشور و استیفای حقوق فرهنگی و استرداد اموال و آثار ملی کشو، اقدام کرده و خواهد کرد.
رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهو در پاسخ، این سوال که آیا رای اجرا شده و این اموال در کجا است، توضیح داد مرکز امور حقوق بین المللی ریاست جمهوری با همکاری سازمان میراث فرهنگی و سفارت ایران در بروکسل ترتیب لازم را برای اجرای رای دادگاه و استرداد این مجموعه نفیس از اشیای ملی و فرهنگی را داده و اشیای مذکور از موزه «سنکانتر» به سفارت مسترد شد و به سازمان میراث فرهنگی تحویل می گردد.
وی اضافه کرد این یک پیروزی حقوقی بزرگ در عرصه بین المللی است که نصیب جمهوری اسلامی ایران شده است.
به موجب این رای، یک مجموعه نفیس و گرانبها از میراث فرهنگی ایران که در سال های گذشته و قبل از انقلاب ، به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بود، بار دیگر به مام میهن باز می گردد و در سازمان میراث فرهنگی نگهداری خواهد شد. ارزش این اموال فوق العاده زیاد است و خود این اشیاء نیز از نظر تاریخی و فرهنگی منحصر به فرد است .
موضوع پرونده مربوط به خروج غیرقانونی بیش از 300 قلم اشیاء و آثار باستانی مکشوفه از ناحیه «خوروین» (حدود 2000 سال قبل از میلاد ) می باشد که در سال 1344 توسط یک خانم فرانسوی به نام« وولف کاریوس» که به علت ازدواج با یک ایرانی به نام پروفسور ملکی، ملیت ایران کسب نموده و قریب 18 سال در ایران زندگی می کرده ،(این خانم اکنون فوت کرده است) از طریق یک دیپلمات بلژیکی ،از اقوام نامبرده به تدریج از کشور خارج شده است.
پس از اینکه دولت ایران از وجود این اشیاء عتیقه در موزه ای در شهر «گنت» در بلژیک مطلع شد، در سال 1360 در محاکم بلژیک طرح دعوی نمود و اعلام کرد این اشیاء تاریخی و آثار ملی به صورت قاچاق و غیر قانونی از کشور خارج شده و متعلق به دولت است و باید به ایران مسترد شود.
دادگاه بدوی قرار توقیف اشیاء مذکور را صادر کرد اما این فرانسوی الاصل (خانم ملکی ) با ادعای مالکیت اشیاء تاریخی به این قرار توقیف اعتراض کرد و قاضی بلژیکی در شهریور 1361 اشیاء عتیقه را تا پایان دادرسی مطروحه و تا تعیین تکلیف مالکیت آنها در اختیار موزه «سنکانتر» بروکسل قرار داد .
دولت ایران خواهان بازگشت این اشیاء به کشور به دلیل خروج غیرقانونی آن و عدم رعایت قوانین و مقررات کشور مربوط به حفظ آثار ملی و سایر قوانین کشور شده بود.
در جریان دعوی، خانم ملکی، دولت بلژیک و پروفسور واندنبرگ را نیز به دادرسی جلب نمود و مدعی شد که پروفسور واندنبرگ، از باستان شناسان معروف بلژیکی که قبل از آغاز اقدامات قضایی بنا به دستور خانم ملکی، اشیا عتیقه مورد بحث را در بخش باستان شناسی دانشگاه گنت تحت سرپرستی خود نگهداری می نمود، با هماهنگی وزارت خارجه بلژیک، وی را از دستیابی به اموال خود محروم نموده است تا دولت ایران فرصت یابد دعوی خود را در مراجع بلژیک مطرح نماید.
خانم ملکی و آقای واندنبرگ در اثنای دعوی فوت کردند اما ورثه آنها دعوی را ادامه دادند. البته دادگاه، ادعای خانم ملکی نسبت به جلب دولت بلژیک و ورثه واندنبرگ به دادرسی را نیز وارد ندانست.
به گفته رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری ، طبق محتویات پرونده، این خانم فرانسوی الاصل (خانم ملکی) مدعی بود این اشیا را در یک حفاری مجاز علمی و با مجوز مسوولان وقت دولت ایران کشف نموده و قسمتی را نیز از فروشندگان محلی در ایران خریداری کرده و حتی فاکتور خرید در دست دارد و بنابراین مالک قانونی این اشیا محسوب می شود. وی مدعی بود مقامهای وقت ایران (در دهه 40 و 50 ) از جمله وزیر وقت فرهنگ، از علاقه وی به اشیا عتیقه منطقه خوروین و جمع آوری یک مجموعه ارزنده، تشکر کرده اند. علاوه بر این، وی مدعی بود که اساسا ادعای ایران مشمول مرور زمان نیز شده است.
در مقابل دولت جمهوری اسلامی ایران استدلال می کرد که اشیا مذکور جنبه میراث فرهنگی و آثار ملی دارد و متعلق به دولت است و به صورت غیر قانونی از کشور خارج شده و مالکیت خانم ملکی مشروع نیست. به علاوه اشیاء مکشوفه هرگز به مقامات ایرانی گزارش و معرفی نشده، در صورتی که طبق قانون ایران، کلیه افراد کاشف یا غیر کاشف که اشیاء باستانی و آثار ملی در دست دارند، موظفند هنگامی که این قبیل اشیاء و آثار ملی را به دست می آورند، مراتب را به مقامات ذیصلاح ارائه و گزارش نمایند تا تکلیف آن روشن شود.
محبی اضافه کرد: دادگاه مرحله بدوی در بلژیک در سال 1377 متاسفانه دعوای ایران مبنی بر مالکیت و استرداد این اشیاء به ایران را رد نمود. به نظر قاضی دادگاه مذکور، قوانین ایران منجمله قانون حفظ آثار ملی نشان نمی دهد که ایران به اشیاء و آثار باستانی مکشوفه در منطقه خوروین، حق مالکیت داشته باشد. ایران از این رای، استیناف خواهی کرد و دادگاه استیناف «لی یژ» نهایتا پس از تبادل لوایح متعدد و کارشناسی های مکرر و جلسات دفاعیات شفاهی که تا سال 1391 طول کشید، به علت مرور زمان، بار دیگر ادعای جمهوری اسلامی ایران را رد نمود. اما دولت ایران و سازمان میراث فرهنگی از پیگیری دست نکشیدند و از این تصمیم فرجام خواهی کرد و موضوع به دیوان کشور بلژیک ارجاع گردید. در اثر تلاش و دفاعیات حقوقی که به عمل آمد وبه دنبال جلسه رسیدگی مهر ماه 1392 در دیوان عالی کشور بلژیک، رای دادگاه استیناف (مبنی بر شمول مرور زمان نسبت به ادعای مالکیت ایران) نقض شد و پرونده به شعبه دادگاه استیناف هم عرض در «لی یژ» احاله گردیده تا مجددا به ادعاهای ایران رسیدگی نماید. اینک دادگاه استیناف «لی یژ» به موجب رای آبان 1393 ادعاهای خانم ملکی را رد کرده و مالکیت جمهوری اسلامی ایران بر روی مجموعه اشیا عتیقه و آثار باستانی خوروین را محرز دانسته و حکم نموده است که مجموعه مزبور باید به دولت ایران مسترد شود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد
سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۲ یک مقام آگاه در مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری اعلام کرد پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی بالاخره دادگاه استیناف در شهر لی پژ بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه خوروین نزدیک سارجبلان به نفع دولت ایران رای داد به گزارش گروه دریافت خبر خدادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به نفع ایران رای داد/ اشیاء عتیقه به کشور مسترد میشود
دادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال به نفع ایران رای داد اشیاء عتیقه به کشور مسترد میشوددادگاه بلژیک پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی به نفع ایران رای داد و مجموعه اشیاء عتیقه منحصر به فرد به کشور مسترد می شود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت پس از 35 سال پیگیری و مباپس از ۳۵ سال اتفاق افتاد؛ پیروزی حقوقی ایران در دادگاه بلژیک برای بازگشت عتیقه های خوروین
پس از ۳۵ سال اتفاق افتاد پیروزی حقوقی ایران در دادگاه بلژیک برای بازگشت عتیقه های خوروین جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - پس از ۳۵ سال پیگیری و مبارزه حقوقی بالاخره دادگاه استیناف در شهر لی پژ بلژیک در دعوای مربوط به اشیاء عتیقه خوروین نزدیک سارجبلان به نفع دولسند مشترک مبارزه با مواد مخدر ایران وروسیه برای چهارسال آتی به امضا رسید
سند مشترک مبارزه با مواد مخدر ایران وروسیه برای چهارسال آتی به امضا رسید تهران -ایرنا - سند مشترک مبارزه با مواد مخدر میان ایران و روسیه توسط عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با همتای خود ویکتور ایوانف رییس سازمان مبارزه با قاچاق مواد مخدر روسوزرای کشور ایران و روسیه برنامه سه ساله اقدامات مشترک مبارزه با جرایم سازمان یافته را بررسی کردند
وزرای کشور ایران و روسیه برنامه سه ساله اقدامات مشترک مبارزه با جرایم سازمان یافته را بررسی کردند مسکو-ایرنا-وزرای کشور جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برنامه سه ساله اقدامات مشترک دو کشور در عرصه مبارزه با جرایم فراملی سازمان یافته را بررسی کردند به گزارش ایرنا عبدالرضادادگاه بلژیک سرانجام به حق ایران تن داد/ استرداد اشیاء عتیقه به کشور -
پس از ۳۵ سال مبارزه حقوقی دادگاه بلژیک سرانجام به حق ایران تن داد استرداد اشیاء عتیقه به کشور شناسهٔ خبر 2448073 سهشنبه ۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری سایت رسمی نهاد ریاست جمهوری به نقل از یک منبع آگاه از صدور حکم دادگاه بلژیک به نفع ایران پس از 35 سال وتروریستها از 83 تابعیت در سوریه میجنگند/ 2015 سالی سرنوشتساز برای سوریه است/تأکید بر نقش راهبردی ایران در م
وائلالحلقی تروریستها از 83 تابعیت در سوریه میجنگند 2015 سالی سرنوشتساز برای سوریه است تأکید بر نقش راهبردی ایران در مبارزه با تروریسم نخست وزیر سوریه گفت نزدیک به 1000 تروریست ماهانه از ترکیه و به کمک سرویسهای اطلاعاتی آنها وارد سوریه میشوند و اردوغان هنوز خواب سرنگوننماینده فائو در ایران: هزینه دو سال مبارزه با ملخ صحرایی معادل هزینه ۱۷۰ سال پیشگیری از آن است
نماینده فائو در ایران هزینه دو سال مبارزه با ملخ صحرایی معادل هزینه ۱۷۰ سال پیشگیری از آن استنماینده فائو در ایران با بیان اینکه هزینههای جبرانی و درمان به مراتب از هزینههای پیشگیری بیشتر است گفت هزینه کنترل ملخ صحرایی در فاصله سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ در غرب و شمال آفریقا برابرمعاون بهداشتی وزیر بهداشت: کمبود ویتامین D ایرانیان طی یک دهه ۶ برابر شد/ارسال ۴۱۵ میلیارد تومان برای برنامه ب
معاون بهداشتی وزیر بهداشت کمبود ویتامین D ایرانیان طی یک دهه ۶ برابر شد ارسال ۴۱۵ میلیارد تومان برای برنامه بهداشت حاشیه شهرهامعاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت دسترسی به داروهای اساسی را در شبکه بهداشتی از ۲۷۰ قلم به ۴۳۶ قلم افزایش دادیم و کمبود ویتامین D که در سالهای ۸۰ تا ۹۰ ۶اتحاد مثلثی ایران، عراق و سوریه برای مبارزه با تروریسم در منطقه
روسیا الیوم اتحاد مثلثی ایران عراق و سوریه برای مبارزه با تروریسم در منطقه ایران عراق و سوریه اضلاع یک مثلث هستند که با اتحاد و همکاری میتوانند بر مسایل منطقهای تاثیر زیادی بگذارند به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران عمر هواش خبرنگار شبکه روسیا الیوم درقم پیشنهادی بودجه تئاتر برای سال 94 |اخبار ایران و جهان
رقم پیشنهادی بودجه تئاتر برای سال 94 مدیرکل هنرهای نمایشی از ارائه بودجه 60 میلیارد تومانی برای سال 1394 تئاتر به معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد کد خبر ۴۵۵۸۱۳ تاریخ انتشار ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۲۳ - 06 December 2014 مدیرکل هنرهای نمایشی از ارائه بودجه 60 میلامیدواری برای پایان کابوس هادرسوریه درسال 2015 |اخبار ایران و جهان
امیدواری برای پایان کابوس هادرسوریه درسال 2015 دبیر کل سازمان ملل در کنفرانس پایان سال میلادی خود گفت که در سال ۲۰۱۵ باید به کابوسها در سوریه پایان داده شود کد خبر ۴۵۹۲۳۳ تاریخ انتشار ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳ ۳۸ - 17 December 2014 دبیر کل سازمان ملل در کنفرانس پایان سال میلادی خود گفکامرون: برای مبارزه با تروریسم متعهدیم |اخبار ایران و جهان
کامرون برای مبارزه با تروریسم متعهدیم معتقدم امروز روزی است که ما باید از دولت پاکستان حمایت کنیم و تلاشهایمان را برای پشتیبانی از اسلام آباد دوچندان سازیم کد خبر ۴۵۹۲۵۵ تاریخ انتشار ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۶ - 18 December 2014 نخستوزیر انگلیس اعلام کرد که لندن راهکارهای کمک به ابرنامه جدید دولت برای گرانی نان و برق در سال 94 |اخبار ایران و جهان
برنامه جدید دولت برای گرانی نان و برق در سال 94 عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از افزایش 4000 میلیاردی در آمد دولت از محل افزایش قیمت برق و نان خبر داد و گفت مجلس به دنبال مدل پلکانی برای افزایش قیمت حامل های انرژی است کد خبر ۴۵۸۰۰۰ تاریخ انتشار ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ایران بر اجرای توافقنامه های همکاری با روسیه در عرصه مبارزه با مواد مخدر و تروریسم تاکید کرد
ایران بر اجرای توافقنامه های همکاری با روسیه در عرصه مبارزه با مواد مخدر و تروریسم تاکید کرد مسکو-ایرنا- عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در دیدار با ولادیمیر کولوکولتسف وزیر کشور فدراسیون روسیه بر اجرای توافقنامه های همکاری ایران و روسیه در عرصه مبارزه با مواد مخدر و تروریسم تآمادگي ايران براي همکاري با پاکستان در مبارزه با تروريسم
۲۷ آذر ۱۳۹۳ ۹ ۲۲ق ظ ظريف تأکيد کرد آمادگي ايران براي همکاري با پاکستان در مبارزه با تروريسم ظريف در گفت و گوي تلفني با مشاور امنيت ملي نخست وزير پاکستان بر آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي همکاري با پاکستان و همچنين ساير کشورهاي منطقه در جهت مقابله با افراط گرايي و ريشه کن سازيآیا کاهش قیمت نفت در شرایط کنونی به نفع ایران است؟
آیا کاهش قیمت نفت در شرایط کنونی به نفع ایران است کاهش قیمت نفت در کوتاهمدت اثرات منفی زیادی بر اقتصاد ایران دارد یک اثر فوری ایجاد کسری بودجهی دولت است که چون معمولاً از طریق کاهش بودجهی عمرانی جبران میشود سبب رکود اقتصاد خواهد شد به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگار-
سیاسی
پربازدیدترینها