واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: معضلي به نام دستكشهاي چرخشي!
شيخ اجل سعدي فرموده: ده درويش در گليمي بخسبند و دو پادشاه در اقليمي نگنجند. اين جمله حكمتآميز زبان حال اين روزهاي قفس توري پرسپوليس است.
نویسنده : وحيد صابري
شيخ اجل سعدي فرموده: ده درويش در گليمي بخسبند و دو پادشاه در اقليمي نگنجند. اين جمله حكمتآميز زبان حال اين روزهاي قفس توري پرسپوليس است. در اينكه پرهوادارترين تيم آسيا مهاجم شش دانگ، هافبك بازيساز و مدافع باهوش ندارد حرفي نيست اما پرسپوليس دو دروازهبان مطرح دارد و جالب اينكه در اين پست هم با مشكل روبهرو است. دروازهباني كه در فصل گذشته با كمترين تعداد گل خورده ركوردزني كرد با بيتدبيري مسئولان باشگاه، نه تنها نتوانسته درخشش فصل گذشته خود را داشته باشد بلكه به يكي از ضعيفترين بازيكنان اين فصل تبديل شده است.
وقتي در يك تيم دو دروازهبان مطرح و همسطح در كنار هم قرار ميگيرند اولين راه بهرهگيري از آنها استفاده از سيستم چرخشي است، سيستمي كه تمام مشكلات و اختلافات با شروع آن كليد ميخورد. استفاده از سيستم چرخشي درون دروازه تيمهاي فوتبال سالهاست كه در سطح اول فوتبال دنيا منسوخ شده، اين در حالي است كه باشگاههاي ما بعضاً هنوز با اين معضل دست و پنجه نرم ميكنند.
وقتي دروازهباني كه عملكرد خوبي در طول يك فصل داشته با رقيبي همسطح خود و در يك تيم مواجه ميشود، ابتدا با حاشيه روبهرو ميشود. انواع و اقسام شايعات عليه او بهوجود ميآيد، بعد از تمام اين فشارها تازه وقتي مسابقات شروع ميشود، در بهترين حالت بايد به صورت چرخشي درون دروازه بايستد. بنابراين اعتماد به نفس خود را از دست ميدهد، ضعيف ميشود و آمادگي جسمانياش تحليل ميرود، همه اينها باعث ميشود تا با شرايط نامتعادل روحي، پا به مسابقه بگذارد، پس طبيعي است نتواند درخشش قبلي و هميشگي خود را داشته باشد. اتفاقي كه دقيقاً براي هر دو دروازهبان پرسپوليس طي 17 هفته گذشته ليگ رخ داده است و هيچ كدام بهرغم درخشش در فصل قبل نتوانستد خوب كار كنند.
گفتيم در فوتبال دنيا چنين اتفاق نميافتد، اگر باشگاهي دو دروازهبان مطرح را جذب ميكند بيشك برنامهريزي پشت آن وجود دارد. در چنين مواردي رقابت و اثبات شايستگي تعيينكننده گلر اول است. بنابراين اگر دروازهباني شرايط مناسب را دارا نباشد به راحتي و بدون كوچكترين اعتراضي نيمكتنشين دروازهبان اصلي ميشود حتي اگر اين نيمكتنشيني سالها طول بكشد. نمونههاي فراواني را ميتوان مثال زد كه در تيمهاي بزرگي چون رئال مادريد، منچستريونايتد و چلسي اتفاق افتاده و سالها يك نفر دروازهبان اول بوده و بقيه فقط روي نيمكت نشستهاند. برخلاف اين جريان در تيمهاي باشگاهي ما چرخشي بودن دستكشها فقط به ضرر تيمها تمام ميشود.
دروازه هر تيم حكم اقليم پادشاه گفته سعدي عليه رحمه را دارد، يعني دو دروازهبان خوب به طور حتم نميتوانند در يك دروازه جاي گيرند و به خوبي از آن مراقبت كنند. اگر تيمي به فرض مثال 10 دروازهبان درجه 2 و 3 داشته باشد براي آنها اينكه خودشان را نشان دهند قطعاً با انگيزه بازي ميكنند و بهترين نتيجه را هم ميگيرد. اما در همين تيم دو دروازهبان خوب و مطرح در كنار هم نه تنها نميتوانند بازي هميشگي خود را انجام دهند بلكه به دلايلي كه گفته شد بدترين نتيجه ممكن را رقم ميزنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]