واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ضرورت توجه بیشتر به مرمت بقعه لوط نبی (ع) خبرگزاری پانا :بقعه لوط نبی(ع) یکی از مکانهای کمتر شناخته شده در استان تهران و زیارتگاهی است که بسیاری از مردم از وجود آن بیخبرند.
۱۳۹۳ سه شنبه ۲ دي ساعت 13:20
به گزارش خبرنگار خبرگزاری پانا ،بقعه لوط نبی (ع)در شمال غربی روستای محمدآباد ودر شهرستان رباط کریم واقع شده است که با توجه به پیشینه خود هویت تاریخی و مذهبی به این منطقه میبخشد.
لوط نبی در قرآن ، کتب آسمانی وروایات :
در قرآن کریم نام حضرت لوط(س) 27 بار آمده است و همچنین در نسخههای تورات موجود 32 بار، در زبور داوود 1 بار، در انجیل ل باراسم ایشان مطرح شده است.
همچنین از امام باقر(ع) نیز، نقل شده است،لوط(ع) به شهر سدوما آمد و مردم آن دیار را به خداپرستی دعوت کرد و حضرت لوط(ع) در میان قوم بنی اسراییل 30 سال سکونت کرد و آن ها را به سوی خدا دعوت کرد و همگان میدانیم، داستان موعظههای حضرت لوط و نهایتا نزول عذاب بر قوم وی در آیاتی از قرآن کریم مطرح شده است.
پژوهشی در باب محل دفن حضرت لوط نبی:
درباره محل دفن ایشان، در تاریخ اقوال مختلفی وجود دارد؛ یکی از این اقوال مرقد ایشان در قریه «کفربریک» در یک فرسخی مسجد الخلیل در فلسطین ذکر شده، که مرقد شصت نفر دیگر از پیامبران نیز در آنجاست.
ودر تورات آمده است، که حضرت لوط نبی (ع) پس از خروج از شهر سدوم، به شهر کوچک «صوعِر» و از آن جا به کوه های مجاور رفت این در حالی است که برخی مورّخان مسلمان در تاریخ از روستایی به نام «بنی نَعیم» در نزدیکی حرم ابراهیمی نام برده اندوهمچنین نقل دیگری وجود دارد که گفته میشود مقبره حضرت لوط در عراق است. با توجه به این که نکته اصلی این گزارش بنای تاریخی بقعه ایشان در تهران است از بررسی اسناد تاریخی این مکان میگذریم و
به این مسئله میپردازیم ، که مکان سوم نیز بارگاه حضرت لوط در رباط کریم استان تهران است . اصل این بنا مربوط به دوره قاجاریه است که شکل ساختمان اصلی آن با طرح هشت ضلعی و پوشش گنبدی پله ای است و بناهای جدید چون نمازخانه، اتاق ضلع غربی و ایوان جنوبی به آن اضافه شده تا بتواند تغییراتی را در شکل ساختاری آن ایجاد کند واین بقعه جز آثار تاریخی میراث فرهنگی استان تهران به شمار می آید. آیتالله حسن زاده آملی در کتاب «هزار و یک نشان» قبر لوط پیامبر(ص) بقعه حاضر در روستای پیغمبررباط کریم را متعلق به حضرت لوط(ع) میداند. با این همه ، مدتی است که بنای لوط نبی(ع) در ایران، و در شهرستان رباط کریم مورد بی مهری قرار گرفته و در حال تخریب است؛ بنایی که باید پیش از این ترمیم و بازسازی و توسعه مییافت. ابراهیم نکو، نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس پس از بازدید از این بقعه در گفت وگویی اظهار کرد: جای بسی تاسف است که به شأن و جایگاه عظیم الشان این حضرت توسط برخی از متولیان امر در این شهرستان اینگونه بیاحترامی میشود.
حجتالاسلام محمد ارژنگی، رییس اداره اوقاف و امور خیریه رباط کریم در این رابطه گفت: یکی از وظایف سازمان اوقاف انتخاب افراد واجد صلاحیت برای اماکن متبرکه میباشد و افزود: طبق قانون تشکیلات و اختیارات سازمان، اداره اماکن مذهبی و بقاع متبرکه و امامزادگان واجب التعظیم بر عهده این سازمان است و انتخاب افراد واجد شرایط به عنوان هیات امناء یک بقعه مذهبی از وظایف اوقاف و امورخیریه به شمار میآید که این امر صورت گرفته است.
وی در ادامه افزود: حضرت لوط نبی(ص) تنها پیامبری است که در استان تهران مدفون است که اداره اوقاف و امور خیریه رباط کریم به جهت اداره مطلوبتر بقعه هیات امنایی را انتخاب کرده و به لطف خدا امورات مطلوبی در این روستا صورت گرفته است و این بقعه به ثبت ملی رسیده و حفظ و حراست از آن جزیی از وظایف میراث فرهنگی است .
ارژنگی اضافه کرد: واحد فنی و توسعه و عمران موقوفات و بقاع متبرکه استان تهران نقشه و پلان توسعه و بازسازی این بقعه را تهیه و آن را به اداره میراث ارائه داد، اما به دلیل قوانین سازمان میراث از اجرای آن جلوگیری به عمل آمد.
محمود بهارلو رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستانهای رباط کریم، بهارستان و اسلامشهر نیز در این رابطه تصریح کرد،مدتی است عکسهایی از بقعه متبرکه لوط نبی(ع) منتشر شده که در حال تخریب بوده و گفته میشود میراث فرهنگی شهرستان اجازه بازسازی نمیدهد، در حالی که این نظر درست نیست و اجازه جوسازی علیه میراث فرهگی را نمیدهیم.
وی افزود: بقعه لوط نبی(ع) در دوران قاجاریه بنا شده و در دوم بهمن ماه سال 82 و با شماره 10814 به ثبت ملی رسیده و هیچگاه اجازه تعرض به آن را نمیدهیم و یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان مرتبا از آن مکان بازرسی به عمل آمد میآورد. به جهت وجود آن اثر تاریخی روستای پیغمبر در لیست روستاهای گردشکری استان تهران قرار گرفته و گردشگران و زائران بسیاری از آن محل بازدید که این خود به آمار گردشگران شهرستان افزوده است.
فرماندار رباط کریم هم در با اشاره به تلاش دستگاههای دولتی برای حفظ میراثی گرانبهای معنوی، اظهار کرد: لوط نبی(س) صاحب بقعه فرسودهای دارد که امکان ریزش لحظهای آن وجود دارد که این برای زائران خطرناک خواهد بود.
وی افزود: در کمیته برنامهریزی شهرستان اعتباری در نظر گرفتیم و تلاش میکنیم تا اعتبار روند افزایشی داشته باشد.
فرماندار رباط کریم ادامه داد: موضوع هماهنگی بین اوقاف و میراث فرهنگی وجود دارد که نامهای برای رئیس سازمان میراث فرهنگی ارسال خواهم کرد ،تا با تعامل دو بخش این مشکل در سال 93 بقعه ایشان بازسازی و مرمت شود. / گزارش : ساسان حق شناس/
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]