واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: میرزاده: سرانه فضای آموزشی دانشگاه آزاد، 4 برابر دانشگاههای دولتی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اقتصاد رشتهها در دانشگاههای دولتی و غیر دولتی متفاوت است، گفت: رابطه استخدامی اعضای هیات علمی نباید ملاک تصویب رشتهها در دانشگاهها باشد.
به گزارش نامه نیوز، دکتر میرزاده در جلسه شورای نمایندگان تام الاختیار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، ضمن تسلیت شهادت امام رضا (ع)، امام حسن (ع) و وفات پیامبر اکرم (ص)، گفت: در جلسهای که با حضور نمایندگان تام الاختیار، معاونان هماهنگی و رؤسای واحدها در ماه گذشته برگزار شد، قرار شد که آمار اعضای هیئت علمی در پورتال معاونت سنجش و پذیرش ثبت شود که خوشبختانه اکثریت واحدها آن را انجام دادند.
وی افزود: از 400 واحد فعال دانشگاه آزاد اسلامی، 260 واحد در مقطع تحصیلات تکمیلی فعالند و 60 هزار و 565 هیئت علمی تمام وقت و پاره وقت با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری دارند که این گنجینه علمی بینظیری در سطح ایران، منطقه و جهان است که حتی در بزرگترین دانشگاه های حضوری دنیا بی سابقه است.
سرانه فضای آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی، چهار برابر دانشگاههای دولتی است
میرزاده با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی، چهار برابر دانشگاههای دولتی است، گفت: مخالفتهایی که با دانشگاه آزاد میشود نشان دهنده حب و بغضهایی است که در طی 32 سال گذشته، صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به آخرین آمار به روز و ثبت شده در پورتال معاونت سنجش و پذیرش این دانشگاه اشاره کرد و گفت: از 60 هزارو 565 هیئت علمی این دانشگاه به تفکیک وضعیت ارتقاء ، 2351 نفر استاد، 12 هزارو 69 نفر دانشیار، 10 هزارو 856 نفر استادیار و مابقی مربی هستند.
باید توانایی فکری، علمی و خلاقیت کاری اعضای هیئت علمی مهم باشد
وی با طرح این سوال که چرا باید دانشگاه آزاد اسلامی و حتی دانشگاههای دیگر با استاد رابطه استخدامی داشته باشند، گفت: باید برای ما توانایی فکری، علمی و خلاقیت کاری اعضای هیئت علمی مهم باشد همانگونه که در دانشگاههای برتر دنیا داشتن استاد وابسته تمام وقت برای تصویب رشتهها جزء مقررات نیست.
میرزاده با بیان اینکه اقتصاد رشتهها در دانشگاههای دولتی و غیر دولتی متفاوت است، گفت: اگر اصرار به جذب هیئت علمی و داشتن رابطه استخدامی داشته باشیم، دانشگاههای غیر دولتی نمیتوانند به حیات خود ادامه دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 67 هزار دانشجوی دکتری در دانشگاههای دولتی مشغول به تحصیل هستند، گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی 22 هزار دانشجوی دکتری داریم که 12 هزار نفر آن امسال و 10 هزار نفر آن نیز از سالهای قبل پذیرفته شدهاند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: وزارت علوم دارای 17 هزار استادیار به بالا و دانشگاه آزاد دارای 12 هزار استادیار به بالا است و همچنین تعدادی مربی داریم که بیش از 5 هزار نفر آنان مدرک دکتری خود را اخذ کردهاند اما چون حکم آنان در هیئت ممیزه هنوز تایید نشده است به این آمار اضافه نشدهاند.
رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: داشتن بیش از 60 هزار عضوهیات علمی تمام وقت و نیمه وقت در دانشگاه آزاد اسلامی، یک ذخیره علمی در دنیا و ایران است البته تواناییهای دانشگاه آزاد ایجاب میکرد که ما 6000 دانشجوی دیگر نیز جذب کنیم که در حال توافق با وزارت علوم در این رابطه هستیم.
دانشگاه آزاد اسلامی قانوناً توانایی افزایش کیفیت در مقطع تحصیلات تکمیلی را دارد
وی با تاکید بر اینکه رشتههای باقی مانده(در حدود 1000 رشته) دیگر با رایزنی با وزارت علوم به تصویب رسانده خواهد شد، گفت: غوغا سالاریهای که علیه دانشگاه آزاد اسلامی صورت میگیرد صحت ندارد و دانشگاه آزاد قانوناً توانایی افزایش کیفیت در مقطع تحصیلات تکمیلی را دارد.
میرزاده همچنین با بیان اینکه زمانی که دانشگاه آزاد را تحویل گرفتیم دارای 472 واحد بود که اکنون به 400 واحد رسیده است، گفت: از این 472 واحد ، تعداد 30 مرکز غیر فعال یا فعال با واحدها ادغام شدند و 42 واحد نیز جزء واحدهای علوم تحقیقات بودند که با واحدهای مرکز تجمیع شدند.
وی با بیان اینکه بیش از 15 هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد خانم هستند، گفت: تا پیش از این 67 درصد اساتید ما را مربیان تشکیل میدادند که این آمار هم اکنون به زیر 52 درصد رسیده است که نشان می دهد هرم هیات علمی دانشگاه آزاد در حال اصلاح است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، چهار هدف بزرگ این دانشگاه را تمرکز بر اقتصاد دانش بنیان، اجرای طرحهای فرهنگی ماندگار، جذب هیئت علمی و تامین 12 درصد از بودجه توسط فعالیتهای اقتصادی دانست و گفت: سرانه وزارت علوم برای تربیت هر دانشجو 4 برابر دانشگاه آزاد اسلامی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر میرزاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ، ما نهایتا در دانشگاه آزاد اسلامی، 31 دانشگاه آزاد خواهیم داشت که به نام دانشگاه آزاد اسلامی استان نامیده می شود .
وی با بیان اینکه وقتی که دانشگاه آزاد اسلامی را تحویل گرفتم طبق گزارش خزانهدار مرکزی دارای 235 واحد زیانده بود، گفت: این آمار تا پایان سال 92 به 171 واحد رسید که پیشبینی من این است که تا پایان سال جاری به 50 واحد برسد.
میرزاده خطاب به نمایندگان تامالاختیار خواستار تصویب رشتههای مورد نیاز در استان و منطقه شد و با تاکید بر شناسایی و پیشنهاد این رشتهها، گفت: قطعا رشتههای جدید و نوظهور بیشتر مورد استقبال وزارت علوم است.
مصوبات جلسه شورای نمایندگان تام الاختیار
همچنین در جلسه شورای نمایندگان تام الاختیار مصوب شد که تا پایان اسفند 93 به واحدهای زیان ده فرصت داده شود تا از حالت زیاندهی خارج شوند و در غیر این صورت تا خرداد 94 تعیین تکلیف شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری جلسات هیئت امنای استانی از 13 دی ماه به مدت 10 روز خبر داد و گفت: این جلسات به منظور تصویب بودجه استانها برای سال 94 و نهایی کردن آن برگزار میشود.
منبع: ایسنا
۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]