تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس خشمش را برطرف سازد، خداوند كيفرش را از او بردارد و هر كس زبانش را نگه دار...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849753278




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزیده احادیث و داستان های جالب و خواندنی از امام حسن (ع)


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: گزیده احادیث و داستان های جالب و خواندنی از امام حسن (ع)


حضرت مجتبی (ع) فرمود : از این دنیا هیچ نمانده است، جز این قرآن ، پس قرآن را پیشوای خویش سازید تا شما را راه نماید. نزدیکترین کس به قرآن ، آن است که آن را به کار بندد، هر چند قرآن را به سینه نسپرده باشد، و دورترین کس آن است که بکارش نبندد. یا بن آدم عفّ عن محارم الله تکن عابدا،وارض بما قسّم الله تکن غنیّا ، و احسن جوار من جاورک تکن مسلما ، و صاحب النّاس ، بمثل ما تحبّ ان یصاحبوک بمثله تکن عادلا ، انّه کان بین ایدیکم قوم یجمعون کثیرا ، و یبنون مشیّدا ، و یأملون بعیدا ، اصبح جمعهم بورا ، و عملهم غرورا ، و مساکنهم قبورا .یا بن آدم انّک لم تزل فی هدم عمرک مذ سقطت من بطن امّک ، فجدّ بما فی یدک لما بین یدیک ، فانّ المومن یتزوّد ، و الکافر یتمتّع. و کان علیه السلام یتلو هذه الآیة بعدها : و تزوّدوا فانّ خیر الزّاد التّقوی .

 خطبه ای است از آن حضرت علیه السلام در وعظ و ارشاد

درود خدا بر او ، فرمود : ای آدمیزاد ! از حرام خدا چشم بپوش تا عابد شوی ، و به قسمت الهی راضی باش تا بی نیاز گردی ، و به همسایه نیکی کن تا مسلمان باشی و با مردم همان کن که دوست می داری با تو آن کنند تا دادگر باشی.در پیش چشم هایتان مردمانی هستند  که بسی مال گرد آورند و بناها برساختند و آرزوها کردند ، ولی سرانجام آنچه گرد آورند ، پراکنده گشت و آنچه کردند ، فریبشان داد و خانه هایشان گورشان شد .ای آدمیزاد ! از آن گاه که از مادر زاده شدی ، همواره عمر خویش فنا می کنی .پس بکوش از آنچه داری ،برای آن جهان بیندوزی که مومن می اندوزد و کافر در دم می خورد و لذّت می جوید .سپس حضرت آیه را تلاوت فرمود : و توشه بردارید که بهترین توشه پرهیزگای است .

 درباره ی قرآن کریم

حضرت مجتبی (ع) درباره ی قرآن فرمود :

از این دنیا هیچ نمانده است جز این قرآن ، پس قرآن را پیشوای خویش سازید تا شما را  راه نماید.ننزدیکترین کس به قرآن ، آن است که به کارش بندد هر چند قرآن را به سینه نسپرده باشد ، و دورترین کس آن است که کارش نبندد هر چند قرآن بخواند. ( الرّوائع المختارة ، ص 331).

قال الحسنْ: إذا اضرّت النّوافل بالفریضة فارفضوها(تحف العقول،ص 236).

امام حسن (ع) فرمود : اگر مستحبّات به واجبات آسیب رساندند، رهایشان کنید.

قال الحسن (ع): لقضآء حاجة اخ لی فی الله ، احبّ إلیّ من اعتکاف شهر(تاریخ مدینة دمشق : ج 13.ص 247.)ن

امام حسن (ع) فرمود : نزد من ، برآوردن نیاز یک برادر مسلمان بهتر از یک ماه اعتکاف است.ن

قال الحسن (ع): إنّ احْسن الحسن الْخلق الْحسن(الخصال : ج 1،ص 17.)ن

امام حسن (ع) فرمود : بهترین نیکی ، نیک خلقی است.ن

قال الحسن (ع): هلاک النّاس فی ثلاث : الکبر،و الحرص ،  الحسد .فالکبر هلاک الدّین و منه لعن ابلیس ، و الْحرْص عدوّ النّفْس و منه اخرج آدم من الْجنّة ، و الْحسد رائد السّوء و منه قتل قابیل هابیل ( مطالب السوول: ص 242.نور الابصار  ص 110.)ا

امام حسن (ع) فرمود : هلاکت مردمان در سه چیز است : تکبّر ورزیدن و آزمندی کردن و حسادت نمودن .تکبّر دین را تباه می کند و ابلیس را تکبّر به لعنت کشانید و آزمندی دشمن مردمان است و آدم را همو از بهشت بیرون راند و حسدموجب زشتکاری است و از حسد بود که قابیل هابیل را کشت.ن

 راوی نقل می کند :نأیّها النّاس هذا ابن علیّ فاعرفوه ، و الّذی نفس محمّد بیده إنّه لفی الجنّة ، و محبّه فی الجنّة و محبّ محبّیه فی الجنّة

ای مردم ! این فرزندد علیّ بن ابی طالب است ، او را بشناسید ، سوگند به آن کسی که جان محمّد در قبضه ی قدرت اوست ، او در بهشت است ، دوستان او و دوستان دوستانش نیز در بهشت خواهند بود.(مشارق الأنوار :53).ی

 طریحی (رحمه الله)در کتاب (مجمع البحرین ) می گوید :ناز طریق شیعه و سنّی روایت شده است که پیغمبر اکرم (ص) و امیر المومنین (ع) هر کدام به امام حسن و امام حسین (ع) می فرمودند :بأبی أنت و أمّی .نپدر و مادرم فدای شما.ن.(مجمع البحرین : 1/44.

روایت شده است که آن حضرت (ع) در مجلس رسول خدا (ص) حاضر می گشت در حالی که هفت سال بیشتر از سن شریف را نگذشته بود وحی الهی را از لب های مبارک پیغمبر اکرم (ص) و آن را حفظ می کرد و وقتی به خانه برمی گشت آنچه را حفظ کرده بود برای مادرش صدیقه کبری (ع) بازگو می کرد و هر گاه علی (ع) نزد حضرت زهرا (ع)می آمد کلمات تازه ای از قرآن و وحی را از او می شنید از آن حضرت سوال می فرمودند که اینها را از کجا نقل می کنی ؟ عرض می کرد از فرزندت حسن (ع) .نروزی علی (ع)در خانه پنهان گشت تا این که امام حسن(ع) وارد خانه شد و می خواست کلمات نورانی وحی الهی را که شنیده بد بازگو کند ولی نتوانست مثل گذشته صحبت کند بلکه به لرزه افتاد و کلماتش در هم شد و مادرش حضرت زهرا(ع)تعجب کرد.

امام حسن (ع) عرض کرد: نلا تعجبین یا امّاه ، فإن ّکبیرا یسمعنی و استماعه قد أوقفنی .

ای مادر !تعجب نکن گویا امروز شخصی بزرگی به گفتار من گوش می دهد و شنیدن او مرا از تکلم باز داشته است آن گاه علی و فرزند دلبندش را بوسید و در روایت دیگری نقل شده است که فرمود : نیا امّاه قلّ بیانی  و کل لسانی لعلّ سیّدا یرعانی .

ای مادر !بیانم نارسا زبانم ناتوان گردیده است که گوییا آقای بزرگواری مراقب من است .

ابن شهر آشوب در کتاب (مناقب)می گوید: امام حسن (ع) چنین بود که هر گاه وضو می گرفت بندهای بدنش می لرزید و رنگ مبارکش زرد می شد وقتی علتش را از آن حضرت سوال کردند ،فرمود : (حقّ علی کلّ من وقف بین یدی ربّ العرش أن یصفر لونه و ترتعد مفاصله )

سزاوار است هر کس که در پیشگاه الهی حضور پیدا می کند لرزه بر اندامش افتد و رنگش زرد گردد.

و هنگامی که کنار در مسجد می رسید سر خود را به سوی آسمان بلند می کرد و می گفت :

الهی ضیفک ببابک یا محسن قد أتاک المسی ء ،فتجاوز عن قیبح ما عندی بجمیل ما عندک یا کریم.ن

پروردگارا! مهمان تو در خانه ات ایستاده است، ای نیکوکار بنده ی گناهکاری نزد تو آمده است ، به خوبی های خودت از بدی ها و زشتی های من در گذر ، ای بزرگوار بخشنده . داستانهای  جالب وواقعی از امام حسن مجتبی (ع) هنگام وفات امام حسن مجتبی (ع) آنهایی که حضور داشتند مشاهده کردند که آنجناب گریه می کند.
عرض کردند : یابن رسول الله چرا گریه می کنید؟ با این نسبتی که با پیامبر دارید؟ و مقامتی که پیامبر درباره ات فرموده است؛ با اینکه بیست مرتبه پیاده حج گزاردی و ما خویش را سه بار در راه خدا قسمت نموده ای، به طوریکه از یک جفت کفش و نعلین نیمی برای خود و نیمی دیگر را برای خدا داده ای؟

فرمود: از هراس و ترس قیامت و دوری از دوستانم می گریم. ( سرمایه سعادت ص 22)  

 
کوچک بزرگ

 چقدر لذت دارد و چه افتخار بزرگی است با این کودک بازی کردن. حسن، کودکی که پیامبر حتی گاهی به بعضی ها اجازه نمی دهد او را بغل کنند، تا آدم بتواند با او بازی کند و بخندانش.

ابورافع همان طور که حسن را بر دوش خود سوار کرده بود و مثل شتر، چهار دست و پا به این طرف و آن طرف می رفت، به این چیزها فکر می کرد. وقتی که به تقلید از شتر، پشتش را بالا و پایین می برد و دست های کوچک حسن بر گردنش حلقه می زد تا نیفتد، با خود می گفت: خدایا گردنم را که دست بهترین مخلوق تو آن را لمس کرده است، از آتش جهنم حفظ کن.

مدتی گذشت.... ابورافع بس که به این سو و آن سو رفته بود، خسته بود. کمی مکث کرد. کودک را از پشت خود به زمین گذاشت. او را بغل کرد و در حالی که نفس نفس می زد، با لبخند گفت: خسته شدم حالا نوبت توست!

حسن اخم کودکانه ای کرد و گفت: آیا می خواهی بر دوش کسی سوار شوی که پیامبر، او را بر دوش سوار می کند؟

ابورافع همانطور که نشسته بود به دیوار تکیه داد و از ته دل خنده ای سر داد و پیش خود گفت چه قدر این کودک زرنگ و شیرین زبان است! اما به خاطر اینکه باز هم شیرین زبانی های او را بشنود، همان طور که می خندید گفت: چون که تو به من سواری ندادی، من هم به تو سواری نمی دهم.

 و دوباره حسن جواب داد: دوست نداری کسی را که پیامبر بر دوش خود سوار می کند، بر دوش خود سوار کنی؟

ابورافع دوباره خندید. کودک را بوسید و گفت: چاره ای ندارم. مثل اینکه هر چه بگویم این کودک جوابی برای گفتن دارد. و بعد دوباره نشست و حسن را بر دوش خود سوار کرد تا باز صدای خنده هایش را بشنود و لذب ببرد.

منبع: مستدرک الوسایل

مسلمان شدن یهودی به دست امام حسن(ع):

امام حسن (ع) همسایه ای یهودی داشت که بین دیوار خانه ی او ، و امام شکافی ایجاد شد بود و آبهای آلوده از آنجا به داخل خانه امام نفوذ می کرد. همسایه یهودی هم از جریان اطلاعی نداشت. روزی همسر او وارد خانه ی امام شد و دید اثر آلودگی در خانه ی آن حضرت ظاهر شده، امام و اهل خانه اش را می آزارد، به منزل آمد و شوهرش را از قضیه خبردار کرد. یهودی به نزد امام حسن (ع) آمد و شروع به عذرخواهی نمود. امام (ع) فرمود: جدّم، پدرم و مادرم مرا به گرامیداشت همسایه سفارش کرده اند، یهودی تا این جمله را شنید فوراً مسلمان شد.

 خواستگاری

 هنگامی که مروان، حاکم مدینه، مأمور شد تا دختر عبدالله بن جعفر را برای یزید خواستگاری کند، وی با عبدالله تماس گرفته و موضوع را در میان گذاشت. عبدالله در پاسخ گفت: اختیار دختران و زنان ما با حسن بن علی (ع) است، دخترم را از او خواستگاری کن.مروان به حضور امام حسن (ع) آمد و دختر عبدالله را خواستگاری نمودو امام حسن (ع) فرمود: «هر کس را که در نظر داری دعوت کن، تا اجتماع نمایند و من نظرم را بگویم.مروان بزرگان دو طائفه بنی هاشم و بنی امیه را دعوت کرد و همه آنها در مجلسی با حضورامام حسن (ع) اجتماع نمودند،مروان برخاست و پس از حمد و ثنا چنین گفت:

امیر مؤمنان، معاویه به من به من دستور داده تا زینب دختر عبدالله بن جعفر را برای یزیدبن معاویه خواستگاری کنم. به این ترتیب که:

1. هر قدر پدرش خواست مهریه تعیین کند، می پذیرم.

2. هر مبلغی که پدرش بدهکار باشد، بدهی هایش را ادا می کنیم.

3. این وصلت موجب صلح بین دو طایفه بنی هاشم و بنی امیه خواهد شد.

4. یزیدبن معاویه همتایی است که نظیر ندارد، به جانم سوگند حسرت و افتخار شما به یزید، بیشتر از حسرت و افتخار یزید به شماست.

5. یزید کسی است که به برکت چهره او از ابرها طلب باران می شود.

آنگاه سکوت کرده و در کناری نشست. در این هنگام امام حسن (ع) لب به سخن گشوده و بعد از حمد وستایش پروردگار فرمود:

1. اما در مورد مهریه، ما از سنت پیامبر (ص) در مورد مهریه دختران و بستگان خویش تجاوز نمی کنیم.

2. در مورد قرض های پدرش، چه موقع زنهای ما قرض های پدرانشان را پرداخته اند که این هم یکی از آنها باشد.

3. در مورد صلح دو طایفه، دشمنی ما با شما برای خداست و در راه اوست، بنابر این برای دنیا با شما صلح نمی کنیم.

4. در مورد اینکه افتخار ما به وجود یزید، بیشتر از یزید به ماست، اگر مقام خلافت بالاتر از مقام نبوت است ما باید بر یزید افتخار کنیم ولی اگر مقام نبوت بالاتر از مقام خلافت است، او باید به وجود ما افتخار کند.

5. اما اینکه گفتی به برکت چهره یزید از ابرها باران طلبیده می شود، چنین چیزی درست نیست مگر در مورد محمد و آل محمد (ص)

حضرت در ادامه افزود:« نظر ما این شده است که دختر عبدالله را به ازدواج پسرعمویش "قاسم بن محمدبن جعفر" درآوریم، و من هم مهریه اش را زمین مزروعی خود که در مدینه دارم تعیین نمودم و همان زمین زراعتی زندگی آنها را نیز تأمین می کند و دیگر نیازی به دیگران نیست.»مروان مأیوس شده و ماجرا را برای معاویه نوشت، معاویه گفت ما از آنها خواستگاری کردیم، آنها جواب منفی به ما دادند، اما اگر آنها از ما خواستگاری کنند ، جواب مثبت خواهیم داد. (بحارالانوار، ج 44، ص 119 و 120)

استغفار                                     

تفسیر شریف مجمع البیان در روایت بسیار جالبی نقل می کند : مردی به حضرت مجتبی (ع) از قحطی و گرانی شکایت می کرد، حضرت به او فرمودند: « از گناهانت استغفار کن.»

دیگری به حضرت از تهیدستی گله کرد، حضرت فرمود: «برای گناهانت درخواست غفران کن.»

دیگری به حضرت عرضه داشت : دعا کن خداوند فرزندی به من عنایت کند. فرمودند : «ار گناهانت استغفار کن.»

یاران به حضرت عرضه داشتند، شکایات و درخواست ها مختلف بود، ولی شما  همه را امر به توبه و استغفار کردید، حضرت پاسخ دادند : « من این حقیقت را از پیش خود نگفتم، بلکه از آیات سوره نوح، از آنجا که می فرماید،  استغفروا ربکم استفاده نموده و آنان را راهنمایی کردم که حل مشکل شما به دست با کفایت توبه است.»   منبع: پژوهشکده امام حسن مجتبی (ع)


شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن