محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842025174
چرا بد تصمیم گیری می کنیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چرا بد تصمیم گیری می کنیم؟
در حالی که تصمیمات خوب به فرصت ها و منافع تازته منتهی می شوند، تصمیم های بد اغلب مشکلات جدی را در پی دارند. اگر نمی خواهید افسوس بخورید، باید با شرایط و عواملی که منجر به تصمیم گیری های ضعیف می شوند، آشنا شوید.
مجله موفقیت - سولماز فروتن: در حالی که تصمیمات خوب به فرصت ها و منافع تازته منتهی می شوند، تصمیم های بد اغلب مشکلات جدی را در پی دارند. اگر نمی خواهید افسوس بخورید، باید با شرایط و عواملی که منجر به تصمیم گیری های ضعیف می شوند، آشنا شوید تا بتوانید در آینده از آنها پیشگیری کنید.
«کاش این رو قبلا می دونستم.» جمله ای است که اغلب ما زمانی که می فهمیم تصمیم اشتباهی گرفته ایم به زبان می آوریم. اگر می دانستیم کدام عوامل منجر به تصمیم گیری های بد می شوند، بهتر می توانستیم تصمیمات دقیق بگیریم و این امر کمک می کرد تا دور تصمیم گیری های اشتباه را خط بکشیم و به نفع تصمیمات خوب رأی بدهیم.
نمایشنامه ای را تصور کنید که در آن شما از دو شرکت پیشنهاد کار دارید. شرکت شماره یک بزرگ است و حقوق خوبی نمی دهد. شرکت دوم کوچک است اما حقوق و مزایای خوبی پرداخت می کند و تجربه شغلی خوبی به شما می دهد. شما مجبورید با تأمل جدی و براساس کارآیی خود و تاثیر آن بر زندگی تان یک تصمیم سخت بگیرید.
آگاهی از اینکه دقیقا چه چیزی ما را وادار به تصمیم گیری های اشتباه می کند، کمک می کند تا احساسات و افکارمان را در مسیر درستی هدایت کنیم. در ادامه فهرستی از عواملی که منجر به تصمیم گیری های اشتباه می شوند، آورده شده است تا بتوانید با تمرکز کردن روی آنها از گرفتن تصمیم های اشتباه پیشگیری کنید.
فاصله گرفتن از دوراندیشی
بارها پیش آمده است که درباره یک تصمیم مشخص تنها بر روی زمان حال تمرکز کرده و متوجه بازتاب آن بر آینده خود نشده ایم. در حالت ایده آل باید چنین بینشی داشته باشیم و اندیشیدن درباره تغییرات قابل پیش بینی در آینده را تمرین کنیم تا به یک تصمیم درست برسیم؛ مثلا اگر وارد صنعت وسایل الکترونیکی شوید، باید بتوانید آینده بازار را پیش بینی کنید و قبل از رقبا سرمایه خود را به روز کنید. برای تصمیم گیری، باید نگرش آینده نگر و رو به پیشرفت داشته باشید.
وابستگی به دیگران
ما اغلب سردرگم هستیم و برخی از تصمیم گیری های مهم زندگی مان را به دست دیگران می سپاریم. مشکل این است که دیگری نمی تواند به اندازه خود شما درگیر این تصمیم گیری شود یا شاید نتواند با اتخاذ تصمیم درست، حق را ادا کند؛ نباید به هیچ وجه از دیگران بخواهید جای شما تصمیم بگیرند؛ مثلا می خواهید تلفن همراه بخرید اما نمی توانید تصمیم بگیرید، از دوستان خود می خواهید گوشی را برای شما انتخاب کنند. نتیجه این می شود که چیزی را می خرید که با نیازهای شما منطبق نیست و برایتان کارآیی ندارد.
فرضیات غلط
فرضیه های غلط و غیرواقعی درباره یک شخص، یک موقعیت یا یک شیء شما را به تصمیم گیری اشتباه وامی دارد. ما اغلب دیدگاه های خود را براساس سابقه تجربه هایی که داشته ایم، بنیان می نهیم.
از آنجایی که افراد، موقعیت ها و ... مدام در حال تغییرند، بهتر است درباره آنها همانطور که هستند، قضاوت کنیم و در موردشان گمانه زنی نکنیم؛ مثلا تصمیم می گیرد با همکارتان ارتباط نداشته باشید؛ چون گمان می کنید او بخیل است؛ در حالی که او تنها کسی بود که در انجام کارها به شما کمک می کرد.
تحقیقات ناکافی
پیش از هرگونه تصمیم گیری همواره باید درباره میسر بودن تصمیم خود تحقیق کنید. باید از معایب و مزایای تصمیمتان آگاهی داشته باشید و متوجه تاثیر تصمیم تان بر روی افرادی که تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت، باشید.
این به شما کمک می کند تا تصمیم درستی بگیرید؛ مثلا تصمیم می گیرید شغل خود را تغییر دهید اما تحقیق می کنید و درمی یابید که شغل جدید چیزی به ارزش های کاری تان اضافه نمی کند. از این رو تصمیم می گیرید در محیط کاری فعلی تان فرصت های جدید را کشف کنید.
تفکر کوتاه مدت
تفکر کوتاه مدت یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که افراد در فرآیند تصمیم گیری مرتکب آن می شوند. آنها نمی دانند تصمیمی که امروز می گیرند علاوه بر زمان حال بر آینده نیز تاثیر خواهد گذاشت. چیزی که امروز درست و کاربردی به نظر می رسد، شاید نهایتا تصمیم خوبی از آب درنیاید؛ مثلا ولخرجی کردن با پولی که به سختی آن را به دست آورده اید برای خرید از روی وسوسه، ممکن است پس اندازتان را کاهش دهد؛ برعکس اگر تصمیم بگیرید پولتان را پس انداز کنید، از مزایای طولانی مدت آن بهره مند خواهید شد.
تفکر احساساتی
بارها پیش آمده است که افراد به جای عقل خود به حرف دل شان گوش می کنند و تصمیم اشتباه می گیرند. اگر کسب و کاری دارید لازم است تصمیمات کاربردی بگیرید نه احساسی. قدرت دادن بیش از حد به تصمیمات مبتنی بر احساس به تدریج برای شما دردسرساز خواهد شد. همواره باید تاکیدتان بر تصمیمات کاربردی و مبتنی بر نتیجه باشد؛ مثلا به محض اینکه می فهمید به دلیل مشکلات زندگی شخصی، تمرکز کردن دشوار شده است، دست از کار می کشید. این کار نه تنها تاثیری منفی بر موقعیت مالی شما خواهد داشت، بلکه حالت روحی تان را هم بدتر می کند.
باورهای تعصبی
یکی دیگر از موانع تصمیم گیری دقیق، دنبال کردن مجموعه ای از باورهای خشک است. هر بُعدی از زندگی شخصی و حرفه ای ما تغییر می کند و در زمان خاص خود ضرورت پیدا می کند که آن را بپذیریم. اگر با همان عینک قدیمی به دنیا نگاه کنیم، تصمیم گیری های بد همچنان تکرار می شوند.
باید واقعیت را بپذیریم و با شرایط تازه سازگار شویم؛ مثلا شاید سال هاست که به کاری مشغولید و علاقه ای به تسویه حساب دیرهنگام مشتریان خود ندارید. برای اینکه آنها را وادار کنید به موقع بدهی خود را بپردازند، باید مبلغی ناچیز به عنوان جریمه دیرکرد در پرداخت معین کنید.
تصورات و پیش داوری های از پیش تعیین شده
بیشتر ما درباره دیگران، خیالات و پیش داوری های از پیش تعیین شده در سر می پرورانیم. زود قضاوت کردن درباره دیگران به شما کمک نمی کند تصمیم درست بگیرد. در واقع این موجب می شود درباره دیگران بد قضاوت کنید و تصمیم غلط بگیرید؛ مثلا شاید به فکرتان نرسد که فلان شخص از پس انجام فلان کار برمی آید اما وقتی با او ارتباط برقرار کرده و مسئولیتی به او واگذار می کنید، می فهمید او چه عملکردی دارد.
خطر عدم اطمینان
اگر لازم باشد یک تصمیم جدی بگیرید، ذهن شما مورد هجوم افکار و تردیدهای زیاد قرار خواهد گرفت. این سبب می شود تصمیم ایمن تری بگیرید که ممکن است منفعتی از آن برای شما حاصل نشود. بهتر است پیش از هرگونه نتیجه گیری عجولانه، خطر کنید و تجزیه و تحلیل کنید. این به شما کمک می کند تا درک کنید تصمیمتان چگونه بر روی شما تاثیر می گذارد؛ مثلا می خواهید بر روی انبار کردن جنسی سرمایه گذاری کنید که در آینده رونق می گیرد و از این رو تصمیم می گیرد در بانک حساب پس انداز باز کنید.
گزینه های فراوان
وقتی مجبور باشید بین گزینه های بی شمار دست به انتخاب بزنید گیج می شوید و هدف گرفتن تنها یکی از آنها می تواند دشوار باشد. شاید سخت بتوانید هقضاوت کنید کدام گزینه کارساز است و کدام نیست. از این رو بهتر است گزینه ها را دور بریزید و تنها چند مورد محدود را برای تصمیم نهایی خود انتخاب کنید. این کار صرفه جویی در وقت شما خواهد بود و می توانتیتد به تصمیمی دقیق دست یابید؛ مثلا اگر بخواهید کفش بخرید اما پول کمی داشته باشیدممکن است سردرگم شوید؛ چرا که مجبورید کفشی را انتخاب کنید که به لباس تان بیاید، مد روز باشد، دوام داشته باشد و به پول تان هم بخورد.
* مسیر زندگی ما با تصمیمات موثری که برای آینده خود می گیریم مشخص می شود. اگر بخواهیم تصمیم موثر بگیریم، نباید درباره حقایق، اطلاعات نصفه و نیمه داشته باشیم. علل دیگری که می تواند به تصمیمات غلط منتهی شود شامل مشکلات پیش بینی نشده، عدم برقراری ارتباط، درس نگرفتن از گذشته و نداشتن منطق است.
حتما شگفت زده خواهید شد از اینکه بدانید تصمیمات شما چگونه تحت تاثیر هورمون ها، خالی بودن معده و حتی کمبود خواب قرار می گیرند. اکنون که عوامل منجر به تصمیم گیری اشتباه را می دانید، معایب و مزایای آن را سبک و سنگین کنید و مطمئن شوید که قدم در راه تصمیم درست برداشته اید.
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]
صفحات پیشنهادی
چرا تپل ها را گاز می گیریم؟
چرا تپل ها را گاز می گیریم تاکنون هیچ باخودفکر کرده اید چرا کودکان تپل را گاز میگیرید و چرا علاقه شدیدی به فشردن و درآغوش کشیدنش دارید به گزارش نامه نیوز کشش درونی برخی انسانها به گاز گرفتن بچهکوچولوهای خوشگل شاید نشان از این باشد که مغزشان دچار مشکل شده شاید هم صرفا شبیهبدون پژوهش برنامهریزی نکنیم و تصمیم نگیریم
یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - یادداشت روز سید حسن موسوی چلک رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران چند سالی است که در هفته پژوهش مراسم تقدیر از پژوهشگران در سطوح ملی و استانی توسط دستگاههای مختلف برگزار می شود این اقدام فی نفسه ارزشمند است اما نکته اینجتصمیمات قاطع و عملی برای مبارزه با فساد بگیرید و اجرا کنید
پیام رهبر معظم انقلاب به سران سه قوه تصمیمات قاطع و عملی برای مبارزه با فساد بگیرید و اجرا کنید تهران - ایرنا - رهبر معظم انقلاب در پیامی خطاب به سران سه قوه فرمودند تصمیمات قاطع عملی و بدون هرگونه ملاحظه ای بگیرید و اجرا کنید به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا اسحاق جهانگیری معامدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی: شورای فرهنگ عمومی موثرترین حوزه تصمیمگیری در آذربایجانشرقی است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی شورای فرهنگ عمومی موثرترین حوزه تصمیمگیری در آذربایجانشرقی استمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه عرصه فرهنگ و هنر عرصهی انتخاب و پرهیز از افراط و تفریط است گفت شورای فرهنگ عمومی موثرترین حوزه تصمیمگیریمعاون رییس جمهوری: دانشگاهها باید پایه تصمیم گیری مسوولان باشند
معاون رییس جمهوری دانشگاهها باید پایه تصمیم گیری مسوولان باشند بوشهر- ایرنا - معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت هم اکنون دانشگاههای کشور از جامعه دورند درحالی است که باید این مراکز آموزشی پایه تصمیم گیری مسوولان در استانها باشند به گزارش ایرنا سورنا ستاری روزدوشنبه درنشسچرا کودکان دچار اختلالات یادگیری میشوند؟
سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۴ یک کارشناس ارشد روانشناسی گفت کودکان ناتوان در یادگیری در یک یا چند فراگرد اساسی روانی در ارتباط با فهمیدن یا کاربرد زبان شفاهی یا کتبی ناتوانی نشان میدهند علی سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی کردستان اظهار ککاخ سفید هنوز درباره لایحه تحریمهای جدید علیه روسیه تصمیمگیری نگرفته است
سهشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۸ کاخ سفید اعلام کرد رئیسجمهوری آمریکا هنوز درباره امضای لایحه اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه به خاطر فعالیتهایش در اوکراین تصمیمگیری اتخاذ نکرده اما برخی قانونگذاران تصریح کردند انتظار دارند که رئیسجمهور این لایحه را امضا و آن را به قانون تبدیل کجزئیات تصمیم جدید درباره دستمزد کارگران/ تصمیم گیری درباره دو برابر شدن پایه سنواتی مزدبگیران
جزئیات تصمیم جدید درباره دستمزد کارگران تصمیم گیری درباره دو برابر شدن پایه سنواتی مزدبگیران اقتصاد > بازارکار - مهر نوشت نماینده کارگران در شورای عالی کار از نشست فوق العاده امروز این شورا درباره افزایش پایه سنواتی کارگران قرارداد دائم و موقت خبر داد و گفت این دوچه اتفاقی برای ثروتمندترین مجموعه مدیریتی سینما میافتد؟ / تصمیمگیری فردی یا جمعی
چه اتفاقی برای ثروتمندترین مجموعه مدیریتی سینما میافتد تصمیمگیری فردی یا جمعی فرهنگ > سینما - بنیاد سینمایی فارابی براساس تصمیم رئیس سازمان سینمایی باید کوچک شود اتفاقی که شاید کمتر کسی با آن مخالفت داشته باشد اما شیوه کار موضوع مورد بحث است سمیه علیپور تغییمدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان مطرح کرد عدم تصمیمگیری قطعی در راستای حفاظت از سازه آبی کشف شده در مسیر مترو
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان مطرح کردعدم تصمیمگیری قطعی در راستای حفاظت از سازه آبی کشف شده در مسیر مترو اصفهانمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت برای نحوه چگونگی حفاظت از سازه آبی کشف شده در جریان حفاری ایستگاه مترو امام حسین ع هنوز تصمیم قطعی اتخمدیرکل آموزشوپرورش فارس تأکید کرد لزوم تصمیمگیریهای مدیریتی با پیوست فرهنگی
مدیرکل آموزشوپرورش فارس تأکید کردلزوم تصمیمگیریهای مدیریتی با پیوست فرهنگیمدیرکل آموزشوپرورش فارس بر لزوم تصمیمگیریهای مدیریتی با پیوست فرهنگی تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز حمیدرضا آذری بعدازظهر امروز در آیین تقدیر از پژوهشگران فرهنگی استان فارس اظهار داشت بپورمحمدی: رفع حصر موسوی و کروبی خارج از جایگاه تصمیمگیری دولت است
پورمحمدی رفع حصر موسوی و کروبی خارج از جایگاه تصمیمگیری دولت است وزير دادگستري می گوید رفع حصر موسوی و کروبی خارج از جایگاه تصمیمگیری دولت است آفتاب مصطفی پورمحمدی در حاشيه نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران درباره ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد با بيان اينكه پیشگیریتوفیقی: علم پشتوانه تصمیمگیری است نه ابزار رقابت سیاسی
توفیقی علم پشتوانه تصمیمگیری است نه ابزار رقابت سیاسی علم در دانشگاهها تولید میشود ولی این علم منجر به تولید رفتار نمیشود مثلا ما علم محیط زیست داریم ولی رفتاری مطابقی با محیط زیست نداریم علم اخلاق داریم ولی رفتار اخلاقی نداریم علم اقتصاد داریم ولی رفتار اقتصادی نداریم آضرورت تعدیل گام به گام حذف یارانه دهکهای پردرآمد/ تصمیمگیری عجولانه تبعات منفی دارد
جلیلی در گفتگو با باشگاه خبرنگارن مطرح کرد ضرورت تعدیل گام به گام حذف یارانه دهکهای پردرآمد تصمیمگیری عجولانه تبعات منفی دارد عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت دولت روش تعدیل گام به گام در حذف دهکهای پردرآمد را در دستور کار خود قرار دهد اسماعیل جلیلی نماینده مردم مسجد سلیفرآیند تصمیمگیری تسهیلات بانکی عامل اشاعه فساد مالی است
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۹ رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد سیاستهای اقتصادی ناکارآمد فرآیند تخصیص منابع ارزی درآمدهای نفتی و فرآیند تصمیمگیری در خصوص تسهیلات بانکی از عوامل تاثیرگذار اشاعه فساد مالی به شمار میروند به گزارش خبرنگار ایسنا غلامحسین شافعی صبح امروز - دوشنبهدرباره اعزام تیم بانوان به مقدماتی تیم المپیک یکشنبه آینده تصمیم میگیریم آیتاللهی: بازرسان وزارت ورزش میتوا
درباره اعزام تیم بانوان به مقدماتی تیم المپیک یکشنبه آینده تصمیم میگیریمآیتاللهی بازرسان وزارت ورزش میتوانند بگویند ۵۶ میلیارد را کجا خرج کردیمنایبرئیس اول فدراسیون فوتبال گفت بازرسان وزارت ورزش در فدراسیون حضور دارند و میتوانند اعلام کنند پولهای ما در کجا خرج شده است هاتصمیم جدید ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای جلوگیری از قاچاق موبایل
یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۴ معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت وارد کنندگانی که اقدام به واردات قانونی موبایل میکنند شماره سریال موبایلهای وارداتی توسط آنها ثبت می شود و در اختیار گمرک قرار میگیرد که پیشنهاد کردیم این شماره سریالها علاوه بر گمرک در رگولاتوری نیز ثبت-
گوناگون
پربازدیدترینها