واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: پشت پرده مانور عربستان و فرانسه/کودتایی که لو رفت
اعضای خانواده حاکم بر عربستان فاش ساختند که هدف اصلی رزمایش مشترک عربستان و فرانسه، تشکیل و تربیت یگان های ویژه برای مقابله با مدعیان پادشاهی بر عربستان بوده و انتقادها و اعتراض های اخیر شاهزاده ها نیز به همین علت است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، انتقادها و هشدارهای اعضای جوانتر خانواده سعودی به مقامات ارشد عربستان، امروز نیز ادامه یافت و سعود بن سیف در پیام تویتری خود تاکید کرد؛ این زنگ خطری است برای عقلا و بزرگترهای خانواده تا ضمن دانستن قدر مقام و مسئولیتشان، حد خود را نیز بدانند و راه و روش درستی برای بقای کشور در پیش بگیرند.
این شاهزاده سعودی تاکید کرده که بیعت و موافقت اعضای ارشد خانواده با خواسته ها و دستورات پادشاه و اطرافیانش، به معنی رضایت آنها نبوده و آنها فقط بخاطر ترس از دست دادن جایگاه و مقامشان با هر خواسته ای از جانب دیوان پادشاهی موافقت می کنند.
پیش از سخنان سعود بن سیف، یکی دیگر از اعضای خانواده حاکم بر عربستان که با نام مجتهد در شبکه های اجتماعی افشاگری می کند، تصریح کرده بود متعب بن عبدالله، پسر شاه فعلی، به اصرار التویجری، رئیس دیوان پادشاهی پدرش را راضی کرده که فرماندهی نیروهای ویژه را به او بدهد تا بتواند با گزینش نیروهای زبده، ارتشی مستقل برای حفاظت از تاج و تخت و سرکوب مدعیان تشکیل دهد. این امر آشکار می سازد که خبرهایی از کودتا به گوش خانواده حاکم رسیده و آنها خیلی زود، قبل از آنکه عناصر اصلی کودتا منسجم و هماهنگ شوند، برای از بین بردن بستر آن اقدام کرده اند.
بر اساس افشاگری مجتهد، تمرین های مشترک با کوماندوهای فرانسوی که در اروپا و شمال عربستان برگزار می شود، با هدف تقویت نیروهای ویژه تحت فرماندهی متعب بن عبدالله و بی خاصیت شدن سایر یگان های ارتش صورت می گیرد.
تاپیش از فعال شدن پسر پادشاه در امور نظامی، محمد بن نایف، وزیر کشور فعلی و مدعی اصلی تاج و تخت عربستان بر تمامی ارتش تسلط داشت، اما اکنون بهترین و زبده ترین نیروهای ارتش از فرماندهی او خارج شده و مستقیما در اختیار پسر پادشاه قرار گرفته است تا در صورت نیاز، محمد بن نایف یا هر مدعی دیگری را سرکوب کند.
مجتهد، امروز نیز با اشاره به هشدارهای صریح سعود بن سیف و سایر شاهزادگان سعودی، تصریح کرد؛ آنها این بار شخص پادشاه و پسران او را مخاطب قرار داده اند و در سخنانشان تهدید موج می زند.
بر اساس وصیت عبدالعزیز، بنیانگذار حکومت آل سعود، پادشاهی باید به ترتیب به تمام پسران او منتقل شود و تا امیر عبدالله نیز این سنت رعایت می شد، اما او بجای آنکه پسر بعدی عبدالعزیز را به عنوان ولیعهد معرفی کند، جانشینی را به یکی دیگر از اعضای خانواده سپرد و مدتی بعد نیز، مقام ولیعهدی خالی ماند.
اکنون علاوه بر خانواده های برادرانی که پادشاهی از آنها دریغ شده، فرزندان سایر برادرها نیز خود را وارث تاج و تخت پدر و پدربزرگشان می دانند و به شدت از عملکرد عبدالله ناراضی هستند.
ضمن اینکه نسل جوان خانواده سعودی که اغلب آنها در اروپا تحصیل کرده اند، با کلیت نظام پادشاهی کشورشان مخالفند و نه تنها با اقدامات امیر عبدالله و دو پسرش، بلکه با پدران و برادران خود نیز مشکل دارند و عاقلترهای آنها بر لزوم ایجاد تغییر در ساختار حکومت کشور، قبل از فروپاشی و خروج حاکمیت از دستشان اصرار دارند.
شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]