واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۵۳ق.ظ)
معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي؛ سهم حملونقل عمومي در تصادفات کمتر از 9 درصد است مهندس داود كشاورزيان معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي، در مراسم گراميداشت هفته حمل و نقل، گفت: سهم حملونقل عمومي در تصادفات را کمتر از 9 درصد و در بخش حملونقل مسافر اين رقم را به مراتب پايينتر بيان كرد.
براساس اين گزارش، مهندس داود كشاورزيان معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي، در مراسم گراميداشت هفته حمل و نقل، با اشاره به اينكه بخش حملونقل عمومي مسافر توانست يک بار ديگر جابهجايي زائران اربعين را كه نسبت به سال گذشته از رشد پيشبيني نشدهاي برخوردار بود، به نحو مطلوب انجام دهد، اظهار داشت: در اين ايام با همكاري و هماهنگي دستگاههاي دستاندركار، نقل و انتقال بيش از يک ميليون زائر اباعبدالله از طريق ناوگان عمومي جادهاي انجام شد.
وي افزود: در سالروز شهادت امام رضا (ع) نيز به شرکتهاي مسافري تأكيد شده است برنامهريزيهاي لازم را براي جابهجايي زائران انجام دهند.
رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي در ادامه، با تأکيد بر لزوم اجراي کامل متنوعسازي نرخهاي حملونقل عمومي تصريح كرد: صنعت حملونقل جادهاي دو فصل پر تقاضا و کم تقاضا دارد، كه در فصل کممسافر نرخها پايين است و شرکتها با زيان تردد ميکنند، بنابراين اين زيان بايد در فصل پرمسافر جبران شود، به همين دليل در ايام پيک سفر هزينه سفر با رشد مورد توافق مسافران صورت مي پذيرد كه با استفاده از مكانيزم نرخ ميتوان اقتضائات اين صنعت را كنترل كرد، در غير اين صورت انگيزه سرمايهگذاري بخش خصوصي به دليل عدم توجيه مالي مطلوب کاهش مييابد.
وي با بيان اينكه نميتوان نرخ دستوري براي انجام زمان سفر تعيين كرد، گفت: اما؛ نرخهاي متنوع موجب ميشود مسافر قدرت انتخاب داشته باشد و با توجه به درآمد خود زمان سفرش را انتخاب كند، اين در حالي است كه بعضاً برخي موضوع متنوعسازي نرخها را نقد نموده و بر نرخهاي تکليفي تأکيد دارند.
معاون وزير راه و شهرسازي، افزود: در فصل کممسافر بايد تعداد ناوگان کاهش و در فصل پرمسافر افزايش يابد و بپذيريم اين قوانين در حمل کالا نيز حاکم است و به تبع افزايش تقاضا، كرايه حمل نيز افزايش مييابد.
مهندس کشاورزيان در بخش ديگري از سخنان خود، سهم حملونقل عمومي در تصادفات را کمتر از 9 درصد و در بخش حملونقل مسافر اين رقم را به مراتب پايينتر بيان كرد و افزود: شايد يكي از دلايل بالا بودن آمار جانباختگان سوانح رانندگي در ايران، در مقايسه با كشورهاي مشابه، بالا بودن سهم جادهاي در جابهجاييها باشد.
وي تصريح کرد: از نگاه کلان اگر خودروي کمتري در کشور تردد داشته باشد و بزرگراههاي بيشتري ساخته شود، تصادفات کاهش مييابد، اما؛ در نگاه جزء ميبينيم که بيش از 80 درصد تصادفات رانندگي به علت خطاي انساني رخ ميدهد.
وي خاطرنشان كرد: در چهار سال برنامه به طور متوسط سالانه 7.3 درصد تلفات سوانح رانندگي جاده اي کاهش داشته است، اما؛ کاهش 10 درصدي که در برنامه پنجم تعيين شده بود كه به نظر مي رسد اين تنها آرزوي برنامهريزان بوده و اين امر كارشناسي نشده تعيين شده بود.
رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي با اشاره به اينكه در حال حاضر 400 دستگاه دوربين ثبت تخلفات در راههاي کشور فعال است، اظهار داشت: امسال كل راههاي شرياني كشور به طول 34 هزار و ۴۶۰ کيلومتر تحتپوشش دوربينهاي ثبت تخلف سرعت قرار ميگيرد که اين دوربينها ظرف دو سال نصب و توسط پيمانکار در طول شش سال نگهداري ميشود و براي اجراي آن 900 ميليارد تومان اعتبار از محل منابع داخلي سازمان اختصاص يافته است.
معاون وزير راه و شهرسازي در خاتمه با اشاره به آغاز راهداري زمستاني در کشور از ۱۹ آذر گفت: با حمايت وزير محترم راه و شهرسازي، اعتبارات راهداري در سال ۹۳، ۱۰۰ درصد افزايش داشت و اميدواريم در سال ۹۴ اعتبارات بيشتري براي راهداري اختصاص يابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]