واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روزنامه آمریکایی: تندروها در ایران همانند تندورهای آمریکا مخالف توافق دیپلماتیک هستند/ دموکراتها در کنار اوباما میایستند؟
جمهوری خواهان که مشتاق زیر سئوال بردن برنامه کاری رئیس جمهوری آمریکا حتی به قیمت آغاز یک جنگ هستند، دموکرات ها را به شدت تحت فشار قرار داده اند.
به گزارش نامه نیوز، پایگاه خبری هیل در گزارشی به تلاش جمهور یخواهان برای ممانعت در مسیر دیپلماسی با ایران پرداخت و می نویسد: جمهوری خواهان برای مانع تراشی در مسیر دیپلماسی اوباما با ایران، به دنبال جلب نظر دموکراتها برای دور زدن هرگونه وتوی احتمالی اوباما در مخالفت با مذاکرات هسته ای ایران هستند.
این گزارش می نویسد: این به این خاطر است که علیرغم آنکه جمهوری خواهان سال آینده، اغلب کرسی های سنا را در اختیار خواهند گرفت، اما زمانی که به موضوع ایران می رسد، دموکرات ها اغلب کارت ها را در اختیار دارند. برای دور زودن وتوی اوباما، هر لایحه سمی برای مانع تراشی در مسیر دیپلماسی (مانند تحریم های اضافه) به تعداد قابل توجهی از آراء دموکرات ها نیازمند است.
خوشبختانه، مردم آمریکا محکم در کنار دیپلماسی ایستاده اند. آنها نشان داده اند که با صدای بلند به نفع مذاکرات هسته ای با ایران سخن خواهند گفت.
دموکراتها هیچ بهانه ای برای انکار حمایت خود از رئیس جمهوری آمریکا درقبال ایران ندارند. از زمان آغاز مذاکرات هسته ای ایران، میزان ذخایر اورانیوم غنی شده این کشور به طرز فزاینده ای کاهش یافته است. ایران با نظارت بین المللی بر روند غنی سازی اورانیوم در تاسیاست خود موافقت کرده است. بازدید بازرسان بین المللی به طور اتفاقی از تاسیسات هسته ای ایران افزایش پیدا کرده است و در نهایت ایران اعلام کرده است که کاربری یکی از راکتورهای هسته ای در دست ساخت خود را تغییر خواهد داد.
از قضا، واکنش جمهوری خواهان به تمدید مذاکرات هسته ای در ماه نوامبر، کاملا منعکس کننده واکنش تندورها در ایران بود؛ کسانی که همانند تندروهای آمریکا مخالف توافق دیپلماتیک هستند.
یک فعال حقوق بشر در این باره معتقد است: «حقیقت فراتر از آنچیزی است که شما درباره سیاست ایران میدانید، روشنن است که سناتورهایی مانند لیندسی گراهام، مارکو روبین، مارک کرک و ..و دیگر سناتورهایی که با مذاکرات هسته ای مخالفت می کنند، همانند کسانی هستند که با آزادی در ایران مخالفت می کنند.
حرکت بعدی دموکراتها شفاف خواهد بود: ایستادن در کنار اوباما و جامعه جهانی برای یافتن آخرین راه حل صلح آمیز دیپلماتیک برای حل پرونده هسته ای ایران. همه گزینه های پیشنهادی ممکن است دیپلماسی را تحت تاثیر خود قرار دهد و خطر بازگشت به یک مسیر رویارویی تهاجمهی و جنگ نهایی را ایجاد کند.
دموکراتهایی که گزینه دوم را انتخاب می کنند اما باید انتظار آن را داشته باشند که پاسخگوی تصمیماتی در سیاست خارجی باشند که می تواند دهه کنونی را به یکی از خطرناک ترین، احمقانه ترین، و پر هزینه ترین دهه ها تبدیل کند.
۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]