واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کاشت ٥٠٠ تا ١٠٠٠ چنار در زیباترین خیابان تهران
در سال ۱۳۱۸ سراسر خیابان از دوسوی آن با ۶۰هزار درخت چنار پوشیده شده بود اما اکنون به روایتی حدود ۸هزار چنار در سراسر خیابان باقیمانده است.
کد خبر: ۴۵۹۲۷۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۷ - 18 December 2014
قرار بود زمستان که شد، چنارها که به خواب زمستانی رفتند عملیات واکاری و انتقال چنارهایی با بن بالا در کنار چنارهای پیر خیابان ولیعصر(عج) آغاز شود. حالا رئیس سازمان پارکها و فضای سبز میگوید در چند روز آینده ٥٠٠ اصله چنار در حاشیه بلندترین خیابان تهران به جای چنارهایی که خشکیدهاند، کاشته خواهد شد.
به گزارش شهروند، خیابان ولیعصر(عج)، بلندترین خیابان تهران و درواقع باید گفت بلندترین خیابان خاورمیانه که بهعنوان اثری تاریخی – طبیعی در فهرست آثار ملی هم به ثبت رسیده در سالهای گذشته سوژه بسیاری از گزارشها و خبرها بوده است. آنچه این خیابان را در کانون توجه همه قرار داده چنارهای قدیمی و کهنسالی است که از سالهای دور در حاشیه آن کاشته شدند و در دهههای اخیر به دلایل مختلف از آلودگی هوای تهران گرفته تا شرایط نامناسب نگهداری بسیاری از آنها خشک شدهاند.
چندی پیش مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز از برنامه جدید شهرداری تهران برای ترمیم زنجیره درختان این خیابان خبر داد. «علی محمد مختاری» به «شهروند» گفت: چنارهای کهنسال را در میان چنارهای ولیعصر واکاری خواهیم کرد اما باید منتظر بمانیم که خواب زمستانی درختان آغاز شود تا بتوانیم آنها را منتقل کنیم.
او دیروز در گفتوگو با «مهر» از اجرایی شدن این طرح از چند روز آینده در تهران خبر داد و گفت: «براساس دستور شهردار تهران ظرف چند روز آینده این واکاریها آغاز میشود و از ابتدای زمستان ٥٠٠ تا١٠٠٠ اصله نهال در ولیعصر واکاری میشود.»
به گفته او در این طرح در مکانهایی که چنارهای قبلی آسیبدیده یا قطع شدهاند درختانی با سنین بالای ١٥سال واکاری و استفاده میشوند. همچنین با توجه به اینکه محصور بودن درختان بهویژه اطراف ریشه آنها با آسفالت و بتن موجب آسیب جدی به بسیاری از چنارهای ولیعصر شده است از اینرو به هیچ عنوان اجازه استفاده از این مصالح در اطراف درختان چنار داده نمیشود و طوقه درختانی که پیش از این با آسفالت، بتن یا سیمان محصور شده بودند براساس دستورالعمل شهرداری باید تا شعاعی که درخت بتواند کاملا آب و مواد مورد نیاز خود را به راحتی جذب کند از بین برود و آزاد شود.
وی افزود: همچنین در راستای حفاظت از چنارهای خیابان ولیعصر معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران بخشنامهای به مناطق یک، سه، شش و یازده تهران که در محدوده خیابان ولیعصر است ابلاغ شد که طی این بخشنامه در این مناطق ساختوسازها باید عقبنشینی داشته باشند تا بتوان چنارهای ولیعصر را حفاظت و از آسیب به آنها جلوگیری کرد.
مختاری با بیان اینکه در سالجاری با وجود افزایش دما خزان زودرس در چنارهای ولیعصر دیده نشد، یادآور شد: این مسأله بهخاطر تنظیم زمان آبیاری و کاهش فواصل آبیاری درختان از سوی شهرداری بوده چراکه با تغییر آبوهوا و افزایش دما به درختان شوک وارد شده که موجب خزان زودرس میشود. خیابان ولیعصر بلندترین خیابان شهر تهران و همچنین بلندترین خیابان خاورمیانه با درازای حدود ١٧کیلومتر است که از میدان راهآهن در میانه جنوبی تهران آغاز شده و به میدان تجریش در منطقه شمیرانات در شمال تهران میرسد.
خیابان ولیعصر در زمان پهلوی اول ساخته شد. نام اولیه آن «جاده مخصوص پهلوی» و پس از آن تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷، «خیابان پهلوی» نامیده میشد. در سال ۱۳۱۸ سراسر خیابان از دوسوی آن با ۶۰هزار درخت چنار پوشیده شده بود اما اکنون به روایتی حدود ۸هزار چنار در سراسر خیابان باقیمانده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]