واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آذر ۱۳۹۳ (۲۰:۳۲ب.ظ)
تكنولوژي «تراک بندي» ظرفيت جابهجايي كالا را تا 45 ميليون تن بالا خواهد برد مديركل راه آهن هرمزگان با اشاره به مراحل تكميل نهايي پروژه پيشرفته ATC (تراک بندي) در محور ريلي بافق ـ بندرعباس، گفت: بهرهبرداري نهايي از اين پروژه امكان جابهجايي كالا را تا 45 ميليون تن فراهم ميكند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد پورفخري در نشست خبري مديران شوراي هماهنگي حمل و نقل استان هرمزگان ضمن تبريک به مناسبت فرارسيدن هفته حملو نقل با اشاره به مراحل تکميل نهايي پروژه پيشرفته اي.تي.سي (تراکبندي) در محور ريلي بافق ـ بندرعباس، بهرهبرداري نهايي از اين پروژه را تحولي بزرگ در زيرساختهاي حمل و نقل ريلي عنوان کرد که به گفته وي امکان جابهجايي کالا را تا 45 ميليون تن در اين مسير طي سال فراهم ميکند.
وي ادامه داد: اجراي پروژه ATC خطاهاي احتمالي انساني و سيستمي را حذف کرده و ضريب ايمني در اين صنعت را به بهترين سطح افزايش ميدهد.
مديرکل راه هرمزگان با بيان اين که راهآهن هرمزگان هماکنون رتبه اول ميزان حمل و نقل و تخليه را در بين 18 اداره کل سراسر کشور دارد، بيان کرد: راهآهن هرمزگان فقط در بخش بارگيري در جايگاه دوم است که اين مهم نيز براي رسيدن به رتبه اول دور از دسترس نيست.
پور فخري با بيان اين که هماکنون پس از محور تهران ـ مشهد، محور بافق ـ بندرعباس دومين محور دوخطه کشور است، يادآور شد: اين محور تحت پوشش سيستم علائم الکتريکي است که از مهمترين وظيفه آن در راهآهن ايجاد يک سيستم اتوماسيون (صنعتي) جهت هوشمند کردن عمليات سير و حرکت و کاهش نيروي انساني است که نتيجه آن جلوگيري از اشتباهات انساني و افزايش ايمني و سرعت بخشي به سير و حرکت قطارهاست.
وي ادامه داد: با احتساب خط دوم راهآهن بافق ـ بندرعباس ميزان خطوط اداره کل راهآهن هرمزگان يکهزار و 300 کيلومتر است، ضمن اين که محورهاي فرعي از جمله اسکله بندر شهيد رجايي و گل گهر نيز وجود دارد.
اين مقام مسؤول خاطرنشان کرد: تکنولوژي پيشرفته ATC هماکنون در 9 ايستگاه محدوده فعاليت راهآهن هرمزگان نصب و ساير ايستگاهها نيز تا سال آينده به اين سيستم تجهيز خواهند شد.
به گفته وي، در حال حاضر تعداد 34 پروژه عمراني در اداره کل هرمزگان بااعتباري حدود 125 ميليارد ريال در دست اقدام است که بيشترين آن مربوط به پروژههاي خط و سازههاي فني، ساختمان تأسيسات و ارتباط و علائم است.
پور فخري با اشاره به اين که سال گذشته 15 ميليون تن کالا از استان هرمزگان بهوسيله راه آهن جا به جاشده است، گفت: تحولات زيرساختي در صنعت حملونقل ريلي زمينه رشد شاخصهاي توانمندي اين مجموعه را افزايش داده است به طوري که سهم چهاردرصدي حملونقل ريلي نسبت به جاده را تا 10 درصد افزايش داديم و از 390 هزار تن سال 92 به 880 هزار تن در سال جاري رسيده است که 125 درصد رشد نشان ميدهد.
مديرکل راهآهن هرمزگان ميزان جا بهجايي مسافر به مقصدهاي يزد، اصفهان، تهران و مشهد را با ميانگين ماهيانه 100 هزار مسافر اعلام و مطرح کرد: ضريب اشغال قطارهاي مسافري و جابهجايي مسافر در راهآهن هرمزگان در بين نواحي در بالاترين رتبه است.
وي همچنين تحولات حملونقل ريلي در کشور با افتتاح طول خط آهن مشترک ايران - ترکمنستان - قزاقستان را موجب ارتقاي جايگاه راهآهن ايران و هرمزگان در دروازه کريدور شمال جنوب اعلام کرد و گفت: اين خط 926 کيلومتر است که 700 کيلومتر آن در داخل خاک ترکمنستان، 80 کيلومتر داخل خاک ايران و 146 کيلومتر داخل خاک قزاقستان قرار دارد که با بهرهبرداري از محور مذکور مسير ترانزيت قطارها که قبلاً از سمت سرخس انجام ميگرفت به ميزان قابلتوجهي مسير کاهش دارد.
مديرکل راهآهن هرمزگان در همين راستا ضمن اعلام آمادگي همکاري فراگير با بخش خصوص يادآور شد: چنانچه بخش خصوصي آمادگي تأمين واگن و يا نيروي کشنده جهت حمل و نقل ريلي را دارد بهترين فرصت براي ورود به امور حملونقل ريلي فراهم است؛ چراکه از طرف راهآهن ضمن حذف حق دسترسي سهساله تأمينکنندگان واگن و لوکوموتيو ساير مساعدت و همکاريهاي لازم نيز ارائه به عمل خواهد آمد.
وي در پايان ميزان جمعيت شاغل در راهآهن هرمزگان را با مجموع نيروهاي شرکتي و رسمي هزار و 800 نفر اعلام کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]