واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۶:۲۹ب.ظ)
مدير حوزههاي علميه خواهران: وحدت حوزه و دانشگاه سبب تحقق انديشههاي متعالي است مدير حوزه علميه خواهران گفت: دانشگاهي که با حوزه پيوند خورده باشد، علمش در خدمت رفاه و ارتقاي زندگي مردم و تحقق آرمانها و انديشههاي متعالي است و کرامت انساني را پيگيري ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم به نقل از مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمين محمودرضا جمشيدي با بيان اينکه در گذشته علم عمدتاً از حوزههاي علميه منتشر ميشد، گفت: سابقاً بسياري از علوم مشترک بود و دانشمندان با معارف ديني آشنا ميشدند و علوم را گسترش ميدادند.
وي گفت: در سدههاي گذشته با شروع روشهاي جديد، مسير علوم در دانشگاه و حوزههاي علم متمايز شد.
مدير حوزه علميه خواهران با بيان اينکه نخستين ثمره وحدت حوزه و دانشگاه تبادل انديشه در علوم انساني است، گفت: اسلام در شاخه علوم انساني داراي نظرياتي است که با نظريههاي دانشمندان غربي متفاوت است و حوزه و دانشگاه ميتوانند در خصوص نظريات علوم انساني با هم تبادلنظر داشته باشند.
وي گفت: علوم انساني جهتدار هستند و بر اساس علوم و مکاتبي که در آن هستند شکل ميگيرند و نيازمند به تعامل وسيع در اين بخش هستيم.
جمشيدي گفت: دانشگاهي که با حوزه پيوندخورده باشد، علمش در خدمت رفاه و ارتقاي زندگي مردم و تحقق آرمانها و انديشههاي متعالي است و کرامت انساني را پيگيري ميکند.
وي گفت: وحدت حوزه و دانشگاه در راستاي تعالي و کرامت انسانها از اهداف بلند نظام است که بايد براي رسيدن اين هدف تمام تلاش خود را انجام دهيم.
مدير حوزههاي علميه خواهران گفت: علمي که از مسير متعالي ارزشها و اخلاق جدا باشد در خدمت قدرتهاي استکباري و در اختيار اهداف مادي صرف قرار ميگيرد و با وحدت بين اين دو نهاد ميتوان به علم جهت الهي داد.
وي با بيان اينکه رمز وحدت حوزه و دانشگاه در اين است که هر يک جايگاه ديگري را به رسميت بشناسد، گفت: نقش هر کدام در جاي خود نبايد انکار شود تا همگرايي بين اين دو نهاد ايجاد شود.
جمشيدي با اشاره به نقش نخبگان در وحدت حوزه و دانشگاه گفت: نخبگان حوزه و دانشگاه رسالت عميقي براي رسيدن به اين هدف دارند و با برگزاري کرسيهاي نظريهپردازي و نشستهاي علمي و تخصصي در بخش علوم انساني ميتوانند اين دو نهاد را به هم نزديک کنند.
وي با اشاره به اينکه در علوم غير انساني نيز نيازمند رسيدن به همگرايي در روشها و گرايشها هستيم، گفت: نخبگان وظيفه دارند که با اقدامات عملي اين مهم را تحقق بخشند و صرفاً به نشستهاي تشريفاتي اکتفا نکنند و تلاش کنند که اين تعامل ايجاد شود.
مدير حوزه علميه خواهران ادامه داد: بايد اين باور در دانشگاهيان ايجاد شود که اين دو نهاد در کنار هم و با پيوند با هم ميتوانند مشکلات اساسي را در بخشهاي علمي حل کنند.
وي با اشاره به اينکه علم اگر از خاستگاه ارزشي و اخلاقي خود دور شود يقيناً براي جامعه آفتساز و مشکلساز خواهد بود گفت: آفتهايي که دانشمندان در دنيا ايجاد کردهاند بيشتر به خاطر عدم تعامل در اين دو بخش است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]