واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آذر ۱۳۹۳ (۹:۲۳ق.ظ)
رئيس گروه تخصصي شهرسازي سازمان: ناکارآمدي قوانين موجود مانع جلوگيري از تخلفات ساختماني است مهندس شيرزاد يزداني با اشاره به رويکرد اقتصادي و سودآوري حاکم بر ساخت و سازها اظهار داشت: نگاه درآمدي کميسيون هاي ماده 100 و ماده 99 و همچنين شهرداري ها مانع اجراي ضوابط شده و ضعف هاي قانوني مانع جلوگيري از تخلفات ساختماني است.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس شيرزاد يزداني رئيس گروه تخصصي شهرسازي سازمان و مسئول کميته تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي در شهرسازي در اولين جلسه هم انديشي اين کميته که روز شنبه در محل هتل بادله ساري برگزار شد با اشاره به بند 1 ماده2 قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان اظهار داشت: قانون نظام مهندسي در سال74 تصويب و مباحث متعددي در حوزه معماري و شهرسازي تدوين شد که بخشي از اين مباحث هنوز اجرايي نشده است.
وي افزود: اين کميته در راستاي دست يابي به اهداف قانون در حوزه شهرسازي و به منظور اجرايي شدن خط مشي مصوب در هفدهمين اجلاس هيأت عمومي تشکيل شد که دبيرخانه اين کميته در نظام مهندسي مازندارن استقرار يافت.
رئيس گروه تخصصي شهرسازي سازمان با بيان اينکه حفظ ارزش هاي اسلامي و ايراني در شهرسازي بايد از دو منظر مورد توجه قرار گيرد، گفت: يکي اينکه بايد ارزش هاي فرهنگي، اسلامي و ايراني گذشته را شناسايي و در ساخت و سازها را لحاظ کنيم که در اين بخش موفق نبوده ايم و خيلي از بناهاي با ارزش به دليل نداشتن برنامه مشخص از بين رفتند.
مهندس يزداني، ادامه داد: در منظر دوم بايد بررسي شود که تا چه اندازه توانستيم در ساخت و سازها ارزش هاي جديد ايجاد و از آنها دفاع کنيم که در اين بخش هم داراي شدت و ضعف هستيم.
مسؤول کميته تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي با اشاره به پژوهش انجام شده در خصوص ساخت و سازهاي مازندران گفت: آسيب شناسي ساخت و سازها در استان صورت گرفت و نتايج خوبي نيز حاصل شد که يکي از اهداف اين کميته تعميم آسيب شناسي به کل کشور و دستيابي به نقاط مشترک در ساخت و سازها است تا بتوان از از تکرار آنها در ساخت و سازهاي در دست اجرا درآينده جلوگيري کرد.
رئيس گروه تخصصي شهرسازي سازمان با اشاره به جايگاه مهندسان شهرساز در سازمان اظهار داشت: مازندران جزو اولين استان هايي بود که در سال 86 اولين مصوبه خدمات شهرسازي توسط هيأت مديره سازمان تصويب شد که همان مصوبه الگويي براي ساير استان ها شد.
به گفته وي با پيگيري هاي صورت گرفته مصوبات قانوني در اين حوزه اجرايي شد و در آخرين روز کاري سال92 نيز نظارت شهرسازي در ساخت و سازها مورد تصويب کميته چهارنفره استان قرار گرفت.
وي در بخش ديگر از سخنان خود با اشاره به رويکرد اقتصادي و سودآوري حاکم بر ساخت و سازها اظهار داشت: اين رويکرد باعث شده در ساخت و سازها حداقل ضوابط و مقررات شهرسازي اجرا شود و به دليل ضعف و ناکارآمدي قوانين موجود از جمله ماده 100 قانون شهرداري ها، توان جلوگيري از تخلفات ساختماني را نداريم.
مهندس يزداني، افزود: نگاه درآمدي کميسيون هاي ماده 100 و ماده 99 و همچنين شهرداري ها باعث شده گزارش مهندس ناظر از تخلف ساختماني به اين کميسيون ها ارجاع و در اکثر موارد عليرغم عدم رعايت ضوابط و مقررات شهرسازي و اصول بهداستي، اقدام به صدور راي جريمه مي نمايند و از اين طريق بخشي از تخلفات انجام شده جنبه قانوني به خود مي گيرد که اين امر بعضاً مغاير با حقوق شهروندي مي باشد.
رئيس گروه تخصصي شهرسازي سازمان با اشاره به موضوع نظارت شهرسازي و نظارت شهرسازان گفت: با توجه به مستندات قانوني که در اين بخش داريم از جمله قانون تاسيس شوراي عالي معماري و شهرسازي ، قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان و قانون شهرداري ها که تاکيد بر رعايت ضوابط و مقررات شهرسازي و نظارت بر اجراي طرح هاي توسعه شهري دارند و با همکاري ساير رشته هاي هفت گانه مهندسي ساختمان بايد به اجرايي شدن خط مشي مذکور در قانون نظام مهندسي دست پيدا کنيم.
مسؤول دبيرخانه اجرايي تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي در شهرسازي در پايان اظهار داشت: اميدواريم که در اين نشست بتوانيم پيش نويس برنامه هاي اجرايي و نيز برنامه کاري يک سال آينده را مشخص کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]