واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پوست مردم ايران آزمايشگاه داروهاي قاچاق
آزمايش غيرقانوني داروهاي تأييد نشده كمپانيهاي خارجي روي مردم ايران با استفاده از نفوذ عاملان روپوشسفيد اين شركتها در داروخانهها، خبر تكاندهندهاي است كه روز گذشته دبير علمي چهاردهمين كنگره سالانه انجمن متخصصان پوست ايران در نشستي آنرا رسانهاي كرد.
نویسنده : زهرا چيذري
آزمايش غيرقانوني داروهاي تأييد نشده كمپانيهاي خارجي روي مردم ايران با استفاده از نفوذ عاملان روپوشسفيد اين شركتها در داروخانهها، خبر تكاندهندهاي است كه روز گذشته دبير علمي چهاردهمين كنگره سالانه انجمن متخصصان پوست ايران در نشستي آنرا رسانهاي كرد.
ماجراي داروها و تجهيزات پزشكي تقلبي و قاچاق قصه تازهاي نيست.
اما حالا بر اساس اظهارات پروانه ساكت دبير علمي چهاردهمين كنگره سالانه انجمن متخصصين پوست ايران محصولات آزمايشي و تأييد نشده كمپانيهاي خارجي بدون كنترل وارد كشور شده و برخي شركتها و افراد با تجويز اين داروها نتيجه آنها را بررسي ميكنند و چنانچه نتايج و عوارض نامناسبي داشت از بازار جمع ميشود. واردات و حتي استفاده از داروهاي تقلبي به خصوص در حوزه زيبايي موضوعي است كه همين چند روز پيش هشدار رئيس سازمان غذا و دارو را هم در پي داشت.
بنا به تأكيد دكتر رسول ديناروند تزريق بوتاكس تقلبي در مراكز غير مجازي نظير آرايشگاهها و توسط افراد غيرمتخصص منجر به بروز چالشهايي شده است كه نتايج آن به شكل پروندههاي شكايت پزشكي مخاطراتي از قبيل حساسيت و آلرژيهاي شديد در افرادي كه ميخواهند از شناسنامهشان فرار كنند، خود را نشان ميدهد.
واردات بيماري و مرگ
تغيير سبك زندگي، ديكته معيارهاي زيبايي از سوي ماهوارهها و نقش تأثيرگذار تبليغات با ابزارهاي مختلف و به خصوص شبكههاي اجتماعي در كنار خصيصههايي چون چشم و همچشمي موجب شده است عطش جراحيهاي زيبايي و انجام كارهاي كلينيكي براي جوانتر به نظر آمدن هر روز در ميان مردم كشورمان بالا بگيرد. همين مسئله نيز موجب شده افراد سودجو براي ماهي گرفتن از اين آب گلآلود از مسيرهاي مختلف وارد ميدان شوند. همين چند سال پيش بود كه پروتزهاي تقلبي و سرطانزا چالشهايي را بهوجود آورد. اين پروتزها هم مانند خونهايآلوده به ويروس ايدز و هپاتيت C از كشور فرانسه وارد كشورمان شده بود. مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت وقت درباره اين پروتزهاي تقلبي اينگونه توضيح داد: تعداد كمي از اين پروتزها وارد ايران شده كه ما دستور دادهايم بيمارستانهايي كه عمدتاً بخش خصوصي بودهاند با بيماران تماس گرفته و پروتز را خارج كنند اما اين پايان ماجراي داروها و تجهيزات تقلبي و قاچاق نبود.
غيرممكن بودن آزمايش داروهاي تأييد نشده
براي پيگيري موضوع داروهاي تقلبي و آزمايش داروهاي خارجي روي مردم كشورمان به سراغ سازمان غذا و دارو رفتيم اما تلاش ما براي رسيدن به پاسخ بينتيجه ماند. بر اين اساس به سراغ دكتر محمدحسين زيركساز، مديرعامل يك شركت واردات دارو رفتيم. بنا به تأكيد وي واردات رسمي دارو و تجهيزات پزشكي به كشور توسط شخصيتهاي رسمي و حقوقي و تحت ضوابطي بسيار سختگيرانه صورت ميگيرد. وي تأكيد ميكند: در بسياري از موارد استانداردهاي سازمان غذا و داروي ايران حتي از برخي استانداردهاي بينالمللي سختتر است و از همان بدو ورود دارو به گمرك در واردات قانوني كنترل صورت ميگيرد. به گفته زيركساز همچنين سازمانهايي همچون FDA كه تأييديههاي دارويي را ميدهند هم ضوابطي دارند كه اجازه چنين كاري را به آنها نميدهد. ضمن آنكه چنين رفتارهايي ميتواند سابقه يك شركت دارويي را در دنيا خراب كند.
تزريقهايي براي بد شكلي
چالش داروهاي تقلبي قاچاق به خصوص در حوزه زيبايي و پوست موضوعي است كه نگرانيهاي متعددي را ايجاد كرده است.
دكتر ساكت در اين باره گفت: بسياري از مواد تزريقي به پوست غيراستاندارد بوده و به صورت قاچاق وارد كشور ميشوند و كنترلي بر آنها نيست، بنابراين خود بيماران بايد اين كنترل و نظارت را انجام دهند و از پزشك بخواهند نام مواد مصرفي و تاريخ مصرف اين مواد را به آنها نشان دهد. به گفته دبير علمي چهاردهمين كنگره سالانه انجمن متخصصين پوست ايران چند سال پيش ژلي به اسم پاژ ساخت كشور اوكراين وارد كشور شد كه با توجه به قيمت پايين به مقدار زياد توسط غيرمتخصصان مورد استفاده قرار گرفت. افراد شبيه به همي كه گونههاي درشت و لبهاي درشت دارند از همين ژلها استفاده كردند اما متأسفانه ساختار اين ژل پليمر است كه توسط بدن جذب نميشود كه اين موجب بدشكلي شده و واكنشهاي كوتاه مدت و بلندمدت در بدن ايجاد ميكند.
وي درباره درمان اين مسئله ميگويد: براي خارج كردن اين ژلها مجبور به برداشتن كل بافت هستيم كه خود اين كار نيز در صورت ايجاد بدشكلي ميكند. دكتر زيركساز نيز معتقد است واردكنندگان قاچاق در داروخانهها و مطبها و مراكز درماني شبكههاي توزيع خودشان را دارند.
وي توزيع داروهاي تقلبي در بيمارستانهاي دولتي را كاري سخت ميداند چراكه در اين مراكز همه چيز بايد كد اقتصادي داشته باشد. زيركساز معتقد است كارهايي نظير تزريق ژل و بوتاكس اغلب در مطبهاي خصوصي انجام ميگيرد كه نظارت و كنترل آن كار سادهاي نيست.
ساكت يكي ديگر از مشكلات حوزه پوست را كار تجاري برخي شركتها دانست و گفت: برخي شركتها كاركنان خود را در داروخانههاي سطح كشور پخش كردهاند كه در داروخانهها روپوش سفيد ميپوشند و گاهي نسخه پزشك را نيز تغيير ميدهند در حالي كه هيچ مشاور و فردي حق ارائه هيچ درماني را ندارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]